Logo

Neoplan Skyliner

Diskusije posvećene autobusima na sprat.

Postod man » Sre Avg 18, 2010 1:26 am

alexandargh je napisao:
man je napisao:Ok, hvala.

Nije to možda loše, mogu se tu ugurati neki dodatni sadržaji (tipa play station-a ili nekih drugih konzola...ili napraviti "zabavu za odrasle" 8) :lol: )

Samo je napraktično jer se onaj skibox mora stalno nositi...a ako je neki duži put treba sigurno još i prikolica. Srećom 122 nije dug, pa se može i velika prikolica zakačiti ako zatreba :)

Hahah, može se tu svašta napraviti. 8)
Problem je, naravno, prtljag i ski boksevi, koji samo ruže bus. :roll:

Pa meni ti skibosevi nisu nimalo ružni kod novijih autobusa, ako su njihovi original (posebno kad autobus nije baš dug...recimo 1122 ili 122 obični).
Mada mislim da nebi previše bilo važno i ako je iza neki sky box napravljen prije 2 svj. rata, ako putuješ tim busom :D

Kolika je ukupna dužina busa sa prikolicom? Isto kao kod kamiona, 18.75?
man
Član

Pridružio se: Čet Maj 13, 2010 10:57 pm

Sponzor

Postod alexandargh » Sre Avg 18, 2010 1:30 am

man je napisao:
alexandargh je napisao:
man je napisao:Ok, hvala.

Nije to možda loše, mogu se tu ugurati neki dodatni sadržaji (tipa play station-a ili nekih drugih konzola...ili napraviti "zabavu za odrasle" 8) :lol: )

Samo je napraktično jer se onaj skibox mora stalno nositi...a ako je neki duži put treba sigurno još i prikolica. Srećom 122 nije dug, pa se može i velika prikolica zakačiti ako zatreba :)

Hahah, može se tu svašta napraviti. 8)
Problem je, naravno, prtljag i ski boksevi, koji samo ruže bus. :roll:

Pa meni ti skibosevi nisu nimalo ružni kod novijih autobusa, ako su njihovi original (posebno kad autobus nije baš dug...recimo 1122 ili 122 obični).
Mada mislim da nebi previše bilo važno i ako je iza neki sky box napravljen prije 2 svj. rata, ako putuješ tim busom :D

Kolika je ukupna dužina busa sa prikolicom? Isto kao kod kamiona, 18.75?

Ne znam zašto se uopšte koriste ti ski boksevi, šta ni jedan deker nema dovoljno velik prtljažni prostor? Nije mi jasno. :?

Za dužinu sa prikolicom ne znam, ali je sigurno teže za parkiranje.

Mislim da idemo malo OFF ovde. :roll:
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Pridružio se: Uto Jun 08, 2010 11:36 pm

Postod Krle » Sre Avg 18, 2010 9:15 am

Kao sto i ima kaze-koriste se za skije, na Zapadu, kod nas naravno imaju i druge namena.I sta ti nije jasno?Od 80 ljudi, bar 20 devojaka ponese po 2 torbe(vozio sam studente u Budvu na 5 dana, devojka je ponela 2 velika kofera-"imam 6 kupacih") i eto "belaja", gde ces tolike stvari, na krov?
Krle
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:55 pm

Postod man » Sre Avg 18, 2010 3:52 pm

Pa da, dekeri imaju 6-7 kubika prtljažnika (koliko sam skonto), a 70+ putnika...dok ovi hdh imaju 10+, na 50-60 putnika. I svejedno neki opet moraju skibox ili prikolicu vući (a neki je možda i vuku posebno, nevezano za putnike, kao onaj neki atlassib).

Ja sam jednom davno išao dekerom na 2dnevni izlet u srednjoj, i bilo je
gusto (bez ski boxeva i tih fora) :D

BTW što se tiče krova, to oni po africi zanimljivo rješavaju...imao sam prije sliku autobusa sa stvarima na krovu, i povrh tih stvari je bio još i auto (lii možda i 2....kako su ih samo stavili gore :roll: )
man
Član

Postod toma » Sre Avg 18, 2010 4:04 pm

Jedan primer iz iskustva: Tura za Nesebar 49 putnika u autobusu, u boksevima mesta koliko hoces, tura za Grcku sa istim,cak i manjim brojem putnika ne mogu da smestim sve stvari u boksevima. A zamislite kako je tek u dekerima.
toma
Član

Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 7:36 pm

Postod Jovan » Sre Avg 18, 2010 5:53 pm

toma je napisao:Jedan primer iz iskustva: Tura za Nesebar 49 putnika u autobusu, u boksevima mesta koliko hoces, tura za Grcku sa istim,cak i manjim brojem putnika ne mogu da smestim sve stvari u boksevima. A zamislite kako je tek u dekerima.

Zamislite tek kako je na redovnim linijama iz inostranstva, prije 2-3 mjeseca iz Njemacke 12 putnika, a torbe po sjedistima :lol:
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod PEX » Sre Avg 18, 2010 7:41 pm

Jovan je napisao:
toma je napisao:Jedan primer iz iskustva: Tura za Nesebar 49 putnika u autobusu, u boksevima mesta koliko hoces, tura za Grcku sa istim,cak i manjim brojem putnika ne mogu da smestim sve stvari u boksevima. A zamislite kako je tek u dekerima.

Zamislite tek kako je na redovnim linijama iz inostranstva, prije 2-3 mjeseca iz Njemacke 12 putnika, a torbe po sjedistima :lol:

Iz Pariza i u Pariz u Fudeksu se uvek muka muči sa stvarima, napuni se puna prikolica + ceo prtljažni prostor u dekeru. To je prosto neverovatno koliko naši ljudi nose stvari, a torbe i koferi od metra, neretko se dešava da oba vozača moraju da podignu jednu torbu, takodje i da šoferu ručka ostane u ruci :mrgreen:
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod alexandargh » Sre Avg 18, 2010 8:53 pm

PEX je napisao:
Jovan je napisao:

Iz Pariza i u Pariz u Fudeksu se uvek muka muči sa stvarima, napuni se puna prikolica + ceo prtljažni prostor u dekeru. To je prosto neverovatno koliko naši ljudi nose stvari, a torbe i koferi od metra, neretko se dešava da oba vozača moraju da podignu jednu torbu, takodje i da šoferu ručka ostane u ruci :mrgreen:

"Omnia mea mecum porto" (lat.) :D
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Postod man » Sre Avg 18, 2010 10:01 pm

Onda moraju još smisliti kako da stave veliki skibox+prikolica. Ili uzeti kamionsku prikolicu :D
man
Član

Postod alexandargh » Sre Avg 18, 2010 10:02 pm

man je napisao:Onda moraju još smisliti kako da stave veliki skibox+prikolica. Ili uzeti kamionsku prikolicu :D

Ma mislim da je najbolje da autobus ima pratnju omanjeg kamiona. 8)
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Postod PEX » Sre Avg 18, 2010 11:21 pm

man je napisao:Onda moraju još smisliti kako da stave veliki skibox+prikolica. Ili uzeti kamionsku prikolicu :D

Ako već staviš ski-boks, ne možeš prikolicu ;)
PEX
Profesionalni vozač

Postod man » Čet Avg 19, 2010 12:42 pm

Hm...čini mi se da sam ovde na forumu vidio neke slike koje pokazuju suprotno...neka Setra DT je bila (200 ili 300)...

Edit: http://autobusi.net/forum/viewtopic.php ... rt=195#top (pri dnu, 328 sa CH tablicama...)
man
Član

Postod PEX » Čet Avg 19, 2010 1:53 pm

man je napisao:Hm...čini mi se da sam ovde na forumu vidio neke slike koje pokazuju suprotno...neka Setra DT je bila (200 ili 300)...

Edit: http://autobusi.net/forum/viewtopic.php ... rt=195#top (pri dnu, 328 sa CH tablicama...)

Ja znam da na S 431 DT ne mogu oboje da kače ;) Jer skibox ide skoro do same donje ivice autobusa. Mada, sve zavisi kojih je gabarita.
http://photostef.over-blog.com/article-27293033.html
PEX
Profesionalni vozač

Postod man » Čet Avg 19, 2010 5:06 pm

Da, na 431 nebi ni zbog ukupne dužine baš mogla neka (poštena) prikolica...ali 328 žemo :D

I da nebudem skrot off, i n122/1122 :D
man
Član

Postod nocturne » Sre Avg 25, 2010 3:40 pm

nocturne
Član

Pridružio se: Čet Jun 18, 2009 3:00 am

PrethodniSledeća

Povratak na Autobusi na sprat