Logo

Crteži autobusa - Paint

Podforum za crteže.

Postod suikar » Sre Jun 04, 2008 10:18 pm

Stefan Bgd je napisao:Suikare,pa ovo je gradska ladja. :D
Znaci prelepa i vrlo,vrlo korisna za Beograd. 8)
Svaka cast zа trud. :D :wink:

Hvala,Stefi.Iskreno se nadam,da će IKARBUS usvojiti ovaj rad.Ovo bi bilo idealno rešenje za gradski prevoz u Beogradu,gde su gužve učestale na pojedinim linjama.
suikar

Sponzor

Postod WeljaBG » Čet Jun 05, 2008 9:55 am

svaka cast! autobus je blago receno PRELEP, i veoma bi bio koristan za bg!, da kupe TAKVIH 100kom donekle bi se smanjile ove guzvetine, samo sto bi ja dao predlog za verziju koja je samo za spic, odnosno imao bi jos 1 vrata ispred drugih (umesto prpzora), i jos 1 na zadnjoj prikolici ispred predzadnjih vrata o5 umesto prozora, stavio bi im naravno 3 klime a kasnije ako se ukaze potreba na nekim relacijama (posto bi se ocigledno pravila veca guzva u prvom i trecem segmentu vozila) da se ubace jos 1 vrata o5 ispred trecih tj vrata na drugoj prikolici. time bi se smanjio broj sedista, a samim tim povecao i kapacitet, dok bi spoljne mere vozola bile potpuno iste ;) od takvog busa bi svi imali visestruku korist, i gsp, i putnici, bilo da je 1 (verzija sa slike), 2 ili treca navedena verzija... odusevljen sam, samo da neko ima neku vezu pa da natera gsp, direkciju i ikarbus da TO BUDE BEOBUS, a ne ovi najobicniji sa klizavim sedistima 8)
WeljaBG

Postod WeljaBG » Čet Jun 05, 2008 10:02 am

inace, mogao bi vetrobran biti iz 3 dela kao kod prvih 200keceva, samo da bude jos nizi a da ima ogroman displej (u odnosu na ove sadasnje-led samo kao onaj prednji BUSE kod sg-313) a da se pritom stave svetlosni grupe kao kod poslednjih 200keceva sa hladnjacima ispred 2gih vrata za gsp, koji imaju isecen okvir, pa samo 3 svetla ako se ne varam mogu da se skinu a ne ceo panel, to im daje 1 detalj vise, pa samim tim izgleda i kvalitetnije, dakle, takve svetlosne grupe, samo jos plice jer je niskopodni u pitanju, a sto se zadnjeg dela tice, tu bi ili smanjio visnu farova (kao kod ovih sada) ili bi podigao skroz do krova-iskreno mislim da bi ova druga ideja bila vrlo cool ;)
WeljaBG

Postod WeljaBG » Čet Jun 05, 2008 10:06 am

e da, i da se apeluje na sve doicnu ustanovu, preduzece i fabriku da ne lupetaju vise s prototipovima nego da se uhvate pravog posla, ovaj autobus ne bi koristio samo beograd nego bi i ostali veliki evropski gradovi imali upravo takve ;)
WeljaBG

Postod s215hdh » Čet Jun 05, 2008 10:15 am

Pa sad i ne znam koliko bi. Recimo, mislim da becke Wiener Linien nesto ne bi imale potrebu za tim, jer su busevi retko kada puni, i obicni zglobni. Ovde se prevashodno koristi metro pa tramvaj. Mnogo su bolje vrste prevoza jer nen zavise od saobracajne guzve. Ima na nekoliko mesta gde su tramvajske sine u traci pa i tramvaj mora da ceka ako je guzva, ali to se maksimalno izbegava. Ja isto prvi gotovo nikada ne idem autobusom, ako bas ne moram. Radije cu ici metroom, pa posle i ako treba koji minut peske nego da koristim autobus. Ne jer ga ne volim, nego cisto zbog guzve, a dosta ljudi razmislja isto tako.
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod WeljaBG » Čet Jun 05, 2008 10:17 am

i jos nesto, udavi sad ja sa postovima lol! mvidim na toj slici ik-250, mislim da bi logicna numeracija ovog modela bila ik-325n, npr 3=3 dela, 25=25m duzine, naravno radili bi se oni i u standardnoj zglobnoj, i u produzenoj zglobnoj (kao lion's city GL) kao i u dvozglobno u nekoliko duzina, a sto ne bi mogao i solo? mogli bi napraviti totalno novi koncept, pomesati provereno staro i novu konstrukciju, i eto ti pravi funkcionalan autobus koji NIJE prototip, a ikar da je pametan da ugraduje motore koje kupac zeli, dakle ne samo M.A.N, budimpesta bi mu bila pored beograda prvi musterija, zasto? zato sto vec zele da kupe dvozglobni volvo! a zasto da bace pare za taj volvo kad o5 mogu da kupe autobus sa istim komponentama (onim glavnim) kao i taj volvo, i to da e fabrika na 400km juzno od budimpeste, a tu su svi rezervni delovi blizu (doduse i volvo ima fabriku u poljskoj ali je ona ipak dalje, ima da pedje celu slovacki i pola poljske, a poljska je ogromna, tako da im je o5 ovo jeftinija varijanta)...
WeljaBG

Postod WeljaBG » Čet Jun 05, 2008 10:21 am

s215hdh, njima nije fora da ljudi stoje, nego upravo da SEDE, znaci, hamburg ima van hool agg30, koji je velicine bg, utrecht koji je nesto veci od novog sada etc, de bas nadje bec lol! bec nisam ni spomenuo, vece vajde bi imao madrig kome je puno sve zivo DO GUSE, rim kome turisti ispadaju iz autobusa, istanbul koji vec koristi capacity koji ima manji kapacitet od ovog ikarbusa, vec sam spomenuo budimpestu, moskva bi bila garant kupac, jos ako bi ikar pravio i takve trole...minsk, kupovli bi ih i pored njihovoh krseva...jer bi ikar bio dobar sa cenom ;)
WeljaBG

Postod s215hdh » Čet Jun 05, 2008 10:29 am

Ja sam spomenuo ono sto ja mislim, za moj grad. Bec nema tako velike potrebe za tim, jer malo ljudi ide, a ostali ok, naravno da ima kupaca. Samo veci deo ovoh germanskih i skandinavski zemalja nije nesto naklonjem gradskom prevozu. Najvise deca, i penzioneri. Mada, kako cene goriva skacu, sve ce vise ljudi ici gradskime prevozom, mislim ja :)
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod WeljaBG » Čet Jun 05, 2008 10:31 am

hehe, apsolutno ;) zato ikar treba debelo da razmisli, i to sad, da mu posle ne bude bilo prekasno ;)
WeljaBG

Postod cone » Čet Jun 05, 2008 11:00 am

Lep je crtež, suikare, svaka čast. Ovaj autobus bi bio, koliko vidim, sasvim druge koncepcije, odnosno, morao bi da ima motor u prednjem delu. Lepo zamišljeno, ali ovo rešenje nije podesno za Beograd. Ovakvi autobusi su prvenstveno namenjeni za BRT sisteme.

O ovome može da se diskutuje dalje u temi o dvozglobnim autobusima, ovde se ograničite samo na komentare crteža.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod suikar » Čet Jun 05, 2008 11:19 am

Znam Cone.Prvo ću se konsultovati sa Dragićem i ekipom njegovih saradnika,pa ćemo videti ishod.
A što se tiče ugradnje motora,tu si u pravu.Biće postavljen u levi zid,prednjeg tj.prvog dela autobusa.
suikar

Postod suikar » Čet Jun 05, 2008 8:19 pm

Još malo crteža.
Image
Image
Image
Image
Image
Poslednji put menjao suikar dana Ned Jun 08, 2008 2:52 pm, izmenjena samo jedanput
suikar

Postod suikar » Čet Jun 05, 2008 10:43 pm

IKARBUS IK-161.
Subotica-trans,G.Br.91
Image
GSP "Beograd",G.Br.1135
Image
suikar

Postod Stefan Bgd » Čet Jun 05, 2008 10:45 pm

Suikare,nemam reci.Genijalno odradjeno. :D :D :D
Svaka cast,bez suvisnih komentara. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!