Logo

Polaganje vozackog ispita

Sve o neophodnim zakonima u prevozu, sabraćaju, neophodne dozvole, atesti, dokumentacija za tahografe i ostala tematika vezana za zakonodavstvo i propise.

Postod Mitrovcanac » Pon Okt 17, 2011 10:38 am

Ja sam prvi put pao zato što mi je tablica prešla sredinu crte a drugi put sam položio. U gradu me nisu maltretirali mnogo, valjda zato što sam na jednoj uzbrdici krenuo iz mesta bez upotrebe ručne. Inače polagao sam na VW Lupu SDI.
Korisnikov avatar
Mitrovcanac
Član

Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 2:41 pm

Sponzor

Postod miham » Pon Okt 17, 2011 2:48 pm

ja sam prvi put polagao za B i C zajedno prije 7-8 godina i polozio iz prve i sad sam prije par mejeseci polagao za D i polozio iz prve.. :) najvaznije je da instruktor i ovaj iz komisije vidi da si ti siguran u to sto radis,tako da ce manje gresaka da ti nadje..a za C i D obavezno gledanje na sve strane,posebno u retrovizore..i polako..ja sam polagao u julu mjesecu i namjerno nijesam upalio klimu na setru,a napolje 40+ stepeni,ja otovrio moj prozor a oni se prokuvali od vrucine.. :D
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod Miodrag » Pon Okt 24, 2011 7:57 pm

Kod mene u Žablju kad polažeš za B, samo obiđeš jedan krug, max 5 minuta, i gotovo, ali ako vide da si nesiguran, onda zezaju, na crvenom viču gas, gas, prođi, i kad prođeš kaže vidimo se sledeći put. Ja treba da polažem sledeće godine na leto. :)
Miodrag
Član

Pridružio se: Ned Apr 03, 2011 10:26 am

Postod Proka_Ja » Pon Okt 24, 2011 9:48 pm

ko ti to reko :mrgreen:
Korisnikov avatar
Proka_Ja
Član

Pridružio se: Sub Sep 10, 2011 2:26 pm

Postod milan.nk » Pon Okt 24, 2011 11:01 pm

miham je napisao:ja sam prvi put polagao za B i C zajedno prije 7-8 godina i polozio iz prve i sad sam prije par mejeseci polagao za D i polozio iz prve.. :) najvaznije je da instruktor i ovaj iz komisije vidi da si ti siguran u to sto radis,tako da ce manje gresaka da ti nadje..a za C i D obavezno gledanje na sve strane,posebno u retrovizore..i polako..ja sam polagao u julu mjesecu i namjerno nijesam upalio klimu na setru,a napolje 40+ stepeni,ja otovrio moj prozor a oni se prokuvali od vrucine.. :D

Koja je Auto škola bila kad si za D polagao? Ja sam uplatio u Kilkasu B i C, da završim i tu formalnost,a vozim vec 5 god minimum :)
milan.nk

Postod Mare94 » Čet Mar 01, 2012 1:51 pm

E ljudi, ja sam danas pao na vožnji. Bio mi je prvi put da polažem vožnju i prvi sam vozio! Testove sam iz prve položio... :( :D Rekli mi da kao nisam pustio nekog taksistu,koji je imao prednost. I sad ja u glavi razmišljam.. taksiste nije bilo sigurno ili sam ja lud :oops: :D
Kaže "siguran si ti,ali..." smorio sam se! :D
Mare94
Član

Pridružio se: Pon Nov 21, 2011 11:04 pm

Postod boyan92 » Čet Mar 01, 2012 3:41 pm

Ma opusteno , ja znam njih mnogo koji su polozili iz 3 ili 4 puta i voze 100X bolje nego oni koji su polozili iz 1.
Ja sam polozio iz 2. puta .
:D
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod oskar2215 » Čet Mar 01, 2012 4:30 pm

To sto voze bolje i sto su uopste znali jos i ranije da voze je i najveca fora sto popadaju po 3-4 puta na polaganju koliko god delovalo blesavo, znam x takvih slucajeva.
Evo ja sam polozio iz prvog puta a za volan nikada ranije nisam seo i to sam polozio iz prve samo iz razloga zato sto sam potpuno skolski naucen da vozim. I evo sada godinu i po dana kasnije samo sam jednom ili dvaput seo za volan i nijednom mi nije bilo bas svejedno :lol:
ImageImage
Korisnikov avatar
oskar2215
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:14 am

Postod Miodrag » Čet Mar 01, 2012 5:10 pm

Ja vozim još od 5. razreda, videću sad kako ću položiti...
Mare ne sekiraj se, sve je to radi ponovnog izlaska na polaganje, sredićeš ti to. :wink:
Miodrag
Član

Postod PEX » Čet Mar 01, 2012 8:05 pm

Tako sam ja vozio od 14-te godine, po sporednim ulicama i mestima gde nema policije, sve je bilo savrseno i zanimljivo do jedne Avgustovske veceri (tacnije 10 Avgusta) i 18 dana pred polaganje (7 dana pre punoletstva) sam imao udes, srecom bez povreda, ali sam unistio jednog Golfa dvojku, sa strane sam ga udario i cela desna strana je mu je usla unutra (sreca da kod njega nikog nije bilo na suvozacevom mestu) dok sam na mom tadasnjem Passatu napred dosta toga skrsio (Branik, krilo, haubu, far, zmigavac, maglenku, vezni lim itd) Velika je steta bila, morali su mu moji sve platiti, jer smo se dogovorili da ne zove policiju, tako da osiguranje nista nije pokrilo. Tako da nikom nebi preporucio da vozi pre nego sto dobije dozvolu. Ja sam testove polozio iz prve, dok sam voznju dva puta pao :oops: zbog gluposti tj ustupanje prvenstva i semafora.
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod profa_chb » Čet Mar 01, 2012 11:07 pm

ja sam bez dozvole samo preparkiravao auto po ulici :mrgreen:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Kristy » Pet Mar 02, 2012 12:03 am

pre nego što sam dobila dozvolu, vozila sam poljskim putevima, između njiva, mama mi je rekla, "bolje da udariš u žito, nego pešaka" :D
SCANIA!
Korisnikov avatar
Kristy
Član

Pridružio se: Sre Feb 08, 2012 3:40 pm

Postod Iosis » Pet Mar 02, 2012 12:24 am

U mom slučaju bolje je ne voziti nikako prije vozačkog. Probao sam par dana prije kretanja u auto školu čisto da ne dođem ko duduk tamo.
Bolje da nisam prije ništa, jer ne bih mogao dočekati da mogu sam voziti po gradu i po putevima. Kad sam položio onda sam slobodan, mogu sam da vozim gdje mi volja.

Sve u svemu položio sam sve iz prve. Jedino sam se izmrcvario dok sam čekao da polažem vožnju. Na spisku sam bio među posljednjih 5, čekao sam od 15h do 21.30h. Ali dobro mi jedino bilo što nisam morao posebno da polažem dnevnu i noćnu vožnju, nego sve odjednom jer je već pao mrak. :lol:
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Miodrag » Pet Mar 02, 2012 3:15 pm

@PEX:
Sreća pa ste prošli bez povreda, i što si uspeo da se dogovoriš sa njim, da je zvao policiju svašta bi bilo.
P.S. Zna li neko od vas, da li je još potrebno za polaganje D kategorije voziti kamion 3 godine? Hvala unapred. :wink:
Miodrag
Član

Postod Velemajstor » Pet Mar 02, 2012 4:28 pm

Za polaganje vozačkog ispita "D" kategorije, kandidat mora da ima 24 godinu života.
Ako kandidat ima položen vozački ispit "C" kategorije, mora da priloži potvrdu da je 2 godine vozio vozilo "C" kategorije u nekoj firmi(ili svoj kamion), ili da poseduje vozilo "B" kategorije 3 godine na svom prezimenu.
D-1 – Motorna vozila od 8 do 16 sedišta, i čija dužina ne prelazi 8m. Pravo polaganja sa 21 godinom.
D-1E – Vozila čije vučno vozilo pripada kategoriji D-1, a masa priključnog vozila je veća od 750 kg. Pravo polaganja sa 21 godinom.
D – Motorna vozila za prevoz ljudi, koja osim sedišta vozača imaju više od osam sedišta. Pravo polaganja sa 24 godine.
DE – Vozila čije vučno vozilo pripada kategoriji D, a masa priključnog vozila je veća od 750 kg. Pravo polaganja sa 24 godine.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Zakonodavstvo i papiri