Kada neki prevoznik poruči autobuse od fabrike (čitaj: IKARBUSA) da li vrsta sedišta zavisi od modela i uopšte od te serije ili to prevoznik naglašava kakva sedišta žele u svojim novim autobusima. Ja znam da onih lepih godina kada je vladalo bezakonje i kada je neko sa dva autobusa mogao da drži privatnu firmu i da vozi na gradskim linijama, svi su skoro privatnici imali udobna tapacirana sedišta u svojim autobusima i uprkos tome što su to bili stariji i možda manje kvalitetni autobusi, moje je mišljenje kao i mišljenje većine putnika da je mnogo udobnije bilo u tim autobusima nego, recimo, u ovim IK-103-jkama sa plastičnim sedištima. Da li je to uveden neki zakon da oni ne smeju da postave neka dobra sedišta ili šta...? Ne razumem... vidim da i GSP i LASTA i privatnici u svim novim vozilima imaju plastična sedišta ili ako se eventualno ponekad smiluju da stave onaj mebl, ono, kao tapacirum...
Pa mene je svaki dan vozio na liniji 73 jedan autobus koji bez problema može da se stavi da vozi na liniji npr. Beograd-Niš ili Beograd-Sombor, sad voze oni Beobusevi... ništa posebno... Baš je po meni unazađen gradski prevoz... Sećam se i svih onih 65-ica koje su vozile... pa Sretenović 83-jke pa Nar-turs 706-ice, bilo je i dobrih buseva na 18-ici, npr jedan super bus od prevoznika ELTRA, pa onda, sećam se Veritimovih 45-ica, baš je bilo odličnih buseva...
Takođe, ne razumem zašto nemaju ni jedan prevoznik zavese, i to su imali u ona srećna vremena... Sad niko, tu me Lasta jako razočarala, s obzirom da u prigradu i međugradu i na najlošijim busevima imaju zavese... To znači puno kada su vreli letnji dani...