Logo

Niš-ekspres, Niš (1)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod s215hdh » Sre Apr 23, 2008 9:06 pm

negas je napisao:
Goran sk je napisao:zasto ovaj ima crvene tablice :?:

U Srbiji obicno kad neko vozilo ima crvene tablice obicno je van prdvidjenih, zakonski dozvoljenih gabarita, pa je to u pitanju! Verovatno na duzinu, i eventualno visinu!

Ma po nekoj glupoj odredbi svi produzeni trooosovinci se jos uvek kod nas smatraju vangabaritnim vozilima i trebalo bi da imaju crvene tablice, sto niko ne postuje, a policija retko na to hvata... Ali i to ce se novim zakonom menjati
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Sponzor

Postod The_Mladen » Sre Apr 23, 2008 9:51 pm

Mene nesto zivo interesuje, ako neko zna da mi objasni.

Je li Nibus fabrika autobusa? Ustvari, da li oni samostalno proizvode karoserije (mislim na ove turisticke autobuse, za one gradske znam sta rade), ili rekaroseriraju neke autobuse? Evo gledam ovog novog troosovinca, izgleda premocno, ali nikako ne mogu da skontam da li je karoserija potpuno Nibusov rad ili je preradjen neki drugi bus?

I jos nesto, koje motore koriste u Nibusu?

Ajmo strucnjaci... :D
The_Mladen
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:55 pm

Postod Sashco » Sre Apr 23, 2008 10:28 pm

The_Mladen je napisao:Mene nesto zivo interesuje, ako neko zna da mi objasni.

Je li Nibus fabrika autobusa? Ustvari, da li oni samostalno proizvode karoserije (mislim na ove turisticke autobuse, za one gradske znam sta rade), ili rekaroseriraju neke autobuse? Evo gledam ovog novog troosovinca, izgleda premocno, ali nikako ne mogu da skontam da li je karoserija potpuno Nibusov rad ili je preradjen neki drugi bus?

I jos nesto, koje motore koriste u Nibusu?

Ajmo strucnjaci... :D

Negas ce to sigurno detaljnije, ali ja cu kratko, ono osnovno, Nibusi iz familije 300 i 400 su nova vozila, nema nikakvog preradjivanja niti rekarosiranja, kompletno nov proizvod iz Nibusove fabrike u Nisu. A stvarno izgleda mocno!
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod s215hdh » Sre Apr 23, 2008 10:50 pm

Koriste MANa... koliko ja bar znam.. za one sto su preradjivali tu je ostalo sto je bilo...
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod sasa-74 » Sre Apr 23, 2008 11:32 pm

s215hdh je napisao:Koriste MANa... koliko ja bar znam.. za one sto su preradjivali tu je ostalo sto je bilo...

man 420 ks a i u te sto su preradjivali su ubacivali nove motore i menjace . Doduse ne u svaki ali jesu :wink:
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod ferdinand » Čet Apr 24, 2008 4:12 pm

cek bre ..zar nije to D2866? 360ks
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

Postod Sashco » Čet Apr 24, 2008 4:20 pm

U Nibuse kao sto ima u potpisu Nibus-ja, tamo u drugoj polovini 90-tih isli su MAN 420 KS motori.
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Postod negas » Čet Apr 24, 2008 4:22 pm

ferdinand je napisao:cek bre ..zar nije to D2866? 360ks

Shefe ima ih svih vrsta u Nis-ekspresu i od 360 i od 422kS, ima i taj sto si naveo, a ima i jedan kamionski koji je ubacenu u bus, sada pred novu godinu napravljen, kazu da su mu preradili karter, i taj motor je u novom Nibusu koji ide za H.Novi iz Nisha, kazu ide bus ko blesav, uradili mu i dobar prenos, prima gas ko lud, i nigde ne kasni na toj relaciji, a svaki dan tu saobraca! Stvarno neka luda masina, nije sto je Nibus, ili Nis-ekspres! Sad cu da ti navedem tacan naziv motora, imam negde zapisano!!!

sasa-74 je napisao:
s215hdh je napisao:Koriste MANa... koliko ja bar znam.. za one sto su preradjivali tu je ostalo sto je bilo...

man 420 ks a i u te sto su preradjivali su ubacivali nove motore i menjace . Doduse ne u svaki ali jesu :wink:

Tako je, sve ste rekli, i u stare Sanose 315-ce koje su "podizali" su ubacivali nove MAN tada EURO 1 i 2 motore, i sa njima isli preko, a one kod kojih su ostali stari ali remontovani Mercedesi su vozili domaci saobracaj!
Inace sto kazes Sashco, svi autobus su novi, nema preradjivanja vise, i to je krenulo kao tako-sve novo jos od 1998 godine, kada su izasli oni kockasti Nibusi, nazvani Nibus 350! To je ovaj tip-Vama vec poznat Goran Sk nam ga je postavio, ali cisto da ne mislite koji je to tip, eto ga ispod ovih redova, fotografisan je jos 2004 ili 5 ne pamtim ni ja bas, u Kragujevcu!

Image

I od tada sve novo, sem ovih u gradskom saobracaju, koji imaju Ikarus krovove, oni troosovinci-znate vec! A takodje neki nibusi imaju "Sanos prozore", ali to su novi prozori iz Panceva, ili neki stari a koji su citavi, jer nema razloga da se konstruisu novi, da se rasipa novac, da sve skuplje kosta, kad Pancevo (fabrika stakla), vec ima jedne prozore za nekadasnje sanose 415, pa takve iste koristi i nibus kada pravi prigradske i medjugradske! E onda Vas to navede na sumnju, da je bus prepravljen od nekog sanosa, ali nije, znaci nijedan nije prepravljen od 1998 godine! Sve je novo! To upravo vazi za nibus koji je postavio Sashco, vidite gore u predhodnim postovima Ni 122746!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Sloba » Pet Apr 25, 2008 3:34 pm

Ovde u Aleksincu stoje 2 IK-11x na autobuskoj stanici. Slike postavljam kasnije, oko 19h.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Sashco » Pet Apr 25, 2008 6:17 pm

Ne da mi se svidjaju nego su odlicne!
Pohvale za mirnu ruku pri ekspoziciji 1/8!!!
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Postod sasa-74 » Pet Apr 25, 2008 10:42 pm

lepa slika al si zalego u travi kao neki paparaco :wink:
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod volvos » Pet Apr 25, 2008 10:47 pm

Morao sam,cekao sam Lepu Brenu za 4 osobe :D
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod Goran sk » Pet Apr 25, 2008 10:53 pm

volvose slika je izasla fenomenalna :D
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod volvos » Pet Apr 25, 2008 10:58 pm

Ovakvih slika ima jako puno jer sam imao 3 dana da slikam ali necu da preterujem jer sam se dogovorio sa Conetom da slike postavimo u galeriju
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod Sloba » Pon Apr 28, 2008 2:59 pm

Danas u poseti Naisu sam slikao troosovince ikace Nibus 100 i ostale.
Isao sam skroz do N. Sela i do Cele kule. Bilo je jako zanimljivo i slikovito.
Inace sam u garazi Ekcupeca slikao Nibuse 100 i to oba, gr.br 1 i 2. Nazalost, samo otpozadi. Inace, nisam znao da je u Nisu uveden onaj sistem busenja kao u Beogradu. Svaka cast! :D
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije