Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Pogon "Zemun"

Postod blokovi » Pet Avg 09, 2013 11:17 am

A tek 300 i 280 tuga...
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Sponzor

Postod Momcilo (putnik) » Pet Avg 09, 2013 1:54 pm

Odličan je i 283. Vozio me je skoro na 705-ici.
Momcilo (putnik)
Član

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:15 pm

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod gospodin dzo » Uto Avg 20, 2013 11:15 pm

danilo je napisao:Možda sam se negde i zeznuo oko temperature i tahografa i ostalih zezalica na A-936... Ali, opravdano... Kakve su dve cice vozile (naaost samo dve stanice)... ijao... Ustvari ovu jednu nisam ni primetio, ali ova druga... Kažem nisam primetio, al verovatno ne bi primetio ni da je Bengalski tigar ušao u autobus... :!: :!: :!: :twisted: :twisted: :twisted: 8-) ;) :) :D :D :D :lol: :lol: :lol: Ne zamerite malo na zezalici, moram malo da se zavitlavam... :)

Obican (narandzasto-smedji) ili beli Bengalski? :mrgreen:
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod danilo » Uto Avg 20, 2013 11:35 pm

E druže moj ne znam kako bi ti odreagovao, a i podneo (pitanje za kardiologa... :twisted: :twisted: :twisted: ), ali sad kad vratim film ma i jedan i drugi..., a i treći su mogli da uđu... :!: :!: :!: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod gospodin dzo » Uto Avg 20, 2013 11:37 pm

A gde to da udje?U bus ili...?
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Postod Fipi 494 » Uto Avg 20, 2013 11:37 pm

A-81 nenormalno nabija temperaturu.
A-493 ima klimu koja je u funkciji,ali je samo resetka hladna.
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod danilo » Uto Avg 20, 2013 11:38 pm

gospodin dzo je napisao:A gde to da udje?U bus ili...?

Da, u A-936...
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod gospodin dzo » Uto Avg 20, 2013 11:41 pm

Ni ja izgleda ne bi odoleo ;)
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Postod Mickey » Uto Avg 20, 2013 11:41 pm

koji mu to dodje?? jel zglobni ili mali (solo)
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod danilo » Uto Avg 20, 2013 11:43 pm

A-936...? Zglob sa 23ke... :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Sre Avg 21, 2013 10:43 am

Serija iz 2006. IK 201.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Sre Avg 21, 2013 12:58 pm

Nakon izvesnog vremena ponovo sam se jučće na 12/65 (dopuna + smena + smena), u podne (u toku II smene) vozio u A-999 (IK-201; 2002. godište), maltene sam ceo pravam išao od naselja mog do Bogolosvije.

Stanje slično, doduše juče nešto malo povoljnije nego inače.
S temperaturom nije imao toliko problema, to je bilo negde prepodne, još nije upeklo onako baš jako napolju, mada opet je bilo toplo. Sve u svemu ceo put njemu temperatura nije prelazio deo između 85 i 90 stepeni C, što je dosta dobro, s obzirom da ko od šale gruva i po preko 95 stepeni C. Sad, posle već ne znam kakav je bio, ali ovo kad sam video na termometru je delovalo onako ohrabrujuće.
Isto tako, pošto nije bio preterano opterećen fino je držao pritiske vazdua za kočenje i na prednjem i na zadnjem kočionom kolu i to na oko 7 do 7,5 bara manje - više okruglo. Inalče zna da padne i i spod 6 bara pri ećem opterćeenju (veće opterećenja jastuka) i naročito kada pada kiša pa kad se uključe brisači - e to ga ukopa totalno.

Tahograf na mestu, "Kienzle", fabrička verzija, brzinomer, obrtomer neispravni, sat je ispravan i pokazuje tačno vreme, km sat ne znam tačno da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan, kao ni voltmetar (kazaljke su obe na nuli). Pritisak ulja u motoru u normali - 2 do 6 bara, u proseku.

Limarijski je ok, nije prikolica mnogo ukošena, drži se solidno. Unutra, u prikolici ga već uveliko izjeda korozija, onako iznad prozora bije korozija na sve strane. Visina ok, stalna, ne štosuje, ne pada.

Ovako je tromina, ono već manje - više standardno i ustaljeno vezano za njega. Kad povuče, povukao je, al brate dok se zalaufa treba mu... i vremena i prostora. Šalta ok, menjač, automatik, četvorobrzinac, marke je "Voith". Kočenje u redu, ispravan je samo nožni retarder.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posle, isto u podne (u toku II smene) A-793 (MAN SL 283; 2003. godište) i njegov redovni 3/26 (trosmenac; zadnji sa Dunavske radnim danom), kojim sam išao pa opet skoro ceo pravac.

Ovako je solidan auto, opet me najpre ohrabrila temperatura, koja je na Trgu bila opušteno u zelenoj zoni (na nekih 80ak stepeni C), i to bilo onako ju strava, e vidim posle Maksima Gorkog i Peke Pavlovića, već kazaljka šiba ka crvenoj zoni, vrtoglavo se tamo penje. Tako da smo na kraju na Jerković stigli sa nešto malo više od celih 90ak stepeni C.

Ovako drugo, brzinomer neispravan, kao obrtomer, sat je ispravan i pokazuje tačno vreme. Km sat ne znam da li je ispravan.
Pritisak ulja u granicama normale, negde od oko 2,5 bara an leru posle ide i do nekih 6 bara, pri vešim obrtajima pred prešaltavanje u višu brzinu.
Za temperaturu sama rekao, a pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 9 do 10 bara.

Ovako kao mašina ide dosta dobro, opet naarvno uz Maksiam Gorkog ne može sem u I brzini. Tu ga razvuče za sve pare, pun gas, I brzina, čuje se turbina i nekako se uzvere, posle je već laganica, a pritom je bio prepun putnika - totalna ludnica. Šaltanje, kočenje ono sve standardno, ok hvataju i nožni, a i ručni retarder. Da, koliko primetih, kao što i većina Japanaca ima problem (da to tako nazovem) to je prisutno i na A-793, kasno hvata ručna. Ne ispušta momentalno vazduh kad se potegne, tek posle izvesnog vremena.

Trapovi se ne čuju toliko, nema onog tupoig zvuka i ne zvekeće tako puno, čak ni prilikom prelaska preko neravnina, rupa i kolotraga po asfaltu.
Pumpa volana se ni malo ne čuje.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za A-755 (IK-112; 2008. godište) kojim sam se juče u podne (u toku II smene) vozio na 3/35 (dvosmenac) vozio nakratko, mislim možda malo više od pola pravca nemam šta mnogo da akžem sem da neispravna klima. Na monitoru pokazuje simbol da je klima uređaj uključen (pahuljica), ali isti ne hladi.
Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 do oko 6 bara.
Temperatura stalna na oko 83 do 5 stepeni C.

Ispravni su svi validtori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.

Ide fino, dobro vuče, krajnje mirno prešaltava, ne trza, ne kida menjač. Kočnice isto jake, jako hvataju retarderi.
Nije uopšte nešto mnogo rastrešen.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Avg 21, 2013 2:35 pm

I opet sam se juče na liniji 25 vozio u A-164 (Mercedes Benz O345 Conecto), samo nisam siguran za polazak, u podne sam inače išao (II smena)...

Slično, maltene nepromenjeno stanje ko kada me je zadnji put vozio, a to beše pre oko cca mesec dana, otrpilike.
Ostao je i dalje jedan od boljih Mečki u Kosmaju, definitivno. Temperaturu ovaj deo puta koji me je vozio, a to je Bogloslovija - Karaburma, non - stop je držao između 80 i 85 stepeni C, tu negd e82, 83 mahom stalno, pa čak i na samom usponu i nakon uspona u Ulici Vojvode Micka Krstića.
Pritisci vazduha normala, na oko 7 bara maltene stalno i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu.

Ispravan je brzinomer, km sat isto (mutan ekran, pa nsiam uspeo da vidim prevaljenu km, ani trenutnu km).
Obrtomer isto vrti, 550 -1600 o/min.
Merač za gorivo nisam siguran da li je ispravan, beše kazaljka negde iuspod pola skale, koliko videh,ali nsiam baš najsigurniji.
Pritisak ulja u motoru u granicama normale, na oko 2 do 6 bara, znači ono klasika, normala, sve u redu.
Struja na akumulatorima je na oko 28 do 29 V, stalno.

Ide ko metak, lepo vuče i na usponu uz Vojvode Micka se ne guši, stvarno i startan i povozit, lepo ide. Ne oseća se kada prešaltava, menjač, Voihtov, autoamtik, četvorobrzinac. Kočenje dosta jako i efikasno, sa sve ispravni nožni retarderom.

E ne seti se da pogledamono staklo na II, III kojim već vratima da li je zamenjeno, ono što je bilo već dosta naprslo.
Zaglavljen je II lufter u putničkom salonu, vezan je sa dve žice za horizontalnu šipku ispod i ne može nikako da se otvori, drugo je sve unutra manje - više ok, a koliko primetih i higijena je na ok nivou.

A, onaj hand - made ventilator kod vozača vitla, li vitla... svaka čast... :!: :mrgreen: :lol: ;) :) :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Čet Avg 22, 2013 6:10 pm

Dođem sinoć (III smena) na 8/26 (trosmenac), kad tamo najpre redovnjak, vidim crveni se nešto ovamo gde sam ga čekao, kad tamo stvarno glavom i bradom A-1025 (IK-201; 2002. godište)...

Ura, ja skačem od sreće, kad idi bre njemu visina tresnula u desnu ***CENZURISANO***, onako ne baš puno, ali naginje se ipak. Kad se uđe unutra tačno se oseti kako je nagnut u desno i mora i sporije da se vozi, jer već onako po malo štosuje, nije baš neka udobnost i nema šta drugo nego garaža bate.

Kad dođemo na Dunavsku, dolazi iza nas 9/26 (dvosmenac) sa A-795 (MAN Sl 283; 2003. godište), koji ima da odradi još jedan pravac (do Jerkovića i onda garaža). Ajde, ništa uzmemo mi A-795, a koleza teraj A-1025 za garažu, taman da 8/26 ne gubi ni jedan poluobrt i s njim smo sve odradili.

Ovako je A-1025 dosta dobar, fino ide, mislim prima gas samo tako, samo lagamo je moralo da se vozi, zbog te visine (ono bre FAP style, nije baš često na Ikarima da se to dešava). Šalta samo tako, lagano, fino, menjač je "Voithov", automatik, četvorobrzinac. Kočenje dosta dobro, ima ispravan samo nožni retarder, ali ok hvata, stanilnau ima samo dole gde i ručnu, sve hvata, sve drži.

Limarijki je picikato... Nema šta ni da se kaže posebno, utegntu, prav ko strela, prikolica savršeno poravnata sa prednjim delom vozila. Visina - tresnula u desno, leva strana ko da ima grbu. Unutra je komplet ispravno LED osvetljenje putničkog salona, a i čist je ovako, kako vozačev prostor tako i putnički salon.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije ispravan, sat je ispravan i pokazuje tu negde tačno vreme.
Merač za gorivo i voltmetar nisu ispravni i kazaljke ne mrdaju sa nule. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 - 2,5 bara na leru do nekih 5 - 6 bara, pri višim obrtajima.
Temperatura na kao 80ak stepeni C, ali povremeno ona kazaljka krene da baca ko blesava, pa ga zaleši i na kraj skale, tako da Boga pitaj da li je tačno tih 80ak što inače pokazuje.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočinom kolu drži na nekih 8 do 9 bara, stalno.

E, a i mi ko prava gospoda nastavljamo sa Japanezerom...

A-795 - zamenjena je sijalica levog fara, to je ono što je bila primedba pretprošle srede, ono kada sam isto bio na 8/26 s njim, a eto stvoriše sijalicu i zmenjena je sad, šljasti, nije preporučljivo dugo gledati u farove (izaziva zamućenje očnog sočiva :!: :mrgreen: :lol: :D )... Nisam ga fotkao ponovo, jer bi maltene sve bilo isto kao i prošli put.

Oo drugo je ok sve manje - više, a i nije se ništa skroo promenilo od prošlog puta, od te srede...
Vule ok, ono kao što sam i prošli put pominjao uz Todora Dukina i Maksima Gorkog pun kada je mora samo I brzina, pun gas, uz zviždanje i šištanje turbine, se nekako uzvere. Šalta mirno, kočnice su dosta dobre, a posebno ručni retarder.

Temperaturu ne diže iznad zelene zone, znali cca do najviše 90ak stepeni C, a ovako na nekih 80 do 85 stepeni C. Znali drži ono crevno za vodu kod motora, nije prslo!
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 9,5 do 10 bara, stalno.
Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 do 6 bara, znači od lera do posle 1500 - 1600 obrtaja kad nabije.
Beše neispravan merač za gorivo, ko i propki put, tako mi se barem čini.
Brzinomer je neispravan, km sat radi, tahograf negde kuca oko 690 000 km... Obrtomer je ispravan, 550 do 1600 obrtaja šiba. Sat je ispravan i tuje negde i pokazuje tačno vreme.

Ispravni su svi validatori putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
LED rasveta putničkog salona je dosta jaka.
Pumpa volana se ne čuje ni malo, volan ide besprekorno.
Šoferka je malo naprsla u gornjem desnom uglu.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Čet Avg 22, 2013 6:14 pm

A-909 - diže mnogo temperaturu i do oko 100 stepeni C, labava III vrata.
A-925 - novonakalemljena prikolica sa A-931, zanosi u toku vožnje, laeti levo - desno, skače, pogotovu prilikom kočenja i skretanja u obe strane.
A-1005 - gubi visinu na prednjoj (I; upravljivoj) osovini i nakon prelaska preko neravnina i još dodatno kad se onako fino napuni. Znam da je to stari kvar, da se vuče mesecim (da ne kažem godinama), ali baš zato ga i prijavljuje.
A-1055 - malo ubacuje izduvne gasove u putnički salon.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije