Ajd da kompletiram sa ovom družinom "dvestakečeva sa stokeca", da stavim još i kontrolu sa A-1042 (IK-201; 2002. godište)... Naime, sinoć (III smena), predzadnji obrt na 5/27 i pomenuti auto... Inače sa redovnim je zaduženjem na 4/101 (dvosmenac).
Ovako, kao i braća sa poteza 100 karoserijski nije nešto posebno. Ima oštećenja po oplati, ponajviše sa zadnje strane, gde je onako i vidno oštećen, a sa strana tu i tamo. Farba je počela da se skida, to se na prvi pogled da primetiti. Ovako ostalo je ok, prikolica ne landara tamo - amo, stabilna je prati u vožnji u potpunosti prednji deo auta. Isto tako, iako se kod Pravnog dupke napuni, održavao je stalnu visinu, odlično iznivelisanu na svim jastucima (sve tri osovine). Nije ni neudoban, amortizacija je na nivou.
nažalost samo me je po ravnom vozio, nisam se vezao po obroncima Zvezdare, Karaburme i Mirijeva, ali tu na ravnom terenu se pokazao sasvim solidno. Mirno i lepo prima gas, ma ide ko munja, brzo ubrzava, sve ok. Menjač marke "Voith", četvorobrzinac, može da se zaglavi u I, II i III brzini, što nekada mnogo znači. Koči ok, ne zanosi, hvata meko nožni retarder, jedino nema ručni retarder i ručicu stanične kočnice na komandnoj tabli.
Tahograf je marke "Actia", brzinomer i sat ispravni, ali obrotmer nije.
Merač za gorivo je neispravan. Voltaža na 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru od 1,5 do preko 6 bara. Temperatura stalna na nekih oko 85 do 87 stepeni C. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu na oko 7,5 bara.
Rade svi validatori i panel kod vozača.
Brem što se prednjeg dela tiče grejanje kod vozača je sasvim ok, sve ispravno, radi, dosta dobro i jako greje.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A, pre toga na 17/65 (smena + dopuna + smena) s A-941 (IK-218N; 2008. godište) išao sam do Zvezdare, gore do terminusa Zvezdara II... Ovako i nije tako loš, čak unutra puno i ne zveči, ne lupa i ne trese. Ide ok, uz Zvezdaru II brzina, na najvećem usponu uz Ljubice Luković, pa tako sve do vrha. Šalta mirno i gotovo neosetno, a menjač je automatik "Voith-ov", četvorobrzinac.
Nego negde na predzadnjoj stanici, gore malo iznad Ingeta počeo da malo da smrdi i kao da se dim pojavio, sad ja to pozadi osetio par puta, ali onda nestane, pa sam pomislio da je spolja možda i nisam ništa vozaču rekao. Vidim posle na terminusu ugasi motor, veorvatno je posle imao intervencije servisa. Uglavom oko 21:10 neodradi polazak, pa nesrećni 19/65 odmah okrenu i cepaj nazad ka Bežanijskoj Kosi.
Već je propala ona zelena reklama za "OTP Banku", počela je folija da se odlepljuje.