Jednom prilikom sam prisustvovao događaju kada su se na nekom od novih trolejbusa usled iskakanja jedne trole na skretnici aktivirali lovci, malo posle, tj. pre nego što je vozač izašao su ispustili vazduh i trole su udarile u mrežu kao i bez lovaca. Stekao sam utisak da ih šofer pre izlaska iz trolejbusa deaktivirao

Opet kažem, to ne mogu da tvrdim ali tako se poklopilo. Možda se to dogodilo isto što je chuburac opisao! Ako to je jeste, onda je to rezultat loše obuke vozača da upravljaju vozilima ili moguće njihova nemarnost i lenjost, jer da bi deaktivirali lovce trole moraju da privuku do krova vozila.
Još jedan fenomen koji sam primetio jeste da vozači često deaktiviraju lovce prilikom prelaska preko skretnica i ukrštanja, pa ih ponovo uključe. Čemu onda lovci ako ih deaktivirate na najkritičnijim segmentima!
S druge strane kada se govorilo o nekompatibilnosti trolejbusa sa našom mrežom, pod tim se podrazumevao i sistem skretanja koji se kod nas koristi.
Naime, postoje više načina da se uopšte detektuje spadanja motki, uopšteno se koriste dva, usled gubitka napona i fizički trzaj. Na novim BKM je ugrađen sistem detekcije nestanka napona, pa se zbog toga dešava da prilikom prelaska preko dela mreže bez napona (npr. skretnice) aktiviraju lovci, o tome je Sale pričao. E sada da bi to sprečili, tj. da GSP modernizuje kritične segmente mreže, oni su "preštelovali" tajmere aktiviranja lovaca, tj. da regauju sa zakašnjenjem određeni broj sekundi. Međutim, ovo ima i negativnih posledica, jer se i lovci aktiviraju sa zakašnjenjem kada dođe do prave potrebe za njima, pa onda trole udare u mrežu, lovci se aktiviraju pa ih vrate!
Zato je sistem sa mehaničkom aktivacijom za naše uslove bio bolje rešenje, mislim da takav sistem ima 147.