Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Re: Priče iz GSPa

Postod blokovi » Pon Okt 06, 2014 8:03 pm

E pa vidis, dokle god se oni odlucuju da salju naloge za redukcije prevoza, od mene nece imati kartu, neko ce morati da popusti. Tolike godine GSP odrzava sistem naplate karata, nikome nije smetalo, odjednom se niotkuda stvorio Apeks...? Terorisu ljude po prevozu, da ih vidis kod Usca i Sajma, samo im fale kerovi, lanci i lisice, a kako je krenulo, nismo daleko ni od toga. Da ja za 7 godina dobijem onu stvar...? Pa neko je onda pogresio u startu, ili sam ja budala sto sam placao, a zauzvrat nista nisam dobio, ili su oni budale sto narod smatraju ovcom koju treba sisati...
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Sponzor

Postod Kassbohrer » Pon Okt 06, 2014 8:24 pm

Pa vidi i ja plaćam Telekomu (državnoj firmi) telefon+internet, najjači paket od 2001 dakle 13 godina, svaki račun plaćen bez dana zakašnjenja i dobio sam šupalj nos do očiju od njih. Za svaku pogodnost koju nude prednost imaju novi korisnici, a meni mrtvi hladni predlažu da odjavim sve usluge na 15 dana, pa se onda prijavim kao novi korisnik...
Shvatam ja tebe, u BG gradski prevoz nema alternativu i jedini mogući način za iskazivanje bunta je neplaćanje karte, ali ne trebaju ti takve generalizacije tipa državno-privatno. Ako je Apex loš to ne znači da treba čitav privatni sektor na lomaču.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod avramovicsasa » Uto Okt 07, 2014 1:29 am

,,Jel gotovo,,-pitam vozača Laste koji je sa nekim preko telefona pričao da radi kao Volonter jer se u Lasti živi od vazduha i ljubavi jer ne primaju platu.
,,Ako misliš na Lastu,gotova je a ja imam još 2 kruga,,

Crnjak :twisted:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Ratomir » Uto Okt 07, 2014 2:26 pm

Jednom davno, dok sam bio mali negde oko 2005., čekao sam sa mamom autobus 45 u Zemunu. Naišao neki stari crveni, unutra niko nije sedeo zato što su sva sedišta prevrnuta. I tako ide on i na svaku rupu udari zadnjim krajem od asfalt i ja sam se mnogo plašio da ne propadnem, a na ležećem policajcu sam imao osećaj da sam odskočio. Bio sam se plašio i rekao mami da izađemo i izašli smo. Mislim da je bio Sanos. Na kraju kad sam izašao, imao sam osećaj kao da sam lagan kao perce :D
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod branik » Uto Okt 07, 2014 4:30 pm

U Zemunu, sanos, teško!
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod Nikola Pejasinovic » Uto Okt 07, 2014 8:22 pm

Mozda je bila neka stara serija Ikar(b)usa. Posto Sanose koliko po prici se secam, Sanos-e je Kosmaj samo imao ako se ne varam.

Pricao mi drugar nesto,sto mi je malo cudno. Po njegovoj prici ja mislim da se radi o GB 1113. Prvo je vozio na 551 ali zbog mnogo brojnih prijava zbog brze voznje je skinut i postavljen kasnije na 511. Naleteo je opet na njega kad je isao i primetio je da nema tahnograf sat.
Dan kasnije dogovori se sa drugarom da on udje u bus,a ovaj da ga prati kolima da vidi koliko ide. Saznali su da ga je majstor dzibrao 100km/h do okretnice. Koliko je istina vi mi recite jer ne znam dali je moguce da se jos vozikaju brzo.
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod MILE » Uto Okt 07, 2014 8:37 pm

Kad je to bilo na 551? Ako je bio novi bus onda je to 1112 koji je bio planiran za 551 pa završio na 511....
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Nikola Pejasinovic » Uto Okt 07, 2014 9:30 pm

1113 je vozio kad su dali celu seriju IK 201 sa uspravnim hladnjakom Kosmaju. Nije dugo vozio neke 2 ili 3 nedelje posle toga ga nisam video.
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod MILE » Uto Okt 07, 2014 9:53 pm

Aha, to je skoro bilo...
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Ratomir » Čet Okt 09, 2014 7:16 pm

branik je napisao:U Zemunu, sanos, teško!

Pozadi je imao blage krajeve, nisu bili "oštri."
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod becks89 » Čet Okt 09, 2014 11:28 pm

profa_chb je napisao:Kako ti vidiš sebe? Pitanje se odosi i na ostale "pobunjenike".

Slušaj batice, dok god plaćam smatram da za svoje pare treba da dobijem, ako ništa drugo barem poštovanje za to što finansiram njihova mesečna primanja. Lično smatram da se prevoz poboljšao dosta u odnosu na prethodne 2 godine, da je sada na višem nivou i da je dosta boljih vozila u saobraćaju i sve to. Moj "bunt" je usmeren prema bahatim kontrolorima, ja lično ne podnosim stav bilo koga da je on zbog bilo čega iznad mene, ne volim kad mi neko nameće da je na nekom višem položaju od mene, a ni mnogi ne vole to. Upravo to rade kontrolori, pokušavaju da nametnu da su bogom dani što rade to što rade i onda se iživljavaju nad slabima, a pred raznima kao što i sam kažeš se sklanjaju i ne diraju ih.
Kako vidim sebe, kada je neko uljudan i pre svega kulturan, poštuje mene kao što ja poštujem njega, neće imati nikakvih problema sa mnom, nikada prvi nisam napao kontrolu, čak ni kada nisam imao kartu, ali to su bile klinačke fore, to je prošlo. Znalo se desiti da dam celoj ekipi kontrolora njih 4-5 da čitaju moju karticu, jer sam znao da rade na broj očitanih, dakle u istom vozilu mi čitaju karticu 4 puta, nije nikakav problem, jer su ljudi bili i kulturni i lepo su me zamolili. A gospoda sa frazama daj kartu, mali, trte mrte neće dobiti kartu, pa makar se preterivali preko policije...

profa_chb je napisao:I dokle ćemo tako? I zašto baš oni prvi?

A da oni nisu možda plaćeni da budu kulturni i ljubazni? Zar oni nisu na radnom mestu?

profa_chb je napisao:Ja do sada nisam imao neprijatnih iskustava. Čak mi danas kontrolorka nije tražila kartu, jer je mislila da sam u grupici sa nekim srednjoškolkama... Dešavalo mi se da ne mogu da mi očitaju kartu, i jednostavno me iskuliraju, i nastave dalje.

Niko ne govori o svim kontrolorima, imaš među njima ljudi koji su velike dobričine i pre svega kulturni i ljubazni, čak i da te puste bez karte i da te puste stanicu, dve i sl, ali ovaj mali procenat pravi problem ;)

profa_chb je napisao:Ali se ne iživljavam nad kontrolorima. Kontam da ih ima raznih, ali ne u toj meri, i da malo preterujete. Sistem vas je do te mere utucao, da vi napadate sirotinju raju koja radi u kontroli (i ona napada vas), a ne zapitate se oko čega i zbog koga. Klasičan "zavadi pa vladaj"..

A ko se od nas "iživljava" nad kontrolom?
Sirotinju raju? Kako si mi osećajan ej. Pa da je to sirotinja raja, kako tvrdiš, dal bi za 26-27.000 prepirali i ciganisali sa putnicima ili bi gledali samo da što manje budu primećeni i da što lakše zarade svoju platu? Pusti me te priče o sirotinji i slično, radio sam ja kao kondukter kod privatnika, imaš ovde još ljudi koji su prošli kroz to, da ja dođem kod putnika i kažem daj pare ili sl. sutradan sam mogao da pokupim prnje i da šetam dalje ;) Treba da peziš na glavi i dubiš na trepavicama da bi skupio putnike, u zadnjicu da ga ljubiš i da se ceriš ko ***CENZURISANO*** celu smenu da bi zaradio manje nego razni kontrolorčići po gradskom. Da ćutiš na sve što ti kažu, ne ulaziš u diskusije i rasprave i slično, putnik uvek mora biti u pravu i kada nije, e i onda dođemo u Beograd i ona razni polupismeni "jadni" kontrolori treba da treniraju strogoću na meni, ma pazi molim te ;)

profa_chb je napisao: Svoje nezadovoljstvo izražavam time što prijavljujem neostvarene polaske, bahate vozače, a po potrebi ulazim i u fizički sukob sa vozačima.

I od finoće dođosmo do ovoga, mi smo pobunjenici, a ti napadaš vozača na radnom mestu?
Moj prijateljski savet ti je da po potrebi malo iskuliraš, što meni znaš da preporučiš, da te neki vozač nebi sastavio štanglom po glavi za sve razne pametnjakoviće koji umeju da mu skaču po živcima tokom smene ;)

Večeras, stanica kod Fontane, izlaze svi putnici, kreću da se zatvaraju vrata i baja na trećim kreće da iskače sa decom, pritom kreće da psuje vozaču majku, i da trči za busom u pokretu, na kraju je šutnuo u staklo drugih vrata, neverovatno... Takvima treba decu oduzeti!
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod profa_chb » Pet Okt 10, 2014 4:20 pm

Fizički obračun je krajnja instanca, ja uvek prvo pokušam lepim rečima, ali i sam znaš da to ne pali baš uvek. Do sada se nijednom od finih vozača koji ne umeju da stanu na pešačkom nije posrećilo da dobije batine. Par puta su čak oni meni dovikivali iz autobusa, ali kada se okrenem i priđem, uglavnom produže...

Opet, vezano za ponašanje kontrolora, ima bahatih, ali nismo ni svi mi fini i ljubazni baš uvek...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod becks89 » Sub Okt 11, 2014 3:14 pm

Ne znam koliko je pametno da javno pozivaš na nasilje, još kao član mod tima, ali ok, tvoja stvar. Nisam siguran koliko možeš da se postaviš u situaciju tog istog vozača, da pogledaš kako je njemu da vozi po par sati bez ustajanja i onda još dođe neko da mu filozofira šta treba da radi.
Evo juče recimo, bio sam sa drugarom celu smenu na liniji, od 12 i 40 do 19 ustao iz sedišta nije, to ti je skoro 7h, ceo dan gužva i tamo i vamo, ali se kasni po minut dva, kad dođeš na okretnicu odmah te teraju da stižeš da se ubrzaš stanicu dve i tako ceo dan, sem što sam ja stigao da istrčim do radnje i kupim vodu dok je on ispisao nalog, pauze nikakve bilo nije. I sad probaj to vreme samo u fotelji da sediš i da gledaš u plafon pa ćeš videti kako je to lepo, a da ne pominjem da on za to vreme provlači 18m dug autobus po našim drumovima, pritom pazeći na nenormalne vozače i pešake koji samo što se ne bacaju pod točkove... E vidiš da mi nakon celokupne te torture za ljudsku psihu, dođe neki profa, Đura, Laza ili neko sedmi i počne da insistira na fizičkom obračunu, prvih par puta nebih reagovao, ali posle nekog vremena mislim da bi sledeća tvoja lokacija bila urgentni centar. Na sreću tvojih istomišljenika, da bi vozio bus moraš da budeš smiren i da prođeš psiho test, tako da zbog toga se uglavnom sve i završava na verbalnom sukobu.
A izuzetno volim to pominjanje pešačkog prelaza, znaš mama i tata naučili da je pešački zakon i da kako god tebi padne na pamet da prelaziš autobus mora stati. Kada voziš taj isti autobus, moraš biti svestan da svaki nagli pokret (ubrzanje ili kočenje) može značiti da ti se neko u busu povredi ili nedaj bože nastrada, i onda se nađe masa pešaka koja istrči a da pritom uopšte nije ni pogledala ni procenila kretanje i brzinu vozila, postoje trenutci kada vozilo jednostavno ne može da stane, jer je preblizo i prekratko je rastojanje, e onda se nađe isto takav neki kome to nije jasno, pa mu treba dodatno objašnjenje od vozača. Ti znaš lepo fiziku, pa mi reci kome je potrebno manje mesta za zaustavljanje, pešaku od 70kg pri brzini od 1km/h ili autobusu od 18t pri brzini od 40-50km/h? Ako bi vozač vozio autobus tako da u svakom momentu može da stane pešaku koji ne želi uopšte da pogleda i procenjuje, pitam se koliko bi to putovanje trajalo?
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod vuckomv » Sub Okt 11, 2014 11:26 pm

Evo da ti ja odgovorim:
Član 99, stav 3 kaže:
Ukoliko na pešačkom prelazu saobraćaj nije regulisan uređajima za davanje svetlosnih saobraćajnih znakova niti znacima policijskih službenika, vozač je dužan da prilagodi brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza i propusti pešaka koji je već stupio ili stupa na pešački prelaz ili pokazuje nameru da će stupiti na pešački prelaz.

Član 97, stav 3 kaže:
Na pešačkom prelazu, na kome saobraćaj nije regulisan svetlosnim saobraćajnim znacima ni znacima koje daje policijski službenik, pešak je dužan da se pre stupanja na pešački prelaz, prethodno uveri da može da pređe na bezbedan način, tako da stupanjem na kolovoz ne ugrožava bezbednost saobraćaja.

To znači, rekao bih, svi pamet u glavu i ne uzdajte se u sreću.
Korisnikov avatar
vuckomv
Član

Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 10:51 pm

Postod avramovicsasa » Pon Okt 13, 2014 2:01 am

Danas kada sam došao na smenu,stigla je naredba Pogona da se gr.br. 3150 iz Pohorske pošalje na Ušće kako bi se prevezli Vojnici koji su učestvovali na Generalnoj probi.
Autobusi su verovatno dobijali brojeve kako bi se lakše snalazili prema kojoj kasarni će koji voziti,ovaj je bio broj 10,ne znam iz kog razloga je vozač tražio da mu Otpravnica napiše broj na papiru,počeli su da kukaju kako nemaju čime da napišu dok je non stop vršen pritisak na vozača da što pre krene iako autobus još nije stigao na terminus pošto je bila smena a Policija je trebala određenim ulicama da ih sprovede prema sabirnom centru gde je stajalo na desetine autobusa koji su trebali da razvezu oko 3000 vojnika kako je vozač kasnije čuo i video.
Konačno je napisan broj i autobus je stigao,on se uzvrteo pa ode u WC a tablu je stavio na orman,počeli smo da ga zezamo,

,,Nemoj da zaboraviš tablu inače ideš na Istočni Front,,
,,Ne gine ti Ukrajina,,-dobaci mu kolega.

:D :) 8-) :lol: :twisted:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije