profa_chb je napisao:Kako ti vidiš sebe? Pitanje se odosi i na ostale "pobunjenike".
Slušaj batice, dok god plaćam smatram da za svoje pare treba da dobijem, ako ništa drugo barem poštovanje za to što finansiram njihova mesečna primanja. Lično smatram da se prevoz poboljšao dosta u odnosu na prethodne 2 godine, da je sada na višem nivou i da je dosta boljih vozila u saobraćaju i sve to. Moj "bunt" je usmeren prema bahatim kontrolorima, ja lično ne podnosim stav bilo koga da je on zbog bilo čega iznad mene, ne volim kad mi neko nameće da je na nekom višem položaju od mene, a ni mnogi ne vole to. Upravo to rade kontrolori, pokušavaju da nametnu da su bogom dani što rade to što rade i onda se iživljavaju nad slabima, a pred raznima kao što i sam kažeš se sklanjaju i ne diraju ih.
Kako vidim sebe, kada je neko uljudan i pre svega kulturan, poštuje mene kao što ja poštujem njega, neće imati nikakvih problema sa mnom, nikada prvi nisam napao kontrolu, čak ni kada nisam imao kartu, ali to su bile klinačke fore, to je prošlo. Znalo se desiti da dam celoj ekipi kontrolora njih 4-5 da čitaju moju karticu, jer sam znao da rade na broj očitanih, dakle u istom vozilu mi čitaju karticu 4 puta, nije nikakav problem, jer su ljudi bili i kulturni i lepo su me zamolili. A gospoda sa frazama daj kartu, mali, trte mrte neće dobiti kartu, pa makar se preterivali preko policije...
profa_chb je napisao:I dokle ćemo tako? I zašto baš oni prvi?
A da oni nisu možda plaćeni da budu kulturni i ljubazni? Zar oni nisu na radnom mestu?
profa_chb je napisao:Ja do sada nisam imao neprijatnih iskustava. Čak mi danas kontrolorka nije tražila kartu, jer je mislila da sam u grupici sa nekim srednjoškolkama... Dešavalo mi se da ne mogu da mi očitaju kartu, i jednostavno me iskuliraju, i nastave dalje.
Niko ne govori o svim kontrolorima, imaš među njima ljudi koji su velike dobričine i pre svega kulturni i ljubazni, čak i da te puste bez karte i da te puste stanicu, dve i sl, ali ovaj mali procenat pravi problem

profa_chb je napisao:Ali se ne iživljavam nad kontrolorima. Kontam da ih ima raznih, ali ne u toj meri, i da malo preterujete. Sistem vas je do te mere utucao, da vi napadate sirotinju raju koja radi u kontroli (i ona napada vas), a ne zapitate se oko čega i zbog koga. Klasičan "zavadi pa vladaj"..
A ko se od nas "iživljava" nad kontrolom?
Sirotinju raju? Kako si mi osećajan ej. Pa da je to sirotinja raja, kako tvrdiš, dal bi za 26-27.000 prepirali i ciganisali sa putnicima ili bi gledali samo da što manje budu primećeni i da što lakše zarade svoju platu? Pusti me te priče o sirotinji i slično, radio sam ja kao kondukter kod privatnika, imaš ovde još ljudi koji su prošli kroz to, da ja dođem kod putnika i kažem daj pare ili sl. sutradan sam mogao da pokupim prnje i da šetam dalje

Treba da peziš na glavi i dubiš na trepavicama da bi skupio putnike, u zadnjicu da ga ljubiš i da se ceriš ko ***CENZURISANO*** celu smenu da bi zaradio manje nego razni kontrolorčići po gradskom. Da ćutiš na sve što ti kažu, ne ulaziš u diskusije i rasprave i slično, putnik uvek mora biti u pravu i kada nije, e i onda dođemo u Beograd i ona razni polupismeni "jadni" kontrolori treba da treniraju strogoću na meni, ma pazi molim te

profa_chb je napisao: Svoje nezadovoljstvo izražavam time što prijavljujem neostvarene polaske, bahate vozače, a po potrebi ulazim i u fizički sukob sa vozačima.
I od finoće dođosmo do ovoga, mi smo pobunjenici, a ti napadaš vozača na radnom mestu?
Moj prijateljski savet ti je da po potrebi malo iskuliraš, što meni znaš da preporučiš, da te neki vozač nebi sastavio štanglom po glavi za sve razne pametnjakoviće koji umeju da mu skaču po živcima tokom smene
Večeras, stanica kod Fontane, izlaze svi putnici, kreću da se zatvaraju vrata i baja na trećim kreće da iskače sa decom, pritom kreće da psuje vozaču majku, i da trči za busom u pokretu, na kraju je šutnuo u staklo drugih vrata, neverovatno... Takvima treba decu oduzeti!