Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod danilo » Čet Jan 31, 2013 1:38 pm

Ajd da kompletiram sa ovom družinom "dvestakečeva sa stokeca", da stavim još i kontrolu sa A-1042 (IK-201; 2002. godište)... Naime, sinoć (III smena), predzadnji obrt na 5/27 i pomenuti auto... Inače sa redovnim je zaduženjem na 4/101 (dvosmenac).

Ovako, kao i braća sa poteza 100 karoserijski nije nešto posebno. Ima oštećenja po oplati, ponajviše sa zadnje strane, gde je onako i vidno oštećen, a sa strana tu i tamo. Farba je počela da se skida, to se na prvi pogled da primetiti. Ovako ostalo je ok, prikolica ne landara tamo - amo, stabilna je prati u vožnji u potpunosti prednji deo auta. Isto tako, iako se kod Pravnog dupke napuni, održavao je stalnu visinu, odlično iznivelisanu na svim jastucima (sve tri osovine). Nije ni neudoban, amortizacija je na nivou.

nažalost samo me je po ravnom vozio, nisam se vezao po obroncima Zvezdare, Karaburme i Mirijeva, ali tu na ravnom terenu se pokazao sasvim solidno. Mirno i lepo prima gas, ma ide ko munja, brzo ubrzava, sve ok. Menjač marke "Voith", četvorobrzinac, može da se zaglavi u I, II i III brzini, što nekada mnogo znači. Koči ok, ne zanosi, hvata meko nožni retarder, jedino nema ručni retarder i ručicu stanične kočnice na komandnoj tabli.

Tahograf je marke "Actia", brzinomer i sat ispravni, ali obrotmer nije.
Merač za gorivo je neispravan. Voltaža na 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru od 1,5 do preko 6 bara. Temperatura stalna na nekih oko 85 do 87 stepeni C. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu na oko 7,5 bara.

Rade svi validatori i panel kod vozača.
Brem što se prednjeg dela tiče grejanje kod vozača je sasvim ok, sve ispravno, radi, dosta dobro i jako greje.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A, pre toga na 17/65 (smena + dopuna + smena) s A-941 (IK-218N; 2008. godište) išao sam do Zvezdare, gore do terminusa Zvezdara II... Ovako i nije tako loš, čak unutra puno i ne zveči, ne lupa i ne trese. Ide ok, uz Zvezdaru II brzina, na najvećem usponu uz Ljubice Luković, pa tako sve do vrha. Šalta mirno i gotovo neosetno, a menjač je automatik "Voith-ov", četvorobrzinac.
Nego negde na predzadnjoj stanici, gore malo iznad Ingeta počeo da malo da smrdi i kao da se dim pojavio, sad ja to pozadi osetio par puta, ali onda nestane, pa sam pomislio da je spolja možda i nisam ništa vozaču rekao. Vidim posle na terminusu ugasi motor, veorvatno je posle imao intervencije servisa. Uglavom oko 21:10 neodradi polazak, pa nesrećni 19/65 odmah okrenu i cepaj nazad ka Bežanijskoj Kosi.

Već je propala ona zelena reklama za "OTP Banku", počela je folija da se odlepljuje.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod danilo » Čet Jan 31, 2013 2:03 pm

E baš posle kad je "nesrećni" 19/65 (trosmenac) odradio polazak sa Zvezdare II vozio sam se u njemu, do Ruzveltove nije bilo gužve, ali već odmah posle je počeo da se puni i to žestoko...

Tu je juče saobraćao A-1057 (IK-201; 2002. godište)... Onako, već sam ga pisao pre možda dva meseca otiprilike i od tada do sada nisam primetio da se nešto bitno promenilo. Prikolica je ukošena to se odmah da primetiti, on jeste remontovan, čini mi se, pretpostašle godine, ali ne znam što ta prikolica toliko zeza. Držao je i održavao je stalnu visinu, bez nekih poteškoća, svuda, na jastucima (sve tri osovine).

S njim puno nisam išao, samo niz Zvezadu do Ulice Kraljice Marije, gde sam sišao, ako je merodavno po onoj nizbrdici i po ravnom ide ok, mislim zadovoljavajuće, mada znam da je inače slab na usponima, ali nije toliko trom pri polasku iz mesta. Šalta lako i mirno, menjač je marke "Voith", četvorobrzinac. Ispravan je samo nožni retarder, ok hvata.

Tahograf je marke "Kienzle", sa ispravnim brzinomerom i satom, obrotmer ne radi, ili je neispravan ili je isključen.
Merač za gorivo neispravan. Voltaža na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru raspon od 2do oko 6 bara. Temperatura dosta stalna na oko 80 stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu na oko 8 do 8,5 bara.

Rade svi validatori i panel kod vozača.
Rade grejanje kod vozača, u prikolici mislim da nije ispravno.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E, a za dobro veče i laku noć dođe mi moj "favourite" sa 65ice, pored naravno A-902, a to je ko drugi do A-1005... Nisam možda dve nedelje išao s njima, a sad s ovom reklamom je nekako još lepši i onako baš ga nekako osvežava...

Ide ok, čak inije loš kako mi se čini da je ranije bio... Naime, uz Nikole Dobrovića izvuče bez problema II, III brzina, normalan gas, nikakav "kick down", ma ide odlično, a nije da je bio prazan, sigurno jedno 50ak putnika je bilo u njemu. Šalta mirno, samo što nema mogućnost da se zaglavi u nekoj brzini, već ono samo D, N i R. Kočenje odlično, više ne baca u stranu kada se koči, ne zanosi prilikom kočenja, mada je ispravan samo nožni retarder.

Tahograf marke "Novatronic", fabrički bez obrtomera, brzinomer neispravan, sat je ispravan i tačan.
Pokazivač za nivo goriva u rezervaoru nije ispravan. Voltaža na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja od 1,5 do oko 6 bara.
Temperatura sada stalna na oko 80ak stepeni C, iako je letos muke zadavao, haos je bio, na usponu čim mu se da samo malo jači gas, izbaci vodu na pola uzbrdice, bilo na Bežanijsko Kosi, bilo na Zvezdari, ali sada ne drži odlično.
Vazduh na oko 8 bara.

Grejanje u prednjem delu auta skroz ok.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Feb 01, 2013 9:17 am

Samo jednu stanicu auto-putem juče sam se vozio u Mečki Kosmajskoj i to u A-184 na 7/46 (trosmenac), u podne... Jeste da je samo jedna stanica, al dovoljno da se vidi da je ovo prava, jaka mašinčina...

Već neko duže vreme on ima reklamu za "Sport Vision", ali kako vidim ne odlepljuje se, ok se drži folija preko dele oplate. Naravno da je savršeno prav, visina savršeno iznivelisana, ono udoban baš za sve pare (a para nema :lol: :lol: :lol: ), ne zavitlavam se, stvarno je baš udoban, a jako, jako tih.

Ide odlično, baš je startan na polasku iz mesta pa tako i prepun ide kreće odlično, a ubrzava ko raketa. Šalta odlično, ali i potpuno neosetno, menjač automatik, četvorobrzinac "Voith". Kočenje dosta jako, jak je retarder i nožna i ručna komanda.

Sve je ispravno od instrumenata...
Na km satu samo ne vide koliko ima da je prevalio. Obrtaji od oko 550 na leru do preko 1500. Gorivo na oko 1/2 skale. Pritisak ulja u motoru u rasponu od 2 do preko 6 bara. Temperatura na ravno 80 stepeni C. Voltaža na oko 27 do 28 V. Pritisci vazduha za kočenje na oba kočiona kola na oko 7 bara.

Ma ono, uživancija za vožnju...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Još jedan auto sa "Sport Vision" reklamom i to A-1033 reodvnjak sa 17/23, juče u II delu šihte + III smeni na 17/27...

Ovo je možda i najbolji auto iz ove serije, znači prvo što je prav, što je prikolica stabilna, visina iznivelisana odlično na svim jastucima, ma ono baš je i udoban i sve... Kakvi pun je bio, ispao prvi, i opet to nije bio neki problem za ovu aždaju...

Znači uz Partizanski Put ide odlično, normalno se dozira gas, bez "kick down-a", šalta normalno sve brzine. Kočenje dosta dobro, ne zanosi kad se koči, ispravan nožni retarder, ali i ručni, a komplet ima i ručinu stanične kočnice na komandnoj tabli...

Tahograf je ispravan, "Kienzle-ov", sa ispravnim brzinomerom i satom...
Merač za gorivo nije ispravan. Voltaža na oko 26 do 27 V. Pritisak ulja u motoru od 2 do preko 5 bara. Temperatura najviše išla do oko 85 stepeni C. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu na oko 8 bara.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Pet Feb 01, 2013 12:26 pm

Reci mi je l' 184 rastresen ? I da li 1033 ima jso one nalepnice i jelkcie unutra ?
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Pet Feb 01, 2013 1:13 pm

A-184 nije uopšte rastrešen, po auto-putu ko da plovi... A, A-1033 ima one zezalice napred, nalepnice, žute trouglove... :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sub Feb 02, 2013 5:29 pm

Juče je na 1/75 (trosmenac) je saobraćao A-1106 (IK-202; 2000. godište)... Uveče odem do pekare po večeru i u povratku malo idem pešaka, a posle mi naiđe 1/75 i A-1106. Što je najvažnije koliko sam primetio odradio je sve tri smene, jedino, ako je rano ujturu pe pre njega nešto bilo na 1/75, ali deo I smene, u podne i uveče do zadnjeg obrta sve izvrte.

Karoserijski nije loš, a ovako se ok drži, nije loš. Oplata je u sasvim ok stanju i cela, komplet, nije nešto izubijana, oštećena, ulubljena... Jedino što stvarno moram da zamerim i istaknem kao problem, je prikolica koja užasno mnogo skače levo - desno i skače ko jarac i to čak i po ravnom terenu i gde je relativno dobar kolovoz, asfalt. Baš je nestabilna prikolica i kada polazi iz stajališta sa proširenjem mnogo baca, čak i kada se relativno lagano kreće iz mesta. Visina stalna, mada sa 10ak putnika je bilo unutra, udoban, visini stalna i ravnomerno iznivelisana na svim jastucima (sve tri osovine).

Ovako u vožnji je relativno ok, vuče dosta dobro, ide mirno i tiho. Šalta sve brzine dosta lagano i mirno, a menjač je "Voith-ov", četvorobrzinac. Ovako i ok koči, lepo i meko hvata retarder.

Tahograf je marke "Kienzle", sa ispravnim je brzinomerom i tačnim satom, a obrtomer nije ispravan (kazaljka je na nuli).
Merač za gorivo isto nije ispravan. Voltaža na AKU baterijama je na oko 25 do 26 V. Pritisak motornog ulja u rasponu je od oko 1,5 bara na leri du nekih 6 bara, kada prešaltava. Temperatura stalna na nekih 75 do 80 stepeni C. Pritisak vazduaha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 7 do 7,5 bara, stalno.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje je kod vozača u prostoru ok, ispravni su cirkulaciona pumpa i ventilator, napred u putničkom salonu nije loše, dok u prikolici mislim da nije ispravno.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Feb 03, 2013 1:56 am

Krenem do grada večeras i pobegne mi 7/65... ti reko sad Veolija, kad onda se setim završio je svoje za danas 8/65 i shvatim da ja ustvari čekam 9/65... Posle 15ak minuta (koliko i jeste interval između 7/65 i 9/65) dolazi auto, jeste žut sa prednje strane, ali vidim nije čuveni "tri devetke", nije on takav s preda... Kad ono evo... A-1058 (isto IK-201; 2002. godište, kao i A-999). Uđem u njega i teraj do grada.

Tu je (na mestu :mrgreen: :lol: ) reklama za "Telenor Interet", sa strana se dosta dobro drži folija reklame, mada na prikolici i sa bokova je već malo počela da se odlepljuje. Nije nešto mnogo ofucana, nema onih "rezanaca" da vise, sve u sve ok. Sad ne znam kakva je oplata jedino, ne vidi se jer je reklama totalka, prekrivena je cela karoserija, oplata njome. Prikolica malo skače, kad je prazniji i više, mada ne puno i to mahom prilikom skretanja, ulaska/izlaska iz stajališta sa proširenjem, čak i pri manjoj brzini.
Sad stari problem, pada visina, manje - više podjednako na svim jastucima (osovinama), ne štosuje, ali krene da bije i udara pri prelasku i manjih narvinina i rupa po kolovozu. Pa tako sam ga samo čekao da zvizne pogonska na šinama u 27. marta, kad se uđe iz Majora Ilića. Mada ne štosuje, ne skakuće onako zbog visine.

Ide relativno dobro, ne čudi me što ima zaduženje na 10/31. Ne vuče loše, čak je Brankovu ulicu savladao dosta dobro, i to pun. Malo, samo malo jači gas, II, III brzina i bez problema savlada uspon. Šalta sve brzine dosta lako i tiho. Menjač je "Voith-ov", automatik, četvorobrzinac. Koči ok, ispravni su i nožni, ali i ručni retarder, meko i onako ne mnogo jako hvata. Nema ručicu stanične kočnce na komandnoj tabli, ali se može uključiti stanična preko ručice gde je i parkirna kočnica.

Tahograf je marke "Kienzle", ispravni su brzinomer i sat, obrtomer nije, a mislim da merač pređen km nije ispravan (mada nisam siguran).
Merač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan (kazaljka je na nuli). Voltaža na AKU baterijama je na oko 26 do 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru u rasponu je od oko 2 bara (malo manje) na leru do preko 5 bara na obrtajima kada prešaltava u višu brzinu. Temperatura dosta stalna, na nekih 80 do najviše 83 stepeni C.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i n zadnjem kočionom kolu najviše idu do 7,5 bara, ali zna da padne i na nekih 6 bara.

Ispravi su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
LED rasveta putničkog salona je komplet ispravna.
Grejanje u vozačevom prostoru je dosta dobro, ispavni su i cirkulaciona pumpa i ventilator i kalorifer i sve ok greje. U putničkom salonu nešto malo slabije grejanje, ali sa ispravnim kaloriferima.

Pada pritisak vazduha na 6 bara.
Pada visina karoserije na svim jastucima.
Neispravno levo desno krilo II vrata (gledano iznutra).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na A-902, od skoro, je neispravan tahograf.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pon Feb 04, 2013 8:55 pm

I red je na jednu kontrolu, da sa Karaburca započnemo i ovu radnu nedelju... :D :D :D

II deo šihte, vraćanje iz/kroz centar grada kući, i to mi naiđe 23/65 (II deo šihte; da ne kažem da sam ga sačekao), a tamo A-1051 (IK-201; 2002. godište)...

Čini mi se da sam ga već relativno skoro i pisao ovde, al ajde idemo ponovo...
Karoserija, oplata komplet na više mesta malo ozbiljnije oštećena, ulubljena, zviznuta... Sa strane i nije tako kritično stanje, tu je jedino malo farba skinuta, možda su malčice limovi oštećeni, ali ništa strašno. Najgore se drže limovi na bokovima pozadi, na prikolici, tu je dosta udarano, dosta puta. Prikolica malo skače i zanosi levo - desno u vožnji, mada i nije baš toliko nestabilna. Iako je bio i poprilično put, mada ne onako strašno kako ianče znam u II špicu da bude, visinu je stalnu održavao, odlično iznivelisanu, i ton a svim jastucima, pa je i samim tim je i vožnja bila ok, udobna.

Ovako kao mašina je neki prosek... Znači ok kreće iz mesta, ne guši se, ne trese, ne trokira, mada uz Nikole Dobrovićanešto malo teže izvlači, tu se mlao uguši. Mada može u II brizini da izvuče, ne u I i nije neophodno dodavati "kick down". Šalta dosta mirno i tiho, stvarno jedva osetno, a menjač je četvorobrzinac, automatik, marke "Voith". Koči dosta dobro, ispravan je samo nožni retarder, ali zato dosta meko hvata, ne i tako mnogo jako, a nema ručice retardera na komandnoj tabli, dok stanične ima. ne zanosi u stranu prilikom kočenja.

Tahograf je marke "Kienzle", osim brzinomera ništa drugo nije ispravno. Kazaljke brzinomera i sata su na nuli.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru i voltmetar nisu ispravni (kazaljke su popadale na nulu). Pritisak ulja u motoru u rasponu je od oko 2 bara na leru pa gruva sigurno preko 5 bara, na obrtajima pred prešaltavanje u višu brzinu. Temperatura rashladne tečnosti motora je dosta stalna i drži na nekih 79 pa do oko 83 stepeni C.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na ravno 8 bara.

Grejanje mislim da je bilo isključeno, jer je bilo i toplo.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Išao sam danas i sa A-1035 na 3/27 (dopuna + smena + smena) i to u podne, ali da ga ne pišem ponovo, jer je u petak bila detaljna kontrola sa ovog auta sa sve fotkama u paketu. Nema ništa novo da se napiše u vezi njega.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Uto Feb 05, 2013 4:49 pm

Posle kraće pauze ponovo sam se juče vozio u jednoj Kosmajevoj Mečki, Conecto, A-167 i polazak 3/33 (dvosmenac), i, ja mislim, II smena...
Standardno odličan, očuvan i veoma pouzdan auto (pazi sad kad ga ureknem... :mrgreen: :lol: ... zezam se, valjda neću)... Zaista je i prav, kada je šaaija u pitanju, nigde nije izlomljen, nije ukošen, a i visina je dosta stalna, zaista odlično iznivelisana na svim jastucima (sve tri osovine). Naravno jako je udoban, zadovoljstvo je u njemu se voziti, a verujem da je i zadovoljstvo voziti ga... Mekan, tih...

Ovako kada su neka ozbiljnija opterećenja na trasi u pitanju, gde sam juče išao, Beogradska ulica, tu dosta dobro ide, onako lagan gas, II brzina i popenje se on relativno brzo i bez trokiranja i bez "kick down-a". Menjač, standardno, automatik, četvorobrzinac marke "Voith", a ni tu nema nekih problema prilikom prešaltavanja, lepo šalta sve brzine. Ima ispravan nožni retarder, meko i baš jako hvata.

E, a svi instrumenti na komandnoj tabli su ispravni... za neverovatni i merač za gorivo, pokazivao je pre pola rezervoara da je puno.
Voltaža na AKU baterijama je stalna na oko 26 do 27 V. Pritisak ulja u motoru na leru je na oko 2 bara, malo više, a ide pritisak do sigurnih 6 bara. Temperatura na oko 70ak stepeni C, koliko sam video, nije rasla, ali to je uključenom cirkulacionom pumpom.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu je na oko 7 bara.

Poslednji put menjao danilo dana Sre Feb 06, 2013 10:56 am, izmenjena samo jedanput
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Feb 06, 2013 10:29 am

Pošto sam A-1013 pisao više puta, a Boga mi letos i ovekovečio smenu na njemu, sada je red da padne i kontrola sa brata mu, sa A-1015, kojim sam se sinoć, poptuno neočekivano, vozio do uveče od pola trase do terminusa Mirijevo IV.

Kada je šasija u pitanju, nije loš, dosta je prav, baš gledam na Mirijevu IV, prikolica je dosta poravnata sa prednjim delom auta. Nije izlomljena, nije ukošena, gotovo savršeno prati prednji deo auta. Isto tako i pod jakim opterećenjem (pun putnika) održava stalnu visinu na svim jastucima (svim osovinama), ne pada visina, ne štosuje, pa je samim tim i udobnost u vožnji na zavidnom nivou, a i nigde ne lupa trap, ne čuje se. Jedino je oplata malo kritična i to najviše poklopac sa prednje strane, poklopac sa leve strane (u visini motora), kao i spoj oplate sa zadnje strane i deo iznad zadnjeg vetrobrana. Tu ga ijzjeda korozija, a i na blatobranima je loš, tu je krpljen, sređivan.

Sad ja znam i pamtim taj auto kao neprikosnovenu aždaju, pa sam bio baš srećan kad mi je naišao da bi mogao da vidim da li to i dalje za njega važi. Kad ono sve je tako. Ono malo na Partizanskom Putu ok se popesmo, ali hteo sam da vidim kako ide od velikog Maksija gore, uz Samjuela Beketa. Ma kakvi ono ide ko nevreme. Gas možda malo preko pola hoda, a on ide ko putnički auto. Jeste da je malo bučniji, klepeće, ali ne ko A-1002, ali zato i ide ko munja. Šalta dosta lako i gotovo neosetno, a menjač je autimatik, četvorobrzinac, marke "Voith". Isto tako je i kočenje dosta dobro, koliko primetih nožni retarder je dosta jak, ručni nema, a ima ručicu stanične kočnice na komandnoj tabli.

Tahograf ima, marke je marke "Kienzle", sat je ispravan, a ne rade brzinomer i obrtomer.
Pokazivač za nivo goriva u rezervaoru i voltmetar nisu ispravni (kazaljke su na nuli). Pritisak ulja u motoru u rasponu je od oko 1,5 bara na leru do oko 6 bara. Temperatura poprilično stalna na malo iznad 80 stepeni C.
Pritisci vazduha kako u prednjem, tako i u zadnjem kolu na oko 8,5 bara.

Napred, u vozačevom prostoru, znam da je ispravna cirkulaciona pumpa i ono radi dosta dobro, baš fino greje, radi i ventilator, fino dihtuje na prozorima i vratima, tako da je ono prijatno toplo unutra, napred.
Isto tako i cela LED rasveta u putničkom salonu je ispravna.
Kao da se malo čuje pumpa volana kada se volan namotava u bilo koju stranu.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Feb 06, 2013 10:31 am

Juče (5. februar 2013. godine) na II deo šihte na 17/15, polazak koji inače nema redovno vozilo, izašao je A-424. Ovako je dosta trom, teško kreće iz mesta, baš se mnogo guši. Jako teško se ušalatav u bilo koju brzinu. Isto tako podosta ubacuje izduvne gasove u putnički salon.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Feb 06, 2013 11:20 am

Sa dve novobeogradske N serije sam juče išao, u oba auta uveče (u toku III smene) i to najpre u A-1356 (IK-218N; 2008. godište), istim sam se vozio od Prvomajske do Fontane, na liniji 18, mislim da je konkretno bio na 5/18 (trosmenac). Sada tu ništa nije redovno, jer je A-1347 van saobraćaja.

Za njega slobodno mogu reći da je jedan od boljih iz N serije, a na Novom Beogradu čak moda i najbolji od 218ica... Nije uopšte nešto mnogo rastrešen, ne lupa, ne trese, ne zveči, ne zviždi... Lepo ide, mirno prima gas, fino ubrzava, zaista, a i kad se pusti niz Jakuba Kuburovića uopšte nema ono da se lomi, da udara i da bije. Nije nešto mnogo ni podupiran raznim rekvizitima kao što su novine i razni drugi papiri. Pravo da vam kažem ovako kako je ogibljen, i tih, pre sam mislio da sam u nekom Japanezeru ili Mečki Conecto, nego u ovom klimavom... oho pardon, N seriji...
Tahograf ima, na mestu je, u fioci iznad vozača, a kuca oko 380 000 km, ako sam dobro rekao. Nije tako mnogo, ali ni čudo jer je jedno vreme dugo proveo u šihti na 24/17. Prijavljuje neispravnost III alternatora. Šalta jako mirno, kočenje meko, dosta dobro, ispravni su i nožni, ali i ručni retarder. Ima ručci stanične kočnice na komandnoj tabli.

A, onda isto uveče zadnji obrt, zadnji pravac na 8/75 (trosmenac) išao sam sa redovnjakom, A-1363 (IK-218N; 2008. godište)...

On je onako, u poređenju sa A-1356 mnogo gori, a ovako generalno govoreći kao N serija i nije toliko loš. Mada je dosta rastrešeniji, fali jako puno guma (dihtunga) na vratima, malo struže prikolica, paneli na par mesta zveče, nisu pritegnuti.
Isto ima tahograf, brzinomer ispravan, mada ne vide koliko ima pređenih km do sada, obrtomer isto ispravan.
Prijavljuje isto neispravnost III alternatora, pali simbol za samopodmazivanje i pošto je već bio zadnji pravac, a nafta u rezervoaru pri kraju, upalio je i simbol za nozak nivo goriva u rezervaoru.

Ispravni i nožni i ručni retarder, kao i stanična kočnica (ima ručicu stanične kočnice na komandnoj tabli).

Kao i kod A-1356 grejanje napred ispravno, sasvim je ok.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Čet Feb 07, 2013 3:39 pm

:twisted: Nije ni cudo za 1363, sa obzirom da nije bio pola godine na 75 .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Čet Feb 07, 2013 3:40 pm

Aaaaaa baš to... Nego vidim vrno mu se Sale ujutru... :) :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja