Logo

Spašavanje trolejbusa gr.br.1-planovi i diskusije

Diskusije

Postod Mickey » Ned Avg 15, 2010 8:33 pm

bas super,ali mogli su da pomenu forum... no nema veze,vazno je da cemo i posle mnogo godina moci da vidimo kako je izgledao vozni park gsp-a na kraju XX i pocetku XXI veka!
kolege,svaka cast na akciji :wink:
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Pon Avg 16, 2010 10:29 am

Svi koji su učestvovali u ovoj akciji direktno ili indirektno pominju se kao grupa Građana,čitaoci.
Nadam se iskreno da će Muzej negde u prilogu spomenuti preko 60 imena ljudi koji su učestvovali u ovoj akciji jer smo zapravo mi zajedno sa Listom Politika spojili GSP i Muzej.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod profa_chb » Sre Avg 18, 2010 11:04 am

i da uđe u zapisnik da je profa_chb nakupio 17 potpisa poštenih građana republike srbije :D :P
šalu na stranu, drago mi je što je akcija uspela, i nadam se da ćemo praviti još ovakvih, tojest da nećemo morati, već da će se ovima iz gsp-a kazati samo :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod avramovicsasa » Sre Avg 18, 2010 7:00 pm

Očekuje nas puno posla kada ,,kec,,bude prebačen u Muzej,ta priča još nije završena.
Moramo sa Direktorkom Muzeja dogovoriti da se od GSP-a preuzme originalni Ruski kompresor,vrata,kontrolna tabla,znak ,,ZIU,,originalna svetla i farovi ukoliko ih još negde ima u Depou što bi pomoglo da se kec vrati u originalno stanje iz 1979 godine ukoliko to muzej bude želeo ali cilj je da svaki eksponat bude originalan.

Posle nas dosta posla čeka oko dogovora o restauraciji,prikupljanje novca
donatori to će biti veoma teško.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Čet Avg 19, 2010 7:37 pm

samo da ga u mueju ne ofarbaju u roze i ne stave farove od punta :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Stefan » Čet Avg 26, 2010 12:41 am

gb.1
Image
Image
Image
Korisnikov avatar
Stefan
Član

Pridružio se: Sub Apr 12, 2008 1:32 pm

Postod avramovicsasa » Čet Avg 26, 2010 1:50 am

skinuli su mu ovu trulež oko točkova,baš učtivo svaka čast.

Stefane desetka za trud oko slika,odlične su. :D
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Stefan » Čet Avg 26, 2010 2:19 am

Hvala
Korisnikov avatar
Stefan
Član

Pridružio se: Sub Apr 12, 2008 1:32 pm

Postod avramovicsasa » Pet Avg 27, 2010 4:27 am

gr.br.1

Image

Juče sam razgovarao sa Šefom saobraćaja Pogona Dorćol i lično sam mu se zahvalio što su sačuvali ,,keca,,još jednom mi je potvrdio da ,,kec,,ostaje u kompletnom stanju i da će uskoro biti prebačen u Muzej na čuvanje.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Uto Sep 14, 2010 5:21 am

Iskreno ne dopada mi se kako se ,,kec,,čuva pred prebacivanje u Muzej Nauke i Tehnike,skinuto mu je pre izvesnog vremena jedno staklo a i sada mu fali i levi bočni žmigavac,to je sa njega verovatno skinuto ili je udaren prilikom parkiranja rashodovanih trola. :cry:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sub Sep 25, 2010 2:01 am

Juče sam razgovarao sa Novinarkom Politike vezano za ,,keca,, imamo vest da je negde zastoj oko prebacivanja,još uvek nije potvrđeno ali se čeka najverovatnije odobrenje Grada Beograda da ,,kec,,postane vlasništvo Muzeja što bi trebalo uskoro da se dogodi.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Pon Nov 01, 2010 12:08 pm

profa_chb
Mašinski inženjer

Postod avramovicsasa » Uto Nov 09, 2010 4:29 am

-Danas sam poslao pismo(mail) Gospođi Slavici Stevanović Menadžerki za odnose sa Javnošću GSP Beograd.

-Poštovana Gospođo Stevanović,

-Prošlo je gotovo 5 meseci od početka projekta Očuvanja trolejbusa gr.br.1 kao pokretnog Kulturnog nasleđa Beograda koji je pokrenula Grupa Građana u vidu Peticije uz medijsku podršku lista ,,Politika,,uz saradnju i podršku GSP Beograd.

-Želeli bi da saznamo kako napreduju pregovori oko prebacivanja ovog trolejbusa sa placa Pogona Dorćol u dvorište Muzeja Nauke i Tehnike i da li je potrebna pomoć oko koje bi mogli da se organizujemo u Grupi kako bi što pre uspešno završili ovaj projekat.

-Takođe izražavamo zabrinutost na osnovu informacije koju smo dobili od Izvora bliskih Pogonu Dorćol da se do kraja meseca sprema sečenje trolejbusa gr.br.1,
koja je unela strah i nemire među sve potpisnike peticije Grupe Građana kojima je stalo da se ovo vozilo otrgne od zaborava i bude svedok jedne lepe istorije Beograda.

-Nadamo se da su to samo dezinformacije i da ćemo zajedničkom saradnjom ovaj projekat uspešno obaviti.

S poštovanjem

Avramović Saša
Ispred Grupe Građana

Nadam se da ćemo dobiti neku novu korisnu informaciju.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sre Nov 10, 2010 6:28 pm

-Danas sam dobio informaciju da je na ,,kecu,, vraćeno levo bočno staklo koje je skinuto(Razbijeno) :)
avramovicsasa
Otpravnik

Postod cuburac1993 » Čet Nov 25, 2010 10:38 am

E a oce li ovi iz GSP-a da mu vrate staru kolor semu Crvenu i belu.,
Mislim bio bi red posto je dosao u crvenoj i beloj boji takav bi i otisao u toj boji a ne u naranđastoj boji
cuburac1993
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 12:29 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije