Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Postod profa_chb » Ned Jan 17, 2010 5:02 pm

pa i on mora da živi od nečeg :roll:
jel važi ovaj zakon za trole i tramvaje?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod CKD-KT4 » Ned Jan 17, 2010 5:05 pm

profa_chb je napisao:pa i on mora da živi od nečeg :roll:

Prijatelju, živiš u kapitalizmu, gde se znaju pravila.

Sad odjednom ispade "Živeo socijalizam!" :roll:
Bolje reći: "Živelo samoupravljanje!"
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod trosmenac » Ned Jan 17, 2010 5:55 pm

profa_chb je napisao:nije čovek kriv, krivi su majstori sa noćnog pregleda, valjda oni treba da provere ispravnost vozila, i obaveste nadležne da vozilo ne izlazi u saobraćaj dok se kvar ne otkloni...
Ja sam sinoc bio pregledac kola na nocnom pregledu a verovatno cu i veceras Od sto pregledanih vozila 80 bude neispravno i poslato na kanal od 80 na kanalu u toku noci bude popravljeno 25 ostali se ZAOKRUZUJU i pustaju u saobracaj jer nema delova(sinoc je bilo samo 4 gume)a i problem ljudstva je stalan(sinoc je bilo3 mehanicara 1 bravar i 2 elektricara za celu noc) Prema tome ne krivi nas iz nocne smene jer ucinimo koliko mozemo sa delovima na kasicicu i sa sacicom ljudi(pri tom se i poprilicno smrznemo jer je temreratura u hali jednaka onoj napolju zbog stalne promaje)Mislim da su krivci malo teze dostupni :wink:
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:05 pm

Postod profa_chb » Ned Jan 17, 2010 5:57 pm

pazi, nisam lično okrivio same majstore, ali ako je tako kako kažeš, onda su krivi šefovi :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod amm8990 » Ned Jan 17, 2010 11:45 pm

Još su sad vozači putničkih vozila revoltirani primenom ovog novog zakona, pa svuda čujem da prijavljuju vozila gradskog prevoza, ako im ne radi nešto od svetlosne signalizacije....
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod avramovicsasa » Pon Jan 18, 2010 12:12 pm

pazite u novom ZOBS-u postoje stavke samo o vozačima i vozilima a ne o preduzećima koja poseduju vozila,slažem se da je novi zakon malo ne definisan po tom pitanju i da su vozači isključivo oruđa koja koristi GSP ili
Gazde Privatnih prevoznika.

Da bi vozilo prošlo kao bezbedno u saobraćaju a da ga Saobraćajni policajac ne zaustavi na putu važno je sledeće:

(odnosi se na vozila JGP)

-Estetski izgled (vozilo ne sme biti prljavo i trulo)
-Mora imati ispravne pneumatike
-Mora biti uključena svetlosna signalizacija (po novom zakonu i danju)

Kada ga Policajac zaustavi radi Rutinske kontrole mora posedovati:

-Tahograf
-Prvu pomoć
-Fluroscentni prsluk
-Trokut

Saobraćajni policajac će ga zaustaviti i u slučajevima ukoliko napravi prekršaj:

-Crveno svetlo
-Vožnja sa otvorenim vratima
-Prekoračenje brzine
-itd

Videćemo u narednih 6 meseci kako će se odvijati situacija ali Saobraćajnu policiju ne zanima politika prevoznika koji vrše pritisak na
svoje vozače da voze svakakve autobuse,zakon je jasan u svakom pogledu ali biće tu dosta primedbi kao što je kolega spomenuo ,,kako mogu vozila GSP a mi ne možemo,,pa će zakon za sve biti jasan.

-Gledam moje kolege na poslu,još uvek nisu svesni koliko upotreba negativnih poena i gubitak vozačke dozvole može da ih košta,još uvek
nošalantno voze bez tahografa,sa jednim farom,voze 90 km/h po auto putu uz opravdanje ne znam koliko vozim ne piše mi,nema osnovne opreme itd.
Kada krenu masovna isključenja vozila iz saobraćaja kako GSP tako i P.P
tada će firme početi da nabavljaju opremu i ispravne tahografe ali opet napominjem samo onda ukoliko vozila JGP-a ne dobiju ponovo zaštitu.

Što se tiče održavanja vozila što je trosmenac spomenuo postavljaju se osnovna pitanja:

1.Da li Gradska vlada obezbeđuje dovoljna novčana sredstva za održavanje vozila GSP-a?

2.Ukoliko obezbeđuje da li se novac koristi za kupovinu delova?

3.Da li se delovi kupuju i kod koga i po kojoj ceni?

4.Da li delovi stižu u pogone GSP-a?

5.Ako stižu zašto se ne ugrađuju ili zašto ne stižu?

Na ta pitanja odgovore putnicima mogu dati samo Gradonačelnik i Generalni Direktor koji tvrdi da je ušteđeno dosta novca na održavanju,
svako ko je bar malo pismen shvatiće da je to ne moguće kada u voznim
parkovima imamo više od 50% vozila koja su za rashod i koja firmi svake
godine njihovog krpljenja donose ogromne gubitke.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod trosmenac » Pon Jan 18, 2010 3:08 pm

[/quote]Što se tiče održavanja vozila što je trosmenac spomenuo postavljaju se osnovna pitanja:

1.Da li Gradska vlada obezbeđuje dovoljna novčana sredstva za održavanje vozila GSP-a?

2.Ukoliko obezbeđuje da li se novac koristi za kupovinu delova?

3.Da li se delovi kupuju i kod koga i po kojoj ceni?

4.Da li delovi stižu u pogone GSP-a?

5.Ako stižu zašto se ne ugrađuju ili zašto ne stižu?

Na ta pitanja odgovore putnicima mogu dati samo Gradonačelnik i Generalni Direktor koji tvrdi da je ušteđeno dosta novca na održavanju,
svako ko je bar malo pismen shvatiće da je to ne moguće kada u voznim
parkovima imamo više od 50% vozila koja su za rashod i koja firmi svake
godine njihovog krpljenja donose ogromne gubitke.[/quote]BRAVO isto sam mislio al nisam imo .... :roll: da kazem
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:05 pm

Postod avramovicsasa » Pet Jan 22, 2010 2:20 am

Danas je Kontrola Saobraćaja izašla na jedan bizarni poziv stanara koji žive u Bulevaru Kralja Aleksandra,zapravo trpe velike vibracije zbog skretanja tramvaja u Ruzveltovu,još uvek nije ustanovljeno da li poreklo
Vibracija dolazi od Podzemne železnice ili tramvaja pa su rešili da snimaju
kojom brzinom prelaze ukrštanja.
Slažem se da stanari pored čijih kuća i stanova prolaze tramvaji ili železnica trpe vibracije ali u poređenju sa sugrađanima koji nemaju redovno snabdevanje strujom,vodom kojima se Septičke jame izlivaju u dvorište i koji pešače desetak kilometara do prve ili jedine autobuske linije,ovakve prijave zvuče skupo i veoma razmaženo.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod direktor » Pet Jan 22, 2010 12:03 pm

Pa ja sam bio jedne prilike kod druga koji je stanovao u bistrickoj ulici tj ulica koja ide pored groblja oslobodilaca BG kad je naisao beovoz case na stolu su podrhtavale a da trpe vibracije od tramvaja sigurno kao i svve zgrade od resavske do vuka primjer na pravnom faksu u suterenu se tacno osjeti kad prolazi solo kad dupli tramvaj kad ide beogradskom/starine novaka a kad bulevarom :wink:
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod avramovicsasa » Sub Jan 23, 2010 1:39 am

Pa to je cena života u strogom Centru grada,šta bi ljudi sa Periferije koji žive u Blatu i očaju dali za malo te vibracije. :cry:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sub Feb 06, 2010 2:19 am

Danas sam poludeo dok sam išao na posao,uđem u gr.br.1157 na liniji 511 i sve je bilo super dok nije prešao pružni prelaz u Železniku,tada je počeo da trokira i gasi se nekoliko puta,obiđe nas gr.br.1335 i stane,neki putnici su prešli kod njega a ovaj opet upali i krete već na usponu kod Krivih njiva ugasio se 3-4 puta,obiđe nas Privatnik koji je bio krcat nije ni mogao da nas poveze,konačno je stao u Krivim njivama i otvorio nam vrata kod blata gde je bila traktorska brazda jedva se nas nekolicina putnika iščupala odatle jer je naišao gr.br.504 sa linije 512 pa nas pokupio
usput bar do prve stanice,zakasnio sam 15 minuta na posao a kad sam krenuo. :evil:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sre Feb 10, 2010 3:40 am

danas smo opet ostali u kvaru sa 1157 u Krivim njivama pa sam pešačio do prve stanice po blatu. :evil:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Pet Feb 19, 2010 1:36 am

sinoć sam prisustvovao interesantnoj situaciji,ulazi 618-1413 u stanicu
,,III Bulevar,,i sada pazite oznake napred namotano belo platno,bočne oznake na motornim kolima ,,9L,, a na prikolici ,,9,,ulazim ja i predpostavljam da ide samo do Super Vera ali nema veze usput mi je
i sada putnici iz vagona izlaze ali mi ostajemo u prikolici i sada nastaje
panika.
,,Bogte j....o,pa ovaj ide za garažu,,-poskakaše neke žene
,,slobodno pritisni da izađemo,,-reče mi jedan čovek ali gotovo vrata su zablokirala i kreće tramvaj.
,,Vidiš sram ga bilo,on je njima rekao da ide za garažu a mi ostasmo,,
,,Jao to je čak tamo iza onog mosta,,-kukaju žene.
Tramvaj stiže do Super Vera i staje.
,,Drži vrata da nas ne odveze za garažu,,-povikaše opet žene. :lol:

Ulaze neki likovi u zadnji deo tramvaja gr.br.266 sa linije 7L i jedan od njih ne mareći za putnike otvara pivo i pena počinje da curi i on je razliva
od III vrata do zadnje platforme tako da je ceo tramvaj mirisao na pivo. :evil:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Čet Feb 25, 2010 3:13 am

au što sam prisustvovao ludoj vožnji sinoć sa tramvajem 333-387 na liniji
7L oko 23h,tip je vozio kao solo imao sam utisak da ćemu drugi vagon iskočiti iz šina do N.Beograda.

Pa me je odlično okupao gr.br.92 sa linije 25p u Ruzveltovoj. :evil:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod danilo » Sub Feb 27, 2010 12:12 am

Juče sam imao interesantnu situaciju, ne pamtim da mi se to desilo.
Krenem danas u školu i merkam u koji ću autobus da idem, i sad dolazi Veolia 69 sa 74 ja odustanem, dolazi Veolia 46 sa 75 ja odustanem i na kraju ide 1352 sa 75 i ja odlučim da uđem u njega. Idemo mi sve OK i kod Šest kaplara od pozadi se pojavljuje kontrolor i zamoli me da su pokažem kartu, ja pokažem markicu i sve u redu on hvala, ja molim, izađe on kod Hajata, a mi nastavismo dalje. Penjemo se mi Brankovom kad ono opet od pozadi pojavljuju se drugi kontrolor i kontrolorka i mi svi im naravno ponovo pokažemo karte.
Kaže jedna putnica kontrolorki: "Pa malopre smo pokazivali karte", a kontrolorka odgovara: "Pa dobro i putnici su se promenili". :lol:

Kažem, prvi put da mi se desi da u toku jedne vožnje u razmaku od 5 minuta kontrola dva puta uđe u isto vozilo.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije