negas je napisao:ik404 je napisao:Da malo osvezimo temu... Evo fotografija nekih od najlepsih buseva Jedinstva iz Vranja.

I ovaj sanos je VRH, vidi stenu napred kao na 0.303 ma bus boli glava, pa jos brisaci, jednodelni vetrobran!
"Ik-404", gde si nasao sliku, jer ovo neki scen!
Slika je skenirana fotografija izdata od strane samog preduzeca, u vidu neke monografije, kalendara ili sta vec, koju sam uspeo da sacuvam.
Ukratko o autobusu: To je cuvena 132-jka, VR 840-72, prvi poslovni autobus Jedinstva s pocetka devedesetih godina i prvi sa ovom kolor-semom (kasnije je tako farbana i vecina drugih). Mozda njihovo najbolje vozilo u to vreme. Sasija FAP-ova cini mi se, jer je na originalnom volanu imao njihov logo, motor 206 kW. Jednostavno prelep autobus kao sto se i vecina slaze (licno vise volim S315 od O303), dodacu jos, unutra sredjen do najsitnijih detalja. Sve u fabrickom originalu.
Na svoju svakodnevnu liniju odlazio je sve do 1997, kada je zamenjen Neobusom, automatik sa Detroit motorom.
I na kraju, negde 2002, ko zna cijom idejom, a zahvaljujuci "vestim rukama" "majstora" iz Jedinstva, doziveo je transformaciju kao i svi ostali autobusi ovog prevoznika i danas izgleda tako kako izgleda. Potez koji ja nikad necu moci da razumem, ali to je ovde tema za neko drugo mesto.