od danilo » Sre Okt 30, 2013 10:26 am
Iako nemam običaj da pominjem neke negatuvne pojave u prvozu koje svakodnevno viđam, ali ona drskost i bezobrazluk su stvarno stavile izuzetno jak utisak na mene da sam se ozbiljno zapitao gde smo i šta smo.
Na 74ci, maltene prazan auto, dolaze kontrolor i kontroloka, mladi, nasmejani, ljubazni da ljubazniji ne mogu biti, ja već vadim kartu, pripremam, javljam im se i dajem kartu.
A, ispred mene seda neka dva bilmeza, imaju oko 25 godina možda.
Traže njima kartu, tačnije ovi su im tako nasmejani i vedri prišli i nisu još ni stigli da im zatraže kartu, ovaj jedan bilmez je počeo da se dere da nema kartu,da im ne traži kartu i da mlatara rukama. Kontrolor im je i dalje nasmejan i ljubazan zatražio kartu i krenuo raspravu s njima, ali ne onu pravu raspravuu, više neki opušten razgovor kako bi ga ubedio da kupi kartu.
Međutim to nije pomoglo pa kada je posle par minuta kontrolor ponovo došao do njih dvojice rekao mu je da njemu njegova kontrola može da odbije 20 % od plate zato što mu nije napisao kaznu, kako bi ga nekako nagovorio da kupi kartu. Na šta je ovaj njemu odgovorio da će prebiti njegovog šefa, ako mu bude napisao kaznu (šef kontroloru). Na kraju ga je zamolio da sačeka auto iza, jer on nema kontrolu, ali ga je ovaj samo iskulirao.
E ja sad pitam gde je taj policajac u uniformi da ga dovati, legitimiše i privede...?
Koja je bre to drskost, nemaš kartu, svestan si toga, nemaš nameru da istu kupiš, na svaku kontrolorou ti imaš 18 drugih da kažeš... Strašno bre!
Meni da je rekao da će prebiti šefa, ako mi napiše kaznu, ja bi mu rekao idi prebij oca i majku koji su te tako vaspi
Mirko GSP