Da je tacno to i da se je jos od davnina culo, jos u SFRJ (pominju i na slovenackom forumu) da je Nis-ekspres stvarno ekspres, i da idu izuzetno jako, pokazacemo na ovom filmu!
Pre toga cu napisati, i da cesto kada se registruju nove linije za jun mesec u komori, i kada drugi prevoznici pisu zalbe na polaske (svaki prevoznik pise), nis-ekspresu uvek imaju primedbu na "prosecnu brzinu"!
Uvek neku deonicu, prelaze brze od "normalno" projektovanog vremena! Ja bih im samo rekao, da je to nis-ekspres, zbog toga je i tako

!
Sedeli smo pozadi u autobusu, dabl-deker Neoplan! Okrecem se stalno, jedno pola sata, da vidim kad ce neki od Nibus-a poceti da guta sve sto mu se nadje na putu! Mislim se, sad kad naleti neka mocna MAN makina Nibus-a 400! Gledam i nikako da naidje, sve nekako nibusi idu ka Nishu, a mi trakom auto-puta picimo ka Beogradu!
I odjedared na put, na mozda 2 kilometra, koliko mi oko registruje verovatno, nailazi neka crvena mrlja, meni poznata ko Nis-ekspresov autobus!
Prodjose mi neki zmarci kroz telo, reko evo ga, mora da je
Nibus "cetvorka" krenuo ka Bg-u, nije valjda neki sleper!
I nije sleper, jer vidim da je stalno u levoj traci, i vec guta druge mrlje ispred sebe!
Odmah vadimo aparat i nisanimo-da zabelezimo crvenu furiju na delu, ovaj foto- film koga smo odradio sa Sashcom ce sve reci, nadam se da ce te uzivati!
Crvena furija u akciji, Nibus Nis-ekspres!!!
A sad da razvijemo film:
Crvena furija u akciji, Nibus Nis-ekspres!!!
Prvo je "napao" DDeker Neoplan, progutao ga bez problema, ko mache mushkatlu:
U medjuvremenu se pojavljuje kombi Mercedes, ista prica, "sta se vuce ovaj po putu, usporava saobracaj"-kaze Nibus, "progutacu i njega":
Zatim je pokusano i kamionom da se Nibus ometa, ali i on je samo jedan u nizu:
Nibus se vraca u svoju traku, ali ne zadugo (cisto da zavara "protivnike")
Sada Nibus ponovo krece u akciju, posle kratkog predaha, od jedno 15 sekundi, gas mocne Nibus makine ponovo je aktiviran:
A zatim dolazi na redu i DDeker u kome smo, Nepolan, obrisa nas
Nibus dok si reko Raikonen

: pocela i farba sa klime da se skida od brzine!!!
Zbog
Nibus-ove brzine, ovde mi iznenada ulazi u kadar:
i ovde nam pokazuje ledja!
Bio je to
Nibus 300 u akciji, na auto-putu Nis-Beograd, mesec Maj 2008 godina!!!
Svaka cast majstore!