Logo

Linije GSP-a Novi Sad

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod Iosis » Pet Feb 19, 2010 10:32 pm

Zbog čega bi skraćivao?
A i ne shvatam te za onu liniju Liman IV- Ž. Stanica, tu već ima linija 4.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Sponzor

Postod Sloba » Pet Feb 19, 2010 10:58 pm

Razlika između 4 i S2 je sledeća:
-Besplatna karta uz kartu iz autobusa: 72, 73, 74, 76, 77, 78 i 81
-Redukcija stajališta
-4 ide Narodnog Fronta-Fruškogorska
-S2 ide Narodnog Fronta-Bulevar Oslobođenja-Bulevar cara Lazara.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod deni » Sub Feb 20, 2010 2:15 pm

nisu to upšte loše ideje, samo nepostoji kapacitivniji sistem koji bi prihvatio te putnike na periferijama, možda kroz povećanja frekvencije linija koji saobraćaju na perifernim krakovima.Ali NS već ima problem sa nagomilavanjem autobusa na stajalištim, pogotovu u centru...
deni
Član

Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 12:19 am

Postod Iosis » Sub Feb 20, 2010 3:13 pm

I kada se nagomilaju više liče na vozić nego na autobuse. :D

U GSP NS treba još najamanje 80 autobusa. Ali ipak smatram da ne bi trebalo kupiti jer i ovo što se ima sada dovoljno se ne čuva i cjeni. Svaki dan gledam srednjoškolce (bolje reći stoku) kako vuku vrata na silu da se otvore, ne mogu da sačekaju 10 sekundi.
Iosis
Član

Postod volvos » Ned Feb 21, 2010 12:08 am

Najmanje ljudski faktor tipa,škrabanje,skakanje i tome slični faktori utiču na vek eksploatacije jednog vozila.Na faktor brzog propadanja vozila utiče taj da je npr.jedno zglobno vozilo registrovano za 100 putnika a u njega udje u nekim momentima i 150-170 ljudi,pa još i loši putevi i gomila drugih razloga,ali za to je opet neko treći kriv
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod Sloba » Ned Feb 21, 2010 9:33 am

Da, mada često i vozači utiču na vek i eksploataciju. Recimo, juče sam sa profom_chb ušao u 717 na liniji 71A, i mogu reći da ga majstor nije štedeo bez obzira što je Bulevar pun rupa...
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Iosis » Ned Feb 21, 2010 10:13 am

Vid profe, u NS, a nije se javio. :(
Iosis
Član

Postod MILAN » Ned Feb 21, 2010 7:24 pm

Prosto neznam ni kako bi bilo to izvodljivo da ga stedi,mozda bi trebalo da igra oro po bulevaru ,ili bi bilo bolje da ovi iz puta konacno krenu na posao.Da potsetim ,autobusom bas nije tako lako menjati trake,pogotovu na bulevaru.
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 6:10 pm

Postod Iosis » Ned Feb 21, 2010 7:59 pm

Ulice u gradu koje su u dobrom stanju mogu na prste da se nabroje.
Po meni najgora je Gundulićeva kuda prolazi 11A i B, tu nema jednog metra ulice da je ravan, zakrpe su krpljene. Meni je tuda žao nogu da hodam, a kamoli autobusa i auta koji mora da prođe tuda.
Iosis
Član

Postod MILAN » Uto Feb 23, 2010 5:29 pm

slazem se sa tobom,to je katastrofa.
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Postod Sloba » Sre Mar 31, 2010 9:25 pm

JGSP NOVI SAD je napisao:Tokom primene Prolećnog reda vožnje, najveće izmene planirane su na liniji broj 12, na kojoj se od 01. aprila delimično menja trasa kretanja vozila, koja će iz ulice Feješ Klare, na semaforu skretati levo na Somborski bulevar, odakle će nastaviti da saobraćaju pravo Bulevarom Kneza Miloša, do okretnice na naselju Bistrica, uz napomenu da će vozila preduzeća, koristiti nova stajališta na Somborskom bulevaru koja su obeležena horizontalnom i vertikalnom sugnalizacijom. Autobusi na izmenjenoj trasi linije 12, koristiće u povratku koristiti isti pravac u suprotnom smeru.

Pametno :!:

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Iosis » Sre Mar 31, 2010 10:24 pm

Konačno realizacija. :) Moraću otići provozati se novom trasom. :D
Iosis
Član

Postod MILAN » Sub Apr 03, 2010 7:42 pm

Liniju 1 su sekli jer je bila dugacka ,a po svoj prilici to ceka i liniju 12 u nekom narednom vremenu.
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Postod leif aka paparazzo » Ned Apr 04, 2010 1:22 am

MILAN je napisao:Liniju 1 su sekli jer je bila dugacka ,a po svoj prilici to ceka i liniju 12 u nekom narednom vremenu.

i dokle ce je iseci?

najobicnija glupost
Korisnikov avatar
leif aka paparazzo
Član

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 2:58 am

Postod cone » Uto Apr 06, 2010 10:35 am

Ja bio u subotu prošao Somborskim bulevarom i vidim prolazi potpuno prazan bus na kojem piše 12. Pomislio sam da ide iz garaže na liniju. Tad sam se setio da su ranije najavljivali premeštanje trase i da bi bilo interesantno videti kako autobus tuda prolazi, ali mi na kraj pameti nije bilo da su je tad već aktivirali. :D

Sloba je napisao:
JGSP NOVI SAD je napisao:Tokom primene Prolećnog reda vožnje, najveće izmene planirane su na liniji broj 12, na kojoj se od 01. aprila delimično menja trasa kretanja vozila, koja će iz ulice Feješ Klare, na semaforu skretati levo na Somborski bulevar, odakle će nastaviti da saobraćaju pravo Bulevarom Kneza Miloša, do okretnice na naselju Bistrica, uz napomenu da će vozila preduzeća, koristiti nova stajališta na Somborskom bulevaru koja su obeležena horizontalnom i vertikalnom sugnalizacijom. Autobusi na izmenjenoj trasi linije 12, koristiće u povratku koristiti isti pravac u suprotnom smeru.

Pametno :!:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu