E pa moram malo da ti se protivim,vidis ti IK-111/161 su imali extra grejanje,ta cetvorokrilna vrata su bolja jer su bolje dihtovala i uopste nisu nezna,svaki diferencijl koji ostaje bez ulja mora da se cuje(a kod nas je to redovna pojava). Znaci ta kola su silom prilika(devedesete) takva.avramovicsasa je napisao:ne znam da li je iko od vas osetio da pojedini autobusi nose još uvek sa sobom duh vremena što ih čini hodajućim legendama,pokretnom istorijom
Kada se vozite sa tim recimo 305,osetite da on nema grejanje što je u vremenima iz kojih on datira bilo potpuno normalno,ta nežna četvorokrilna vrata,miris nafte,Rabin diferencijal koji urla itd,sećam se samo gr.br.280 sa linije 68 koji je toliko bio bučan(diferencijal)da je parao
uši prolaznicima.
Sećam se trole gr.br.16 koja je otišla u rashod sa svojim originalnim izgledom nosila je to vreme sa sobom,čak i miris,zvuk....
Pa ne secas se dobro ili si bio mali pa nisi bas primecivao,imali su IK-4 iz sedamdesetih grejace pozadi a ne nesto novije 10-15 god!Druga stvar,znam kao treba da se cuje rabin diferencijal normalno a znam kako se cuje kad ga nasi zeznu jer dopustaju da curi ulje na poluosovine itd.avramovicsasa je napisao:Ja koliko se sećam do kraja 90-tih godina dok nije krenulo masovno remontovanje stare serije autobusa oni nisu ni imali ugrađene grejače u putničkom salonu a kod vozača grejanje jeste bilo ekstra i brzo se zagravala vozačka polu kabina jer je bio niži i ako su vrata diktovala to je bilo odlično,nežnost vrata se ogledala po njihovom načinu tihog zatvaranja a onaj koga pričepe teško njemu.![]()
Fantastičan zvuk novog tipa RABA diferencijala nije onaj kad ostane bez ulja već njegov prirodni fabrički zvuk.
Ma imali su svi grejace kad izadju iz fabrike ali sta se dalje desavalo...Nema ni veze,mi se uhvatili za te grejalice ko da nema nis drugo.E a u pravu si kad si napisao da rabini diferencijali pustaju spec zvuke.Ja ih licno volim jer me dopinguju tim zvukom i teraju me da sve brze vozim!!Na stranu to sto su nepoderivi.MI u zemunu cemo verovatno jos dugi niz godina imati privilegiju da ganjamo prave makineavramovicsasa je napisao:dobro IK-4 autobusa se ne sećam ali sećam se njihovih naslednika IK-105
a kasnije i crvenih,znam samo da je zimi bilo uvek hladno e sada ili grejači nisu radili ili ih nije ni bilo samo znam da ko je sedeo blizu vozača
znao je pošteno da se ogreje.
što se tiče novije serije IK-111/161 sećam se tih specijalnih zvukova koje je proizvodio diferencijal i to potpuno nov pun ulja,taj zvuk sam ponovo čuo na gr.br.706 ex Invalidski kada su ga pustili u redovan saobraćaj.
Eh,4161 je bas u dobrom stanju i kad god mi se ukaze prilika ja ga uzmem.Taj auto bi trebalo dati nekome ko bi ga cuvao jer je greota da zavrsi pod brusilicom.profa_chb je napisao:jeli, jel se ijete oko 4161?

neMANja je napisao:Eh,4161 je bas u dobrom stanju i kad god mi se ukaze prilika ja ga uzmem.Taj auto bi trebalo dati nekome ko bi ga cuvao jer je greota da zavrsi pod brusilicom.profa_chb je napisao:jeli, jel se ijete oko 4161?

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju