Logo

Sve o linijama javnog gradskog saobraćaja u BG

Diskusije

Postod barke » Čet Nov 19, 2009 8:08 pm

Au, kakva pometnja... :roll: Znači 13 i 37 idu Lješkom ka Žarkovu, kao i 87 sigurno. E sad... 57 i 13 ka gradu bi trebalo da idu Požeškom, ali kako bi onda objasnio sliku i to da sam ja iz škole u utorak prvo video 13 ka gradu u Lješkoj, a malo kasnije istog dana u istom smeru u Požeškoj :?: :roll:
I volan je na levoj strani!!

(parodija na čuveni JUL-ov izborni slogan: "I srce je na levoj strani" kao i levica)
Korisnikov avatar
barke
Član

Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 10:18 pm

Sponzor

Postod Smiley » Čet Nov 19, 2009 8:12 pm

Dve reči:zaboravan vozač. :wink:
Smiley
Član

Pridružio se: Ned Avg 16, 2009 12:34 pm

Postod barke » Čet Nov 19, 2009 8:18 pm

Smiley je napisao:Dve reči:zaboravan vozač. :wink:

Bez komentara...

(parodija na čuveni JUL-ov izborni slogan: "I srce je na levoj strani" kao i levica)
Korisnikov avatar
barke
Član

Postod Darko » Čet Nov 19, 2009 10:33 pm

87 ide regularnom trasom od prvog dana kada je otvorena Pozeska za ostale linije. Ne ide vise Ljeskom.
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod barke » Pet Nov 20, 2009 3:43 pm

Darko je napisao:87 ide regularnom trasom od prvog dana kada je otvorena Pozeska za ostale linije. Ne ide vise Ljeskom.

Pa nisam baš primetio... Do pre dva dana sam ga viđao iz škole u Lješkoj.
Kraj rasprave: sve linije idu Požeškom u oba pravca jer je izlaz iz Valjevske u Požešku zatvoren :)

Korisnikov avatar
barke
Član

Postod Darko » Pet Nov 20, 2009 8:14 pm

Sad cu ti reci tacno, u ponedeljak u 18h sam isao sa njim i isao je Pozeskom, par dana pre toga isto ali se ne secam tacno kad. Moguce da u toku dana privremeno nesto zatvore pa ih oteraju u Ljesku... :?
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod Smiley » Pet Nov 20, 2009 8:17 pm

Ja sam išao prošle subote,kao i prve subote nakon otvaranja Požeške i linije su išle onako,kako piše na sajtu GSP-a. :)
Smiley
Član

Re: Spajanje naselja Plavi Horizonti i Zemun Polja

Postod mickey011 » Sre Nov 25, 2009 8:06 pm

mickey011 je napisao:Juče sam prolazio kroz plave horizonte vraćajući se iz zemun polja i video da su asfaltirali parče koje je ostalo da se spoje ova dva naselja. Pokojni gradonačelnik Bogdanović je još davno obećao alternativnu liniju kroz ovo naselje tako da ne vidim razlog što gsp čeka da poveže ova dva naselja direktnom autobuskom linijom. Linija bi iz zemun polja išla kroz plave horizonte gde bi dalje izlazila na autoput novosadski odakle bi mogla ili preko bež.groblja do bloka 70a npr. ili autoputem do gl.žel.stanice. Druga varijanta je preko zemuna (novog grada) do keja ili novog beograda. Šta mislite o ovome, dajte predloge....Imajte na umu da Zemun Polje ima 3 linije i to:
704 Zeleni venac-bat.put-Zemun polje (5autobusa)
707 Zeleni venac-mala pruga-Zemun polje (5 autobusa)
708 Zemun Bačka-bat.put-Žel.stan.Zemun polje(3 autobusa) kao i linija
709 Zemun (Novi grad)-Plavi horizonti (1 autobus).
Dajte predlog kako bi se najbolje organizovale linije tako da iz Zemun polja budu pokriveni pravci preko bat.puta, male pruge, do Zelenog venca, eventualno kroz ugrinovačku ulicu, kroz plave horizonte, do novog beograda...a da niko zbog toga ne trpi i da se ravnopravno rasporedi tih 14 autobusa. Isto tako da i naselje kod žel.stanice i plavi horizonti imaju pristojan interval.

Za par meseci, tj. početkom sledeće godine, linija 708 menja trasu i produžuje se tako što će od Zemun polja (okret.704 i 707) saobraćati starim naseljem preko pruge, zatim kroz Plave horizonte, pored tempa i novog bež.groblja a potom do Novobeogradskih blokova 70 ili 70A). Ovo je informacija iz direkcije za javni prevoz.Interval bi bio oko 21 minut što znači da bi se na postojećih 3 autobusa dodao još jedan. Linija 709 će ostati na sadašnjoj trasi Zemun(Novi grad)-Plavi Horizonti uz mogućnost produženja do žel.stanice Zemun Polje.
mickey011
Član

Pridružio se: Pet Sep 26, 2008 8:45 pm

Postod miki222 » Ned Dec 06, 2009 2:34 pm

pošto sam ova dva dana radio na 5 i 14, imam nešto da kažem u vezi tih linija .....
zapravo o njihovim turažama, koje su pravi paradoks ...

na liniji 5 je turaža ista za radni dan i vikend, i iznosi od 35 do 40 min, što
je za svaku pohvalu ....

a da na 14ici daju pravac 46 minuta :shock: , ajde gde je tu logika ..... :?:
pa zar su iste dužine te dve linije.......ovi sa 5ice imaju po 10 minuta odmora
a ovi sa 14ice se ubijaju svaki pravac, nebi li izdvojili bar 2 minuta za WC ...

stvarno van svake pameti, ja sam jutros u 9 sati ispao iz vremena, eee ...
ne samo ja, još dve 14ice ...., a čuo sam da je radnim danima pravo umeće
biti u vremenu na ovoj liniji ......
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod MILMAR » Ned Dec 06, 2009 2:42 pm

Opet ti je to sve unutrašnja politika Direkcije, pa i samog GSP-a, koji rade sve "o ruk" :evil:
Korisnikov avatar
MILMAR
Član

Pridružio se: Pon Sep 28, 2009 8:15 pm

Postod miki222 » Ned Dec 06, 2009 3:10 pm

ma jasno je meni to brate moj, u potpunosti, nadam se bar da je većina
koja radi u toj direkciji iole pametna ......
miki222
Član

Postod Smiley » Ned Dec 06, 2009 3:16 pm

miki222 je napisao:nadam se bar da je većina
koja radi u toj direkciji iole pametna ......

I ja se nadam da ću jednog dana biti predsednik SAD-a. :wink:
P.S. Ne kažem da nema "iole pametnih",ali većina :?: Teško... :roll:
Smiley
Član

Postod miki222 » Ned Dec 06, 2009 5:58 pm

ma znam, to sam samo figurativno rekao ........
miki222
Član

Postod avramovicsasa » Pon Dec 07, 2009 1:56 am

Linija 14 je već duže vreme famozna,kontrolišu je redovno ali nema napredka ne znam da li je to problem za Direkciju poslati snimače i snimiti
pa ukoliko je 14-ci potrebno npr. 65 minuta daj mu toliko pa ako je krug
130 minuta da bi ova linija solidno funkcionisala interval bi trebao da bude
oko 7-8 minuta u vršnom odnosno 10 minuta u vanvršnom času tako da bi
se broj dodatnih vozila mogao obezbediti kroz redukciju najjačih linija ili
napora a da jedan polazak koji bi bio najopterećeniji po mišljenju Direkcije ostvaruje Multiplicirani tramvaj ili Divag,možda bi putnici u nekim momentima čekali duže ali bi znali da imaju na svakih 10 minuta vozilo na liniji 14 a ovo što sada krpare ne pokazuje nikakav napredak a desi se da se na ovoj liniji ne ostvari po pola sata nijedan polazak pa se skida sa linije 9L a ni 10-ka nije ništa bolja.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod markotar » Pon Dec 07, 2009 2:29 am

Hehe, nikad se ne zna, možda neko pametan i odgovoran čita ovo što ovde pišemo (nadam se da je tako). :-)

Elem, ja sam ranije pričao da mislim da je 14 ovakva kakva je sad potpuno nepotrebna linija koju niko normalan ne čeka i da bi je možda bilo bolje ukinuti ako već nema interesa da se sredi. Naravno, nije nikakav problem da se te turaže srede ili da se linija skrati ali očigledno da su u Direkciji ili lenji ili ne shvataju problem. Mislim da su nam i naše tramvajdžije pričale da se vozila sa 14 bez razmišljanja skidaju ukoliko zafale na nekoj drugoj liniji (5, 6, 7, 9, 10). Očigledno je ta linija svima poslednja rupa na svirali, počevši od putnika.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije