Logo

Potencijalni Muzejski Eksponati opšta diskusija

Diskusije

Postod Nikola_4217 » Ned Jan 22, 2012 10:19 pm

Neko je potegao temu koja vozila sacuvati,kada se i ako se otvori muzej..Nema jos muzeja..:D
Image Image Image ImageImage
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Pon Jan 23, 2012 4:19 am

Misli se na Muzej Nauke i Tehnike koji je dao usmene garancije da će obezbediti prostor za smeštaj potencijalnih eksponata.

Kada se registruje Udruženje hitno bi trebalo poslati dopis Muzeju Nauke i Tehnike ili oformiti Zvaničnu delegaciju koja bi obavila lično razgovore sa Direktorkom i Kustosom oko davanja zvaničnih garancija oko smeštaja vozila,koje starosti i kolikog broja na parkingu.

Ako nam se izađe u susret,trebalo bi poslati dopis GSP-u ili organizovati sastanak sa PR Menadžerom ili nekim od Direktora kako bi određene eksponate stavili pod zaštitu Muzeja ukoliko firma nema kakvih drugih planova sa njima.

Zavisi sve do koje starosne granice će Muzej priznati vozila kao Eksponate
ako idemo nekom logikom potencijalni eksponati su:

1.Mercedes 0305 iz 1982 godine (gr.br.21)

2.Sanos S-115 iz 1987 godine (gr.br.228)

Vozila koja su u redovnom saobraćaju potrajala 25-30 godina,ukoliko ne budu imali neku određenu starosnu granicu predložili bi:

3.IK-161 iz 1991 godine (gr.br.4161)

4.IK-103 4V iz 1996 godine (gr.br.1)

5.Mercedes 0405G iz 1998 godine ? (gr.br.933)

6.IK-162 (nije mi trenutno poznata godina proizvodnje i broj)

7.Sanos S-415 iz 1987/88 godine Gradskog ili Međugradskog tipa.

Imao sam nedavno repliku da vozila proizvedena posle 1990 godine ne mogu postati muzejski eksponati,to se odnosilo najviše na gr.br.1 ali tom prilikom možemo kao udruženje predložiti IKARBUS-u da ga oni preuzmu za njihov potencijalni Fabrički muzej.

Ceo program treba predstaviti Muzeju na način da eksponati trebaju da budu u voznom stanju i da treba pregovarati sa TOB-a da se njima vrše ture po Beogradu u cilju podizanja Gradskog turizma i na taj način bi vozila zarađivala novac za svoje održavanje.

Mnoge firme bi mogle da se uključe u ovaj program (GSP,Lasta,Lastra,
Ikarbus itd.)
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Sub Jan 28, 2012 8:47 am

-Iz Bliskih izvora stigla je informacija da u Pogonu SP ,,Lastra,, stoje autobusi IK-162 i S-200 bez registarskih tablica,pratićemo dalje stanje ovih vozila jer su zanimljivi kao potencijalni muzejski eksponati.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod amm8990 » Uto Feb 28, 2012 12:08 am

Bik i Breda su pomereni iz "zmijarnika". Dobio sam informaciju da je Breda ispred remonta, a ĐĐ na kanalu gde je Čičica.
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod cuburac1993 » Uto Feb 28, 2012 1:13 am

nadam se da ih nece seci
cuburac1993
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 12:29 pm

Postod direktor » Uto Feb 28, 2012 12:26 pm

Jeli tamo i prikolica od dd namdam se da je to put ka spasenju a ne unistenju :?:
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod amm8990 » Uto Feb 28, 2012 10:23 pm

Za Bredu je već kasno... :cry:
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod CKD-KT4 » Uto Feb 28, 2012 11:28 pm

@Direktor: i motornjak i prikolica su na kanalu, srećom...
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod avramovicsasa » Sre Feb 29, 2012 1:18 pm

Treba da utvrdimo situaciju na terenu,da li je ĐĐ kompozicija stavljena pod zaštitu Muzeja Nauke i Tehnike,nešto je Direktor o tome pričao,pošto je Breda uništena a ovi su sklonjeni sa strane,možda ima nade.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod direktor » Čet Mar 01, 2012 4:59 pm

Ja nisam u bg trenutno ja neznam zasto se ove stvari desavaju kad ja nisam u beogradu :twisted: :twisted: Taman se covjek ponada da su se opametili a oni isjekli koji diletanti :twisted: :twisted:
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod avramovicsasa » Čet Mar 01, 2012 10:02 pm

Podhitno se vraćaj za Beograd,potreban si nam u akciji ,,Sekira,, nekome moraju da lete glave zbog Brede. :twisted: :D
avramovicsasa
Otpravnik

Breda

Postod Vittacar » Sre Mar 07, 2012 10:19 pm

Kako sam načuo juče su uspeli da preseku BREDU na pola u postupku slanja u staro gvoždje, navodno je u suviše lošem stanju da bi se od nje nešto uradilo. Da Englezi ovo čuju ne bi verovali. Rekonstruišu se i avioni koji imaju samo poneki sačuvan deo a ne autobusi i tramvaji. Jednostavno, neko nema sluha za to a nalazi se na poziciji da može da naredi ovakvu stvar. Da li se još uvek nešto može učiniti, ne znam.
Vittacar
Novi član

Pridružio se: Sre Mar 07, 2012 12:02 pm

Postod avramovicsasa » Čet Mar 08, 2012 3:18 pm

Za BREDU je sada kasno ali možemo da probamo da uradimo nešto sa budućim eksponatima koji su još uvek u saobraćaju.
Neminovno je da će budući Muzej biti osnovan u bliskoj ili dalekoj budućnosti u privatnoj svojini uz Bogate Donatore uz puno rada,truda,suza
razočarenja,radosti osim ako se svest ljudi ne bude probudila pa da Grad i GSP malo promene odnos prema Istoriji.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Vittacar » Čet Mar 08, 2012 4:56 pm

Gradska i republička uprava dosta je učinila za muzeologiju u gradu. Renoviraju se dva muzeja Narodni i MSU, muzej grada dobio je posle 70 godina svoj prostor u vojnom kompleksu u Nemanjinoj, Kinoteka takodje. Ima oko nas ljudi koji imaju sluha i znanja. Meni lično smetaju i predstavljaju problem oni koji ne znaju ali bahato ni ne pitaju one koji znaju. Oni su opasnost. Jer, sličnu stvar, samo za pare uradio je i direktor Muzeja avijacije. Hteo je da proda jedan eksponat, i to uprkos negativnom mišljenju Saveta muzeja. Ali, pošto muzeja za velika vozila još nema, ogromna je opasnost da zarad malo prostora u čošku nekog placa "balvani" daju na uništenje nešto što niti smeta niti "leba traži". Tek tako. Voleo bi da mi neko odgovori šta je smetalo da najlonom pokrivena BREDA i ne samo ona, stoji i sačeka vreme sa malo više para. Imamo i nedostatak kriterijuma šta je tehničko blago i metodologija procene. Kada bi to uspeli da ostvarimo, a entuzijasta i stručnjaka ne nedostaje. Tehničko blago ne bi smelo da se rasipa po otpadima na kilo. UIA ima dovoljno ljudi da tu pomognu samo treba da ih prihvate institucije. Dakle, malo agresije i aktiviranja javnosti ne bi škodilo. Što se mene tiče na raspolaganju sam da pomognem strukom kojom se bavim.
Vittacar
Novi član

Pridružio se: Sre Mar 07, 2012 12:02 pm

Postod avramovicsasa » Pet Mar 09, 2012 1:46 am

-Naravno da će nam trebati sva pomoć koju možemo da dobijemo,probaćemo da se obratimo svim institucijama pa čak i Gradonačelniku,nadamo se da ćemo dobiti pozitivne odgovore,bitno je samo što smo osnovali novo Udruženje kako bi kao ime mogli da nastupimo i da se zalažemo za zajednički cilj.
avramovicsasa
Otpravnik

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije