Logo

Spašavanje trolejbusa gr.br.1-planovi i diskusije

Diskusije

Postod negas » Pet Jul 16, 2010 3:25 am

I ja prvi put vidim ovu akciju i peticiju! Avramovic sasa za tebe primedba shto nisi kontaktirao admina da postavi odmah na sajt obaveshtenje da popunimo svi do jednoga peticiju! Pa da se kaze potisali gradjani BG,a li i forumashi spec sajta za autbuse, trolejbuse...da bude potpora josh jaca-a ko ce da je da nego mi ovde! Dakle ja nisam pratio temu i ***CENZURISANO*** krivo mi je shto nisam pomogao-a mogao sam!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Pet Jul 16, 2010 3:32 pm

odmah po dobijanju informacije da je kec rashodovan otvorili smo ovu temu koja je bila vidljiva ali i ovako je učinjeno mnogo,bez brige :)
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Uto Jul 20, 2010 3:04 am

-Javila mi se sinoć novinarka Politike koja je kontaktirala Muzej i dobila je informaciju da je sastavljena Komisija koja treba uskoro da poseti GSP oko dogovora o prebacivanju ,,keca,,na njihov plac,zato je verovatno on i dobio gume proteklih dana.
Iz Muzeja su veoma zahvalni na našoj akciji,između ostalog plac muzeja je veliki pa bi kec stajao zajedno sa ostalim vozilima i mašinama po otvorenim nebom i čekao svoj red za rekonstrukciju.
Novinarka bi trebala ovih dana da objavi novi članak i kontaktira Direktore GSP-a o konačnom završetku akcije.
Izmedju ostalog kada se kec prebaci čekaju nas nove akcije ukoliko muzej nema finansijskih sredstava za rekonstrukciju,tada moramo naći donatora što pre.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Čet Jul 22, 2010 11:34 am

P O B E D A !!!!!!!!!!!!! :D :) :o 8) :lol: :P

Juče me je ponovo zvala Aleksandra Kurteš novinarka Politike i dala niz interesantnih vesti.
Zapravo GSP će nakon formalnog rashoda ,,keca,,pokloniti Muzeju što bi trebalo da se dogodi do početka Avgusta kada će biti prebačen na njihov plac,sobzirom da se radi o poklonu Dorćol će vratiti vozilo u prvobitno stanje odnosno vratiti mu sve vitalne delove.
Direktorka muzeja Sonja nas sve pozdravlja i drago joj je što je pokrenuta peticija i što je kod velikog broja Beograđana proradila Svest oko Kulturnog nasleđa Beograda i što je doneta ogromna popularnost Muzeju na koji su mnogi zaboravili i kojem su se javljali mnogi građani kako bi dali podršku.
Muzej je zaintresovan za dalju saradnju oko prikupljanja ostalih vozila tako da sada imamo šansu da spasimo prema dogovoru sa muzejom mnoga vozila od zaborava.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Stefan » Čet Jul 22, 2010 11:40 am

gb.1 sa tockovima
Image
Image
Image
Image
Korisnikov avatar
Stefan
Član

Pridružio se: Sub Apr 12, 2008 1:32 pm

Postod avramovicsasa » Čet Jul 22, 2010 11:51 am

odlično :)
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Čet Jul 22, 2010 7:28 pm

SUPEEEEEER :D :D :D :D
mogli bi da okupimo ekipu volontera za šmirglenje itd, i donatore?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod avramovicsasa » Sub Jul 24, 2010 9:32 am

Juče mi je javio jedan vozač da su ,,kecu,, vratili retrovizore i da su ga izvukli sa otpada gde je stajao.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod suikar » Sub Jul 24, 2010 10:05 am

Ja nisam iz Beograda,ali moram vam priznati,da mi je izuzetno drago,što će se sačuvati G.Br.1.
suikar
Član

Pridružio se: Ned Jan 10, 2010 10:56 pm

Postod avramovicsasa » Ned Jul 25, 2010 2:05 am

Hvala Suikar,nije bitno odakle podrška stiže važno je da je ima,trebalo bi što više sarađivati sa Muzejima u zemlji.

Inače ,,kec,,je prešlepan do Bravarnice i uvučen u halu gde se obavlja završna montaža svih poskidanih delova,verovatno će ga uskoro prebaciti u muzej.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod MILE » Ned Jul 25, 2010 12:25 pm

avramovicsasa je napisao:Inače ,,kec,,je prešlepan do Bravarnice i uvučen u halu gde se obavlja završna montaža svih poskidanih delova,verovatno će ga uskoro prebaciti u muzej.

Jedva čekam da završi u muzeju, a što se tiče akcije svaka čast na uspešnom završetku.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod avramovicsasa » Pon Jul 26, 2010 1:56 am

to je konačno,pitanje je dana kada će biti prebačen.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Pet Avg 06, 2010 3:54 am

Image

Image

gr.br.1 parkiran na svoje mesto,verovatno čeka promociju novih trola pa da zauzme svoje mesto u muzeju.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Ned Avg 15, 2010 4:22 am

Juče sam dobio informaciju da je u Politici objavljen kraći članak u kojem
Gosp.Nikolić Generalni Direktor GSP-a daje konačnu potvrdu da će kec u muzej iako je još uvek na placu Dorćola.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod CKD-KT4 » Ned Avg 15, 2010 4:28 pm

avramovicsasa je napisao:Juče sam dobio informaciju da je u Politici objavljen kraći članak u kojem
Gosp.Nikolić Generalni Direktor GSP-a daje konačnu potvrdu da će kec u muzej iako je još uvek na placu Dorćola.

Kao dojavljač, prenosim dotični članak:
"Politika", 13. avgusta 2010. je napisao:Najstarija „trola“ uskoro u muzeju

Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“ obavestilo je juče Muzej nauke i tehnike da će mu uskoro proslediti najstariji gradski trolejbus. Radoslav Nikolić, generalni direktor GSP-a, očekuje da će „trola“ sa rednim brojem jedan ubuduće biti pod nadzorom muzeja. Vozilo će najverovatnije u dvorištu biti parkirano pored parne lokomotive* i dela mašine izvučene iz havarisane termoelektrane. Ideju da se „kec“ otrgne iz zaborava pokrenula je „Beogradska hronika“ našeg lista na inicijativu čitalaca, koji su se javljali sa željom da se trolejbus sačuva i svedoči o delu istorije javnog saobraćaja u Beogradu. Trolejbus će dobiti „ličnu kartu“ sa podacima o poreklu, istorijatu, kao i „detaljima“ koliko je godina i na kojim linijama korišćen.
D.S.

*: nije u pitanju lokomotiva, već lokomobila, koja je dosta dugo bila izložena u Knez Mihailovoj ulici tokom devedesetih.
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije