Logo

Pogon "Novi Beograd" (06.04.2008-29.04.2012)

Stare i zaključane teme

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 8:42 pm

A majsore,autobus sa menjace koji ima opciju za 1,2,3,D,N i R je dokazano bolji.Autobus brze startuje...Ne verujem da bas sve u potpunosti radi na "Karaburminim" vozilima,a na "Novobeogradskim" nista.
Idemo dalje,jeste razlika u kilometrazi bitna,ali za tehnicku ispravnost ovog vozila moze da garantuje ceo pogon "Novi Beograd",ne samo ja.
Dalje,taj ventilator stvarno postoji,pa ti sad misli sta god hoces.Na pr.autobus hladi vozacu samo prostor oko nogu,dok ovaj odozgo fino dodje vozacu leti,da ga malo osvezi.Pravo da ti kazem radi super,e sad...Mozda sam pogresio sto se tice povezivanja ventilatora,ali u vezi funkcionalnosti nisam nikako.
Ja uvek stajem na stranu slabijeg,stoga verujem da "Novi Beograd" ima velike potencijale i mogucnosti,ali se one ne mogu dokazati na pravi nacin zbog nekih razloga.
Mozda imam samo 15 godina,ali od tih 15,12 sam proveo vozeci se i uceci dosta toga o autobusima pogona "Novi Beograd",tako da znam sve odlicno.
I samo jos ovo:da je vise autobusa kao sto su 484 i 1111 pogon "Novi Beograd" bi bio sjajan.Nadam se da ce nova vozila biti dobro odrzavana i svakako bolja od "Karaburminih". 8)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Postod Darko » Sub Maj 17, 2008 8:55 pm

Jesi tvrdoglav stvarno. Menjaci su u tehnickom smislu isti, razlika je u upravljackoj jedinici tj sto kod ovoga imas mogucnost zadavanja brzine tj da mu ne das da salta u drugu ili trecu dok kod onoga to nemas i tu je cela razlika. Performanse apsolutno iste jer je i menjac apsolutno isti.

Verujem ja da je taj autobus ispravan nisam nijedno cak ni rekao da nije, poenta price i jeste bila koji je od bas ta dva u boljem stanju i realno 767 jeste bolji jer je manje unistavan po gradu. Za ventilator sam rekao jer si rekao specijalni ventilator koji je povezan na grajanje i hladjenje a u stvari kad pogledas to ko sebe u autu napravis za 10min, pa video si taksiste po gradu sa starim zastavama i ventilatorom na sred komandne table :) Mislim dobro primer malo nije na mestu, stilo ima klimu ali kapiras poentu...

NBG ima potencijale. Kad se 80% radnika tamo dovede u red. Da se ne krade, da se vodi racuna o autobusima, da se postuju rokovi servisiranja, da se STVARNO popravi ono sto majtor napise da ne valja a ne da pise 2 meseca da se oseca ulje i da 2 meseca autobus takav izlazi na ulicu itd itd.

Da moze da se radi dobro dokaz su Japanci koje su morali da paze, dakle sve ostalo je cist nemar i bezobrazul neodgovornih pojedinaca.
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod milos265 » Sub Maj 17, 2008 9:47 pm

To sto si rekao za tastaturu menjaca je tacno. Nije bitna tastatura, vec sam menjac odnosno broj brzina. I zaista je besmisleno reci za bilo koji od tih menjaca da je los! Za 68, koja je izrazito ravna linija njemu bi lepo pasovao i menjac sa samo tri brzine! Veci izbor brzina i mogucnost mehanickog blokiranja preko tastature je vazniji na opterecenim i zahtevnim linijama. Ja sam na 67, recimo vozio NEOPLAN-a sa 6 brzina i isao je jako dobro ali mu nije bio neophodan toliki broj brzina.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 9:51 pm

Tu te podrzavam.Pogon "Novi Beograd" je jos od 90.tih godina bio nekako zapostavljen.Nema discipline u radu,ali dobro,bice bolje.
Inace,samo da kazem da su "Japanci" pogona "Novi Beograd" cak sta vise mnogo bolje odrzavani za razliku od "Karaburme",cija vozila cale i ja cesto srecemo pokvarena.
Zbog ovoga sam dobio neverovatnu zelju da vidim licno i taj 767 i detaljno ga uslikam,pa da vidimo.
Inace,fotografije 484 cete dobiti uskoro,kada ga budem detaljno uhvatio.
Prihvatam to da je 767 u smislu cuvanja voznje po gradu bolji,ali tehnicki i po opremi nije svakako.
Hvala na "dobroj" polemici Darko. :D :wink:
Poslednji put menjao Stefan Bgd dana Sub Maj 17, 2008 9:53 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 9:52 pm

milos265 je napisao:To sto si rekao za tastaturu menjaca je tacno. Nije bitna tastatura, vec sam menjac odnosno broj brzina. I zaista je besmisleno reci za bilo koji od tih menjaca da je los! Za 68, koja je izrazito ravna linija njemu bi lepo pasovao i menjac sa samo tri brzine! Veci izbor brzina i mogucnost mehanickog blokiranja preko tastature je vazniji na opterecenim i zahtevnim linijama. Ja sam na 67, recimo vozio NEOPLAN-a sa 6 brzina i isao je jako dobro ali mu nije bio neophodan toliki broj brzina.

Ovaj drugi menjac su mu stavili jos pre nego sto je dat na 68. :)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod danilo » Sub Maj 17, 2008 10:00 pm

Automatski menjači koji imaju pored tastera D,N i R (brzina, ler i rikverc) i tastere 1,2, a ponekad i 3 jesu bolji i to se najbolje vidi na uzbrdici, ubaciš ga u 1 ili 2 ili 3 i nema šaltanja, tako da onda može da izvuče uzbrdo, ako je pun :!: :wink: 8) :D Znači votiš ga samo u jednoj od 3 brzine :!:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 10:02 pm

Plus kad je zima i poledica,a on radi na primer na 59 ili cak na 88(ne vezano za autobus)... :)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod milos265 » Sub Maj 17, 2008 10:03 pm

Hajde vi meni objasnite nesto, zasto se uopste prepirete? I u cemu je svrha takvog pazenja vozila u gsp-u, kad uvek moze da se nadje neko kome ce se taj auto svideti, ode u raspored, odnese pola praseta i dobije taj bus? Takvih sam prica cuo od kolega iz gsp-a GOMILU!
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 10:06 pm

Ne prepiremo se,blaze receno vodimo raspravu o autobusima.Ja sam samo istakao kakav je 484,ali se izgleda nasao suparnik 767 koji je u rangu 484,pa smo morali to da utvrdimo. :)
Inace,to za dobijanje vozila je tacno,ali ne vazi za sve ljude.Moj cale nije dobio nov autobus na zaduzenje punih 17 godina,sve dok nisu stigli novi ik-218n.Jeste on vozio nove autobuse,ali ga nikad nije dobio kao svoje stalno zaduzenje,vec je kao sto znate vozio donaciju sa "Karaburme"... :o
Poslednji put menjao Stefan Bgd dana Sub Maj 17, 2008 10:09 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Darko » Sub Maj 17, 2008 10:06 pm

milos265 je napisao:Hajde vi meni objasnite nesto, zasto se uopste prepirete? I u cemu je svrha takvog pazenja vozila u gsp-u, kad uvek moze da se nadje neko kome ce se taj auto svideti, ode u raspored, odnese pola praseta i dobije taj bus? Takvih sam prica cuo od kolega iz gsp-a GOMILU!

Ziva istina...
Darko
Član

Postod avramovicsasa » Sub Maj 17, 2008 10:09 pm

Hajde da malo smanjimo tenziju,obojica ste u pravu i nema potrebe za
raspravama.
Darko je u pravu u konstatacijama da vozilo koje je stalno u radu brze i
propada III smene,ne verovatna guzva,losa putna mreza,slabo odrzavanje,mali odmor vozila izmedju smena i sl.sve utice na otkaz vozila
potrebnijem remontu pre predvidjenog roka kao i rashod zbog brzog dotrajavanja vozila,Beogradu je potreban veci broj autobusa,Metro ili neki
drugi vidovi prevoza ili reorganizacija celokupne mreze JGP-a jer nam
autobusi i ostala vozila brzo dotrajavaju sto se i vidi,u ovom primeru verovatno ce 767 dugo ostati u saobracaju jer je postedjen opterecenja pa po svemu sudeci i odrzava se.
Stefan je u pravu sto se tice autobusa 484 koji je dosao medju zadnjima iz serije IK-103,vozilo je odlicno uradjeno fabricki i svaka cast do sada nije imao ozbiljnijih kvarova,majstor Sale je poznat po tome da voli autobuse pre svega a kada zaduzi cuva ga kao da je njegov,toliko se trudio oko 565 kada ga je duzio i evo on je i poslednji IK-111 koji je u redovnom prevozu putnika,jelkice,prostirke i ostalo to je sve deo kulture
vozaca ali Stefan je u pravu da kada vozac pazi kako odrzava vozilo,tehnika voznje,cuvanje i zakljucavanje,rad vozila na maticnoj liniji
moze produziti vek vozilu i pored teske eksplatacije i onako staro vozilo moze biti ispravno i pouzdano.
Obojica se razumete u vozila i saobracaj i nema potrebe za raspravama ali u svakom slucaju vazno je da se vozila cuvaju i da se kvarovi na vreme otklanjaju jer kao sto znate jedan kvar izaziva drugi i to dalje ide
lancano.
U GSP-u postoje linije gde se kola ne cuvaju kao sto su 91,511,601 i da sada ne nabrajamo dalje,za to nisu krive linije i broj putnika koji se prevoze vec iskljucivo vozaci i organizacija GSP Beograd.
Kada je vec Darko spomenuo gr.br.480 on je kao sto znate isao u Kosmaj
na ispomoc do dolazaka Mutanata,cuo sam da ih Kosmajci ne cuvaju bas
najbolje to je kriv GSP jer se pogoni ponasaju kao da su zasebni prevoznici.
Inace Darko moram da te razocaram trenutno Pogon Karaburma pored Pogona Dorcol imaju najlosije odrzavanje,pre dva meseca sam radio na
terminusu Mirijevo 3,poludeo sam bilo je dosta ispadanja sa linije 27,
sihtasi nisu izlazili ili su redovno kasnili ili su izlazili sa losim kolima tako da su privatnici krojili red voznje kako su hteli bez kontrole Otpravnika ili
Dispecerskog centra,Novi Beograd i Zemun su popravili svoje odrzavanje
poslednjih godinu dana imaju sve manji broj vuca,Raspored pogona Novi
Beograd prati brojno stanje vozila na linijama i shodno mogucnostima obezbedjuju sto hitniju zamenu vozila.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 10:16 pm

E,onda evo zakljucka o svemu ovome o cemu smo picali Darko i ja.Sale je sve napisao.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Darko » Sub Maj 17, 2008 10:18 pm

Da ali slozices se da to mogu biti i izolovani slucajevi jer znam ja i dosta primera na drugoj strani ali iskreno drago mi je ako su se NBG i Zemun popravili.

Inace sta sad vozi na 53 sve?

Video sam 1287, 1190 je skinut sa 56, sta jos?

@Stefan

Ti si mi duzan kad budes isao sa caletom u pogon da vidis sta je sa 1241 :) Mnogo dugo ga vec nema....
Darko
Član

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 10:20 pm

Jos i 1291 sa 75-ice 1299 sa 17-ice koliko ja znam. :)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 10:25 pm

Darko je napisao:Da ali slozices se da to mogu biti i izolovani slucajevi jer znam ja i dosta primera na drugoj strani ali iskreno drago mi je ako su se NBG i Zemun popravili.

Inace sta sad vozi na 53 sve?

Video sam 1287, 1190 je skinut sa 56, sta jos?

@Stefan

Ti si mi duzan kad budes isao sa caletom u pogon da vidis sta je sa 1241 :) Mnogo dugo ga vec nema....

Moram da te razocaram... :(
Image
Doslo mi da zaplacem kada sam ih video onakve... :cry:
Inace,slikao sam sve do jednog koji su bili u kvaru ili koji su rsakodovani,a slike cu postaviti kompletno ili u galeriji ili cu otvoriti novu temu.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva