Logo

Bakić Reisen, Burladingen(D)/Gradiška

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz BiH.

Postod joza » Pet Dec 04, 2009 7:58 pm

Prijatelju, ti mora da sanjaš Kantića i S 400 svaku noć
Nisu svi loši a samo jedan dobar, to nije normalno
Šta god da vozi, čoveku se treba čestitati za održavanje i izgled autobusa. A to je poenta.
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Sponzor

Postod Jovan » Pet Dec 04, 2009 8:15 pm

joza je napisao:Prijatelju, ti mora da sanjaš Kantića i S 400 svaku noć
Nisu svi loši a samo jedan dobar, to nije normalno
Šta god da vozi, čoveku se treba čestitati za održavanje i izgled autobusa. A to je poenta.

Pa ne raspravljamo samo o autobusima, treba prokomentarisat i cijenu i uslugu. 100eura BL-München ne treba biti ni da ide sa Boingom, a ne autobusom koji je dosad bar 10 puta otplatio
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Goran sk » Sub Dec 05, 2009 12:54 am

ja nisam bas 100% siguran ali mislim da touring odredjuje cene,sto je u ovom slucaju kod Bakica,i od uvek touring bio skupli od privatnika,druga stvar ,nemojte sporedjivati Bakica sa Kanica,zasto?
pogledajte koliko linije ima Kantic a kolkiko ima Bakic i bice sve jasno.
jedna linija sa cetri polaska sedmicno , i to nije za potcenjivanje bar tako ja mislim.
sto se tice da je stipsa,ne slazem se ja sa time , zato sto ja licno znam da je 2- 315 HDH , 317 HDH i 417 HDH kupio nove iz fabrike dobro poznate firme u ulm-u ,a mozda jos koji bus ?ja neznam,
a to sto jos vozi 215 HD ,jednostavno covek voli seriju 200 i uveren sam da je prezadovoljan , a i nevidim razloga zasto bi i ih prodao jer busevi su kao tehnicki tako i opticki u 1A stanju
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod Jovan » Sub Dec 05, 2009 8:33 am

On prije svega voli da mu ostane 400 000eur u dzepu, a ne znam ja ko odredjuje cijene, ali da je puno, puno je. Skuplji je puno i od samog Touringa na liniji iz Tuzle i to u prosjeku 30ak eur.
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod Goran sk » Ned Dec 13, 2009 11:04 pm

Setra S 317 HDH
Image[
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod s215hdh » Pon Dec 14, 2009 10:29 am

Jovan je napisao:Ma tu su u pitanu neke mutne radnje. Otkud to da samo Bakic drzi linije iz
BL za Njemacku? Kad drzi monopol moze vozit i sa King Longom i stavit cijenu 100eur. Tako je isto prije par godina sa Bozicem(kad je jedini vozio iz Bijeljine) karta bila u jednom pravcu bila 120 tadasnjih maraka, a mislim a je sad povratna toliko. A da ne racunamo da je tad litar goriva bio 1 marka.

Samo da neko dobije koncesiju iz Banja Luke, vidicemo gdje ce onda biti Bakic

Mislim svaka cast, volim i ja Setru 200 svaka cast u kakvom su stanju, ali oni deru ljude i cilj im je da samo zgrnu sto vise para na brzinu. Goran je jednom slikao i Sprinter na liniji, kad su vec tako skupe karte mogao je jednom i ako nema puno putnika poslat autobus. Ja sa Bakicem ne bih nikad isao, osim ako bas ne moram :!:

Ajde tebe da vidim da kao gazda imas 5 putnika i saljes autobus pored kombija koji j ei uzet kada je tako malo putnika. Nemoj pricati nerezonski. Nije poenta nakucati sto vise karaktera, nego razmisliti o onome sto pises?

Koncecije verovatno niko drugi nije dobio jer ne ispunjava uslove ili nije trazio. Ili nikom drugom nije interesantna linija.

I rekao sam ti vec jednom, tako da tu pricu sa cenam ostavi za negde drugde jer nema smisla, kada se koncesija dobije, u njoj stoje cene, koje se MORAJU postovati. Ako ti inspekcija nadje da vozis po vecim ili manjim cenam, moze ti uzeti koncesiju.

I nemoj mi pricati da covek koji ima 10ak autobusa, ako i toliko, drzi monopol u celoj Banja Luci... Razmisli logicno!
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Jovan » Pon Dec 14, 2009 12:17 pm

Nemoj ti pricat ono u sta se ne razumijes :!: U Njemackoj ima najvise Banjalucana mislim od svih gradova u BiH, a sad kakvi su ti dilovi u pitanju da npr niko ne moze dobiti polazak subotom uvece, to ne znam. I ko koju stranku finansira takodje. Iz Tuzle imaju 2 polaska za Njemacku svakodnevno (Kantic i Touring) a zamisli Touring jeftiniji iz Tuzle nego iz BL, a valjda znas gdje je Tuzla, a gdje BL u odnosu na Njemacku.
I to 20-30 eur u prosjeku.
Kantic je prije 2-3 sedmice imao 7 putnika za Berlin, a vozila je 417HDH :!: A ti branis Bakica, ako jednom nema putnika ne znaci da ne moze ispostovat i tih 5 putnika koji mu papreno placaju kartu.

I zaista ne shvatam tu vasu logiku, sto vozis stariji i jeftiniji autobus, to si bolji prevoznik :?:
Svaka njemu cast za odrzavanje, ali vjeruj mi pricao sam sa par ljudi u Njemackoj koji putuju s njim i niko se bas nije pohvalio :!:
Poslednji put menjao Jovan dana Pon Dec 14, 2009 12:28 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod Jovan » Pon Dec 14, 2009 12:19 pm

I da, ja da sam gazda bilo bi 60 eura BL-München-BL, pa nebi siguno nikad bilo 5 putnika :wink:
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod s215hdh » Pon Dec 14, 2009 12:31 pm

Dobro, druze, priznajem, ne razumem se ja u medjunarodni prevoz, stvarno... kako bi se i razumeo kada samo vozim autobus na medjunarodnoj liniji.

Ja predlazem da se u BiH uvede novi Zakon.

1. Radi se sve kako Jovan kaze.
2. U svim inzvanrednim slucajevima primeniti clan 1. ovog Zakona!

Razumeo bi logiku da mozda znas sve aspekte posla a ne samo 1. Ali necemo se zakonodavcu vise protiviti.
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Jovan » Pon Dec 14, 2009 12:38 pm

s215hdh je napisao:Dobro, druze, priznajem, ne razumem se ja u medjunarodni prevoz, stvarno... kako bi se i razumeo kada samo vozim autobus na medjunarodnoj liniji.

Ja predlazem da se u BiH uvede novi Zakon.

1. Radi se sve kako Jovan kaze.
2. U svim inzvanrednim slucajevima primeniti clan 1. ovog Zakona!

Razumeo bi logiku da mozda znas sve aspekte posla a ne samo 1. Ali necemo se zakonodavcu vise protiviti.

Nisam rekao u medjunarodni prevoz, vec u siuaciju u Njemackoj, sto je ocito posto si rekao da se ne isplati voziti iz Banja Luke za Njemacku.

A ovo o zakonima su gluposti, pa znaci ti si u pravu da je Bakic bolji pevoznik od Kantica, iako su u autobusi u prosjeku 20god stariji, a karta u pojedinim slucajevima skoro duplo skuplja :?: I treba da se slozim
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod s215hdh » Pon Dec 14, 2009 1:57 pm

Ma necu moci da spavam ako se ne slozis :) tvoje misljenje tvoja stvar, brate... samo ti ko da si direktor kod tog Kantica :) mi svi hvalimo Bakica, ti sada tu si jedini protiv i u pravu... Misli sta hoces, briga me, samo ja ti pokusavam za te cene objasniti jedno, a ti drvis drugo, kao da ne citas sta ti pisem. KONCESIJA, brate... I kada se radi uasglasavanje redova voznje tada se dodeljuju i nove koncesije.

A sto se putnika tice, znam sigurno da ne samo kod nas, nego i iz mnogih drugih firmi ljudi hvale serije 200 i 300 kao najbolje autobuse. I Feniksovi i Zoran Reisenovi putnici kazu da je serija 400 mnogo manje udobnija, pa sad ok, ako ti kazes da nije, kazi, meni sve jedno. Ali ja cu uvek pre da idem i na kraj sveta sa Bakicevom 200 serijom nego Kanticevom 400... Cak i sa Bakicevim kombijem!
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Jovan » Pon Dec 14, 2009 2:11 pm

Na osnovu cega ga hvlais, na osnovu slike na kojoj se sjaji 215HD. Jesi li kad putovao s njima, jesi li kad uopste pricao s njekim ko je s njima putovao?

A ja nemam veze sa Kanticem, ali ima najbolje autobuse-najpovoljnije cijene-dasad uvijek prijatno osoblje, i ne vidim zasto ih ne bih hvalio :?:
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod s215hdh » Pon Dec 14, 2009 2:14 pm

Ma nemam ja uopste drugara koji voze Nemacku pa ne znam nista o trzistu :D
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Jovan » Pon Dec 14, 2009 2:21 pm

s215hdh je napisao:Ma nemam ja uopste drugara koji voze Nemacku pa ne znam nista o trzistu :D

Pa onda ih pitaj ko ima najvise putnika :lol:
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod Goran sk » Pon Dec 14, 2009 9:42 pm

evo ekstra za Jovana S 417 HDH :wink:
Image[
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član