Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod danilo » Uto Sep 17, 2013 5:41 pm

Dve kontrole sa Kosmajčina...

Prvi na tapetu je A-771 (IK-103; 2006. godište) kojim sam danas išao na 8/25P (dvosmenac), njegovom redovnom polasku i liniji, ujutru, u I smeni.

Strava auto, stvarno strava, nema bukvalno ništa da se zameri.
Limarija je odlična, sama oplata dosta dobra, korozije gotovo i da nema nigde, prav je i to savršeno, nigde nema nekih većih pukotina i oštečenja, branici, svetla, sve manje - više u odličlnom stanju. Udobnost je izuzetna, amortizovan samo tako, mek, po aslfatu samo špiluje, a visina stalna i savršeno poravnata na svim jastucima.

Vuče ko pravi zmaj, ide stvarno odlično. Gledam, onako pola pun, uz Maksima Gorkog gore kao da je malo krenuo da posustaje na uspoun, kad kakvi malo jači gas i odletesmo, da ima krila poleteo bio. Baš jaka i dobra makina. Šalta samo tako, bez kidanaj i cimanja. Kočnice odlične, ispravni su i nožni i ručni retarder, hvataju odlično, momentalno, izuzetno efikasni.

Tahograf marke "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer ne, sat i km sat ispravni, a sat i pokazuje tačno vreme.
Merač za gorivo nije ispravan. Struja na akumulatorima je na oko 27 V, stalno- Pritisak ulja u motoru od oko 2,5 do 6 bara. Temperatura stalna na ravno 85 stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do celih 8 bara.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu kao i panel kod vozača.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posle FAPče, ili kako ja volim da ih zovem FAPčina i to stara... Na 6/25P (trosmenac), kao zamena za A-173, danas saobraća A-122 (FAP A-537; 2000. godište) i njime sam se isto tako malo vozao, ujutru (u toku I smene) i pade kontrola.

Izuzetno izraubovan auto, spolja po tome kakva je šasija, mislim spolja gledano, ne deluje loše, prav onako solidno (nije gore iskrivljen), ali zato mi deluje da je ovako ukošen. Oplata tu i tamo, mazan je, farban je, pa vizuelno ne izgleda loše. Visina u redu, ne pada, ne štosuje ni malo, ok je udobnost u toku vožnje svuda, ali je rastešen užasno. Unutra, oko patosa i pozadi je truo ko bundeva, oplata na patosu nikakva, poklopac na kutiji motora (hladnjaka) je labav.

Ide onako solidno, uz Maksima Gorkog, sa ne tako puno putnika, onako izvlači, ali pun gas, baš onako i I, II brzina iskopelja se nekako. Kao makina je on još i onako, dobar. Šalta manje - više normalno, nekad malo kida. Kočnice, meni deluje da su u redu, ispravni su i nožni i ručni retarder, hvataju obe komande, ne koči loše.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije, sat je ispravan i tačan, km sat mislim da je zaglavljen.
Merač za gorivo nije ispravan. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 do 5 bara. Temperatura negde između 80 i 85 stepeni C, stalno.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 bara, u proseku, stalno.

Isprasvni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
A, gore ima u kutiji (bunkeru) Kosmajevo platno. Onako je srozano, ali se nazire natpis 302 Ustanička - Begaljica, retko koji auto ima sačuvano to platno. Naravno dole ima rotacione table sa natspiom 25P.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod danilo » Čet Sep 19, 2013 12:14 pm

Juče mi ode 6/65, reko ura, još bolje samo nek ide, sad meni dolazi 7/65 (smena + dopuna + smena), a tu i redovnjak A-1005 (IK-201; 2002. godište), a ujutru to bilo (I smena).

Onako, ok auto, nije toliko loš, mada se vidi da propada.
Limarijski, na oko dosta lepo izgleda zbog Kika reklame, nju ima već duže vreme, ali se folija ok drži. Međutim prikolica kao da je ukošena u levu stranu, skače u vožnji, zna da zanese. Oplata sad ne znam tačno kakva je, zbog reklame koja je prekriva. Visina ok, juče nije bilo problema, taj pravac i nije bila tolika gužva, ja samo čekao Brankov most i češljeve, al ne pada, dobro je. Izdržao je do uveče, bio je tu do kraja rada 7/65.

Ide onako solidno, nije tako startan, ali onako nije ni tromina, neki prosek. Uz Brankovu normalno je izvukao, bez nekih većih poteškoća. Menjač, automatik, Voith, četvorobrzinac i šalta dobro, bez nekih problema i bez cimanja i kidanja. Kočnice normalno, ispravan je nožni retarder, ručni nije, jer nema ručicu retardera. Stanična ispravna, parkirna drži.

Tahograf je "Novatronicov", nema ugrađen obrotmer, brzinomer je ispravan, sat je ispravan, km sat mislim da radi, da kuca.
Merač za gorivo nije ispravan. Struja na akumulatorima je na oko 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 do 5 bara. Temperatura na oko 75 do 80 stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 do 7,5 bara, stalno.

Ispravni su svi validatori u putičkom salona kao i panel kod vozača.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E onda uveče (III smena) sam par stanica išao i sa A-1042 (IK-201; 2002. godište) i to na 17/27 (II deo šihte + III smena), a čudi me samo da kolega nije uzeo auto sa 1/27 (A-893), jer obično on ostaje kad je nešto starije dato na šihtu na 17/27.

On je još gori od A-1005, meni se bar tako čini. Spolja, oplata trula oko blatobrana, prikolica tu i tamo stabilna, a pozadi je rađen deo, to je još ranije rađeno, ali i dalje se drži. Visina dobra, udoban je ovako, ne štosuje, visina nigde ne pada. Unutra panel ploče ispoda prozora su dosta propale, trule se, pa su ti naknadno postavljane ploče, pa rekao bi sa Starih Raba.

Vuče solidno, ali samo smo se po ravnom vozali, Ruzveltova - Trg. Nije loše, lepo ubrzava, onako neka tromina nije. Šalta najnormalnije, menjač Voith, četvorobrzinac, išalta sve četiri brzine bez problema. Kočnice u redu, sa ispravni, samo, nožnim retarderom.

Tahograf mislim da je "Novatronicov", ispravan je brzinomer, obrtomer nije, sat je ispravan i tačan, a km sat mislim da nije ispravan, nisam siguran za njega.
Merač za gorivo neispravan. Struja na akumulatorima je na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 - 2,5 bara na leru do oko 5 - 6 bara, na višim obrtajima.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 bara.

Slabo dihtuju prozori i vrata, pogotovu vrata.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Čet Sep 19, 2013 12:16 pm

A-949 - pada visina na III (pogonskoj) osovini. Skroz karoserija legne na osovinu.
A-1026 - dosta je trula oplata, naročito na prikolici i u delu ispod prozora. Korozija gruva na sve strane.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Sep 20, 2013 1:17 am

Potpuno, al potpuno neplanirano večeras završim na 18/16 (šihta + III smena, u III smeni)... Ko ono kad raspored zove, ajd šibaj da preuzmeš smenu za sat vremena, kad prigusti, e bukvalno tako.
Međutim večeras, u toku I i II dela šihte jeste, tu nije bio redovnjak, A-855, već je uključen A-1016 (IK-201; 2002. godište) i iskreno sam se obradovao kad sam njega video.

On je bio na 1/105, pa je zbog štosovanja na I (upravljivoj) osovini isključen za garažu posle 2 kruga. Onda je dat na 4/101 gde je bio do kraja rada (nepune 2 smene, od uključenja nekih pola smene i II smenu), a na kraju je završio na 18/16.

Ovako je ok auto, zato sam mu se i obradovao. Limarija je dosta dobra, oplata stvarno za svaku pogvalu jer nigde maltene i nema korozije po njoj, samo gore kod krova, sa bokovima, tu nema isto korozije, ali ima na više mesta, sa obe strane, naprsnuča, pukotina. Prikolica je dosta dobro poravnata sa prednjim krajem vozila, ne zanosi nešto naročito u toku vožnje. Zglob, harmonika sve u redu. Visinu drži stalno, ne pada, amortizeri deluju da su sasvim ok, ne čuju se, ne lupaju, kao ni rude prikolice, ali opet, on ne štosuje toliko, koliko se ljulja na I osovini. Naročito kada se koči, pred samo stajanje i kada ulaze putnici, čovek normalno napred ulazi, ono ljulja i baca ko slon da je na I vratima, a ne čovek. Očigledno s jastucima ima nekih problema.

Vuče jako, jako dobro... Čim mu se da i manji gas, onako je startan, lepo kreće, nije uopšte tromina, ni mrcina, baš naprotiv, ljuta makina. Uz Vojvode Micka id samo tako, nismo imali nekih većih optećenja, mada mislim da bi se i tada ok pokazao. Menjač, Alison, šestobrzinac, išalta mirno svih 6 brzina, sasvim korektno, a primetim da auto sporije ide kad se ubaci u D i pusti ručna, nego kod Voithovim menjača. Kočnice super, ispravan je samo nožni retarder, lepo hvata, kočnice jake, ravnomerno hvata, ne nabada, oanko fine su, a ispravna je i lampica retardera na komandnoj tabli. Stanična, parkirna... sve drži.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer nije ispravan, obrtomeristo, sat je ispravan i pokazuje tačno vreme, a km sat nije ispravan, zaglavljen je. Počela posle da gori i crvena lampica na tahografu.
Merač za gorivo nije ispravan. Struja je stalna na oko 26 do 27 V. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru do nekih 6 bara, posle pri višim obrtajima. Temperatura sasvim u redu, nije išla preko 83, 84 stepeni C. Kada stoji obori i ispod 80 stepeni C, kad radi cirkulaciona pumpa.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 bara, u proseku, ali posle kraćeg rada brisača i to na pola, nazad pade vazduh na oko 5 bara. Digao je posle pritisak, ali jako sporo.

Isprasvni su svi valdiatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Cirkulaciona pumpa je strava... nema došla zima, malo smo morali da ložimo.
Onako, ok je čistoća, malo je prašnjav pult, al ne tako strašno.

Fotki nema... nIsam nosio opremu, jer, kažem, nisam ni znao da ču tamo završiti-
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Sep 20, 2013 1:30 pm

Juče, sinoć dve zamene na 65ici i to na 15/65 i 19/65, u oba sam se vozio i naravno pale su kontrole...

15/65 (dopuna + smena + smena), uveče (III smena) sam njime išao nešto kratko, baš kad sam na 18/16 završio..., a tamo A-921 (IK-201; 2000. godište), umesto A-1035, kojeg cele ove nedelje nema na 15/65, a ni u saobraćaju ga ne viđam.

Ovako A-921 toliko za godine i niej loše, mada spolja kad se gleda je zona sumraka, Hirošima... Oplata je nikakva, ima dosta korozije, izubijan je sa svih strana, pa stvarno spolja gledano ne obećava. Sad ne znam kakva je šasija, mada nešto mu nije ukošena prikolica, ok je poravnata sa prednjim delom auta. Isto tako amortizeri se ne čuju, ok je komplet ogibljenje, mislim gledajući po samoj udobnosti u vožnji, ne štosuje, visina ni malo ne pada, sasvim ok s te strane.

Kao makina, opet ono samo smo po ravnom išli, ali i jeste Kosa - Opština, i nizbrdo, je solidan auto. Ide solidno, lepo prima gas, onako nešto trom nije. šalta najnormalnije, išalta sve 4 brzine, menjač, automatik, Voith. Kočnice jake, ispravan nožni retarder, dobro koči, ne nabada.

Tahograf, "Kienzle-ov", brzinomer ispravan, obrtomer već nije, sat ispravan, za km sat već nisam siguran.
Merač za gorivo nije ispravan. Struju na akumulatorima drži na ravno 26 V. Pritisak ulja u motoru ide od oko 1,5 - 2 bara na leru do nekih 5 - 6 bara, posle, pri višim obrtajima. Temperatura tu negde je na oko 82 do 85 stepeni C.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 bara, neki prosek.

Napred, u ptuničlkom salonu, je dosta slabo osvetljenje.
Mislim da je njemu napred kod vozača, ok grejanje, da ima ispravnu cirkulacionu pumpu, ali juče kada sam se ja vozio nije bila uključenja.
Ovo još nije za Inos, može on još za šihte da posluži samo tako, sad nisam siguran da li je juče išpartao sve od ujutru na 15/65.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onda me je vratio zadnji, 19/65 (trosmenac), a tamo nema A-999, on je bio na 7/65, dok je na 19tom bio A-965 (IK-201; 2001. godište)... Naravno uveče (III smena), a ispao predzadnji (17/65; A-1051; kvar), a opet nije bilo gužve na zadnjem, četvrtak, večeras već izgibenija u najavi.

Limarija odlična... Oplata strava, nigde ni k od korozije, prava, lepo ispeglana, baš onako, pa kao i A-962, možda za nijansu bolji što se toga tiče. Prikolica isto poravnata sa prednjim delom auta, ne leti onako nekontrolisano u toku vožnje, rude se ne čuju. Isto tako visina odlična, ne pada, ne štosuje, i to svuda uspela lepo da izniveliše, amortizeri odlični, isto ne lupaju, baš je onako lepo udoban.

Kao mašina, mislim da je gori od A-921, jeste bio puniji, ali mi se čini nekako tromiji u I brzini, dok se ne zaleti, posle II, po ravnom ide odlično Uz Nikole Dobrovića uz zalet u II je izdražo do malo više od pola uzbrdice, posle ga vratio u I, pa kick down i tako do vrha, onako bio je možda do pola pun. Menjač, automatik, Voith, četvorobrzinac, šalta besprekorno. Kočnice jake, ispravan nožni retarder, dosta dobro koči.

Tahograf "Kienzle", brzinomer, obrtomer neispravni (kazaljke popadale onako bezveze ispod nula), sat ispravan i tačan, km sat nisam siguran da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan, kao ni voltmetar (kazaljke na nulama, totalno). Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 do nekih 5 - 6 bara. Temperatura negde preko 85, 86, skoro na 90ak stepeni C, neprecizan termometar, onako sa oborenom skalom, pa se ne vidi najtačnije.
Pritisci vazuduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 pa i do celih 8 bara.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Bije napred toplota, ispravna je cirkulaciona pumpa, onako solidno greje.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod blokovi » Pet Sep 20, 2013 2:07 pm

Juce sam napravio test 1361 vs 1362 majko moja obojica tresu i rastreseni do nevidjenih granica, uz Vijadukt se penju brzinom covecijeg hoda. Danilo uz 1361 evo ti 1362 pa i njega kontrolisi. Sramota na sta lice, kao da su bili u nekom od dva svetska rata...
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod danilo » Pet Sep 20, 2013 2:30 pm

Kad navrenem ka Banovom Brdu tamo padaju kontrole... :wink:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod severac » Pet Sep 20, 2013 2:32 pm

danilo je napisao:A-949 - Diže temperaturu preko 90 stepeni C, pri spoljnoj temperaturi od oko 25 stepeni C.

Sredina prikolice pravi onaj zvuk vucenja, ne znam da li se vuce, ne rade validatori, poslednja vrata se zatvore svaki drugi-treci put, a rade mu sva cetiri migavca, ne znam da li vozac ne vidi da su mu ukljuceni, ali od Bezanije, do SIVa a i kasnije nije gasio. :mrgreen:
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Postod danilo » Sub Sep 21, 2013 3:11 pm

D udenem i s nekog novobeogradskom auta kontrolu...

Čekam danas prevoz i nailaze: A-1174 (3/74), A-281 (1/612), minibus sa A1 i A-1175 (6/75), sve sem minibusa mojze, al ja čekam baš ovog zadnjeg, A-1175 (IK-202; 2000. godište) i s njim sam išao na 6/75 (trosmenac), u podne (II smena), baš me interesovalo kakav je, jer sam mislio da je teška kanturina i reko baš da padne jedna onako interesantna kontrola...

Pa ono i nije baš toliko loš. Limarijski tu i tamo, čini mi se da nije ukošena prikolica, bar ne nešto puno i ozbiljno. Oplata sad kakva je takva, napred i Bože pomozi, već na prikolici ništa posebno, jer već uveliko bije korozija na sve strane. Nije tako loš napred, onako i udoban je, amortizeri zadovoljavajučei, ne čuju se, ne lupaju u vožnji, kao ni rude prikolice. Ovako na I i II osovini drži stalnu visinu na jastucima, ne pada i ne štosuje, već na III osovini tu mu je malo tresnula visina, ali ne skroz, tako da ne štosuje i to se tako puno u vožnji i ne primećuje. Nešto su ga mackali, vidim da je farban i čini mi se spoljni poklopac motora da je zamenjen.

Vuče, Boga mi, solidno, sasvim solidno. Uz 11ti april on izvuče ok. Jeste da je bilo pun gas, II brzina, ali laganica i eto nas na vrh brda, a iskreno mislio sam da će biti pun gas u prvoj, jer je bilo onako putnika unutra. Šalta sasvim normalno, menjač Voit, automatik, trobrzinac, sasvim normalno išalta sve tri brzine. Kočnice, ono po ponašanju u vožnji, bi rekao da su sasvim ok. Znači dobro hvataju, ne nabada, ne vuče u stranu i ispravan je nožni retarder.

Tahograf je marke "Kienzle" (standardna verzija), brzinomer ispravan, obrotmer jok, sat tačan i ispravan, km sat mislim da je zaglavljen.
Merač za gorivo nije ispravan. Struja na akumulatorima je na oko 25 do 26 V, stalno. Ulje u motoru, pritisak od oko 2,5 do 6 bara, znači sve ok. Sad temperaturu drži na nekih 85 do 90 stepeni C, uglavnom je tu na oko 90, što mu dođe i normalno za Rabe.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 do 7,5 bara, tu stalno drži.

Ispravni su svi validatoriu putničkom salonu kao i panel kod vozača.
Malo je labavo II krilo I vrata, klima se, kalti se.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Sep 22, 2013 12:46 pm

A, sad i Kosmajac...

Na prvencu 79ke (1/79; čisti trosmenac) sam sinoć (III smena) išao u klimavom redovnjaku, A-211 (IK-112N; 2008. godište) i to bilo ono hoću, neću, al ajde čisto da bacim pogled kakav je i to je bila vožnja, tri stanice, od škole u Mirijevu do kraja (Mirijeva IV), ali dovoljno da se vidi na šta liči.

Ovako spolja se on još dosta dobro i drži, tako loš i nije, sem onog zadnjeg branik koji deluje da je dosta klimav i nestabilan. Nije ukošen, nije prelomljen, kažem oplata sasvim ok, nema nešto puno korozije, tako da je tu sve ok. Isto tako visina stalna, ne pada, nivelacija sasvim u redu, mada nas je bilo najviše 5oro unutra, posle već i krenulo da se prazni. Međutim, tresu mu trapovi za sve pare, pozadi i ne tako puno, ali napred je užas. Još nešto trese napred, na I osovini, sa leve strane, onako tup zvuk, lupanje. Valjda nisu brezoni, sad nešto razmišljam, neverujem, moguće da je amortizer.

Ide ok, uz Ljubše Miodragovića izvlači odlično, bez imalo problema, tako da je s te strane super auto. Menjač isto tako, normalno išalta sve četiri brzine. Automatik je u pitanju, menjač Voitov, četvorobrzinac. Kočnice u vožnji deluju da su ok, ispravni su i nožni, a i ručni retarder, lepo hvataju, onako nisu preterano mnogo jaki, kao i na svim iz N serije. Parkirna, a mislim i stanična, su ispravni, sve drži.

Tahograf na mestu, brzinomer ispravan, km sat isto tako i guli nekih, ako sam dobro video, oko 530 000 km...
Obrtomer beše isto ispravan, obrtaji ok, od oko 550 na leru do 1500 - 1600 kad ga razvuče u standard režimu rada menjača.
Još videh pritisak ulja ide od nešto malo jače od 2 bara na leru do oko 6 bara, posle, pri višim obrtajima. Temperatura isto tako stalna, na nekih 75 do 80 stepeni C, nije išla preko 80.

Na volanu mu neko nakačio Mečkin znak, izgleda da je skinut sa volana nekog Mutanta.
Pozadi, u putničkom salonu, oko III vrata. riknulo par fluo-cevi.

Ona 79ka je subotom teška ladovina, radnim danom onako, subotom prepodne možda isto zbog pijace je malo zeznuta, ali uveče puffff... 25 minuta čekaš vreme.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pon Sep 23, 2013 12:36 am

Na A-938 počinje puno da melje i bruji diferencijal. Kada stoji i kada se dodaje gas se i ne čuje tako puno, pogotovu kada se dodaje gas, ali posle kad se oduzme gas i pusti da ide e onda kreće da brunda, bruji i zveči. Još malo da krene da brunda i onda stvarno neće još dugo, a znajući kako odibčno rade sa diferencijalima dok mu ovaj ne crkne novi neće dobiti, već ono teraj dok ne stane.

Pisao sam ga relativno skoro pa da se ne ponavljam sad. Odličan auto ovako, malo kočnice više škripe, vuče odlično, menjač sasvim mirno i tiho išalta sve četiri brzine.
Temperaturu je držao večeras na nekih 80ak stepeni C. Pritisci vazduah za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do celih 8 bara.

Grejanje, krzo ceo salon, radi, odvrnute slavine, puštena voda kroz radijatore.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pon Sep 23, 2013 3:43 pm

E, a danas na kratko, od Pančevca do Rospi Ćuprije sam išao sa A-1033 (IK-201; 2002. godište) i to na 35ici, na 5/35 (trosmenac), ujutru (I smena) i tu je on izgleda i postao redovan...

A, ono je stvarno ok auto, mislim za tu seriju, nema šta...
Limarija dosta dobra, gledam ga kad stoji, a i u vožnji prikolica sasvim mirna, ne zanosi, ne leti u vožnje, onako baš je dobro poravnata sa prednjim delom auta. Tu je bela, ukombinovana sa drugim bojama, reklama za Lonadale i folija reklame se odlično drži, znači maltene nigde nije odvojena od karoserije. Na samom zglobu se nešto čuje, povremeno lupa kad se uhvatiš za onu kržnu šipku, srce. Visina nivelacija odlična, odlično se drži, ne pada, stalna je i on je što se tiče udobnosti odličan auto. Znači niti se čuju amortizeri, ne lupaju, trapovi se ni malo ne čuju, ne zanosi u toku vožnje...

Ide ko metak, dobro vuče, onako i je i relativno startana, ma kakvi aždaja. Sad ono opet samo po ravnom smo se vozali, ali ide, ide... odudara od većine. Menjač Voith, automatik, četvorobrzinac, šalta odlično, mirno i bez cimanja i kidanja. Kočnice jake, ispravni su i nožni i ručni retarder, staničnu na tabli čini mi se da ima, ručna, sve ok. Ne kliza, ne blokira i ne nabada, nego onako lepo staje.

Tahograf "Kienzleov" brzinomer, obrtomer, neispravni, sat je ispravan i tačan, a km sat mislim da nije ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan. Struja je na oko 26 do 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od nešto malo jače od 2 bara na leru do oko 5, 6 bara, posle, pri višim obrtajima. Temperaturu drži na oko 80ak stepeni C, možda malo niže.
Pritisak vazduha i napred i nazad drži na oko 7,5 bara, u proseku.

Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Pon Sep 23, 2013 6:26 pm

Otkud njega da daju tu, šta je sa #955?

Čudi me da nije vraćen na 65 ako je tako dobar.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Pon Sep 23, 2013 10:53 pm

Česte su zamene (zglobovi) na 5/35.
A, gde da ga vrate na 65icu, na koji polazak si mislio...?
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Pon Sep 23, 2013 10:59 pm

15/ nema auto ili na 17/65 umesto raspalog #1051.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije