Logo

GSP Beograd

Diskusije

Re: GSP Beograd

Postod Daree » Sre Dec 12, 2012 7:21 pm

Ima bas lepih koleginica koje voze dvojku ja se bas ne bi odvajao od njih da sam na Saletovom mestu :D :)
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Sponzor

Postod milos265 » Sre Dec 12, 2012 7:47 pm

Slazem se za koleginice 8)
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod branik » Sre Dec 12, 2012 9:18 pm

Lepo je sto je covek lojalan firmi i sto je voli.Volim i ja GSP, mnogo me lepih uspomena vezuje, ali realnost je nesto drugo.Nije kriv covek koji je u kanalu. On radi sta mu se kaze. Menadzment ne valja.Od glave riba smrdi.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod milos265 » Sre Dec 12, 2012 9:38 pm

Ma naravno, daleko od toga da je on u kanalu kriv za bilo sta! Oni izvode carolije sa onim sto imaju i to cenim, ali mora se jednom pogledati istini u oci!
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod danilo » Sre Dec 12, 2012 11:45 pm

MILE je napisao:Neka hvala ne želim da vidim to, Vi se borite koliko možete, ali džabe kad grad ne da pare koje su neophodne za funkcionisanje GSP-a...... A gde su te pare? Pojela maca pa gradonačelnik danas ima kapital od par milijardi Eura.... Evo jutros uhapsiše Miškovića nadam se da će i Đilas uskoro iza roštilja... Kranje je vreme da se država umeša i spasi ono što sew spasiti može.

Slažem se u potpunosti. A, pa da biće izvinjenja i sledeće godine, ali će stanje svakako biti još gore, pa ove godine je već generalno gore stanje nego što je bilo u februaru, a tad je bio jači sneg.

Ne znam za dvojku, ali za neke druge linije mogu da tvrdim da ima baš dobrih vozačica :!: :twisted: :D :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod branik » Čet Dec 13, 2012 12:29 am

Slike? Da vidimo i mi van BGD.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod danilo » Čet Dec 13, 2012 12:42 am

Kompozicije...?
Nemam fotku, video sam samo na brzaka u prolazu u Bulevaru Oslobođenja, ja bio u drugom vagonu, išao u kontra smeru.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod avramovicsasa » Čet Dec 13, 2012 5:54 am

branik je napisao:Ako me secanje sluzi, 91 - 92. stigle su trole 4,5,6,28,32,33,34,36,111,134,135,136. Prva koja je remontovana krajem `94. kad sam i ja poceo da radim je 50, i broj se postepeno povecavao, tako da je tokom 96 -97. stizao jedan do dva mesecno iz svakog od dva remontera (MIN i Gosa) Tek kasnije, pocetkom 98. ulkjucio se i Sinvoz sa minornim brojem vozila.
Tada je plata bila dva srpska proseka. To bi danas odgovaralo sumi od oko 85000. Na to je isao nocni, prekovremeni,praznicni i nedeljni rad. Jednog januara sam radio na sve praznike, cak i nocni u Novogodisnjoj noci, nekoliko grejanja mreze, nekoliko dopuna prekovremeno i zaradio skoro cetiri plate mog kolege u prosveti.
Sam si sve rekao: kljucna rec je destimulacija. Represijom se ne postize nista. Vrlo cesto, posebno kod ljudi profila prosecnog GSP vozaca, ona ima kontra efekat. Od onog: "Ne mogu me tako malo platiti koliko ja mogu malo da radim", pa do osvete drndanjem vozila. Smatram da je prava kljucna rec: edukacija i poverenje, da bi takav, sada jako bolestan, organizam mogao da ozdravi. Kad gangrena uzme maha, jedini lek je amputacija. Rez! Odstraniti gnjilo, da bi zdravo zivelo!

Zapravo poslednje trole koje su stigle 1992 godine su gr.br. 4,5,6,28,32,36,37,111,136,137 ,tako je radnici su ranije plaćani onoliko koliko su mogli da rade ali posao nije nikada trpeo,čak su radila i vozila koja su bila za otpis,kada bi ljudi bili plaćeni normalno i kada bi se bavili isključivo svojim poslom mnoge stvari bi bile rešene.

Sama destimulacija kod nekih ljudi ne postiže efekat već potpuno kontra,već 6 meseci po 20% da ali i sami Čelnici su shvatili da su otkazi delotvorni pa se sada i primenjuju uz kazne putem promene Rasporeda,recimo Pogon Centrala je uveo novinu a to je da svako ko ode na Bolovanje ili ne radi kako treba ostane bez rasporeda i bude ne raspoređen čitavog meseca.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Čet Dec 13, 2012 6:15 am

branik je napisao:I da, zaboravih.Koji su to pokazatelji da se javasluk smanjuje? Jesu li to delovi obloge harmonike koje bi neko trebalo da pricvrsti da se ne vuku po putu, jesu li to prljava vozila, jesu li to kvarovi koji bi se izbegli preventivnim radom odrzavanja ili vozaca koji bi na vreme iskljucio vozilo dok nije nastao veci kvar, kradje goriva, delova..?
Slazem se da je bilo promena u GSP. Svakakvih, ali ne i sustinskih. Uglavnom je to bilo na kozmetickom (da se vidi i cuje) ili organizacionom planu. Na zalost, sustinski, sve je ostalo isto, a mentalitet i svest, takodje.
Kad se necija km izrazava sedmocifrenim brojem i vozacki staz decenijama, ne treba da bude mnogo pametan da uoci probleme. Vozila na ulici su slika i prilika stanja u firmi. Mnogo toga moze da uradi bez delova uz malo krpe, safcigera, cetkice i naravno - RADA! Nikakva uniforma to ne moze pokriti.Sta vise, groteskno izgledaju uniformisani vozaci sa kravatama u prljavim i supljim kabinama vozila koja se raspadaju. A problemi su preslikani u svim drzavnim firmama. U njima jos zivi duh samoupravljaca i zelja za uranilovkom da bi se neradnici krili iza malobrojnih radnika entuzijasta. To je ona filozofija nerada koja pociva na nacelu:"drzavno = nicije", a trebalo bi da je nase, opste. Maksima delovanja sledbenika te filozofije olicena je u univerzalnom srpskom sloganu: "Ma, boli me ..." (izvinjavam se). Zato je Veolija drugacija. Zato ce, kad tad ona ili neka nova firma koja se pojavi pod beogradskim nebom, pojesti GSP Ima gazdu, ma kako on bio u ocima radnika tamo neki imaginarni stranac. On postoji i u firmi je jednostavno sve njegovo i svi radeci za svoju egzistenciju, zapravo rade za njega. Tu je onda odnos prema vozilima drugaciji. Niko ne zeli da unistava nesto sto je necije jer ce snositi posledice, a ne kao u GSP, posto je nicije. Izgleda da u Srbiji treba da pomru sve ove generacije koje pamte komunisticko doba i ***CENZURISANO*** da bi se mentalitet promenio. Zato sam i rekao da je GSP neophodan mlad i ambiciozan mendzment svih struktura da bi se drzavni, odnosno gradski kapital zastitio od propadanja i oplodio. Takavih ljudi ima, dajte im sansu u opstem intresu.
Sto je Veolija u Srbiji: da poboljsa saobracaj u BGD, PO,VR? Malo sutra! Da zaradi, naravno! Ona moze, mogu i drugi privatnici, a GSP ne moze. Ne moze jer mnogo curi. Supljo na sve strane.
Preterah u pisanju, ali jed je jak. Cutacu do sutra, obecavam!

Promene se dešavaju tiho i postepeno,ne može se preko noći podići Firma koja se 20 godina postepeno uništavala i dva puta spremala za Stečaj ili Privatizaciju.
Ne bih se složio sa time da je izgled vozila odraz stanja u Firmi ali bih se složio da je to odraz stanja u Gradu ili čak samoj Državi,rascepane harmonike su retkost izuzev na niskopodnim vozilima koje se cepaju iz već poznatih razloga,krađe goriva i delova su davna prošlost a to ako se još uvek dešava to se radi van preduzeća u krugovima koji su izvan GSP-a ali to ovaj Forum ne pokriva.

Treba samo napraviti razliku između GSP-a koji je tu da prevozi putnike i Privatnika koji su tu da zarađuju jer sam imao prilike da vidim i osetim na svojoj koži da su Privatnici na - 20 ostavljali smrznute putnike na snegu jer im je Gazda naredio da ne voze zbog zavejanih puteva dok je GSP morao da vozi po ceni prevrtanja ili sletanja sa puta,to treba uzeti u obzir generalno a ne klanjati se lažnom sjaju i glamuru.
GSP vozi starim i pomalo prljavim vozilima ali i dalje vozi i ostaje veran svojim korisnicima a i na sadašnjem minusu prevozi putnike besplatno dok će Privatnici morati da dobiju svoja mesečna sledovanja.

Žalosno je što u mnoštvu napada na GSP,retko ko pohvaljuje ljude koji rade i koji se trude a često su podvrgnuti podsmehu,šta treba da dolazimo na posao i da čitamo novine,ja lično ne umem tako.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Čet Dec 13, 2012 6:21 am

nemac je napisao:
branik je napisao:I da, zaboravih.Koji su to pokazatelji da se javasluk smanjuje? Jesu li to delovi obloge harmonike koje bi neko trebalo da pricvrsti da se ne vuku po putu, jesu li to prljava vozila, jesu li to kvarovi koji bi se izbegli preventivnim radom odrzavanja ili vozaca koji bi na vreme iskljucio vozilo dok nije nastao veci kvar, kradje goriva, delova..?
Slazem se da je bilo promena u GSP. Svakakvih, ali ne i sustinskih. Uglavnom je to bilo na kozmetickom (da se vidi i cuje) ili organizacionom planu. Na zalost, sustinski, sve je ostalo isto, a mentalitet i svest, takodje.
!

Zaboravio si mahovinu u nekim vozilima kja se nahvatala po uglovima vozackog prostora :D :D :D :D Inace, svaka cast na komentaru, pogodio si sustinu.

Slučaj sa Mahovinom je bio na jednom autobusu serije IK-202 koji je ležao malo duže u kvaru najverovatnije bez prednjih vrata pa tokom pranja radnici verovatno nisu obratili pažnju na to,inače bilo je dosta žalbi na rad Privatne firme sa kojom je GSP raskinuo ugovor.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Čet Dec 13, 2012 6:25 am

branik je napisao:
nemac je napisao:
!

Zaboravio si mahovinu u nekim vozilima kja se nahvatala po uglovima vozackog prostora :D :D :D :D Inace, svaka cast na komentaru, pogodio si sustinu.

Hvala! Za mahovinu ne znam, ali se secam pikavaca u rupi od matice volana, kora od jabuke na podu, i to sve na izlasku iz garaze. Bar krpom mogu da pokazu da se trude.

Ja za 12 godina rada nisam nikada video da je takvo vozilo izašlo iz garaže,to se može videti prilikom primopredaje smena ukoliko kolega ostavi kolegi takvo vozilo ali to je već pitanje nečijeg kućnog vaspitanja,bilo je i u Lasti takvih slučajeva,Privatnici su već bolji u tome jer svoje autobuse drže čiste kao svoju sobu.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Čet Dec 13, 2012 6:40 am

trosmenac je napisao:Pozvao bi sve clanove ovog foruma koji misle da se u GSPu ne radi nista da jednu noc podju samnom u trecu smenu na liniju tekuceg odrzavanja i uvere se koliko se radi.Dovoljno je samo da idu zamnom i nista da ne rade samo da gledaju pa da ih ujtru pitam da li su se umorili da li su mokri promrzli da li su iznervirani sto nista nema u magacinu pa moras na krugu da legnes ispod rashodovanog busa da bi skinuo crevo od par stotina dinara.I jos nesto da probaju da zamene sijalicu na zadnjem delu vozila koje ima desetak godina i trule zavrtnjeve a da ne razbije plastiku posto je to ovde neko okarakterisao kao tezak zlocin.Lako je pricati iz tople fotelje o odrzavanju vozila GSPa i pritom zaboravljati da je prosek starosti autobusa 12 godina i da delova jednostavno nema.Slicna situacija je Zeleznici pa meni ni na kraj pameti nebi palo da pljujem po odrzavanju jer znam da ljudi po lozionama daju sve od sebe nebili nesto isterali na prugu.Neko je spomenuo novi mladi menadzment u GSP ima puno mladih inzinjera ali i oni su nazalost dosli po politickim vezama i nista ih ne intersuje i da ne duzim odo da spavam ceka me jos jedna noc u GSPu :?

Upravo Kolega o tome i pričam,ljudi pljuju po GSP-u,ismevaju,vređaju a niko nije naveo da se vozila GSP-a i dalje kreću i prevoze putnike,kako tako prevoze i prilično su ugrejana što je za svaku pohvalu u odnosu na prošlu godinu,govori se naveliko o nedostatku delova a vozila se ne zaustavljaju,izlaze na svoje polaske,kako ? pa upravo tako kako si naveo,Šefovi saobraćaja zacrtaju plan da Zemun lupam mora da istera 100 autobusa,pritiskaju Poslovođu a on vas,umesto da razdužiš Radni nalog zbog nedostatka delova ti ležeš ispod krša rizikovajući da ne padne sa klocni i povredi te da bi skinuo deo i ugradio ga u vozilo koje ujutru mora na ulicu.

Govore o visini plata u GSP-u kako smo plaćeni više od Doktora,Inženjera da li je neko osetio kako je tebi kada ti se za vrat otapa led ili kada padaju sa blatobrana ledenice ili kada dođe vreo autobus na temperaturi od 45 stepeni,da li znaju da ti ne možeš više nikada oprati ruke zbog ulja i masti koje su duboko prodrele u tvoju kožu.

Često se spominju Lekari,O.K Lekar leči ljude,ti lečiš Autobuse,greškom Lekara može da umre jedna osoba,a koliko može da umre tvojom greškom ili greškom vozača,ja lično mislim da ne postoji dovoljno novca da dovoljno plati tvoju profesiju.

Nije loša ideja da neko pođe sa tobom da vidi tvoje radno mesto,ja dok sam bio član Udruženja imao sam planove da malo javnost upoznamo sa GSP'om kakav još niko nije video ali nažalost sam sprečen.

Kažu da održavanje ne radi ništa,Moj Terminusni Majstor treba da radi od 5:30 do 12:30,zbog Vanrednog stanja mu je produženo radno vreme do 15:30 a on retko kad ode pre 16:20,treba o tome da misle oni koji na svojim radnim mestima su sat vremena pre isteka radnog vremena spremni već da izađu.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Čet Dec 13, 2012 6:48 am

MILE je napisao:Kako ga nije stid da laže.... Vozila uopšte nisu spremna za zimu...

Laž je često jeftina i privremena zamena za istinu,ja lično zbog Zaštite ličnog imidža Firme u kojoj radim i puno volim i zbog toga što se Poslovna tajna ako je tako možemo nazvati ne otkrivam putnicima koji nas napadaju istinu ali im obično kažem da čovek treba verovati nekada svojim očima,nažalost ljudi su u teškim vremenima u poslednjih 20 godina izgubili oči ali im se razvilo čulo sluha pa samo slušaju šta se govori ali nažalost polako ponestaju laži i otkriva se surova istina.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Čet Dec 13, 2012 7:13 am

milos265 je napisao:Sale, da li ti radis kao otpravnik u Beogradu ili u Disneyland-u? Kada je to gsp imao 100% ostvarenih polazaka? Jesi li ti nekada upisao u raport toliko ostvarenje a da si znao da to nije istina? Ceo Beograd vidi kolaps ova tri dana, sem tebe :roll: Izadji malo iz kruga dvojke, odvoji se malo od lepih koleginica sa tramvaja i dodji na neki zesci terminus, pa onda pricaj putnicima te price iz gsp-ovih saopstenja! Predlazem ti od srca, Ustanicku u vecernjoj smeni!

Miloše postoji razlika između 100 % izlaznosti i 100 % ostvarenja polazaka,

100 % izlaznost je kada sva vozila izađu na svoje redovne polaske kao i u šihtama,u GSP'u je ta brojka uglavnom oko punog plana dok je kod Laste i Privatnika konstantna,kasnija isključenja nemaju veze sa izlaznošću,u protekla tri dana naravno da je ovaj procenat bio manji.

100 % ostvarenje polazaka je kada se ostvare svi polasci koji su planirani redom vožnje ali zbog malih turaža,isključenja,gužve u saobraćaju veliki broj linija nema puno ostvarenje dok Direkcija ostvarenim planom od 92 % smatra da je ostvaren pun plan.

Otpravnicima je uvek bilo strogo zabranjeno a naročito sada kada se prati saobraćaj,da upisuju više poluobrta nego što je vozilo ostvarilo,to se može dogoditi samo ukoliko Otpravnik nije bio upućen u isključenje vozila na trasi kada se dogodi da se vozilo recimo isključi od prve stanice i ponovo uključi na trasu u suprotnom smeru a da o tome Vozač i Raspored prećute ili ukoliko se isključenja dogode između 23:30 i 1:30 kada Otpravnici više nisu u radu ali uz konsultacije GSP'a i Direkcije to se koriguje ili Otpravnici dolaze u svoju službu i ispravljaju Raporte.

Video sam taj kolaps itekako,po dolasku na posao i u radu,recimo na liniji 2 je od 12 planiranih vozila radilo u proseku 7,nemoj misliti da je Pristanište bezazlen terminus samo zato što prolazi samo jedna linija,non stop me cima Centar,Šefovi a dolazi mi non stop Kontrola,nikada nisu zadovoljni radom linije jer je važna,povezuje Centar grada,a tu su novi vozači,kvarovi tramvaja koji dolaze sa drugih linija,kontakti sa Terminusima koji nemaju Otpravnike na suprotnim Terminusima,u zimskim uslovima kada ti po 3-4 tramvaja čekaju vuču moraš sam uz Konsultaciju sa Majstorima da organizuješ vuču za Depo jer postoje kvarovi kada tramvaji ne smeju da vuku druge.

Ja lepe Koleginice ne smatram ženama već radnicima i ja se bavim isključivo svojim poslom i ne jurim sojke okolo jer za to nemam vremena a čak ostajem i posle radnog vremena duže kako bih završio posao.

Ja sam za 12 godina rada bio na svim terminusima osim u Borči tako da znam sve o svim terminusima,nikada Putnicima ne pričam o GSP saopštenjima a za to postoje već ljudi koji su zaduženi za te poslove,ja svojim putnicima pričam isključivo istinu jer nije lepo lagati ljude.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Čet Dec 13, 2012 7:19 am

Daree je napisao:Ima bas lepih koleginica koje voze dvojku ja se bas ne bi odvajao od njih da sam na Saletovom mestu :D :)

One mi najviše i zadaju probleme,ne postižu Turažu,a ponekad mi vuku u koloni i po dva tramvaja,pre bih skuvao Sarmu nego što one naprave Krug. :twisted:
avramovicsasa
Otpravnik

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije