Logo

GSP Beograd

Diskusije

Postod markotar » Pon Mar 07, 2011 3:49 pm

CKD-KT4 je napisao:To nisu ekonomske sancije, i dan-danas pribaltičke zemlje uvoze najnormalnije vozila (i drugu opremu) iz Belorusije. :wink:

Ne samo pribaltičke zemlje (koje su prirodno vezane za Rusiju i Belorusiju) već je, recimo, MAZ počeo polako da se probija i u Nemačku! Stidljivo, istina, ali nikad se ne zna!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Sponzor

Postod mihajlo » Pon Mar 07, 2011 7:25 pm

Aleksandar je napisao:Jeste li sigurni da su svi trolejbusi stigli u Beograd?

Стигло је 83. 2083 се комплетира на Дорћолу.
mihajlo
Član

Pridružio se: Ned Apr 18, 2010 9:11 am

Postod z_bratislavy » Pon Mar 07, 2011 7:52 pm

Данас су они веома пажљиви како уводе санкције. То ће дотаћи само Лукашенка и његову најближу клику, народ и привреда не би требали да пате због тога.
z_bratislavy
Član

Pridružio se: Sre Jul 28, 2010 6:05 pm

Postod djole » Uto Mar 08, 2011 9:51 am

CKD-KT4 je napisao:To nisu ekonomske sancije, i dan-danas pribaltičke zemlje uvoze najnormalnije vozila (i drugu opremu) iz Belorusije. :wink:

ja video naslov i iznervirao se, pa nisam ni citao tekst :oops:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Aleksandar » Uto Mar 08, 2011 12:30 pm

Ja takođe. Plaši me da ne preraste u nešto veće :roll: U tom slučaju možemo ostati bez rezervnih delova za Belkomunmaše :?

Hvala @mihajlo :)
Aleksandar
Član

Pridružio se: Ned Nov 07, 2010 1:25 am

Postod z_bratislavy » Uto Mar 08, 2011 7:08 pm

Ако ће бити и приведне санкције и потешкоће са БКМ деловима, е то ће већ бити озбиљан проблем.
z_bratislavy
Član

Pridružio se: Sre Jul 28, 2010 6:05 pm

Postod markotar » Uto Mar 08, 2011 8:43 pm

Teško da će doći do iole ozbiljnijih privrednih sankcija, kad uzmemo samo u obzir gasovode koji prolaze preko Belorusije, a koji su vitalni za EU...
markotar
Član

Postod boyan92 » Uto Mar 08, 2011 11:20 pm

markotar je napisao:Teško da će doći do iole ozbiljnijih privrednih sankcija, kad uzmemo samo u obzir gasovode koji prolaze preko Belorusije, a koji su vitalni za EU...

Ma tesko da ce doci do privrednih sankcija ,pogotovo u ovoj krizi sad,koja drma sve.
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod mihajlo » Čet Mar 10, 2011 7:55 pm

Јутрос сам заједно са неколико колега контролора из V (пете) групе био на протесу на Дорћолу, а после сам остао и по подне кад су дошли моји из VI (шесте) групе.

Било је исто као и првог дана овог месеца. :arrow:

Image
Image
Image
Image
Image

извор: Facebook

Наравно, идемо и сутра на заказану протестну шетњу.
Само штета што ће моћи да иду само парне групе контролора, јер ће непарне у то време бити на терену, али биће још доста: возача, отправника, механичара итд.
mihajlo
Član

Postod ljubalasta » Čet Mar 10, 2011 8:16 pm

ma treba da se napravi straik kao 1993 da se ceo grad blokira.
radim u lasti kao referent saobracaja
ljubalasta
Član

Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 12:20 am

Postod Mickey » Čet Mar 10, 2011 8:36 pm

a koji je razlog strajka? nisam bas upucen
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod mihajlo » Pet Mar 11, 2011 2:32 am

Mickey je napisao:a koji je razlog strajka?

Сад знам и ја шта је тачно разлог. :D

Ево пише све овде: :arrow:

Ujedinjeni sindikati GSP "Beograd" organizovaće javni protest kako najvažnije funkcije preduzeća, kao što su naplata prihoda i upravljanje saobraćajem, ne bi bile izmeštene iz GSP "Beograd" i poverene privatnom turskom operateru "KENTKART".

Protest, koji je prijavljen MUP-u i Sekretarijatu za saobraćaj, biće miran i disciplinovan, a očekuje se dolazak više od 1.500 ljudi, jer su nezadovoljni u GSP-u dobili podršku sindikalnih centrala Srbije, rekao je Tanjugu portparol sindikata GSP Aleksandar Jokić.

Prema njegovim rečima, protestna povorka krenuće od GSP "Dorćol" ulicama Knjeginje Ljubice, Cara Dušana, Džordža Vašongtona , Starine Novaka i Bulevarom kralja Aleksandra do Skupštine grada, gde će biti organizovan specijalan performans.

"Pokušaćeno da ne ometamo saobraćaj, ali ipak je to masa ljudi. Ne verujem da će svi moći da stanu na trotoar, tako da će možda jedan deo zakoračiti na ulicu", kazao je Jokić, dodajući da će biti angažovan veliki broj redara da kontrolišu skup.

On je rekao da je protest bio zakazan za 10.03., ali da je zbog zakonske procedure od pet dana, odložen za 11.03. i trajaće od 15 do 18 časova.

Ujedinjeni sindikati GSP "Beograd" su protiv toga da strani operater diskutabilnog kreditnog potencijala za period od 10 godina ostvari enormno veliku dobit, koja se procenjuje na 154 miliona evra.

"Cene prevozne karte automatski se udvostručuju kada strani operater preuzme poslove što ide na teret i preko leđa korisnika i građana Beograda", objasnio je Jokić.

On je dodao da su dosadašnja iskustva zemalja u okruženju (Mađarska i Bugarska), po pitanju privatnih partnerstava i koncesija, bila loša i do te mere skupa za korisnike usluga, da su morale da budu raskidane uz veliku novčanu naknadu.

---------------------------------------------------

-Zamolio bih gospodu novinare da povedu jednu istragu o pranju vozila u gsp .Za jedan dan za pranje vozila se plati 420000 a pogledajte samo nasta lice ta vozila.Ko je ovde stvarno lud.

-Radnici GSP-a nisu protiv te tehnologije, tog uvođenja boljitka, mi znamo šta to znači, ali smo protiv toga da nam 800 ljudi ostane bez posla. Desiće nam se 1.1.12. da ostane 800 ljudi bez posla, sa čime se ne slažemo. Mi hoćemo da se to odradi u saatavu GSP. Kako to napreduje, tako ćemo mi povlačiti i prekvalifikovati ljude za druga zanimanja za šta imaju stručnu spremu,

-Protest se odnosi protiv odlivanja stotina miliona dinara u privatne dzepove koje ce fantomske firme ubirati preko tiketinga i moniteringa. Radi se o stotinama hiljada SMS-ova koje ce gradjani slati da pitaju "kada vozilo stize u stanicu". Taj SMS nece biti besplatan i svakoga dana ce se zaradjivati desetine miliona dinara koje nece ici u razvoj prevoza, nego u dzepove onih koji se kriju iza turske firme. Oni su sami odlucili da dele prihod sa GSP-om 50%+ 50%. Malo im je 5 ili 10%, nego pola-pola.

-Ujedinjeni sindikati zele da GSP sam vozi i sam naplacuje svoj prihod preko tiketinga, a ne mafija koja se krije iza turske firme.
-Da li je u redu da dok se gradjani voze u raspadnutim krsevima, neko uzima pola prihoda gradskom prevozniku? GsP ne ume da opere vozila, nego to rade privatnici, GSP ne ume da naplati prevoz, nego da mu to rade Turci & co. Ovde se igraju gadne igre, sindikat je u pravu. Niko ne misli na kvalitet prevoza.
mihajlo
Član

Postod markotar » Pet Mar 11, 2011 4:58 am

U vezi ovog protesta radnika moram da primetim dve stvari.

1 - Poenta elektronskog tiketinga i daljinskog upravljanja saobraćajem je da se smanje troškovi i poveća efikasnost. Čak i ako bi taj posao radio GSP a ne Turci ili neko treći to bi zahtevalo znatno manje radnih mesta!! Da li bi GSP, ukoliko bi mu se poverio taj posao, otpustio nepotrebne radnike? Sumnjam!

2 - Da li je GSP sposoban da sam obavlja tiketing? Drugim rečima da li u GSPu postoji dovoljno stručnih ljudi, pre svega na rukovodećim mestima, koji bi mogli posao uvođenja novog sistema da obave u nekom razumnom roku ili bi se to razvuklo na 10 godina? I ko garantuje da i tada ne bi bilo krađa i pronevera, a posebno ne nenamenskog trošenja novca?!

Naravno, svakako da Turke itekako treba kontrolisati, posebno ukoliko su gornji navodi o finansijskom aranžmanu tačni (to bi već bio prvorazredni skandal), ali to je već posao svih građana, jer ionako su to pare iz gradskog budžeta, a ne samo pare radnika GSPa!

U svakom slučaju, u svetlu gornjeg, dolazimo do zaključka da radio taj posao GSP ili Turci višak radne snage bi postojao i otpuštanja bi bila neminovna! Ili bismo opet imali bacanje para poreskih obveznika!

Milion puta smo govorili da dok sa jedne strane imamo ogroman nedostatak vozača, administracija je sa druge strane prenaduvana, kancelarijskih moljaca ima toliko da igla nema gde da padne, a plate im nisu nimalo male! Zbog toga mi se čini da su pomenuti zahtevi sindikata više nego licemerni i sebični! Lepo je što brane radna mesta svojih članova ali nije lepo što na taj način praktično vređaju sve građane Beograda koji plaćaju karte i udobno finansiraju sva ta i bez tiketinga nepotrebna radna mesta! Nije čak lepo ni što na taj način vređaju radnike GSPa koji nešto zaista rade (ali većina njih, na žalost, to očigledno ne shvata!), na prvom mestu vozače i mehaničare; umesto da štrikaju i vezu po ceo dan u toplim kancelarijama ne treba ni govoriti koliko im je posao na ulici ili u hladnim kanalima težak. Kad bi administrativni kadar bio manji i plate onih drugih bi bile veće, a i uslovi rada bi bili bolji!

1993. su zahtevi radnika bili više nego legitimni, danas to nije slučaj. Zbog toga te zahteve ne mogu da podržim. Da su tražili neke druge zaista bitne stvari za poboljšanje njihovog statusa (od uslova rada do bezbednosti), posebno za one koji zaista rade, podržao bi ih vrlo rado! Ovako mislim da je ovaj protest iz potpuno promašenih razloga, posebno zato što je gradonačelnik obećao da neće biti masovnog otpuštanja, samim time da će se za većinu tih ljudi naći ipak neka nova izmišljena radna mesta, a građani (mnogi sa neuporedivo manjim platama) će sve to nastaviti da finansiraju... I kako onda motivisati ljude da više kupuju karte?

Drago mi je što je, ako ništa drugo, preovladala trunčica razuma i što neće praviti blokadu grada!

Sa druge strane, vrlo rado podržavam sve zahteve sindikata za smenu v.d. direktora, jer itekako mislim da nije odgovarajući čovek za to mesto! Ako govorimo o objektivnim problemima u GSPu to je svakako na prvom mestu loše rukovodstvo, na svim nivoima!
markotar
Član

Postod profa_chb » Pet Mar 11, 2011 10:36 am

mislim da u konkretnom slučaju GSP nema pravo glasa, jer su povlašćeni i to mnogo!!!

dok svi drugi prevoznici moraju da prolaze tendere, da im vozila ispunjavaju uslove, vamo namo, gsp nikome ne polaže račun, a tera KRŠEVE BEZ GREJANJA :twisted:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod gospodin dzo » Pet Mar 11, 2011 12:08 pm

profa_chb je napisao:mislim da u konkretnom slučaju GSP nema pravo glasa, jer su povlašćeni i to mnogo!!!

dok svi drugi prevoznici moraju da prolaze tendere, da im vozila ispunjavaju uslove, vamo namo, gsp nikome ne polaže račun, a tera KRŠEVE BEZ GREJANJA :twisted:

Bravo profo u pravu si,realno 70% su kante koje su zrele za reciklazu...
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije