Logo

Nezgode GSP-a Novi Sad

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod zak » Pet Nov 06, 2009 1:37 am

pa pisali bi ljudi da ih vide ...ali eto za ovih skoro 3 decenije zivota video mozda dvadeset i vise sudara gsp autobusa (ona na Telepu je bila najozbiljnija i jedinu sam slika) i od tih samo sam jednu bas video kad se desila. buo sam u busu u kamenici i jedan sa crvenim jugom nas udari..na srecu sve bilo ok..par ugruvanih ...
mislim ocu da kazem da mediji imaju pre podatke nego vecina nas..,a da ne govorim o tome da statisticki gledano mozes ceo zivot da vozis i da nemas ni jedan sudar ili da ga cak nikad i ne vidis...
zak
Član

Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm

Sponzor

Postod zak » Sre Nov 25, 2009 1:18 am

iz V.novosti

Pesnice umesto karata
LJ. P. - M. R, 24.11.2009 21:04:38 Ocena:
1.00 (Glasova: 1)
[Oceni] Komentara: 0 [Postojeći komentari]
[Još dva vozača povređena ]

Još dva vozača povređena
VOZAČI GSP “Novi Sad”, V. M. i S. Z. povređeni su pre nekoliko dana, u dva odvojena incidenta, na radnom mestu - u autobusu. Napadači su uz to oštetili i jedno vozilo. O svemu je obaveštena i policija, pa se očekuje da će počinioci brzo biti identifikovani.
Na liniji broj 1, kod Uspenske crkve, u centru Novog Sada, u subotu oko 21 čas, napadnut je vozač S. Z. Prilikom ulaska putnika, vozač je kontrolisao karte, a jedan od njih ga je, bez ikakvog povoda, udario u bradu. Posle toga, nepoznati nasilnik je pobegao iz vozila.
Nekoliko sati kasnije, odnosno oko 2.45, incident se ponovio, ali u autobusu koji se vraćao iz Kisača. Po svedočenju vozača V.M, dve grupe huligana su izazvale nered. Vozač je pokušao da ih upozori i tada je dobio udarac po oku. Mladići, koji su se, najverovatnije vraćali sa neke zabave, oštetili su i vozilo.
Obojici povređenih vozača je ukazana lekarska pomoć u Urgentnom centru, posle čega su pušteni na
kućno lečenje.
Od početka akcije “Red je” i pojačane kontrole karata, povećan je i broj napada na vozače gradskog prevoznika, ali ih je, prema rečima Milorada Vukašinovića, portparola tog preduzeća, sada, srećom, manje.
- Nećemo odustati od akcije pojačane kontrole karata - kategoričan je Vukašinović. - Činjenica je da pojedini putnici i dalje negoduju, ali se pokazalo da je akcija opravdana i da je zbog rigoroznije kontrole prilikom ulaska u autobus smanjen broj džeparoša, čime štitimo putnike od neprijatnih situacija i onemogućavamo da budu pokradeni.
Akcija “Red je” počela je prvog avgusta. Tada je, za prvih pet dana primene novih pravila, zabeleženo čak sedam napada na vozače. Stanko Ćurčin (46), kao jedna od žrtava gnevnih putnika, završio je u Urgentnom centru posle udarca pesnicom po usni. Napadač je istrčao napolje i pobegao. U istom incidentu, na liniji broj sedam, povređen je i Ćurčinov kolega, koji je u vozilu bio kao putnik, jer je krenuo na posao. Njega je, još nepoznati mladić, udario u arkadu i povredio mu levo oko.
Nezadovoljstvo i bunt putnika, istina, polako jenjavaju, ali svakodnevnih čarki i dalje ima. Putnici i vozači dospevaju u različite neprijatne situacije - najčešće verbalne. Uglavnom se sve dešava kada neko pokuša da “eskivira” plaćanje karte. Varnice izbijaju i kada vozači pomalo preteraju u revnosti, pa zaustave autobus i “prozivaju” putnike koji su umesto na prva, ušli na druga vrata.

RAZLIČITE REAKCIJE
PRAVILO da se u vozilo ulazi samo na prva vrata i pri tom pokaže ili kupi karta, veliki broj putnika doživljava kao maltretiranje, zbog čega su negodovanja, pogrdne reči, pa i napadi na vozače, koji su im prvi i jedini na udaru, nažalost postali uobičajena slika.
- Neki vozači se ljubazno zahvale kada pokažem kartu, ali sam doživeo i da me vrate sa pola autobusa da ponovo pokažem kartu - kaže Mirko M.
zak
Član

Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm

Postod Iosis » Sre Nov 25, 2009 4:27 pm

Ja se iznerviram zbog ulaza na prednja vrata, ali samo kada nekulturu, babetine izlaze na prva vrata i to treba im po pola sata da siđu niz stepenice. Inače nikakav problem mi nije ući na prednja vrata i pokazati kartu.
Ti koji imaju pare za pivo, cigare i ludavanje po žurkama na šta potroše hiljadu i po dinara, a kasnije nemaju 40 dinara da plate prevoz bi trebalo tako dobro izmlatit.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod ferdinand » Sre Nov 25, 2009 8:40 pm

drug Stole nam je danas lupao boeinga na dvojci :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

Postod Iosis » Sre Nov 25, 2009 11:41 pm

I to 2 puta. :D Prvi put sam imao priliku posmatrati iz prvih redova, a drugi put mi je javio da ga je neko zvekno i pobjegao. :D
Prvi put mu je izletio djedica kod bolnice, a kada je duvao djedica naduvao 0.3. :)
Iosis
Član

Postod ferdinand » Čet Nov 26, 2009 10:22 am

bitno je da za nas iz hitne nije bilo posla :wink:
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

Postod MILAN » Čet Nov 26, 2009 1:56 pm

Hvala bogu pa nije bilo posla za hitnu!
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 6:10 pm

Postod volvos » Sub Nov 28, 2009 12:05 am

Cutao sam da vidim ko ce se prvi odazvati :lol:
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod s215hdh » Sub Nov 28, 2009 1:08 am

los dan :(
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod MILAN » Sub Nov 28, 2009 6:46 pm

Sta sad da se radi,pa i takve stvari se desavaju,mnogo je bitnijt da se niko nije ozbiljnije povredio.
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 6:10 pm

Postod s215hdh » Sub Nov 28, 2009 7:38 pm

Svakako.. samo je stres... ali i to je deo naseg posla...
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Iosis » Ned Nov 29, 2009 12:14 am

Ma najbitinije da nisi ti ništa zgrješio. :D
Iosis
Član

Postod s215hdh » Ned Nov 29, 2009 9:21 am

Ko radi, taj i gresi :)

Al u brate Stoleta se ne sumnja :D
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod volvos » Ned Nov 29, 2009 1:57 pm

Pa video si brate onda ono na Futoskoj kako se resava :wink:
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod s215hdh » Ned Nov 29, 2009 8:32 pm

Onda gde si ga proterao i kako, svaka ti da... ovaj svaka ti cast :) Ono je trebalo snimiti :) Ali bez tona, zbog mog prateceg recnika :)
s215hdh
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu