Logo

GSP Beograd

Diskusije

Postod ljubalasta » Pet Jan 21, 2011 5:57 pm

pa i te nalepnice kostaju,i te pare su mogli pametnije da iskoriste,cini mi se da je ta nalepnica 20 dinara,pa koliko vrata ima i to je dobra cifra.
radim u lasti kao referent saobracaja
ljubalasta
Član

Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 12:20 am

Sponzor

Postod cuburac1993 » Pet Jan 21, 2011 9:28 pm

imam jednu vest za vas.

Upravo posle nekih dva minuta bila je mala saobracajka sa dva trolejbusa Garazni broj 166 i garazni broj 2009.

Kad sam izasao iz skole (oko 19:15) video sam 166 parkiran kod stanice na Vracaru Kod tehnicke skole GSP linija 29 koji je isao iz smera medakovic. Bio sam malo gledao bio je tu i iz gps-a kola za intervenciju.Stapovi su mu naravno bili na zici pa je morao majstor mora da ih spusti.

Posle nekoliko munuta on ih vrati na zicu i upali je da vidi majstor da je sve ok, i tu nailazi Garazni bro 2009 tacno u 20:00 staje iza njega.
Majstor u Garaznom broju 2009 polako krece i neprovaljulje da su od Gataznog broja 166 podigunti stapovi i on malo ubrza i naravno sudare se stapovi od Garaznog broja malo odu u vis i spuste se naravno lovci rade (dupe moje rade posle 10 sekundi oni ih vrate u vis nisu se zadrzale nego su lovci ocigledno popustili) i od Garaznog broj 166 naravno pukne kanap koji je privezna za levi stap a desni stap je proso dobro.

I naravno onaj majstor koji je dosao interventnim kolima (izvini te na recniku) ***CENZURISANO***. Izlazi ovaj iz GB 2009 i on ***CENZURISANO*** ocigledno covek nije video da su od GB 166 podignuti. I vratio stapove na zicu i otisao.

Eksluzivne vesti by cuburac1993
cuburac1993
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 12:29 pm

Postod Sloba » Sub Jan 22, 2011 12:02 am

Razumem sve, ali nikako ne razumem po čemu je to ekskluzivna vest. Mala nepažnja vozača i desio se incident, i uz nekoliko reči, sve se vratilo na staro.
Ekskluzivna bi bila da se neko od putnika ili prolaznika povredio ili ne daj Bože, da je umro. :wink:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod CKD-KT4 » Sub Jan 22, 2011 12:41 am

Već viđeno... Više puta... Pogotovo ranih dvehiljaditih... Toliko od ekskluzivnosti... :roll:
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod Aleksandar » Sub Jan 22, 2011 1:31 am

Jednom prilikom sam prisustvovao događaju kada su se na nekom od novih trolejbusa usled iskakanja jedne trole na skretnici aktivirali lovci, malo posle, tj. pre nego što je vozač izašao su ispustili vazduh i trole su udarile u mrežu kao i bez lovaca. Stekao sam utisak da ih šofer pre izlaska iz trolejbusa deaktivirao :roll: Opet kažem, to ne mogu da tvrdim ali tako se poklopilo. Možda se to dogodilo isto što je chuburac opisao! Ako to je jeste, onda je to rezultat loše obuke vozača da upravljaju vozilima ili moguće njihova nemarnost i lenjost, jer da bi deaktivirali lovce trole moraju da privuku do krova vozila.

Još jedan fenomen koji sam primetio jeste da vozači često deaktiviraju lovce prilikom prelaska preko skretnica i ukrštanja, pa ih ponovo uključe. Čemu onda lovci ako ih deaktivirate na najkritičnijim segmentima!
S druge strane kada se govorilo o nekompatibilnosti trolejbusa sa našom mrežom, pod tim se podrazumevao i sistem skretanja koji se kod nas koristi.

Naime, postoje više načina da se uopšte detektuje spadanja motki, uopšteno se koriste dva, usled gubitka napona i fizički trzaj. Na novim BKM je ugrađen sistem detekcije nestanka napona, pa se zbog toga dešava da prilikom prelaska preko dela mreže bez napona (npr. skretnice) aktiviraju lovci, o tome je Sale pričao. E sada da bi to sprečili, tj. da GSP modernizuje kritične segmente mreže, oni su "preštelovali" tajmere aktiviranja lovaca, tj. da regauju sa zakašnjenjem određeni broj sekundi. Međutim, ovo ima i negativnih posledica, jer se i lovci aktiviraju sa zakašnjenjem kada dođe do prave potrebe za njima, pa onda trole udare u mrežu, lovci se aktiviraju pa ih vrate!
Zato je sistem sa mehaničkom aktivacijom za naše uslove bio bolje rešenje, mislim da takav sistem ima 147.
Aleksandar
Član

Pridružio se: Ned Nov 07, 2010 1:25 am

Postod cuburac1993 » Čet Jan 27, 2011 10:30 pm

Juce sam video Sanons Garazni broj 228 na linij 47.

E znaci kolko ga dugo nisam video, nemogu da verujem da jos radi :D :D :D

Ulepsao mi je dan :D :D :D
cuburac1993
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 12:29 pm

Postod danilo » Pet Jan 28, 2011 12:02 am

Radi on šihtu na 17/47 :!: :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod mihajlo » Sre Feb 02, 2011 4:06 am

Иван Ивановић је у својој емисији на хумористичан начин показао како би то изгледало када би "турци" преузели контролу и наплату карата.

П.С. Негде пред половину другог снимка је тај скеч снимљен у погону "Централа".
mihajlo
Član

Pridružio se: Ned Apr 18, 2010 9:11 am

Postod profa_chb » Sre Feb 02, 2011 12:04 pm

danak na kartu :lol: :lol: :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod mihajlo » Čet Feb 03, 2011 4:16 am

Тражићете ви Жуте да се врате. :lol: :P
mihajlo
Član

Postod Bucko » Čet Feb 03, 2011 4:45 pm

Bucko
Član

Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 5:32 pm

Postod djole » Čet Feb 03, 2011 6:24 pm

ta jedna vozi na 68ici cini mi se
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod danilo » Čet Feb 03, 2011 6:37 pm

Mislim da se govori o Jeleni sa Novog Beograda :!: :)
Ona je prvo radila na 1/69, pa sam je posle viđao na 8/53, sad ne znam gde je, dugo je nisam video.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Senke » Čet Feb 03, 2011 8:08 pm

Bucko je napisao:http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/233280/Beogradjane-vozi-56-zena-vozaca-GSP

Ja sam mislio da ih ima mnogo više.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Postod mihajlo » Pet Feb 04, 2011 12:11 am

danilo je napisao:pa sam je posle viđao na 8/53

Ту је и остала, вози 494. :wink:
А та са слике је Милена, ради ујутру на петици.

---------------------------------------------------

Пише Блиц

Вечерас нешто мало пре 18 часова нам се придружио један полицајац у Миријеву, направио четири круга са нама, па прешао у другу екипу док се нисмо повукли.

Та чињеница да је било по девет напада на возаче и контролоре није тачна, бар што се контролора тиче, па само у мојој групи је било пет напада од почетка године, а где је још пет група, а од тих девет које су они навели, само два су доспела до новина (случај из Сремче и са Карабурме).
mihajlo
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije