Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Postod CKD-KT4 » Pet Dec 11, 2009 9:16 pm

Slična situaciji sam bio svedok pre otprilike godinu dana. Vozio sam se trolom (mislim da je bio "grk") sa Banjice i kod stare okretnice je ušao neki sitni "dodž" i vozio se do KBC-a "Dragiša Mišović".
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Sponzor

Postod djole » Pet Dec 11, 2009 9:38 pm

Ja ne znam kako je vama koji vozite tramvaje, ali ja kad god sam usao u tramvaj, tamo nikog normalnog :D . Usao danas u 7icu kod buvljaka kad neka devojka u trmvaju histerise (koji joj je nemam pojma ). Taman sednem, kad neki cica ustane i toj devojci pocne da psuje sve redom uz konstataciju da u ovoj JUGOSLAVIJI nema nikog normalnog :lol: . Na sledecoj stanici udju cigani sa sve bubnjem i frulama nekim i pocnu da sviraju ( tako do Sava centra, a treba imati u vidu da je bila guzva zbog ukljucenja na gazelu ). I vec kad sam pomislio da je ono bio vrhunac uleti neki u tramvaj i pocne da skuplja po tramvaju neku humanitarnu pomoc :shock: . E,da, i zakasnio sam na Lastin autobus za Lazarevac :(
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod miki222 » Pet Dec 11, 2009 9:41 pm

eto brate, to ti je moja svakodnevica, na koju sam već navikao i oguglao ... 8)
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod avramovicsasa » Sub Dec 12, 2009 4:10 am

jučerašnja dešavanja iz vrele Metropole.

Pazario ja nešto u mojoj omiljenoj prodavnici u Resavskoj i na stanici Tašmajdan prema gradu stoje stubići i parkirana Fabija i Punto jedan iza drugog-Miki zna kakvi su tu problemi gde se tramvaji provlače svakodnevno i stiže 632-1407 i ja sa cegerima u rukama ne mogu nikako
da priđem zadnjim vratima prikolice kojima sam bio blizu od automobila,
srećom jedna devojka pritrča prednjim vratima pa mi otvori inače bih zbog ne kulturnih vozača propustio tramvaj ali da nisam bio pod teretom
ladno bi se popeo na haubu pa u tramvaj.

Druga priča presedam u gr.br.966 na liniji 7A ono je bila sramota kako je čovek vozio,po šinama da se bus toliko tresao da smo se jedva držali a onda nije dobro uočio semafor pa je naglo prikočio kod Sava Centra ne bi li pogazio pešake jer je za njega bilo crveno.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Sub Dec 12, 2009 4:17 am

Jedna pomalo tužna priča o ne brizi vozača GSP o vozilima koja im zarađuju hleb i hrane decu.
Čovek je vozio gr.br.1351 na lin.18 kome je pukao španer i podigao je temperaturu na 100 stepeni i tako je otišao za garažu,prijavio je neki drugi kvar-gubi gas nije izgleda ni bio svestan koliko je kvar bio ozbiljan dok Majstori nisu obratili pažnju i isterali ga u lamelu,popodne su ga dali
drugom vozaču na liniji 18 kome je od Garaže do Bačke 2 puta isprekidano palio Centralnu lampu,kada je stigao u Bačku resetovao ga je
i počeo je da mu pišti zumer i pokazuje temperaturu 100 stepeni,ovaj mu je sipao vodu i motor mu izbaci ulje,odšlepan je za garažu Redovni vozač
se interesovao za njega kaže Frka je izgleda da je crkla Hidro pumpa ali zvanični pregled će ukazati prava oštećenja.
Ko je sada kriv u ovoj situaciji pitanje je sad?
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Darko » Sub Dec 12, 2009 12:37 pm

1. GSP koji treba da se pobrine da SVA signalizacija koju je predvideo proizvodjac RADI a ne da je ako rade tasteri za vrata, za grejanje i ajde moze ali ne mora svetlo u autobusu da je on ispravan. Ako vozilo poseduje recimo ABS i na kontrolnoj tabli svetli lampica ABS znaci da je iz nekog razloga sistem u kvaru i to vozilo je neispravno. Kod nas se to pusta u saobracaj.

2. Obuciti vozaca sta se radi ako se desi to i to, kad se autobus momentalno iskljucuje iz saobracaja i gasi da ne bi doslo do vecih ostecenja i slicno. A ne da smo u situaciji da svetli gomila lampica i da niko ne obraca paznju na to. A u slucaju da i pored obuke i obavestenja kako treba da postupi u toj situaciji vozac napravi ono sto si ti napisao momentalni otkaz ili kazna u iznosu 6 plata itd itd pa da vidis kako bi se to u roku od odmah dovelo u red.
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod danilo » Sub Dec 12, 2009 4:20 pm

Darko dobro jeste sve to u suštini tačno što si rekao, ali često se dešava da se uključi gomila lampica i da svetle bezveze, da vozaču daju lažnu informaciju o nekoj neispravnosti, kvaru i slično. Tu je problem u samom sitemu nije ni do vozača ni do prevoznika, preduzeća čije je vozilo, već do proizviđaća samog vozila, odnosno do proizvođača same komponente koja signališe kvar, ono što se kaže elektronika nije u redu.
Juče ujutru me je vozio autobus kome nije bila uključena ni jedna lampica i nije davao nikakav lažnjak, taj isti autobus me je posle 6-7 sati vozio i bile su mu uključene lampice "CHECK ENGINE" i aktivacija ABS sistema na orednjem kočionom kolu. Znači u ovom slučaju nije zaista došlo do kvara već je sistem dao lažnu informaciju o tome.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod avramovicsasa » Ned Dec 13, 2009 2:03 am

vozač kome je crko 1351 u Ponedeljak je pozvan kod Šefa,videćemo šta je crklo i šta će biti.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod miki222 » Ned Dec 13, 2009 9:04 pm

prvo jedno pitanje, koja bonito trola ima reklamu za Bugati .... :?:

pa nastavak priče, što će verovatno Sale detaljnije preneti, oko pola 5
danas na putu za Banjicu sam na Slaviji video tu trolu kojoj su motke
spale sa voda i skroz se ukrstile, ova desna je otišla levo i obrnuto, izgledalo
je za ne poverovati, takođe sam video i kulu kako se spušta niz Beogradsku
što je značilo da nešto nije u redu ....
miki222
Član

Postod dolenauglu » Ned Dec 13, 2009 9:09 pm

119 i 128. pošto je slavija u pitanju, verovatno se radi o 128.
dolenauglu
Član

Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 8:53 pm

Postod miki222 » Ned Dec 13, 2009 9:14 pm

pa ne znam valjda, ja sam otvorao skretnicu za Banjicu, a on je stajao
tačno na skretanju u Me(a)kenzijevu .... ipak je daleko (još mrak) ....
miki222
Član

Postod avramovicsasa » Pon Dec 14, 2009 2:31 am

profa_chb je napisao:
avramovicsasa je napisao:Pazario ja nešto u mojoj omiljenoj prodavnici u Resavskoj

jel capriolo? :)

Matijević :D
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Uto Dec 15, 2009 3:07 am

Auu danas sam izginuo na poslu:

Linija 20 je bila u haosu od 17:10 do 18:30 nije prošlo nijedno vozilo prema Cvetanovoj Ćupriji,Putnici su bukvalno ujedali,lupali po kućici vređali nas da sam na kraju hteo da zovem Policiju i da odem kući jer je bilo ne izdržljivo.
Naravno Ćurdićevi autobusi još uvek voze sa izlizanim gumama tako da su od 19:15 do 21:05 bili zarobljeni na Učitelj.naselju pa je od 19:20 do 21:00 vozio samo 264 na liniji bukvalno sam se svađao sa putnicima koji su bili gluvi za odgovore a nijedan Terminus pa čak ni Dispečerski Centar
nije mogao da mi pomogne.

Linija 18 je imala solidnu dolaznost ali zbog klizavog kolovoza na okretnici
1318 i 1320 su mi se nasukali na ogradu dok 1322 zamalo da završi u Malom Mokrom Lugu kojem se zanela prikolica a 1351 je završio u Kontejnerima na suprotnoj strani ulice jer mu je zablokirao volan.

Linija 29 je imala teškoća od 18:30 do 19:40 jer nisu mogli da ulaze u okretnicu,opšti haos.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod miki222 » Uto Dec 15, 2009 12:34 pm

pa šta si drugo očekivao, dobro si i prošao ....
miki222
Član

Postod direktor » Uto Dec 15, 2009 12:55 pm

A sto se nepisu prijave da curdic vozi sa celavim gumama ja bi ga izbacijo iz sistema prevoza :twisted:
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije