Logo

Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Diskusije

Postod amm8990 » Čet Apr 01, 2010 9:35 pm

N1kotin je napisao:Троллейбусы в Москву отправлять не будут (((
отказались москвичи, указав на то что БКМ повернулся к ним ж..ой
вот так, и стоят бело-синие на территории БКМ, и ждут перекраски и отправки в Витебск...

Izgleda je to bila Moskva, a ne Petrograd... pa ih kao šalju u Vitebsk.
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Sponzor

Postod MILE » Uto Apr 06, 2010 2:51 pm

Kako saznaje Studio B Beloruski Belkomunmaš je pobedio na tenderu za nabavku 83 niskopodna trolejbusa.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod djole » Uto Apr 06, 2010 6:12 pm

Sad na FOX-u objavili da Veolia kupuje 22 Ikarbusa uz subvencije drzave. Znaci nema nista od Volvoa
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod filip » Uto Apr 06, 2010 9:38 pm

djole je napisao:Sad na FOX-u objavili da Veolia kupuje 22 Ikarbusa uz subvencije drzave. Znaci nema nista od Volvoa

Ti busevi, na žalost, idu u Veolia Litas u požarevcu. :(
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod Stefan Bgd » Uto Apr 06, 2010 10:16 pm

Sada mi nije jasno a malo mi i nelogično,ik-103-ke stare 5 godina zadržavaju u Beogradu,a 22 nova za Požarevac...Ko zna kakvi sve transferi slede,iz Litasa u LUV i obratno. :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod amm8990 » Uto Apr 06, 2010 11:32 pm

Jedan gradski Volvo sa BG tablicama videh u Požarevcu pre par sati. Verovatno menjaju stare Sanose i Ikare
amm8990
Član

Postod gumara » Sre Apr 07, 2010 3:47 pm

Bolje da su uzeli neobuse,ikarbusi im nece dugo potrajati ali pretpostavljam da imaju neku svoju racunicu.
Korisnikov avatar
gumara
Član

Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 12:05 pm

Postod amm8990 » Sre Apr 07, 2010 4:13 pm

Trolejbusi još na čekanju
Belorusi priželjkuju da nam obnove trolejbuski vozni park, ali je još uvek neizvesno u čijim ćemo vozilima prolaziti gradskim ulicama u narednom periodu

Image

Beloruski proizvođač trolejbusa „Belkomunmaš“ sebe je proglasio pobednikom tendera za nabavku novih beogradskih trolejbusa! Međutim, u Agenciji za javne nabavke glavnog grada ističu da to nije tačno!
Direktor Agencije za javnu nabavku Branko Janković demantovao je navode Itar-Tasa, koji je objavio vest da je „Belkomunmaš„ pobedio na našem tenderu za nabavku niskopodnih trolejbusa, kao i da će sa isporukom vozila početi u aprilu.
Janković ističe da tender još uvek nije završen i da mu nije jasno zašto je pomenuta firma dala pogrešnu informaciju.

- Navodi beloruskog proizvođača nisu tačni, jer tender još uvek nije završen! Pretpostavljam da u „Belkomunmašu“ tako nešto priželjkuju. Tačno je da su oni kao proizvođači učestvovali na tenderu, ali bilo je još ponuđača. U zavisnosti od njih odlučićemo od koga ćemo kupiti nova vozila. Zasad je još uvek sve neizvesno: još uvek se ne zna ko će pobediti na tenderu, a još manje kada će prvi trolejbusi biti isporučeni - ističe Janković za Kurir.

- Grad je krajem prošle godine raspisao tender za kupovinu 83 nova trolejbusa. Rok za sklapanje ugovora ističe za oko deset dana. Neki od osnovnih uslova nabavke su da trolejbusi budu jednodelni, niskopodni sa asinhronom vučom i klima-uređajima. Takođe, nova vozila moraće da imaju i nezavisan pogon, što znači da neće stati kad na trolejbuskoj mreži nestane struje, već će i nakon toga moći da pređu određenu distancu. Sve ove uslove, koliko znam, ispunjava „Belkomunmaš„. I još nešto nam je bitno: vozila će proizvođač morati da isporuči u traženom vremenskom roku - objasnio je sagovornik Kurira.

Pet godina otplate
Upitan koliko je novca za nabavku novih trolejbusa potrebno, Janković odgovara da ne može da pominje sume dok se tender ne završi, „ali u svakom slučaju, otplaćivaćemo ih narednih pet godina“.
- Postoji mogućnost da ćemo nakon sklapanja ugovora odmah morati da od ukupne cene damo 15 odsto avans, ali ostatak će se otplaćivati pet godina - rekao je direktor Agencije za javnu nabavku Branko Janković.

http://www.kurir-info.rs/clanak/beograd ... na-cekanju
Izgleda kao teška muljaža...
amm8990
Član

Postod djole » Sre Apr 07, 2010 4:31 pm

Stefan Bgd je napisao:Sada mi nije jasno a malo mi i nelogično,ik-103-ke stare 5 godina zadržavaju u Beogradu,a 22 nova za Požarevac...Ko zna kakvi sve transferi slede,iz Litasa u LUV i obratno. :roll:

meni rekose na sajmu da nabavljaju velik broj Volvoa ( znao sam i tacnu cifru, uglavnom nekoliko stotina ) :?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod avramovicsasa » Sre Apr 07, 2010 6:02 pm

Od kad je VEOLIA kupila LUV-Braća Šarac kružile su priče da će stare 103-ke otići u Požarevac a da će ih zameniti novi autobusi najverovatnije u našem slučaju VOLVO.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod danilo » Sre Apr 07, 2010 9:23 pm

Kad sam čuo ovu vest nisam verovao, ali valjda je tačna jer sam je čuo u "Dnevniku "" RTS-a.

Naime PP "Veolia Transport" potpisala je ugovor sa fabrikom autobusa "Ikarbus" o kupovini 22 gradska autobusa koji će saobraćati ulicama Beograda. Detalje nisam čuo, ali me je ova vest baš iznenadila, jer Veolia je kupovala Mercedes-e pa Volvo-e, a sad odjednom opet Ikarbuse, to me baš začudilo, jer sam mislio, ako u skorije vreme budu kupovali vozila, da će opet kupiti vozila nekog inostranog proizvođača, ali pretpostavljam da su se sada odlučili za Ikarbusova vozila zbog cene.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod avramovicsasa » Čet Apr 08, 2010 2:04 am

Verovatno će grad opet Privatnicima postavljati uslove da moraju da kupe
IKARBUS-ove autobuse jer je to velika šansa da se IKARBUS ponovo pokrene recimo ako naprave bar 150 autobusa to je za njih ogroman napredak.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod amm8990 » Čet Apr 08, 2010 2:11 am

Spikerka na vestima na Studio B je pomenula da će i GSP kupiti Ikarbusova vozila i to sve u cilju oporavka domaće privrede.
amm8990
Član

Postod avramovicsasa » Čet Apr 08, 2010 2:14 am

jao ko će da oporavi GSP,nemoj molim te samo N seriju,bolje neka uzimaju IK-103/IK-206.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod MILE » Pet Apr 09, 2010 1:48 pm

avramovicsasa je napisao:jao ko će da oporavi GSP,nemoj molim te samo N seriju,bolje neka uzimaju IK-103/IK-206.

Ne znam zašto GSP nije kupovao IK206 koji je dosta kvalitetno urađen. Što se tiče uslova za privatnike ja sam o tome već pisao i na VELIKU ŽALOST sam pogodio.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije