Logo

Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Diskusije

Postod Aleks_BGD » Čet Nov 26, 2009 6:02 pm

Nerazumem sta GSP ima da se brine oko toga?Prosto i jednostavno,onaj ko hoce da radi i da ima stalan posao morace da shvati ozbiljno obuku,onaj ko nece moze da uzme svoju radnu kjnizicu i dovidjenja.Sa bagrom i pametnjakovicima nema pregovaranja.Uostalom niko od tih vozaca nije nezamenljiv i uvek se moze naci neko ko je voljan da radi i ko ce tu obuku proci onako kako treba,tj kako pravila to propsuju.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Sponzor

Postod markotar » Čet Nov 26, 2009 7:48 pm

Da ali dosadašnja praksa GSPa je bila, po mojoj skromnoj oceni, dosta blaga prema takvim slučajevima, posebno trolejbusdžijama...
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Marko » Čet Nov 26, 2009 11:27 pm

Povedite računa o izražavanju u porukama .
A što ste se navrzili na vozače trolejbusa , šta su vam oni skrivili ?
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod markotar » Pet Nov 27, 2009 1:08 am

Ne mogu da govorim u tuđe ime ali ja se nisam navrzao ni na koga i više sam nego dobronameran. Ne vidim što bi nekome smetala konstruktivna kritika (koja čak nije ni OT), osim ukoliko ima nekih problema sâm sa sobom. Prosto realno analiziram situaciju (dobro su poznati svi problemi sa trolej sistemom, pa i onaj koji se odnosi na ljudiski faktor, posebno vozače; naravno čast izuzetcima) i diskutujemo šta bi sve bilo neophodno uraditi da, kada nova vozila dođu, sistem funkcioniše dobro, a to se posebno odnosi na kvalitetnu obuku vozača!

Slažem se da bi trebalo voditi računa o izražavanju! Čak i ako postoji neko loše mišljenje sve se to može reći na kulturan i lep način.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Pet Nov 27, 2009 2:09 am

Ja se nadam da će GSP sukcesivno dolaskom novih trolejbusa obavezno
obučiti sve vozače kao što je sada slučaj obavezne obuke na Divag tramvajima.
Naravno moraće da uče i da se ophode prema novim vozilima malo bolje
jer su to izuzetno skupa vozila koja će morati dugo da traju naročito kada grad ima nameru da obnovi i ulaže u ovaj podsistem umesto da ga ukine
kako je predhodno bilo najavljeno.
Između vozača tramvaja i trolejbusa postoji ogromna razlika u mentalitetu što je i poznato,tramvajdžije su dosta komunikativnije,ljubaznije i sklonije saradnji i čuvanju vozila dok su trolejbusdžije raspuštenije i ne haju mnogo za čuvanje vozila ali sve se to da popraviti,videćemo već koliko iduće godine ako počnu da pristižu prva nova vozila.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod amm8990 » Čet Feb 25, 2010 11:30 pm

Evo jedne zanimljivosti. Naime, na video snimku gde reporter predstavlja novi tramvaj marke Belkommunmaš, govori i o tome da je ista firma pobedila na tenderu za isporuku trolejbusa u Beogradu. Moguće je da se ovo odnosi na prethodni tender, ali postoje nagadjanja da se radi o aktuelnom tenderu.

http://www.youtube.com/watch?v=4mT6veKwALI

Obratiti pažnju na interval počevši od 1:15

Pojašnjenja:

Pobediti - выиграть, prošlo vreme - выиграл

"Недавно Белккомунаш выиграл тендер на повставку в Сербию....”

Izvor:SCC, @CrazySerb
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod Stefan Bgd » Pet Feb 26, 2010 12:18 am

Nešto ne bih rekao da je ovo stariji snimak kada je bio predhodni tender za Belkomunmaše,već je malo svežiji...Ne znam,sve ovo mi deluje jako čudno. :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod avramovicsasa » Pet Feb 26, 2010 12:29 am

odgledao sam taj snimak,ovi na snimcima su redizajnirani BKM 321 plave
i bele boje tako da ne verujem da su to vozila za nas a opet na tenderu se
traži Autonomna vuča i proizvođač koji je poslednjih godina proizveo najmanje 100 takvih vozila tako da svi proizvođači iz bivšeg SSSR-a otpadaju.
Ako je pobedio BKM to znači da je propao i dogovor oko Kredita pa da vozila kupujemo iz sopstvenog budžeta.
Već smo govorili neke glasine o ceni jednog BKM 333-176 000 Evra znači
solać košta između 120 000 i 150 000 Evra što znači da je 100 000 Evra
jeftiniji od Škode,Solarisa itd.
Ne mogu da poverujem da je u tako velikom poslu opet gledana cena,jer
ako ovi tipovi zamene ZIU 9,treba reći jao trolejbuskom saobraćaju u Beogradu.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod amm8990 » Pet Feb 26, 2010 3:09 am

Ma evo sad tek primetih da je gotovo. Zvanično na sajtu BelKommunMaša je objavljeno da su pobedili na tenderu u Beogradu!

ТРОЛЛЕЙБУС ДЛЯ СЕРБИИ
{22.02.10}

Белкоммунмаш подготовил свое предложения для участия в сербском тендере на поставку 83 троллейбусов для города Белград.
По результатам процедуры вскрытия конвертов, которая прошла 18 февраля в столице Сербии, предложение белорусского производителя оценено сербской стороной как самое конкурентоспособное. Белкоммунмаш обошел по ряду показателей, а самое главное соотношением цена-качество, украинских и китайских производителей.
Многие европейские претенденты(Mercedes, Solaris и пр.) так и не решились подать свои заявки на участие в тендере из-за изначально высокой цены на их продукцию.

http://bkm.by/?id_page=7&id_news=44

Letimičan prevod za one koji ne razumeju ruski.

Po otvaranju ponuda 18. Februara, 2010. u Beogradu, zaključeno je da je ponuda beloruskog proizvođača najbolja, tačnije najpovoljnija u konkruenciji ukrajinskih i kineskih vozila.
Mnogi evropski proizvođači, kao što su Mercedes, Solaris i ostali, odlučili su da ne učestvuju na tenderu, pre svega zbog visoke cene njihovih vozila.
amm8990
Član

Postod avramovicsasa » Pet Feb 26, 2010 3:46 am

ma klasična nameštaljka,kao što se tender za Autobuse namešta IKARBUS-u tako i BKM ima prođu kod nas za trolejbuse,sigurno je bila neka muvačina sa tom Autonomnom vučom pa im je GSP progledao kroz
prste pa ako su ponudili 100 000 evra jeftinije ostali su odustali jer su verovatno upoznati kako traljavo radimo. :evil:

Nadam se da će otkloniti nedostatke predhodnih serija jer ako se ponove
feleri možda i ukinu trolejbuski saobraćaj za koju godinu.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod amm8990 » Pet Feb 26, 2010 4:35 pm

To znači da ni ovi novi neće imati baterije? :( Treba proveriti koji model su ponudli za Beograd, možda nije ovaj sa snimaka, tj. malo "poboljšan" ovaj što trenutno imamo?
amm8990
Član

Postod Momcilo (putnik) » Pet Feb 26, 2010 6:27 pm

Šteta. Baš sam se nadao Škodi ili Solarisu, ali ništa od toga. :( I ja se nadam da će otkloniti nedostatke.
Momcilo (putnik)
Član

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:15 pm

Postod amm8990 » Pet Feb 26, 2010 8:26 pm

Evo AKSM-321
Image
Image
www.phototrans.eu

AKSM-420
Image
Image
Wikipedia

Je l' zna neko da li šta su noviteti kod 321, sem farova :?: Dizajn AKSM-420 mi se baš ne dopada, ali čini mi se da ima više prostora.
amm8990
Član

Postod profa_chb » Pet Feb 26, 2010 9:19 pm

321 i 333 su iznutra dobro raspoređeni, sve ok sa aspekta putnika :)
ne znam samo šta im fali tehnički
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod avramovicsasa » Sub Feb 27, 2010 1:11 am

Što se tiče nedostataka niskopodne serije BKM:

-Pojave pukotina na šasijama
-Pri velikim vrućinama se pregrejavaju
-pri obimnim kišnim padavinama su elektrizirali
-Prokišnjavanje
-Ne podnose variranje napona
-Pri leđenju mreže mora da se restartuje jer gubi vuču
-itd.

Nadam se da će se poboljšanja primeniti pri novim modelima,e sada nadam se da će novi ,,321,, imati dizel motore ili neki pomoćni agregat koji će moći da pokrene vozilo bez napona do 2 km.

negde sam video da je TROLZA na modelu 5265 Megapolis ugradila dizel
motor pozadi.
avramovicsasa
Otpravnik

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije