Logo

JKP Autotransport, Pančevo

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Postod Nele Nibus » Pon Okt 04, 2010 1:23 am

Stefan Bgd je napisao:Pa dobro Francuzi jesu poslali staro vozilo,ali je ono mnogo bolje bilo održaovano kao staro tamo u Francuskoj nego kod nas nova vozila.Evo čist primer za to je onaj gar.broj 263 koji si uslikao.Da plačeš od muke kada vidiš autobus u takvom stanju,a proizveden je 2005-e godine.
Opet sa druge strane,oni gar.brojevi 265 i 269 prilično dobro izgledaju. 8)
U svakom slučaju,Nešo tebi sve pohvale za sve bolje i bolje slike.Samo tako nastavi. :wink:

Hvala, a za buseve mogu samo da kazem sve sto dodje u ATP to pametni vozaci upropaste, ne mislim na sve ali velika vecina.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Sponzor

Postod Nele Nibus » Pon Okt 04, 2010 1:23 pm

Evo jos jedna slidza za kolege Ikarbusovce, IK 103p Konto 259
Image

Uploaded with ImageShack.us
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod 9398 » Uto Okt 05, 2010 9:36 pm

Marko je napisao:Image
Ovo je valjda Reno linija Pančevo - Beograd

Ovako nešto ima ili je imao Autosaobraćaj Kragujevac.Iste su boje,možda je to baš taj :?:
9398
Član

Pridružio se: Čet Avg 26, 2010 10:44 pm

Postod 9398 » Uto Okt 05, 2010 9:46 pm

Stefan Bgd je napisao:Au čoveče,pogledaj onog prvog ik-103P na šta liči,haos a bus nema još ni 5 godina... :(
Sve pohvale za slike. :wink:

Zar ovaj nije stariji od pet godina vidi se po prozorima,liči mi da mu je menjana prednja maska?
9398
Član

Pridružio se: Čet Avg 26, 2010 10:44 pm

Postod Nele Nibus » Uto Okt 05, 2010 10:07 pm

9398 je napisao:
Marko je napisao:Image
Ovo je valjda Reno linija Pančevo - Beograd

Ovako nešto ima ili je imao Autosaobraćaj Kragujevac.Iste su boje,možda je to baš taj :?:

Nema samo Auto saobracaj nego jos neki u drugim gradovima Srbije ATP ima 3 takva i stigli su kao donacija iz Francuske pre mozda 2 ipo godine.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Stefan Bgd » Uto Okt 05, 2010 11:20 pm

9398 je napisao:
Stefan Bgd je napisao:Au čoveče,pogledaj onog prvog ik-103P na šta liči,haos a bus nema još ni 5 godina... :(

Zar ovaj nije stariji od pet godina vidi se po prozorima,liči mi da mu je menjana prednja maska?

Ne,cela ta serija od 263 do 269 je 2005-o godište.Nemoj da te zavaravaju prozori sa kederima,a inače bus je u potpunosti originalan,samo malo zapušten.
Evo ti gore gar.broj 259,on je starija serija iz 2003-e godine. :arrow: :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Nele Nibus » Uto Okt 05, 2010 11:24 pm

Stefan Bgd je napisao:
9398 je napisao:

Ne,cela ta serija od 263 do 269 je 2005-o godište.Nemoj da te zavaravaju prozori sa kederima,a inače bus je u potpunosti originalan,samo malo zapušten.
Evo ti gore gar.broj 259,on je starija serija iz 2003-e godine. :arrow: :wink:

Nije 263-269 vec od 260 ili 261 pa do 269.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Stefan Bgd » Uto Okt 05, 2010 11:53 pm

E onda OK,znam da su ih imali tu oko 10-ak komada,a pošto ih ti stalno viđaš onda si bolje upućen u numeraciju. :wink:
Uglavnom mislim da kada bi Autotransport generalno prefarbao sva svoja vozila i malko ih utegao,da bi mi imali jednog sasvim drugog prevoznika.No,kako situacija nalaže,to teško da može. :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Nele Nibus » Sre Okt 06, 2010 12:10 am

Stefan Bgd je napisao:E onda OK,znam da su ih imali tu oko 10-ak komada,a pošto ih ti stalno viđaš onda si bolje upućen u numeraciju. :wink:
Uglavnom mislim da kada bi Autotransport generalno prefarbao sva svoja vozila i malko ih utegao,da bi mi imali jednog sasvim drugog prevoznika.No,kako situacija nalaže,to teško da može. :roll:

Ima ih tako sad nisam bas siguran da li pocinje sa 260 ili 261 bice 260 ali autobusi su u tuznom stanju :(

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Nele Nibus » Ned Okt 10, 2010 11:58 pm

Evo slike 242 i 568 danas slikani na AS
Image

Image

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod cone » Pon Okt 11, 2010 11:24 am

Teška situacija u pančevačkom prevozniku
Gradski autobusi opet bez goriva

Pančevo - Samo mesec dana pošto je prva kriza u snabdevanju gorivom pančevačkog prevoznika ATP prevaziđena uplatom nedostajućih miliona iz gradske kuće, gradski prevoznik se ponovo našao u sličnoj situaciji. Da prošle nedelje autobusi ne bi ostali bez nafte a Pančevci na stanicama, grad je ponovo odrešio kesu.

- Bilo je ponovo dramatično. Pronašli smo u gradskom budžetu rezervu i jedinom snabdevaču gorivom ATP-a „Gaspetrolu“ isplatili oko 10 miliona dinara. Tako smo obezbedili funkcionisanje ovog javnog preduzeća u sledećih dvadesetak dana - kaže član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Miladin Šakić.

Mesečno ATP za gorivo troši oko 18 miliona dinara, tvrde uglas Zoran Topalović i Milan Marković, predsednici Sindikata „Nezavisnost“ i Samostalnog sindikata u ovom javnom preduzeću koje zapošljava oko 400 radnika.

- Krajem avgusta i početkom septembra grad je platio 15 miliona, pa smo za gorivo ostali dužni još 13 miliona. Sada se dug uvećao na 31 milion. I kada grad plati 10 miliona, ATP ostaje dužan još 21 milion dinara „Gaspetrolu“. Na ovaj problem upozoravamo od marta, ali nema ko da čuje. Hoćemo li na zimu gurati autobuse? - pita se sindikalac Topalović.

Za razliku od septembra gradska vlast sada najavljuje aktivniji pristup. Šakić tvrdi da će Gradsko veće od direktora ATP-a Slavka Peričina zatražiti da ukine nerentabilne linije, odnosno polaske prema više opština u Banatu.

- Dogovorili smo se da ukinemo nerentabilne linije prema Kovačici, Opovu, Zrenjaninu, Vršcu i Kovinu. Obavestićemo o tome pismeno rukovodstva ovih sredina. Sudbina tih linija zavisiće od raspoloženja tamošnjih vlasti da učestvuje u njihovom finansiranju - kaže Šakić.

Marković i Topalović potvrđuju da su vozači vraćeni kući i da im je rečeno da će biti pozivani po potrebi. Oni otvaraju i pitanje pripremljenosti vozila za zimsku sezonu.

- Magacin rezervnih delova je prazan, a delovi se nabavljaju namenski. Na našim vozilima nije urađena zimska priprema. Gume na autobusima su ćelave što je vrlo problematično. Grejanja u vozilima nisu pripremljena - upozorava Marković.

Kao jednu od dugooče­kivanih mera koje će pomoći ATP-u, Šakić navodi da su saobraćajni inspektori konačno danas dobili asistenciju policije u uklanjanju divljih prevoznika, koji odvoze putnike i prihod ATP-u, sa ulica. Marković i Topalović podsećaju da je to problem na koji se iz ATP-a upozorava godinama, a da lokalna vlast za dve godine ništa nije uradila na tom planu.

- Ili nemaju hrabrosti ili je korupcija otišla mnogo daleko - zaključuje Marković.
Sindikalci podsećaju da gradska vlast sada na dugove za gorivo troši novac koji su zaposleni trebalo da dobiju po dogovoru o poravnanju za zakinute razlike zarada u 2006. godini.

- Od ostanka bez goriva gori je samo scenario da nas kao tehnološki višak pošalju na ulicu - kaže Marković.

Uprkos dramatičnoj situaciji sindikalci navode kako je direktor za poslednjih mesec dana zaposlio devet novih vozača koji su odmah dobili volan u ruke, a rade i kondukterski posao. Tvrde da je jedan od značajnih problema što je direktor Slavko Peričin u stvari penzioner pa ne deli sudbinu zaposlenih u ATP-u.

Svi gresi gradske vlasti
    Na dušu gradskoj vlasti, i njihovim kadrovima na čelu ATP-a u poslednje dve godine, sindikalci stavljaju mnoge terete. Tvrde da je namerno sprečena donacija više desetina polovnih autobusa iz Švajcarske, da nije kupljen nijedan novi autobus, da se oteže sa javnom nabavkom vozila koja su u međuvremenu od minibusa preimenovana u autobuse, da se sa ograđivanjem autobuske stanice kasni najmanje godinu i po dana, da kredit za nove autobuse kada nabavka bude realizovana treba da vraća ATP koji nema ni za gorivo ni za plate. Šefovi sindikata Zoran Topalović i Milan Marković sumnjaju da neko namerno ATP vodi u propast.

Izvor: BLIC
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Nibus-ja » Pon Okt 11, 2010 11:58 am

Ovo nije nista novo samo JOS JEDNA u NIZU FIRMI KOJA CE POLAKO OKOCANTI SVOJ RAD. Meni i dalje NIJE JASNO ZASTO OVAJ NAROD TRPI VISE, ZASTO SE NE IZADJE NA ULICU I NE KRENU STRAJKOVI DOK SE NE ISPUNE SVI NJIHOVI USLOVI. Kad propadne firma videce te kako ce privatnici posle lepo da rade i zaradjuju :evil:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Nele Nibus » Pon Okt 11, 2010 1:54 pm

cone je napisao:
    Svi gresi gradske vlasti
    Na dušu gradskoj vlasti, i njihovim kadrovima na čelu ATP-a u poslednje dve godine, sindikalci stavljaju mnoge terete. Tvrde da je namerno sprečena donacija više desetina polovnih autobusa iz Švajcarske, da nije kupljen nijedan novi autobus, da se oteže sa javnom nabavkom vozila koja su u međuvremenu od minibusa preimenovana u autobuse, da se sa ograđivanjem autobuske stanice kasni najmanje godinu i po dana, da kredit za nove autobuse kada nabavka bude realizovana treba da vraća ATP koji nema ni za gorivo ni za plate. Šefovi sindikata Zoran Topalović i Milan Marković sumnjaju da neko namerno ATP vodi u propast.

Izvor: BLIC

Ovako stoje stvari sto se tice te donacije. Covek iz sela blizu Panceva cija je sestra bila akter za donaciju 7 polovnih O 405 koje je Zenevski saobracaj hteo da rashoduje, e sad ona se izborila da pomogne da ti autobusi stignu do Panceva i sve je bilo ok i dolazi situacija da taj vozac preko kojeg je sve islo dobije otkaz zato sto nije natankovao bus i sto je ostao u kvaru(inace covek je dan noc vozio bio je neispavan i kad dodje pita dispicara da li je natankovano ili da ide u garazu dispicar mu samo kaze sta te se tice tvoje je da vozis a da li je natankovano to nije tvoje). Inace pre toga planirana je jos jedna donacija iz Zeneve ja mislim da su bili u planu neki busevi za medjugradski saobracaj ali posto su coveka preko koga je sve islo otpustili mogu samo da gledaju svoju propast :(

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Nele Nibus » Uto Okt 12, 2010 9:52 am

E za kolege koja slika od jutros

# 31- neka cudeskara iz XIX-og veka
Image

# 37
Image

# 38
Image

# 54
Image

# 87
Image

# 248, mogu reci da spolja lepo izgleda ova 407-ica a i enterijer joj je solidan ali nije bio vozac tu pa nista od slika enterijera
Image

Image

Image

Ljute masine samo zapustene. Skroz levo # 57, do njega # 84, pa # 14 i na kraju cini mi se # 86
Image

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Nele Nibus » Pet Okt 15, 2010 7:36 pm

Evo koja ATP-ova fucotina, jedino je kolko moze ocuvan 248 mislim u ovom slajdu
Image

Image
Image

Image

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine