Logo

Neobus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod Stefan Bgd » Čet Maj 15, 2008 10:15 am

Evo ga moj omiljeni Neobus: :D
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Postod Serval » Čet Maj 15, 2008 3:08 pm

Bas me cudi zasto??I ja navijam za Partizan.
Serval
SERVAL DESIGN & NEOBUS AD
Korisnikov avatar
Serval
Član

Pridružio se: Sre Apr 09, 2008 12:08 pm

Postod Stefan Bgd » Čet Maj 15, 2008 7:34 pm

Pa posto je Partizanov,a ja navijam za Partizan,sta drugo da napisem osim da je stvarno dobar. :) :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod ОСТОЈА » Pet Maj 16, 2008 12:26 pm

Image Image

Ове сам данас ухватио из кола у покрету на улици у Новом Саду.
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Postod negas » Pet Maj 16, 2008 2:54 pm

Serval je napisao:
negas je napisao:Pa daj odnesi je u Neobus da naprave takav bus, razbija, tu malo da se poradi na plastici kod ovog sada i kraj! Ovaj ubija!

Negas, moram ti naglasiti da je Cone ustvari model i radio za Neobus, ja sam dizajnirao novog Universa a inzinjeri su uradili projekat odnosno teh. crtez pomocu koga je Cone i napravio maketu Universa.
pozdrav
SERVAL DESIGN

A ha odlicno! E sad cone uslikaj maketu i postavi je lepo na forum, ili busmodel, ali ja je tamo nisam video! Ako su inzenjeri to uradili, ok je, i jedva cekam da vidim te crteze! Mora da dodjem jednom u Ns, pa da me odvedete da vidim te programe i modeliranje busa, to je mnogo lepo 3d znate vec, verovatno, pro inzenjering, ili katja!
I nadam se da neobus, ne treba da ceka, vec da odmah radi ovaj bus! Stvarno je mnogo jak, barem ovako sto sad vidim, i neznam dal su radili samo plastiku, i da li si serval redizajnirao kosture stena-da li su nove resetke za stene-odnosno da li je to redizajniranje rezultiralo da dodje do izrade novih kostura stena! A isto i za stranice, verovatno si samo blatobrane "pomerao" i plastiku na stenama, ali nije bitno ok je!
Jer pazite, ovaj model sto je na slici (dobro nije universo), je ok, sa stanovista tehnike, volvo je volvo, ali pogleedajte ova sigurno losa resenja oko poklopaca-vrata boksova, te maske prednje stene ispod vetrobrana! Ipak neobus ume i moze to bolje! a nekad je imao bolja resenja na oplati, postavio sam na onom starom forumu sliku onog iz Vrsca-tu su ta resenja mnogo bolja!

Image

Image

Mogu reci da su prozori vrhunskom tehnologijom lepjenja odradjeni, negde su smanjeni, time su konstruktori povecali torzionu krutost sto je dobro, i sve je ostalo ok, jos da se otklone ovi pomenuti nedostaci, pride ste ih Vi redizajnirali, busevi ce svakako biti bez mane!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Serval » Pet Maj 16, 2008 3:10 pm

Cone je model Universa postavio na Makete autobusa i Crtezi.
Tamo mozes videti slike modela. Inace sto se tice postavljenih pitanja: Pravi autobus je u izradi, prave se alati, a resetke su problem inzinjera. Ja sam crteze, tj. dizajne dao Neobusu tako da se uz pomoc njih pravi teh. crtez, a zatim i bus. Stranice busa ce ostati iste ali sa mojim lajsnama i Neobusovim logoom. Njega nisam postavio na svom sajtu ali mogu da postavim na forum. :wink:
POZDRAV
Serval
www.serval-design.com
Korisnikov avatar
Serval
Član

Postod cone » Pet Maj 16, 2008 3:18 pm

Negase, u pravu si za busmodels sajt, nisam još dao da se ažurira, ali sam postavio slike na Forum pod makete i crteže, tema Busmodels: Neobus Universo. Trebao bi malo da pregledaš forum. :wink:

Modeliranje (pravog autobusa) se radi u Pro inženjeru.

Inače, kosture ne dizajniraju dizajneri. Serval nije baš uradio dizajn za autobus, više kozmetički redizajn koji poboljšava izgled autobusa na postojećoj konstrukciji, pa su inženjeri usvojili neke od ideja i dalje ih razradili i prilagodili uslovima proizvodnje.

Neobus ne čeka ništa, oni su taj autobus već uradili i predstavili na Beotruck-u. Jedino što sam ja na maketi postavio predviđenu prednju stenu i zadnja svetla. Ostalo je isto. Za sada.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod negas » Pet Maj 16, 2008 3:19 pm

Serval je napisao:Cone je model Universa postavio na Makete autobusa i Crtezi.
Tamo mozes videti slike modela. Inace sto se tice postavljenih pitanja: Pravi autobus je u izradi, prave se alati, a resetke su problem inzinjera. Ja sam crteze, tj. dizajne dao Neobusu tako da se uz pomoc njih pravi teh. crtez, a zatim i bus. Stranice busa ce ostati iste ali sa mojim lajsnama i Neobusovim logoom. Njega nisam postavio na svom sajtu ali mogu da postavim na forum. :wink:
POZDRAV
Serval
www.serval-design.com

A pa sto ne vikate ku de su! Dobro znam da resetke rade inzenjeri, i znam da ti dizajniras pa oni konstruisu...poznata mi je tehnologija...bice dobro kad se uradi bus!!!
negas

Postod negas » Pet Maj 16, 2008 3:26 pm

cone je napisao:Trebao bi malo da pregledaš forum.
Inače, kosture ne dizajniraju dizajneri.
Neobus ne čeka ništa, oni su taj autobus već uradili i predstavili na Beotruck-u. Jedino što sam ja na maketi postavio predviđenu prednju stenu i zadnja svetla. Ostalo je isto. Za sada.

Cone, zimi ti ne stizem od posla, jer sad ce junski rok za studente pa im ja radim graficke radove, crtam i kucam po digitronu po ceo dan...mora zardim neku kintu :D
Inace znam sta rade ingosi a sta dizajneri, pitanje je bilo ako me niste razumeli, da li je taj redizajn, rezultirao tome da ingosi sada moraju da rade nove kosture stena, jer onda vec nije sminkanje vec se menja i fizionomija busa, tu se slazemo! A ako je samo plastika, onda je restajling, kao sto kazete, ovaj vikate :wink: !!!
negas

Postod Sloba » Pet Maj 16, 2008 3:40 pm

negas je napisao:Image

Image

Da nisi kojim slučajem slikao Eternal? Bus je isti ali je u krem boji sa nekim šarama.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Serval » Pet Maj 16, 2008 5:04 pm

Sloba je napisao:
negas je napisao:Image

Image

Da nisi kojim slučajem slikao Eternal? Bus je isti ali je u krem boji sa nekim šarama.

Nije isti ima lajsne na stranama, zatim uokvirene farove i ukoliko zelis mislim da imam neku fotku.
POZDRAV
Serval
Korisnikov avatar
Serval
Član

Postod negas » Pet Maj 16, 2008 5:33 pm

Sloba je napisao:

Nisam, a juce bio cacanski u Kg-u, i pobegao mi nazalost...
negas

Postod negas » Pet Maj 16, 2008 5:34 pm

Serval je napisao:Nije isti ima lajsne na stranama, zatim uokvirene farove i ukoliko zelis mislim da imam neku fotku.
POZDRAV
Serval

Turi na net!
negas

Postod Serval » Pet Maj 16, 2008 6:29 pm

http://i284.photobucket.com/albums/ll11 ... ternal.jpg

SLIKA PRELAZI DOZVOLJENU VELIČINU 800x600
Korisnikov avatar
Serval
Član

Postod negas » Pet Maj 16, 2008 6:46 pm

Svaka cast Serval, ovaj prozor i "resetku" iznad mora da menjas!!!
Zaobli malo ivice na resetki! A kod Universa, na kraju gde se onaj prozor povija, pogledaj kod coneta na maketi, sta mislis da stanjis-suzis onu liniju kad se krece na gore, kad prati kosinu prozora, ili vec nesto da joj uradis, ovako na maketi neizgleda bas ubedljivo, mada opet kazem nije lose, taman posla, cisto vam skrecem paznju na taj detalj!!!
Ovde se najbolje vidi

Image
negas

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki