Aleks_BGD je napisao:Petar je u temi Pegaz Ivanjica napisao sledece,tj ono sto radi Pegaz,to radi i Semberija mnogo prosta matematika,prosudite sami:
petar je napisao:-a sto se tice linije znas kako razmisljaju prevoznici poslacu mercedes koji trosi 15 litara na 100 km i za pun obrt potrosicu 90 litara(600km),sto je negde 9.000 dinara ako posalje veliki autobus koji trosi 30l na 100 km on ce da potrosi 180 litara ili nekih 18.000 dinara sto znaci usteda od 9.000 dinara....jos ako si monopolista kao sto je pegaz iz sjenice to mozes da radis ko ***CENZURISANO*** putnike sto se lome jos karta ako se neveram oko 1.000 dinara!
Znaci nebtino o kojoj se liniji radi ili kilometrazi,bitno je da gazdi ostane sto vise.A putnike ko shljivi,ako neces nemoras....niko ga nebije po usima fa putuje minibusom.
Znas kako, npr Berlin je daleko i autobus bude pun mozda 5-6 puta u godini, a ostalo vrijeme ima mozda po 10ak putnika Evo nr kad sam vidio Isuzu bilo je mozda 10-15 putnika, koliko sam vidio Isuzu dobro popunjen. Ali stvar je u tom nije isto voziti liniju od 200-300km i od 2000km. Ja shvatam da se njima ne isplati radi 10ak putnika poslati Cityliner, ali u tom slucaju takvu liniju i ne treba da voze, prave stetu i sebi i drugim prevoznicima, a najvise putnicima. Oni u ovom slucaju samo "osteti" Kantica za 10ak putnika koji vjerovatno vise nikad nece putovati sa Semberijom, osteti sebe jer dere taj Isuzu, koji moze voziti za Tuzlu, Beograd, Pale,... a niko nema zarade. A da ne pricamo kako su se proveli putnici koji su rezervisali karte racubajuci na Cityliner, a ono dode Isuzu
Pex znam i ja za to da se stvari trpaju u kabinu, pa cak i u prolaz izmedju WC i kabine na drugim vratima

I da se WC ne koristi, ali ar bi po nekom zakonu trebala biti kabina, jer ako ces citavo vrijeme sjediti na suvozacevom mjestu, onda te dodje skoro isto kao da si i vozio