Video sam juče nove trole, poslepodne u Ulici Kralja Milana, ali se nisam vozio, ali gledaću da se provozam ovih dana, sutra, prekosutra.
Znači ipak 30 komada, a ne 24 kako su ovi na televiziji rekli i što nisu pustili svih 30 juče u saobraćaj ili nanjimna nije odradžen tehnički pregled pa su zbog toga i dalje u garaži...?
Još nešto da pitam, jel smo mi na kraju dobili one trole koje je odbio Petrograd (nisam siguran da li beše Pertrograd ili neki drugi grad), hoću reći da li su oni među ovih 30 što je do sada stiglo...? Znam da je bilo reči da mi, takoreći, dobijamo trole koje su odbijene i koje su stajale u krugu fabrike.
I jedno tehničko pitanje, da li se vuni elektromotri na novim trolama napajaju jednosmernom ili naizmeničnom strujom...? Bilo je negde i na forumu reči da su AC motori, ali mi je to malo čudno, jer se u elektrovuči obično koriste DC motori. Na televiziji rekoše da imaju AC motore i da zbog toga troše manje struje, mada to je čista novinarska nebuloza, mogu jedino manje struje da troše, ako imaju rekuperativni način vuče.
Pozdrav