Logo

Temsa

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod Jovan » Pet Okt 29, 2010 4:06 pm

ferdinand je napisao:
Jovan je napisao:
profesionalac je napisao:Iako nemam nikakvo misljenje o Temsi i ako bih morao da se odlucim koji model im je najlepsi dao bih glas za Safari RD jer mislim da im je to najskladniji model koji su ikada izbacili.

Slazem se sa svim, Temsa jeste bolje od ostalih turskih i kineskih autobusa, ali je ipak jeftin autobus u svakom pogledu i ne moze parirati Van Hoolu, Bovi,... za Setu i Neoplan da i ne pominjem.
A slazem se da je Safari RD najljepsi model Temse, Diamond mi je bas bezveze nekako kockast i ne znam zaista kako se moze porediti sa Citylinerom, pa ni sa 1116, a da ne pricam o 1216 dizajnerski...

sve si mogao da napises, ali da je diamond "kockast", pa to i corava baba vidi da ne njemu nema niti jednog ugla od 90 stepeni :lol: :lol: :lol:

Kako nije, osim sto je gornja sajba zaobljena meni djeluje "kockast", ne znam opet svako ima svoj ukus, ali meni nimalo nije lijep, dok Safari vec lici na nesto.
Opet kazem, od jeftinijih autobusa najbolje izgleda Temsa, ali nije ona ni blizu poznatijih proizvodjaca.

Ali zanimljivo je da koliko sam primjetio vecina firmi koje su uzimale Temse su propale :lol: Da li je slucajnost...
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Sponzor

Postod MILE » Pet Okt 29, 2010 5:51 pm

Firme su propale zbog velikih dugova.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Nibus-ja » Pet Okt 29, 2010 6:21 pm

Jovan je napisao:
ferdinand je napisao:
Jovan je napisao:
profesionalac je napisao:Iako nemam nikakvo misljenje o Temsi i ako bih morao da se odlucim koji model im je najlepsi dao bih glas za Safari RD jer mislim da im je to najskladniji model koji su ikada izbacili.

Slazem se sa svim, Temsa jeste bolje od ostalih turskih i kineskih autobusa, ali je ipak jeftin autobus u svakom pogledu i ne moze parirati Van Hoolu, Bovi,... za Setu i Neoplan da i ne pominjem.
A slazem se da je Safari RD najljepsi model Temse, Diamond mi je bas bezveze nekako kockast i ne znam zaista kako se moze porediti sa Citylinerom, pa ni sa 1116, a da ne pricam o 1216 dizajnerski...

sve si mogao da napises, ali da je diamond "kockast", pa to i corava baba vidi da ne njemu nema niti jednog ugla od 90 stepeni :lol: :lol: :lol:

Kako nije, osim sto je gornja sajba zaobljena meni djeluje "kockast", ne znam opet svako ima svoj ukus, ali meni nimalo nije lijep, dok Safari vec lici na nesto.
Opet kazem, od jeftinijih autobusa najbolje izgleda Temsa, ali nije ona ni blizu poznatijih proizvodjaca.

Ali zanimljivo je da koliko sam primjetio vecina firmi koje su uzimale Temse su propale :lol: Da li je slucajnost...

severtrans-sombor nije propao,pa onda litas,jugoprevoz-krusevac,timas,bortravel,gaga-turs ne vidim da je neko od ovih propao a svi imaju po VISE KOMADA temsi :?
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod MILE » Pet Okt 29, 2010 6:31 pm

Zaboravio si Autoprevoz Loznica. Njihovi vozači hvale Temse oduševljeni su njima.
MILE
Član

Postod Nibus-ja » Pet Okt 29, 2010 6:35 pm

MILE je napisao:Zaboravio si Autoprevoz Loznica. Njihovi vozači hvale Temse oduševljeni su njima.

izvinjavam se svima koje nisam spomenuo :oops: to sam malopre zaboravio da napisem :oops:
Nibus-ja
Član

Postod MILE » Pet Okt 29, 2010 6:37 pm

Nema potrebe da se izvinjavaš teško se setiti svih firmi mnogo ih ima :oops:
MILE
Član

Postod Jovan » Pet Okt 29, 2010 7:55 pm

Vecina tih firmi koje si nabrojao uzela je zaplijenjene, po vjerovatno povoljnoj cijeni, a vidili ste da je Litas presao na skuplje Manove i Mercedese

MILE je napisao:Zaboravio si Autoprevoz Loznica. Njihovi vozači hvale Temse oduševljeni su njima.

A sta su vozili prije, vjerovatno Sanose i Tamove iz komunizma?
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod MILE » Pet Okt 29, 2010 8:04 pm

Da vozili su Sanose i Tamove, a novi gazda kad je došao sve stare buseve je isekao i uzeli su Temse na lizing jednu dobru Setru S 215 HD i jednog polovnog MANa.
MILE
Član

Postod Aleks_BGD » Pet Okt 29, 2010 9:03 pm

Jovan je napisao:Vecina tih firmi koje si nabrojao uzela je zaplijenjene, po vjerovatno povoljnoj cijeni, a vidili ste da je Litas presao na skuplje Manove i Mercedese

E gresis sad ovde,Jugoprevoz,Litas,Autoprevoz LO i Timas Zajecar su kupili poptpuno nova vozila,nisu ih niodkog nasledili,zaplenjena vozila su stila tek kasnije i to samo u Timasu.Dok su ostali poput Jugorevoza,Litas.Autoprevoza,Bortravela nabavljali potpuno nova vozila.To smem da potpisem..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod MILE » Pet Okt 29, 2010 9:41 pm

Jugoprevoz Kruševac je prvi kupio Temsu koliko znam.
MILE
Član

Postod Nibus-ja » Sub Okt 30, 2010 9:49 am

Aleks_BGD je napisao:
Jovan je napisao:Vecina tih firmi koje si nabrojao uzela je zaplijenjene, po vjerovatno povoljnoj cijeni, a vidili ste da je Litas presao na skuplje Manove i Mercedese

E gresis sad ovde,Jugoprevoz,Litas,Autoprevoz LO i Timas Zajecar su kupili poptpuno nova vozila,nisu ih niodkog nasledili,zaplenjena vozila su stila tek kasnije i to samo u Timasu.Dok su ostali poput Jugorevoza,Litas.Autoprevoza,Bortravela nabavljali potpuno nova vozila.To smem da potpisem..

i severtrans je prve temse nabavio potpuno nove
Nibus-ja
Član

Postod ik404 » Sub Okt 30, 2010 3:07 pm

Slazem se da Safari izgleda najbolje, i to HD po meni jos lepse od RD... Ja se vozio u dosta njih, pa i u ovim od Severtransa i nisam bas odusevljen al mozda i nisu losi za nase prilike... Inace skoro sam gledao na N24 Transportwelt detaljni uporedni test Safarija sa Setrom serije 4 UL mislim i jos nekim odgovarajucim Van Hool-om... i Nemci su se prilicno pohvalno izrazili o Temsi!
ik404
Član

Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 9:41 pm

Postod Nele Nibus » Sub Okt 30, 2010 3:14 pm

slazem se sa svima vama da Safari i to HD izgleda najlepse i takodje se ni meni ne svidja Diamond, meni licno je nekako nakicen mnogo a ja vise volim jednostavan bus kao sto su Safari i na primer Berkhof.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod MILE » Sub Okt 30, 2010 3:46 pm

ik404 je napisao:Slazem se da Safari izgleda najbolje, i to HD po meni jos lepse od RD... Ja se vozio u dosta njih, pa i u ovim od Severtransa i nisam bas odusevljen al mozda i nisu losi za nase prilike... Inace skoro sam gledao na N24 Transportwelt detaljni uporedni test Safarija sa Setrom serije 4 UL mislim i jos nekim odgovarajucim Van Hool-om... i Nemci su se prilicno pohvalno izrazili o Temsi!
Pre bih rekao da nisu za naše prilike. Safari je urađen sasvim pristojno kako estetski tako i mahanički. Prilično su pouzdane imajući u vidu da koriste MAN i DAF motore (znao sam i jačinu motora, ali sam zaboravio) karakteriše ih izuzetna brzina pogotovu ako imaju ugrađen automatski menjač.
MILE
Član

Postod alexandargh » Ned Okt 31, 2010 1:05 am

MILE je napisao:
ik404 je napisao:Slazem se da Safari izgleda najbolje, i to HD po meni jos lepse od RD... Ja se vozio u dosta njih, pa i u ovim od Severtransa i nisam bas odusevljen al mozda i nisu losi za nase prilike... Inace skoro sam gledao na N24 Transportwelt detaljni uporedni test Safarija sa Setrom serije 4 UL mislim i jos nekim odgovarajucim Van Hool-om... i Nemci su se prilicno pohvalno izrazili o Temsi!
Pre bih rekao da nisu za naše prilike. Safari je urađen sasvim pristojno kako estetski tako i mahanički. Prilično su pouzdane imajući u vidu da koriste MAN i DAF motore (znao sam i jačinu motora, ali sam zaboravio) karakteriše ih izuzetna brzina pogotovu ako imaju ugrađen automatski menjač.

Baš to što kažeš, dok sam se vozio u Safariju sam bio iznenađen kako vuče i brzo dostigne 100-110 km/h. Bukvalno je zaobilazio kola bez problema.

Što se tiče Diamonda, možda jeste malo neobičan dizajn, i meni se nije u početku svideo al' kad sam video unutrašnjost kakva je, promenio sam mišljenje. Proveo sam nekih 14 sati u njoj, i moram reći da je prilično udobna i daleko bolja od Safarija za duge relacije. Ima prilično udobna sedišta sa dovoljno prostora za noge. Motor vuče fenomenalno, jedino što je malo glasniji.
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Pridružio se: Uto Jun 08, 2010 11:36 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki