Ajd još jednu kontrolu da udenem... i to baš sa Kosmajeve Mečke, novije generacije...
Ovoga puta 47ica i to 6/47 (trosmenac), uveče smena (III smena) i tu sam išao i malo se vozao sa redovnjakom, A-196 (Mercedes Benz O345 Conecto; 2005. godište). Ono kratko sam njime išao, što bi se reklo u lokalu, možda nekih oko pola pravca otprilike.
Odlična makina zaista. Nema šta da se zameri, samo da ga hvalim! Limarijski je odličan, prav ko strela i puška zajedno. Baš niti je ukošen, niti mu imalo visi zadnji prepust, što se toga tiče sve kriterijume zadovoljava. Oplata ne znam u kakvom je stanju, jer je tu reklama i to totalka, beše za "Diplon" sanitarije, plava, teget reklama. Visinu odlično održava, stvarno i odlično niveliše na svim jastucima. Udoban, mek, tih, amortizacija komplet vozila je zaista za svaku moguću pohvalu. Ni malo se ne čuju trapovi i amortizeri, baš onjako bešumno.
Sad lepo ide, lepo vuče, stvarno je jak, fino ubrzava, jedino me je od uspona vozio uz Bulevar Oslobođenja, onako osrednje opterećen. Lepo prima gas, povozit, startan i na usponima. Šalta krajnje mirno, tiho, gotovo i bešumno, a menjač je inače "Voith-ov" automatik, četvorobrzinac. Kočnice jake, dobre, efikasne, sa sve ispravnim i nožnim, a i ručnim retarderom. Stanična, parkirna kočnica isto ispravne.
Brzinomer je ispravan, ali koliko primetih kazaljka dosta secka (ne znam zašto). Obrtomer jeste ispravan, ali zato na leru ladno pokazuje 0 obrtaja (kao da je ugašen motor), uemsto nekih 500 do 500 o/min. Km sat jeste ispravan, kuca km sat, ali nisam lepo uspeo da vidim do sada prevaljenu kmtražu.
Merač za gorivo beše ispravan i pokazivao je oko pola rezervoara natankovano, pa i preko toga.
Struju na akumulatorima drži na oko 27V, stalno. Pritisak ulja u motoru je poprilično stalan u rasponu od 1,5 bara na leru do oko 5 bara, pole, pri višim obrtajima. Temperaturu drži stalnom na oko 80ak stepeni C, ne diže preko toga.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 6,5 do 7 baar, stalno.
Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.