Logo

Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Diskusije

Re: Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Postod profa_chb » Sub Sep 26, 2015 1:14 pm

Dobro, skapirali smo da ne volite Ikarbus i da tražite dlaku u jajetu. Popite po jedno na trafici u Bloku, recite da je onaj čije se ime mora spominjati kriv za sve, i poželite mi lep sendvič...

Inače, malo o Apex-u i IK112LE :arrow: viewtopic.php?p=491334#p491334
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod blokovi » Sub Sep 26, 2015 1:59 pm

Profane sinonime za korupciju na ovom forumu :lol: :mrgreen: , nije u tome problem, problem je u tome sto politika se previse uplice u namestanje posla Ikarbusu... Nismo bogati da kupujemo precenjene Ikarbusove skartove, pa N i M serija su dokaz za to... N serija se uveliko rashoduje u pogonima, nije problem do odrzavanja, kao sto drugi misle... Problem je u kvalitetu, a Ikarbus i kvalitet mi nekako ne idu zajedno... Pa evo ti serija IK206 za Lastu, posle par dana su im vrata zaglavljena sas klocnu... Pa budi realan malo :lol:
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod branik » Sub Sep 26, 2015 2:32 pm

Rekoh da je potrebno pilitiku baciti iz vozila. Ta politika pritiska. Idu izbori, zaboga! Nikada se vozilo ne isporucuje pravo sa trake, nego ima desetak km u tockovima nastalih tokom probne voznje. Koje god vozilo da preuzimate ima neku kilometrazu. A ovde se pritiska i insistira da tada i tada vozila budu preuzeta tu i tu, samo zato da bi se od toga napravio medijski dogadjaj koji donosi toliko i toliko politickog rejtinga tom i tom koji je naumio da se slika pored njih. To su decje bolesti koje jednostavno mora da ima svako voZilo kao jedan veoma slozen sklop niza sistema. Kod drugih proizvodjaca to ostaje unutar kuce jer zbog velikih serija i mnogo nultih kilometara znaju gde su im slaba mesta.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod becks89 » Sub Sep 26, 2015 6:51 pm

Loše si skapirao, ja nigde nisam rekao da ne volim Ikarbus, ne volim što mi se serviraju priče i prosto me zatrpavate time kako je ovo dobro i normalno. Ne, nije ni dobro, a još manje je normalno, da se neki autobusi puste bez šrafova na nekim delovima, da otpadaju delovi usput, da kuvaju usput... Sa druge strane, pričaju se bajke kako šire proizvodni sistem, na minibuse i turističke autobuse?! ALO!!! Turističke autobuse?! Isti ti koji ne umeju da urade ni autobus sa gotovom šasijom, tablom, i mehanikom? Pa Megabus je godišnje više pravio kvalitetnih autobuse nego Ikarbus sada.
Ja prvi ću biti najsrećniji onog dana, kada se ponovi kvalitet proizvoda iz 2012. ili kada uspeju da naprave seriju vozila koja su značila pouzdanost uz minimalno održavanje, 2003/04 godina, do tada, neću dopustiti naprednim merama i sredstvima informisanja da utiču na moj stav, a problem je što imate sve manje argumenata za odbranu i ovi postojeći o domaćoj proizvodnji i napretku se izlizali od upotrebe...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod milos265 » Sub Sep 26, 2015 8:08 pm

Profo, ja se nadam da će one 103-ke biti bolje od svih ovih niskopatosnih 8)
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod blokovi » Sub Sep 26, 2015 8:13 pm

Kakvi nam vode drzavu, dobro je da uopste imamo "domacu" autoindustriju (kad bi se gadjali tramvajima)
blokovi
Član

Postod profa_chb » Ned Sep 27, 2015 1:54 pm

I opet sami mešate politiku... Sve te bajke pričaju političari, a prenose mediji. NIKO u Ikarbusu to ne govori, niti veruje u to.

Ne branim neodbranjivo, ali i ne zakeram bez ikakve podloge. Ovo već počinje da liči na debatni klub, učesnicima se da zadatak da brane određeni stav, i onda se zada tema, pa kreće debata.

Stvarno bih vas zamolio da ako više zanima lajanje od autobusa, da to nastavite na nekom drugom mestu.
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod blokovi » Ned Sep 27, 2015 4:09 pm

Dokle god ovako Ikarbus fuserise, imacemo skupu kajganu, fensi upakovanu, a kvalitet nikakav... Jednsotavno, ili da Ikarbus nauci da pravi autobuse, a ne da se bave ispijanjem kafe i piva u pola radnog vremena, ili da prave kvalitetan a jeftin autobus, pri tome, koliki je procenat domacih komponenti u autobusima?! Ako Ikarbus ne zna da sklopi, maltene gotov autobus, onda mi nemamo o cemu da pricamo, a mogu ti inzinjeri imati i 10 diploma, kada je kvalitet domaceg (upitno je koliko je domacih komponenti tu) autobusa 0! Kad Ikarbus nije mogao Man Lion City da sklopi, a da valja, onda je jasno koliko je sati, a koliki su rezultati... Meni jeste zao Ikarbusa, ali izlaganje trosmenca na temu Ikarbusa je ja mislim objasnilo poentu istog!
blokovi
Član

Postod profa_chb » Ned Sep 27, 2015 4:28 pm

Dragane, da li si ikad bio u nekoj fabrici autobusa? Da li si ikad video kako se pravi autobus?
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod blokovi » Ned Sep 27, 2015 4:33 pm

Sine profane, pitaj te tvoje inzinjere, da li su culi za Dragana Mladenovica, on mi je komsija, otisao je u penzju iz Ikarbusa, sve sto se desavalo pricao je realno dok nije napustio...
blokovi
Član

Postod profa_chb » Ned Sep 27, 2015 4:49 pm

Aha... A šta se sad dešava? Da postoji javašluk postoji, ali da je baš toliko, nije sigurno.

Uostalom, velik broj vas ni ne zna šta sve treba da bi se napravio autobus. I to što se kupuju delovi nije ništa, čini samo mali procenat posla. Gde je tu izrada karoserije? Provlačenje instalacija, iztrada oplate, ugradnja agregata, ugradnja drugih delova, podešavanja elektronike, itd.
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod MILE » Ned Sep 27, 2015 5:06 pm

Kako ti se čini ova serija što je urađena za GSP, da li je Ikarbus konačno počeo da radi kako treba?
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod profa_chb » Ned Sep 27, 2015 5:33 pm

Nije baš sve kako treba, ali je bolje nego što je bilo. Uglavnom je problem hronični nedostatak vremena, kašnjenje uplata i delova, sad i šasija...

Koliko san čuo, sledećih 10 komada će biti na vreme, ali treći deo isporuke će biti u problemu zbog kašnjenja šasija, zbog ove situacije sa granicama :|
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod becks89 » Ned Sep 27, 2015 6:39 pm

Da se ja ne bih prepucavao sa tobom na prazno, sačekaću ja da izađu u saobraćaj, pa će se ćeramo onda po forumu ;)
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod MILE » Ned Sep 27, 2015 6:59 pm

Izlazak u saobraćaj će svakako otkriti mnogo toga....

@profa_chb
Nadam se da će se konačno uozbiljiti i da će Ikarbus početi da radi sve ono što je najavljeno, ipak veliki Mercedes stoji iza toga i neverujem da bi kaljali svoje ime zbog neke tamo male fabrike koja im usput može doneti i dosta profita. Kako dopremaju šasije, kamionima?
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije