Logo

Privatni prevoznici u Beogradu

Stare i zaključane teme

Postod zeka » Uto Sep 15, 2009 10:44 pm

И на крају одакле је дошао?
Ја начух из Бреде.
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Sponzor

Postod Marko » Uto Sep 15, 2009 10:48 pm

Stefan Bgd je napisao:Ma šljaka na 75-ci,voze ga ko po jajcima...1352 ide ispred njega,i do venca pobegne Volvou u razmaku od preko 10 minuta. :lol: :D :twisted:

Zanima me
Jesu si to trumanova jaja ili od domaćih kokoški :D :lol:
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod Senke » Uto Sep 15, 2009 10:50 pm

Ja ga sutra lovim od koliko do koliko radi?
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Postod Stefan Bgd » Uto Sep 15, 2009 10:54 pm

Pa trebalo bi da radi ceo dan...Ma naletećeš na njega sigurno,posle crvene munje na 1/75 ide on.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Stefan Bgd » Uto Sep 15, 2009 11:02 pm

zeka je napisao:И на крају одакле је дошао?
Ја начух из Бреде.

Jeste,došao je iz Brede,provereno. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Marko » Sre Sep 16, 2009 12:33 pm

Image
Pravi test za novajliju kod Veolije .
Kolor šema na njemu je veoma interesantna odgovarajuća za 47 i 59 .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod igibgd » Sre Sep 16, 2009 1:46 pm

Pravi test za novajliju kod Veolije .

E vala jeste :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod markotar » Sre Sep 16, 2009 4:26 pm

Ma najobičnije glupiranje i maltretiranje i putnika i mašina je stavljati solo na sve te linije... uključujući i 75!! Tu samo zglob ima smisla! Živim za dan kada će privatnici početi, milom ili silom, da kupuju zglobna vozila... Lastu, naravno, ne računam, kao i ona dva simbolična busa na 88...
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Senke » Sre Sep 16, 2009 5:27 pm

Ovako provozao sam se Volvo autobusom od Zelenjaka do bežanije, čista 10.
Bus je mnogo lep i nemam prigovora, konačno da se otvaraju oba krila prvih vrata.
2 i 3 vrata se zatvaraju za 2 do 3 sekunde sporije od prvih, tako da oni koji kažu da je to mana nemaju baš jak argument. Da nekažem nešto prostije.
Vozač koji ga je vozio mi je rekao malo drugačije informacije od onog prekjuče, trenutno je 4 vozila u BG i uskoro se ostala 3 uključuju u saobraćaj na 75.

Na okretnici na B. Kosi je 5 puta trubio vozaču IK 112N sa 74 da se pomeri, ovaj je sve vreme pričao sa kolegom iz 1352, onda je Volvo krenu u rikverc i suprotnim smerom pošao prazan ka gradu (Danilo evo ti odgovora) te sam bio primoran da se vrnem sa 1352.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Postod dolenauglu » Sre Sep 16, 2009 7:54 pm

Senke je napisao:2 i 3 vrata se zatvaraju za 2 do 3 sekunde sporije od prvih, tako da oni koji kažu da je to mana nemaju baš jak argument. Da nekažem nešto prostije.

seru? priznajem, može i tako da se kaže. megjutoa, 2-3 sekunde po stanici = minimum minut po turi = jedno vozilo više na liniji.

sa tim rešenjima se može eksperimentisati tamo gde autobus nije glavni oslonac prevoza i gde i inače ne trpi dosta osetna ispadanja iz reda vožnje.
dolenauglu
Član

Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 8:53 pm

Postod CKD-KT4 » Sre Sep 16, 2009 8:11 pm

I ja sam se danas vozio 'volvoom'.

Autobus mi se uopšteno sviđa, no imam par zamerki.
Prvo i osnovno je to što nema šibera ni na jednom prozoru. Iako postoji električna ventilacija, čini mi se da bi šiberi bolje odrađivali posao.
Drugo, mogao bi da bude malkice udobniji, mada je to moj subjektivni. osećaj. :wink:

Što se tiče 2. i 3. vrata odlično fukcionišu, jedino što su se malkice sporije zatvarala u odnosu na prva, čak (čini mi se) manje od 2 sekunde, eventualno sekundu. No u svakom slučaju brže od mnogih (lošije održavanih) 'običnih' na GSP-ovim vozilima.
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod avramovicsasa » Čet Sep 17, 2009 12:37 am

nažalost kada je raspisivan tender za Privatnike nije bilo uslova da li će se kupovati Solo ili zglobni autobusi.
Naravno Zglob je dobijao veći bod,zatim displej,ako je vozilo iz Ikarbusa
itd.
Taj tender čudi me da je uspeo i sreća da je grad pomenuo izraz ,,Autobus,, jer ko zna šta bi nas danas sve vozilo.

Ali suludo je da na linijama 23,56,88 itd voze solo autobusi.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod markotar » Čet Sep 17, 2009 2:49 am

Ah, taj tender je bio pun rupa... Autobusi su se tad tražili "đuture", nije bilo propisano koji ide na koju liniju, već samo ukupan broj buseva koji se traži. I ne samo to nego se debelo nekima gledalo kroz prste, pa nisu gubili bodove na npr. širini vrata i visini (Kobre) itd.

Ako grad misli da uradi nešto kako treba sledeći put će morati da tenderom propiše tačno koliko zglobnih, a koliko solo privatnih autobusa ukupno traži!! Sve ostalo je, kao što rekoh, čisto iživljavanje! Jadni ljudi koji moraju da redovno koriste npr. 23 kad im naiđe maleni Liaz... Ili 56 sa Kobrama... OK, Kobre možda jesu izdržljivi i jaki busevi ali su jednostavno - mali!!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Čet Sep 17, 2009 3:53 am

Tu se svašta radilo pa ceo ovaj slučaj sa Lastom koja nije ni trebala da učestvuje na tenderu i sve ono što se dešavalo.
Čuo sam nešto za Kobre možda bi to Miloš 265 mogao bolje da objasni,oni
nisu zadovoljavali uslove tendera,pa su im ugrađivali male gume,nešto slično sam čuo.
Linije su deljene đuture osim u slučaju Laste kojoj su dodeljene najteže linije,šteta što im umesto 15 i 78 nisu dali 23 i 88 da pokriju sa zglobnim
autobusima.
Linije predpostavljam da su delili po blizinama Garaža da bi bila manja nulta kilometraža.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Krle » Čet Sep 17, 2009 8:45 am

Linije su deljenje po principu-"kol'ko para"....(kao i 95%tendera u Srbiji, samo je to posao sa "nadlezne organe", koji i sami vidite-kad kad i otkriju po nesto(sto ne znace da ne znaju, nego je toliko "veliko klupko"da ga tesko mogu "odmrsiti"-primer:remont vagona za "Zeleznicu"-3 firme su se "vrtele u krug", tako da je na kraju bilo 5 faktura po vagonu, a vagona je bilo oko 400....))
Tacno je-posto svi znamo, a i vidimo, da je "Cobra" vise prigradski bus-stavljanji su pneumatici manje dimenzije kako bi se smanjila ukupna visina busa, i razdaljina izmedju tla i prvog stepenika-interesantno je da, kako se ne bi menjali pneumatici na svim busevima(i tako "bacalo u nepotreban trosak")bilo je nekoliko setova koji su se "rotirali", kako su vozila trebala da izadju pred komisiju... :wink:
Krle
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:55 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva