Logo

Beograd-Beč-Beograd

Reportaže članova sa putovanja.

Beograd-Beč-Beograd

Postod PEX » Čet Maj 06, 2010 1:11 pm

Sve je počelo ovako:
Dolazi ćale u ponedeljak popodne i pita me: "Jel Dule u Beču?"
Ja rek`o jeste, juče se vratio iz Srbije. Kaže ćale idem sutra na redovnu liniju, i pita me hoću li i ja. I ja naravno pristanem :). Odmah sam Duletu javio, i kaže Dule odlično, čekam vas na Erdbergu.
U utorak u 08h smo krenuli iz Beograda (pre toga sam malo slikao na BAS-ovom parkingu, rek`o kad sam već tu, što da ne iskoristim priliku) polako smo se izvukli iz gradske guzve i veoma brzo stigli do
Image
Potom stizemo na naplatnu rampu-Stara Pazova
Image
Nastavljamo prijatnu voznju u pravcu Novog Sada i nailazimo na radove na mostu kod Beške
Image
"Što je nadošla Morava, nikada nije `ovolka billa, ovo neće bude dobro, ima sve potopi" :D
Image
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Beograd-Beč-Beograd

Sponzor

Re: Beograd-Beč-Beograd

Postod PEX » Čet Maj 06, 2010 1:25 pm

Nastavljamo voznju dalje i stižemo do Subotice
Image
Image
Image
Hotel "Patria"
Image
Potom idemo dalje, i stižemo na granični prelaz Kelebija
Image
Image
Brzo prolazimo našu granicu, ali zato Madjari nas udaviše. Prvo policajac 40-tak minuta, pa onda carinik, sve stvari napolje, svi ljudi napolje... I onda je počeo da pregleda autobus, i pregleda, i pregleda. Lik je čak otvarao i lični neseser od kolege, ćaletov koferčić, ma sve, strasno, dobrih pola sata je preturao po autobusu. Onda je presao na putnike, da im izvrće dzepove. Posle nekog vremena konačno smo krenuli i nastavili dalje, po veoma lošem Madjarskom putu (ja sam mislio da su samo kod nas putevi loši)
Uglavnom, Madjarska mi se uopšte ne svidja.
Ovo sam uhvatio kroz sela od Kelebije ka "Avali" gde smo pravili pauzu
Image
Image
PEX
Profesionalni vozač

Postod PEX » Čet Maj 06, 2010 1:32 pm

Potom stizemo u "Avalu", prijatna kafana sa odličnim karadjordjevim šniclama :), i solidnim parkingom
Image
Image
Posle odlicnog ručka i odmora, nastavili smo ka autoputu i konačno stigli do uključenja na isti
Image
Image
Image
Ovde već uveliko špartamo solidnim autoputem
Image
PEX
Profesionalni vozač

Postod PEX » Čet Maj 06, 2010 2:02 pm

Nedugo posle se naoblačilo
Image
A potom je krenula i jak pljusak
Image
Od kojeg mi se prispavalo, nakon čega sam otišao u krevet i odmah zaspao. Imao sam osećaj kao da je proslo 5 minuta od kada sam legao kad su počela da se otvaraju zadnja vrtata, koja su me probudila iz sna. Ustajem i vidim Shell-ovu pumpu. Jako prijatno mesto za kracu pauzicu
Jedan od mnogih klupica za odmor, kafu i cigarete
Image
Posle 15-tak minuta nastavljamo put dalje
Image
Na svakom koraku vetrenjače, ima ih na stotine kroz Madjarsku
Image
PEX
Profesionalni vozač

Postod Sloba » Čet Maj 06, 2010 3:47 pm

PEX je napisao:Image

Ikarus 415

PEX je napisao:Image

Ikarus C56

:wink:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Iosis » Čet Maj 06, 2010 4:53 pm

Auuu što ne volim te službenike na granici koji se istresaju na običnim ljudima! Što ne pregledaju tako temeljno ona crna dugačka auta sa zatamljenim staklima, kod njima šta da se nađe.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Denky Pecanin » Čet Maj 06, 2010 6:32 pm

Bravo Pex...ovo je bas bilo detaljno...svaka cast... :D :D
Image
Korisnikov avatar
Denky Pecanin
Član

Pridružio se: Pon Jul 07, 2008 3:10 pm

Postod PEX » Čet Maj 06, 2010 7:17 pm

Denky Pecanin je napisao:Bravo Pex...ovo je bas bilo detaljno...svaka cast... :D :D

Hvala kolega, ima jos dosta materijala, što kod mene, što kod Duleta :)
PEX
Profesionalni vozač

Postod DraganNish » Čet Maj 06, 2010 10:55 pm

I od mene sve pohvale :)...Mada taj deo oko carinika...a posle se mi zalimo da su nasi ljudi losi prema strancima...gledaj sta drugi rade prema nama...k'o da smo oni najgori :/
Dobrodosli u Kambodzu
DraganNish
Član

Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 9:53 pm

Postod Stefan Bgd » Pet Maj 07, 2010 12:23 am

Sve pohvale Pex za reportažu.Cepaj još slika ako već imaš,baš me interesuju. :) :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod PEX » Pet Maj 07, 2010 1:09 pm

Hvala kolege, drago mi je sto vam se svidja :)
A ovo za carinika, uzas, baš su tako nesto prokomentarisali i putnici kao i ti.. Znači toliko su neljubazni da je to strasno-klasicno za Madjare.
PEX
Profesionalni vozač

Postod PEX » Pet Maj 07, 2010 2:26 pm

Konačno stižemo na ulaz u Austriu, gde proveravamo dal treba da dopunimo GO-BOX.
Nickelsdorf
Image
Odavde se javljam Duletu (prethodno mi je rekao da ga cimnem kad budemo na Nickelsdorfu, da on polako krene da nas dočeka na stanici Erdberg) :)
Nastavljamo put dalje, ispred Beča opet počinje kiša, i stvara se velika gužva na prilazu gradu. Oko 18h stižemo na Erdberg, posle 2-3 minuta, dolazi Dule, lepo se pozdravismo po starim srpskim običajima, kao i uvek :), potom se Dule pozdravlja sa mojim ćaletom i kolegom koje poznaje od ranije, ulazimo u bus, i Dule nam pokazuje parking stanice (Ni ćale ni kolega nisu znali gde je, jer su prvi put na redovnoj liniji u Beču, a samim tim i na stanici). Parkiramo se, skuvam ja kafe, dok smo pakovali tašne da polako krenemo ka stanu za fudeksove vozače, svi smo razgovarali, šalili se, u prijatnom Setrinom ambijentu :) Potom dolazi jedna nazovi "žena", predstavnik Blagusa (inače rodom iz Srbije, ne znam tačno koje mesto, čini mi se Brza Palanka :) ) i tu nam je "prosipala" neke priče, i pogrešno objanila gde se nalazi stan. Kada smo sve popakovali i popili :) polako smo krenuli na metro, to je bilo oko 18:35 (naravno Dule nam je vodič, i pokazatelj :) ) Usput priča i veliko zezanje 3 šofera i mene budućeg šoferčića :) Ulazimo u metro, ja se prvi put vozim, sve mi čudno i neobično :), ubrzo izlazimo, i žurimo u market (jer u Beču prodavnice rade samo do 19h) Odma na ulazu, jedna radnica prigovara kako jos samo par minuta rade i da pozurimo, tu mi kupismo sve što nam treba, i na kraju PIVO obavezno :D Stižemo na kasu, radnica ćaletu izdaje račun, on da se malo našali sa njom, vadi 1000 dinara da plati :D Kad je ona počela "No, no, no" mi svi patos :D
Sledi nastavak ove opširne priče :)
Poslednji put menjao PEX dana Uto Maj 11, 2010 12:25 pm, izmenjena samo jedanput
PEX
Profesionalni vozač

Postod PEX » Pet Maj 07, 2010 2:54 pm

Izlazimo mi iz prodavnice, i polako pešice krećemo ka stanu jer nije daleko (po intrukcijama "žene") kad ono ćorak. Skroz na drugi deo smo stigli. Potom Dule pita taksistu gde se nalazi ta adresa, i on mu lepo objasni, i mi polako nazad, a kiša rosi, i mrak polako pada pada, odprilike bilo je 19:15 :) Konačno oko 19:30h stigosmo u stan (odličan dvosoban) posedasmo i nazdravismo sa odličnim pivom :) Tu smo svi počeli priču, u opuštenoj i prijatnoj atmosferi, oko 20h ćale ustaje i počinje da sprema večeru, kaže Dule mene i Srkija preskočite, mi idemo polako u razgledanje grada i na večeru (biće slike večere :)) Tu ćale počeo da nas smara kao tetka neka "Ostanite na večeri da probate šta spremam, ostanite, ostanite, pa kasnije idite" :D Ipak nije uspeo da nas nagovori, polako smo krenuli u obilazak, i čuli se sa Pedjom (koji je imao obaveze i nije mogao odmah da nam se priključi)
Stigli smo u sam centar, ni kiša i mrak nas nije sprečio da šetamo i obilazimo ovaj prelep grad.
Evo par slika, pa nastavljam ovu opširnu priču :) Nažalost bio je mrak, pa nisu dobro ispale, ali šta je-tu je...
Image
Na foru naše Knez Mihajlove, samo 100 puta lepše
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Poslednji put menjao PEX dana Uto Maj 11, 2010 12:32 pm, izmenjena samo jedanput
PEX
Profesionalni vozač

Postod PEX » Pet Maj 07, 2010 2:59 pm

Image
Onda mi Dule pokazuje radnju sa skupocenim nakitom i satovima
Image
27.000€
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
PEX
Profesionalni vozač

Postod PEX » Pet Maj 07, 2010 3:45 pm

Idemo dalje
Image
Image
Image
Image
Aaaaa, onda je usledila večera u "Mek-Leskovcu", pravi naši specijaliteti
Gurmanska sa kajmakom, šopska i ostalo :) I na kraju HEINEKEN :)
Image
Image
(Zahvaljujem Duletu na odličnoj večeri)
Posle večere smo se našli sa Pedjom, i zaputili se u "ordinaciju", u kojoj smo ostali do 00:00h (ima Dule slike), ostali bi i duze, ali nažalost gradski prevoz vozi samo do 00:30h, tako da smo žurili... Odpratili su me do stana, i dogovorili smo se sa Pedjom da ujutru obavezno navrati do stanice, da upozna mog ćaleta i kolegu, i Setru naravno :) . Sa Duletom je pao dogovor da dodje ujutru do stana, pa svi zajedno da idemo do stanice.
PEX
Profesionalni vozač

Sledeća

Povratak na Reportaže sa putovanja