Logo

Niš-ekspres, Niš (1)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod Milanche » Pet Maj 09, 2008 10:31 pm

Sloba je napisao:Danas u poseti Naisu sam slikao troosovince ikace Nibus 100 i ostale.
Isao sam skroz do N. Sela i do Cele kule. Bilo je jako zanimljivo i slikovito.
Inace sam u garazi Ekcupeca slikao Nibuse 100 i to oba, gr.br 1 i 2. Nazalost, samo otpozadi. Inace, nisam znao da je u Nisu uveden onaj sistem busenja kao u Beogradu. Svaka cast! :D

:D Pa mogao si da svratiš kada si se već vozio na mojoj liniji. Ja sam tada bio u Nišu! :D
Slike, ove koje su na forumu postavljene su za čistu 10ku!
Kada će biti te u galeriji, jedva čekam!?
Milanche
Član

Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 2:54 am

Sponzor

Postod Serval » Pet Maj 09, 2008 10:54 pm

Milanche je napisao:
Sloba je napisao:Danas u poseti Naisu sam slikao troosovince ikace Nibus 100 i ostale.
Isao sam skroz do N. Sela i do Cele kule. Bilo je jako zanimljivo i slikovito.
Inace sam u garazi Ekcupeca slikao Nibuse 100 i to oba, gr.br 1 i 2. Nazalost, samo otpozadi. Inace, nisam znao da je u Nisu uveden onaj sistem busenja kao u Beogradu. Svaka cast! :D

Mogao si da svratis i kod mene, jeste da se nismo upoznali ali kada si u prolazu ili dolazis u Nis slobodno me kontaktiraj. :D
SERVAL :D
Korisnikov avatar
Serval
Član

Pridružio se: Sre Apr 09, 2008 12:08 pm

Postod Serval » Sub Maj 10, 2008 6:13 pm

Jesam. Prednju stenu kao i neke od dizajna niskopodnog Nibusa mozes videti na mom sajtu: www.serval-design.com. Sada saradjujem sa Neobusom, za njih sam odradio dizajn tj detalje koji su postavljeni na Eternal, cije sam ime smislio i koji znaci "vecan" zbog prohroma od koga je nacinjen kao i dizajn novog Universa.POZDRAV :D
SERVAL DESIGN & NEOBUS AD
Korisnikov avatar
Serval
Član

Pridružio se: Sre Apr 09, 2008 12:08 pm

Postod Sashco » Ned Maj 11, 2008 3:41 pm

Juče je 40 Nibusa vozilo iz Jagodine na sajam u NS!
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod djole » Ned Maj 11, 2008 7:28 pm

Koristi opciju citiraj,u gornjem desnom cosku posta koji zelis da citiras,u ovom slucaju tog posta gde se nalaze te slike.......i ja sam smorio :lol:
pozzz
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Nibus-ja » Sre Maj 14, 2008 10:31 pm

Negas pitanje za tebe gde se nalazi mesto PODVRSKA kod negotina?Vidjo sam NIS-EKSPRES na liniji PODVRSKA-WIEN.Znas li ti mozda nesto vise o ovome?
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Sashco » Čet Maj 15, 2008 2:13 pm

Nibus-ja je napisao:Negas pitanje za tebe gde se nalazi mesto PODVRSKA kod negotina?Vidjo sam NIS-EKSPRES na liniji PODVRSKA-WIEN.Znas li ti mozda nesto vise o ovome?

Jao, znam delimicno tu pricu, mislim da je u pitanju jedno selo iz koga su silni ljudi na privremenom radu u Austriji, pricao mi jedan vozac o tome prosle godine kad smo tamo isli na ekskurziju...
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod negas » Čet Maj 15, 2008 6:12 pm

Sashco je napisao:
Nibus-ja je napisao:Negas pitanje za tebe gde se nalazi mesto PODVRSKA kod negotina?Vidjo sam NIS-EKSPRES na liniji PODVRSKA-WIEN.Znas li ti mozda nesto vise o ovome?

Jao, znam delimicno tu pricu, mislim da je u pitanju jedno selo iz koga su silni ljudi na privremenom radu u Austriji, pricao mi jedan vozac o tome prosle godine kad smo tamo isli na ekskurziju...

Jeste Sashco, ta linija nibus-ja ti radi i dan danas, u 2015.h iz Negotina za Bec, a iz podvrske nesto ranije! To je selo izmedju Negotina i Kladova!!!
negas

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod negas » Čet Maj 15, 2008 6:48 pm

Legendarni nis-ekspres sa dokazanim modelom 400

Image
Image
negas

Postod djole » Pet Maj 16, 2008 7:11 am

Cuo sam od inzenjera Nis EKSPRES-a koji rade u odrzavanju da vozaci podrndaju menjac prosecno za 50 000 km :shock: Onda se vise isplati ugradjivati automatski menjac
djole

Postod negas » Pet Maj 16, 2008 5:09 pm

Da je tacno to i da se je jos od davnina culo, jos u SFRJ (pominju i na slovenackom forumu) da je Nis-ekspres stvarno ekspres, i da idu izuzetno jako, pokazacemo na ovom filmu!

Pre toga cu napisati, i da cesto kada se registruju nove linije za jun mesec u komori, i kada drugi prevoznici pisu zalbe na polaske (svaki prevoznik pise), nis-ekspresu uvek imaju primedbu na "prosecnu brzinu"!
Uvek neku deonicu, prelaze brze od "normalno" projektovanog vremena! Ja bih im samo rekao, da je to nis-ekspres, zbog toga je i tako :D :wink: !

Sedeli smo pozadi u autobusu, dabl-deker Neoplan! Okrecem se stalno, jedno pola sata, da vidim kad ce neki od Nibus-a poceti da guta sve sto mu se nadje na putu! Mislim se, sad kad naleti neka mocna MAN makina Nibus-a 400! Gledam i nikako da naidje, sve nekako nibusi idu ka Nishu, a mi trakom auto-puta picimo ka Beogradu!
I odjedared na put, na mozda 2 kilometra, koliko mi oko registruje verovatno, nailazi neka crvena mrlja, meni poznata ko Nis-ekspresov autobus!
Prodjose mi neki zmarci kroz telo, reko evo ga, mora da je Nibus "cetvorka" krenuo ka Bg-u, nije valjda neki sleper!

I nije sleper, jer vidim da je stalno u levoj traci, i vec guta druge mrlje ispred sebe!

Odmah vadimo aparat i nisanimo-da zabelezimo crvenu furiju na delu, ovaj foto- film koga smo odradio sa Sashcom ce sve reci, nadam se da ce te uzivati!

Crvena furija u akciji, Nibus Nis-ekspres!!!

Image
Image
Image

A sad da razvijemo film:

Crvena furija u akciji, Nibus Nis-ekspres!!!

Prvo je "napao" DDeker Neoplan, progutao ga bez problema, ko mache mushkatlu:

Image
Image

U medjuvremenu se pojavljuje kombi Mercedes, ista prica, "sta se vuce ovaj po putu, usporava saobracaj"-kaze Nibus, "progutacu i njega":

Image

Zatim je pokusano i kamionom da se Nibus ometa, ali i on je samo jedan u nizu:

Image
Image

Nibus se vraca u svoju traku, ali ne zadugo (cisto da zavara "protivnike")

Image
Sada Nibus ponovo krece u akciju, posle kratkog predaha, od jedno 15 sekundi, gas mocne Nibus makine ponovo je aktiviran:

Image

A zatim dolazi na redu i DDeker u kome smo, Nepolan, obrisa nas Nibus dok si reko Raikonen :lol: : pocela i farba sa klime da se skida od brzine!!!

Image

Zbog Nibus-ove brzine, ovde mi iznenada ulazi u kadar:
Image
i ovde nam pokazuje ledja!
Image

Bio je to Nibus 300 u akciji, na auto-putu Nis-Beograd, mesec Maj 2008 godina!!!

Svaka cast majstore!
negas

Postod Goran sk » Pet Maj 16, 2008 8:41 pm

bravo majstore,slike vise govore nego reci ,samo mogao si uslikat bus u koi si se vozio :wink:
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod djole » Pet Maj 16, 2008 9:53 pm

Bravo za slike :D Sve je to i do vozaca,npr ja sam letos isao u Bugarsku Setrom 216 HDS i otprilike ovako se desavalo sve,samo sto smo obisli i Nibuse :D Onaj je obilazio i putnicke automobile...
djole

Postod Nibus-ja » Pet Maj 16, 2008 11:22 pm

Negas zaboravio si da napises da dim iz auspuha i ne postize da izlazi koliko MOCNI NIBUS uspe da ga proizvede :shock: ?
Nibus-ja
Član

Postod Nibus-ja » Pet Maj 16, 2008 11:24 pm

djole je napisao:Bravo za slike :D Sve je to i do vozaca,npr ja sam letos isao u Bugarsku Setrom 216 HDS i otprilike ovako se desavalo sve,samo sto smo obisli i Nibuse :D Onaj je obilazio i putnicke automobile...

Niste naletili na ovog NIBUSA inace bi disali dim i prasinu iz njegovog zadneg dela :shock: 8) Mislim na auspuh 8)
Nibus-ja
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije