Logo

Privatni prevoznici u Beogradu

Stare i zaključane teme

Postod dolenauglu » Sub Sep 12, 2009 10:30 pm

glavni razlog izbegavanja leptir vrata u gradskom prevozu i jeste to što se zatvaraju i otvaraju sto godina, a ušteda u prostoru je mizerna. to treba zabraniti pravilima konkursa.
dolenauglu
Član

Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 8:53 pm

Sponzor

Postod MARKO 89 » Sub Sep 12, 2009 10:39 pm

Super fotke- super busa,svaka cast Stefi 8)
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Postod LKW » Sub Sep 12, 2009 10:40 pm

Ma mozemo mi da cepidlacimo do sutra,ali ovaj Volvo je Jumbo-jet u odnosu na polovinu vozila u gradskom prevozu,tu prvenstveno mislim na Liaze...itd :roll:
Kamo srece da doteraju jos ovakvih :P Veolia koliko ja znam drzi gradski prevoz u Holandiji i u drugim zemalja,i ovakav Volvo sam bas video na nekom Holandskom sajtu....tako da ona nije ni kupila ovo vozilo nego ga samo prebacila iz Holandije :?: :roll: :?: :roll:
Korisnikov avatar
LKW
Član

Pridružio se: Uto Dec 09, 2008 11:02 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Sep 12, 2009 10:43 pm

Pa upravo tako LKW.Transfer iz Holandije za Srbiju,odnosno Beograd. :wink:

@Marko 89
Hvala majstore! :)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod markotar » Sub Sep 12, 2009 10:46 pm

Veolia postoji preko 130 godina (sto trideset) i ima svoje firme u nekih 30-ak zemalja i imaju godišnji obrt od oko 6 milijardi evra, pa mogu da biraju odakle će da nam prebace buseve. :-) A ne bi bilo loše da se sete pa da kupe nešto novo ili bar neki zglobnjak...

Nego, Stefane, da nisi možda čuo da li će da kodiraju displeje na naše linije i ako hoće kada?
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod dolenauglu » Sub Sep 12, 2009 10:48 pm

LKW je napisao:Ma mozemo mi da cepidlacimo do sutra,ali ovaj Volvo je Jumbo-jet u odnosu na polovinu vozila u gradskom prevozu,tu prvenstveno mislim na Liaze...itd :roll:

pa zavisi. ja liaze ne mogu očima da vidim, ali cenim da nad ovima i dalje imaju prednost u brdskim krajevima. 75 je maltene ravničarska linija. bumo viđel kad ga odašiljaju na 47, 53, 59...
dolenauglu
Član

Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 8:53 pm

Postod LKW » Sub Sep 12, 2009 10:48 pm

Stefan Bgd je napisao:Pa upravo tako LKW.Transfer iz Holandije za Srbiju,odnosno Beograd. :wink:

Znaci jaka Veolia,iz koje su oni zemlje :?: Ja sam tek skoro video da oni drze prevoz i u drugim zemljama :roll:
Korisnikov avatar
LKW
Član

Postod LKW » Sub Sep 12, 2009 10:50 pm

dolenauglu je napisao:
LKW je napisao:Ma mozemo mi da cepidlacimo do sutra,ali ovaj Volvo je Jumbo-jet u odnosu na polovinu vozila u gradskom prevozu,tu prvenstveno mislim na Liaze...itd :roll:

pa zavisi. ja liaze ne mogu očima da vidim, ali cenim da nad ovima i dalje imaju prednost u brdskim krajevima. 75 je maltene ravničarska linija. bumo viđel kad ga odašiljaju na 47, 53, 59...

Jel zna neko koji motor stavljaju u ovaj Volvo :?:
Korisnikov avatar
LKW
Član

Postod markotar » Sub Sep 12, 2009 10:55 pm

LKW je napisao:Znaci jaka Veolia,iz koje su oni zemlje :?: Ja sam tek skoro video da oni drze prevoz i u drugim zemljama :roll:

Možda bi "ogromna" bila bolja reč. :-) Veolia Transport je najveći autobuski prevoznik na svetu... mada u nekim gradovima rade i šinski prevoz... :-) Centrala im je u Parizu, mada su oni multinacionalna kompanija. Wikipedia ima dobar članak o njima pa tu možeš da vidiš u kojim gradovima sve obavljaju prevoz, spisak je podugačak, 30-ak zemalja je u pitanju:

http://en.wikipedia.org/wiki/Veolia_Transport

A ti busevi bi trebalo da su došli iz Mastrihta u Holandiji.
Poslednji put menjao markotar dana Sub Sep 12, 2009 11:01 pm, izmenjena samo jedanput
markotar
Član

Postod Stefan Bgd » Sub Sep 12, 2009 10:59 pm

LKW je napisao:
Stefan Bgd je napisao:Pa upravo tako LKW.Transfer iz Holandije za Srbiju,odnosno Beograd. :wink:

Znaci jaka Veolia,iz koje su oni zemlje :?: Ja sam tek skoro video da oni drze prevoz i u drugim zemljama :roll:

Veolija je beše Francuska firma,ako se ne varam.Baš su jaki,ima ih i u Sloveniji,i u Hrvatskoj...Dobar deo Evrope obuhvataju. :wink:
A u Volvou se naravno nalazi Volvo-ov motor snage 310 ks,tak mi reče kolega. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod markotar » Sub Sep 12, 2009 11:05 pm

Uzgred, sad videh da i na njihovom sajtu imaju zanimljive podakte, kad izaberete zemlju dobijete podatak o broju vozila i broju zaposlenih. :-)

http://www.veolia-transport.com/en/profile/presence/

Kaže sajt kod nas imaju 538 zaposlenih i 213 vozila.
markotar
Član

Postod LKW » Sub Sep 12, 2009 11:06 pm

Sta drze oni kod nas samo Litas(Pozarevac)i gradski prevoz u Bg-u :?:
Cudi me da vec ne drze monopol u Srbiji,a i regionu kada je u pitanju putnicki saobracaj :roll: :?:
Korisnikov avatar
LKW
Član

Postod markotar » Sub Sep 12, 2009 11:09 pm

Za sada samo Litas i BG. Mada se potpuno osnovano priča da su zainteresovani da pokupuju sve ostale sitne prevoznike koji radi gradski prevoz u BG, mislim da već pregovaraju sa nekima. Pre par godina su meračili Lastu ali pošto država oteže sa privatizacijom za sada su odustali.

Postoje glasine i da su nameračili kompletan GSP i da je to, zapravo, njihov glavni cilj ali mislim da su to za sada samo tračevi.
markotar
Član

Postod MARKO 89 » Sub Sep 12, 2009 11:13 pm

Nisam znao da je Veolia tatav gigant :shock:
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Postod LKW » Sub Sep 12, 2009 11:13 pm

markotar je napisao:Za sada samo Litas i BG. Mada se potpuno osnovano priča da su zainteresovani da pokupuju sve ostale sitne prevoznike koji radi gradski prevoz u BG, mislim da već pregovaraju sa nekima. Pre par godina su meračili Lastu ali pošto država oteže sa privatizacijom za sada su odustali.

Postoje glasine i da su nameračili kompletan GSP i da je to, zapravo, njihov glavni cilj ali mislim da su to za sada samo tračevi.

Tako ce na kraju i biti :roll: Oni i Kavim ce drzati sve...
Korisnikov avatar
LKW
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva