Logo

Profesija "vozac" u zemlji Srbiji

Sve o neophodnim zakonima u prevozu, sabraćaju, neophodne dozvole, atesti, dokumentacija za tahografe i ostala tematika vezana za zakonodavstvo i propise.

Postod busfahrer80 » Uto Maj 06, 2008 11:00 am

Sto se skole tice to ce striktno biti za vozace koji ovde rade a ko dolazi odozdo njih zakon nekaci tj morace da vozae na karticu koja je takvo ***CENZURISANO***
ImageImageImage
Korisnikov avatar
busfahrer80
Član

Pridružio se: Sub Maj 03, 2008 7:05 pm

Sponzor

Postod busfahrer80 » Uto Maj 06, 2008 11:03 am

Na svu srecu nasi autobusi gde radim ce se i dalje voziti na tacho...
ImageImageImage
Korisnikov avatar
busfahrer80
Član

Postod Jovan » Uto Maj 06, 2008 11:31 am

A kako se moze zavrsiti ta skola za vozaca :?: Koliko traje i kakvi su uslovi potrebni
Plate i nisu lose, to je neki prosjek u DE
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod s215hdh » Uto Maj 06, 2008 1:22 pm

Ma da, ubacivace cip karte na kojima ostaju preksrsaji i koje su opet novo sra*** koje se kvaari i pravi problemo...
Cisto sumnjam da cemo mi to uvoditi, gledacemo kako god da ostanenmo na taho. Opet nju moras da ostavis da ti belezi pauzu kada ne radis, sto su resavala zute trake koje nece vise da priznaju. Katastrofa opsta. Ja vozim bez drzavnog ispita, sam sam pravio dozvolu... Pa ovde pola nasih vozi i u Rachardu i Blagussu i svuda, ko ce ostati da radi pitam se ja ako taj zkaon uvedu?

Ma budale, dosadno im nemaju sta da rade, pa onu stvar nasli da sire na vozacima... Nemam reci, ali mene ce pre morati ubiti nego da mi otmu volan iz ruke
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Jovan » Uto Maj 06, 2008 8:06 pm

Koliko su trazeni vozaci autobusa u Njemackoj?
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod sasa-74 » Uto Maj 06, 2008 9:31 pm

ako hoces da vozis sleper mozes da pocnes da skupljas papire i za par meseci vozis sigurno :wink:
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod busfahrer80 » Sre Maj 07, 2008 2:53 am

Jovan je napisao:A kako se moze zavrsiti ta skola za vozaca :?: Koliko traje i kakvi su uslovi potrebni
Plate i nisu lose, to je neki prosjek u DE

U mom slucaju je bilo da sam morao da dokazem da sam 4,5godine vozio u nemackoj i inostranstvu tj kod mene je bilo 4godine ovde i pola godine sam nabavio odozdo i onda ides na kurs s tim sto se desavalo da nekima neodobre sve zavisi kako im je volja ali uglavnom odobravaju skola traje dva meseca tj.samo subutom ides tamo predavanja i testove ( jer nemas vremena zbog posla) i preko nedelje ucis i imas 8 testa (iskljucivo na nemackom jeziku) i 1 voznja ali mogu ti raci da je voznja najteza vozis izmedju cunjeva u rikverc bez korekcija i ako se malo zajebes pade cunj ljudi su padali iako voze po 10godina autobus ali opet da se zavrsiti...

A sto se plate tice to ti je prosek plata u mojoj okolini( Stuttgart ) dok su u istocnom delu nemacke manje plate za 20% ali je i zivot za toliko jeftiniji
Poslednji put menjao busfahrer80 dana Sre Maj 07, 2008 2:59 am, izmenjena samo jedanput
ImageImageImage
Korisnikov avatar
busfahrer80
Član

Postod busfahrer80 » Sre Maj 07, 2008 2:57 am

Jovan je napisao:Koliko su trazeni vozaci autobusa u Njemackoj?

Trazeni su ali je problem za pocetnike ko nema iskustva nema sanse a ko ima iskustva moze lako da nadje posao jer posao vozaca rade uglavnom stranci...
ImageImageImage
Korisnikov avatar
busfahrer80
Član

Postod s215hdh » Sre Maj 07, 2008 11:10 am

Samo izmisljaju kako da nam otezaju zivot, kao da cemo se obogatiti od toga...
Sto nema onda takvih testova da li neko moze da bude poslanik ili ministar? Te poslove moez svaka budala da obavlja, sa tom razlikom da vozac odgovara za 50, najvise 95 ljudi a ovi pomenuti za celu drzavu...
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod busfahrer80 » Sre Maj 07, 2008 2:06 pm

s215hdh je napisao:Samo izmisljaju kako da nam otezaju zivot, kao da cemo se obogatiti od toga...
Sto nema onda takvih testova da li neko moze da bude poslanik ili ministar? Te poslove moez svaka budala da obavlja, sa tom razlikom da vozac odgovara za 50, najvise 95 ljudi a ovi pomenuti za celu drzavu...

Upotpunosti si upravu i sto jos gore sve sto na tim testovima ucis u praksi je sasvim drugacije...
ImageImageImage
Korisnikov avatar
busfahrer80
Član

Postod profa_chb » Pet Maj 16, 2008 7:04 pm

milos265 je napisao:Da, turke svi hvale kad je kolegijalnost u pitanju. A i lepo ih je videti na putu u konvojima ili na parkinzima. Drze se zajedno a hoce i da pomognu. Situacija sa taksistima nazalost svuda ista, mada ima izuzetaka. Tu se najcesce radi o ljudima koji su nekada vozili autobuse ili bili u spediciji ili su naprosto normalni ljudi.

možda su sad dobri, ali pisalo je u vt da su 70tih takve nameštaljke pravili na carinama, ili sa naglim kočenjem na nizbrdicama...... strašno
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod volvos » Pet Maj 16, 2008 8:56 pm

Ja licno ne znam za to vreme a sada mogu samo da kazem svaka im cast
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod milos265 » Sub Maj 31, 2008 4:29 am

Ova tema dugo miruje i opet je povod za njeno azuriranje tuzan. Kao sto je u sekciji o gradskom prevozu u Beogradu vec receno, jedan nas kolega je preminuo za volanom... Veceras sam saznao detalje cele price i zaprepastio se kada sam cuo o kome se radi jer sam kolegu poznavao. Covek je preuzeo smenu, odradio pravac i na samoj okretnici mu je pozlilo, spustio je glavu na volan i izdahnuo. Kazu, mozdani udar je u pitanju. Devojka iz lokalne pekare pokusala je da pomogne ali je bilo kasno. Ova prica me je navela na razmisljanje koliko je ovaj nas posao potajno opasan i koliko svakodnevno stres ubija po delic svakoga od nas. I zasto postoji ona jeziva prica da u gradskom saobracaju retko ko doceka penziju a i ako je doceka ne uziva dugo u njoj! Ako u ovakvoj tragediji postoji sreca u nesreci onda je to cinjenica da se sve odigralo dok je bus stajao u okretnici, a da je krenuo uskim ulicama Visnjice ko zna kako bi se sve zavrsilo? Ovako, neka je laka zemlja nasem kolegi Stevi a mi ostali da se uzmemo u pamet i da se cuvamo ako je to uopste moguce...
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod s215hdh » Sub Maj 31, 2008 6:26 am

Slava mu :(
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Sloba » Sub Maj 31, 2008 8:32 am

R.I.P.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Zakonodavstvo i papiri