Logo

Saobraćajne nezgode vozila JGP-a

Diskusije

Postod danilo » Čet Mar 05, 2009 4:47 pm

Prekjuče se zapalio trolejbus u Bulevaru Mira. Ne znam detalje, to sam pročitao u novinama. Nema povređenih.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Čet Mar 05, 2009 5:58 pm

jer si siguran da je ovaj TAM imao sudar sobzirom da Autoprevoz Pecinci
imaju 2 ili 3 autobusa koji se parkiraju u Surcinu zbog odrzavanja ove linije.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Stefan Bgd » Čet Mar 05, 2009 11:56 pm

Pa naravno da sam siguran,pogledaj registarski broj tablica na mojoj slici i na snimku.To je taj bus.
Evo snimka RTS-a:
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B0.html
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Stefan Bgd » Sub Mar 07, 2009 1:57 pm

Danas sam bio u garaži pogona i evo kako stoje stvari:
Gar.broj 1347 je već popravljen,znači stavljena je nova šoferka,novi branici...Čeka da mu se stavi novi prednji displej i može u saobraćaj,što je dobra vest.
Autobus koji je imao udes u četvrtak na 71 je gar.broj 1235 koji je tamo redovan u šihti.Vozio ga je neki mladić,kažu tek počeo da radi.Bus,za divno čudo nije pretrpeo veliku štetu,jer ga je TAM-ić zapravo udario u deo kod harmonike i onog stuba kod 3. vrata te ima samo malčice savijen lim na tom stubu i par ogrebotina.Prema rečima poslovođe,danas ide u farbaru na popravku tog dela.
Zatekao sam i gar.broj 1293(sa Bugatti reklamom) koji je demoliran od strane huligana.Sve se odigralo posle utakmice Partizan-Panatinaikos,kada je autobus na liniji 17 totalno demoliran u ulici Nikolaja Ostrovskog u Zemunu.Nepoznata grupa mladića je oko 23:15 časova zasula kamenicama autobus u kojem su bili navijači Partizana.Kada je vozač stao i otvorio vrata,grupa je ušla u autobus i počela je opšta tuča u kojoj je jedna osoba teže a dve lakše povređeno.Direktor pogona "Novi Beograd" Nenad Milovanović koji je juče u pogonu dao izjavu za novine kaže da su huligani na autobusu polomili čak 12 prozora(najviše je stradala prikolica,prednji deo nisu dirali)i da je ukupna šteta na vozilu 100.000 dinara.
Prema njegovim rečima tuča je trajala oko 5 minuta.Oko 150 ljudi kojih je u tom trenutku bilo u autobusu preplašeno su počeli da beže iz vozila na sve strane.Sve je počelo kada je jedan mladić istrčao iz parka kod Avijatičarskog trga 5 i kamenicom razbio jedan od bočnih prozora na vozilu.Potom je grupa huligana razbila ostale prozore,utrčali su u vozilo i napali navijače Partizana.(Tekst iz današnjih Press novina).
Autobus će biti poslat u Pančevo na nameštanje novih prozora.
Nažalost nisam mogao da napravim nijednu kvalitetnu fotografiju jer je vreme napolju blaga katastrofa,tako da sam samo nabrzaka pokupio informacije.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod avramovicsasa » Sub Mar 07, 2009 3:59 pm

Šteta što huligani neće platiti popravku prozora na 1293 kada bi oni ili
njihovi roditelji izbrojali 100 000 dinara priča bi bila drugačija.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Sub Mar 07, 2009 4:12 pm

Pa platili bi kada bi policija i sud radili svoj posao...
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Mar 07, 2009 4:20 pm

Ma nema,više ni u autobusu GSP-a nisi siguran da neće da naiđe neko i iz čista mira te napadne...Haos.
A huliganima batine+šteta+kazna(s tim da se ukine mogućnost branioca advokata),pa da vidimo onda...Ako se još jednom ponovi,još strožije kazniti.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod markotar » Sub Mar 07, 2009 4:37 pm

Stefane, ne shvati me pogrešno, znam da si mlad ali ne možeš da kažeš da nekoga tek tako treba isprebijati i ukinuti mu branioca, pa bio on i najgori zločinac kog je izrodila ova planeta! Neka ljudska prava jednostavno postoje, pa i za takve "ljude". U suprotnom, nije dobro... A da ne govorim da nasilje rađa nasilje.

Dovoljno je samo da sprovodiš već postojeće zakone i sve bi bilo OK. Ali problem je, ko što rekoh, što policija a pre svega sudovi ne rade svoj posao onako kako bi trebalo da se radi, ne izriču se kazne a i kad se izreknu one su smešno blage, pa tu nema ni pojedinačnog efekta, a o opštem i da ne govorim! Tu ne mislim samo na navijače već uopšte. Po istoj logici ni vozači koji prave prekršaje se ne kažnjavaju, ni oni lopovi koji kradu tahografe se ne kažnjavaju... Ali ta tema je preopširna za ovaj forum zato ću sad stati.
markotar
Član

Postod filip » Sub Mar 07, 2009 5:56 pm

1293 je baš dobar bus i redovan je na 17.
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod barke » Sub Mar 07, 2009 6:59 pm

filip je napisao:1293 je baš dobar bus i redovan je na 17.

Koji je to bus? IK-201?
I volan je na levoj strani!!

(parodija na čuveni JUL-ov izborni slogan: "I srce je na levoj strani" kao i levica)
Korisnikov avatar
barke
Član

Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 10:18 pm

Postod danilo » Sub Mar 07, 2009 7:36 pm

Jeste IK-201 :wink:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Mar 07, 2009 9:03 pm

Ma 1293 je jako dobar bus,baš me skoro vozio...Čak su mu bili i obnovili reklamu.Srediće ga oni,biće opet onaj dobri stari. :)
A tek sam sad od ćaletovog dobrog druga saznao da je i njegov 1216 stradao(duži ga u šihti na 56) koji je te večeri bio dat na 17.Njemu je šteta bila manja(razvaljena vrata,stepenici,i jedno bočno staklo polupano),te su ga bukvalno zanemarili.Bus je odmah sređen,i u redovnom je saobraćaju.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod avramovicsasa » Ned Mar 08, 2009 3:32 am

Ne treba huligane tući i mučiti,kažnjavati novčano a onda u vidu društveno
korisnog rada naterati ga da popravi sam staklo na autobusu,montirati kantu,klupu i sve ono što su polupali a samim tim ukinuti inat kada vide kako je to teško sledeći put će razmisliti dvaput kada je demoliranje u pitanju.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Ned Mar 08, 2009 3:34 am

220-390 sa linije 9 sudario se sa Lastom sa linije 95,vozač je primetio da je u sudaru iskrivio kuplu i otišao je na Pristanište da sačeka uviđaj.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Ned Mar 08, 2009 4:09 am

avramovicsasa je napisao:Ne treba huligane tući i mučiti,kažnjavati novčano a onda u vidu društveno
korisnog rada naterati ga da popravi sam staklo na autobusu,montirati kantu,klupu i sve ono što su polupali a samim tim ukinuti inat kada vide kako je to teško sledeći put će razmisliti dvaput kada je demoliranje u pitanju.

Upravo tako!! Društveno korisan rad je jedna od najboljih metoda!! Mnogo bolje od naplate štete je naterati nekog da svojim rukama to sve popravi!! Mada stvar je malo složenija, nije lako isterati iz neke osobe svu tu mržnju i bes koji se u njoj kupio godinama... No da nastavimo priču o tome u posebnoj temi. :-)
markotar
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije