Logo

Pogon "Centrala"-tramvaji 2

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod Marko » Pon Jun 07, 2010 3:07 pm

Image
Linija 9 gb 388 na Novom Beogradu
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Sponzor

Postod danilo » Pon Jun 14, 2010 11:33 pm

U petak me je vozio Čoperac 407-48 u šihti na 22/9 od Hrama Svetog Save do Hajata.
Šta reći, super vagoni, odlično vuče, dobro koči, rade svi instrumenti osim brzinomera, kome je kazaljka konstantno na nuli. Čist, uredan, utegnut, samo reči hvale za njega i ostale Čoperce :!: :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Marko » Uto Jun 15, 2010 3:27 pm

Image
Linija 7 gb 216-299 kod Kalimegdana
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

Marko
Član

Postod Stefan Bgd » Sre Jun 16, 2010 12:17 am

Katica gar.broj 280 ponovo u saobraćaju,jutros viđen,ima reklamu Mamma Mia.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod danilo » Sre Jun 16, 2010 12:45 pm

Da GB 280 sam ja juče video kad sam vozio bajs na liniji 7 i baš sam se ačudio, gledam iz daljine, ma reko jel moguće, mora da mi se pričinjava, ka dono nije, stvarno izašao u saobraćaj :)
Sve pohvale za Remont, dosta tramvaja je sređeno za kratko vreme :!: :D

-------------------------------------------------------------------------------------

Juče me je vozio Divag sa GB 618-1401 na liniji 9, od Slavije do Bloka 44. Krenuo ja iz škole, otpešačim do Slavije, pohvatam trole za današnji pregled, i reko idem na tramvaj. Kad ono nađe Divag, a njima se baš retko vozim i reko sam moram da se provozamnjime onako pošteno i onda umseto da odem dp Hajata, opalim skroz do Bloka 44.
U odličnom je stanju s obzirom na godine i ko zna kolko pređenih kilometara, ide ko strela, dobro koči, mali zaustavni put.
Rade oba manometra za kočenje, takođe je voltmetar AKU baterija ispravan, ali brzinomer ne radi.

Pozdrav :!: :) :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Čet Jun 17, 2010 8:22 pm

Mene juče vozio 609-1426 na liniji 9 sve u svemu za svoje godine se dobro drži.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod mihajlo » Sub Jun 19, 2010 12:29 am

vagon 202 na liniji 11 ...... na 2/11. *juče(sinoć) ga vozio moj burazer.

Image
Image
mihajlo
Član

Pridružio se: Ned Apr 18, 2010 9:11 am

Postod Marko » Sub Jun 19, 2010 1:04 pm

Image

Marko
Član

Postod danilo » Uto Jun 22, 2010 3:57 pm

Tokom jučerašnjeg dana sam uradio dve kontrole na tramvajima i to na dve Katice.

Prvo me je od Palilulse pijace do Trošarine vozio vagona sa GB 238 na liniji 10.
Prijatna vožnja, bez gužvi u saobraćaju, pa čak i bez problema na kružnom toku na Slaviji, trajala je nekih 35 minuta.
Vagon u veoma zadovoljavajućem stanju, odlično ide, fino vuče, pa čak i na uzbrdici u Vojvode Stepe i to po kiši, bez proklizavanja i bez ikakavih problema. Takođe je dobro i kočio na mokrim šinama, jer se u to vreme (negde oko 15:30) nakupila velika količina vode na šinama, usled pljuska koji jke zahvatio centar grada u to vreme.
Kabina vozača, odnosno sam pult i komanda tabla su malo sređivani, vidi se na napred pult šresvučen nekim kao skajem, kao i da je komadna tabla malo urednija, stavljene su i pločice sa natpisom za šta služi koji prekidač i lampica i tako malo je nešto doterivano što se toga tiče.
Ima digitalni ampermetar, voltmetar, brzinomer i sat i sve radi i svi parametri su bili u redu.
Pogledao sam i paletu pantografa i deluje kao da se dobro drži, na nju sam odmah obratio pažnju čim sam vide GB vagona, jer je ista pala prošle nedelje u Ulici Vojvode Stepe.

E onda sam predveče uradio i drugu kontrolu na Katici sa GB 330 sa linije 9.
On me je vozio od Hrama Svetog Save do Hajata. Vagon ide ko blesav, vuče nenormalno, ma ide ko munja. Još nije bilo gužve nigde, svce super prohodno i super smo stigli, takođe odlično koči, relativno mali zaustavni put.
On nema digitalne instrumente već one klasične i radi i voltmetar i ampermetar, kao i većina lampica na komandnoj tabli. Nema tahograf, kao ni gore pomenuti GB 238.
U prednjem delu mu je pregorela jedna neonka i nju bi trebalo zameniti u što skorije vreme.
Na oba tramavaja postoje ukupno četiri table sa bojem linije i na prednjem broj linije i trasa kretanja.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Marko » Uto Jun 22, 2010 9:10 pm

Image
Tramvaj gb 267 odlazi za garažu

Marko
Član

Postod mihajlo » Sre Jun 23, 2010 12:06 am

Sledeći put bar naglasi kad postavljaš sliku od pre godinu i više dana.
mihajlo
Član

Postod Marko » Sre Jun 23, 2010 1:14 pm

Ovo je tramvaj pogona centrala gb 267 još je u voznom parku gsp-a , a kada je slikan to je najmanje važno .

A ti bi mogao da smanjis potpis pošto više privlači pažnju nego to što slikaš .

Marko
Član

Postod profa_chb » Sre Jun 23, 2010 6:13 pm

mihajlo je napisao:Sledeći put bar naglasi kad postavljaš sliku od pre godinu i više dana.

matori, ako nisi provali, marko uvek kači stare slike :wink:

@ marko dobro si ga ulovio, sećam se reklame :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod mihajlo » Sre Jun 23, 2010 6:20 pm

Znam i ja da je to vagon 267 samo što odavno nije u takvom izdanju i naravno da je važno kad je slikan, to najviše može da zbuni one koji baš o Beogradu i njegovom gradskom prevozniku ne znaju mnogo, inače ja sam sa tramvajima rođen tako da nema potrebe da me mnogo učiš o njima, a to koliki će moj potpis da bude je samo moja lična stvar i o tome ja određujem, a tebi ako se ne sviđaju moje slike ne moraš brale ni da ih gledaš i još jedna stvar nikad rečenicu ili nov pasus (red) ne počinji sa slovom A.
mihajlo
Član

Postod Marko » Sre Jun 23, 2010 11:38 pm

Na tvoju veliku štetu moram da obratim pažnju na sve postavlja i piše pošto sam urednik u ovoj temi .
Potpis na fotografiji treba da bude diskretan a ne da on bude u prvom planu .
Sam tvoj odgovor i reakcija više govori o tebi .
Profesore neispravan se piše zajedno a ne odvojeno .

p.s.Tramvaji se proizvode a ne rađaju a to valjda znaš .

Marko
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu