od Vittacar » Čet Mar 08, 2012 4:56 pm
Gradska i republička uprava dosta je učinila za muzeologiju u gradu. Renoviraju se dva muzeja Narodni i MSU, muzej grada dobio je posle 70 godina svoj prostor u vojnom kompleksu u Nemanjinoj, Kinoteka takodje. Ima oko nas ljudi koji imaju sluha i znanja. Meni lično smetaju i predstavljaju problem oni koji ne znaju ali bahato ni ne pitaju one koji znaju. Oni su opasnost. Jer, sličnu stvar, samo za pare uradio je i direktor Muzeja avijacije. Hteo je da proda jedan eksponat, i to uprkos negativnom mišljenju Saveta muzeja. Ali, pošto muzeja za velika vozila još nema, ogromna je opasnost da zarad malo prostora u čošku nekog placa "balvani" daju na uništenje nešto što niti smeta niti "leba traži". Tek tako. Voleo bi da mi neko odgovori šta je smetalo da najlonom pokrivena BREDA i ne samo ona, stoji i sačeka vreme sa malo više para. Imamo i nedostatak kriterijuma šta je tehničko blago i metodologija procene. Kada bi to uspeli da ostvarimo, a entuzijasta i stručnjaka ne nedostaje. Tehničko blago ne bi smelo da se rasipa po otpadima na kilo. UIA ima dovoljno ljudi da tu pomognu samo treba da ih prihvate institucije. Dakle, malo agresije i aktiviranja javnosti ne bi škodilo. Što se mene tiče na raspolaganju sam da pomognem strukom kojom se bavim.