Logo

Autobuske nesreće

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Postod Sloba » Pet Jun 06, 2008 1:37 pm

Ima još sa RTL-a

SOLIN - Autobus Croatia busa koji se s 20-ak putnika kretao na relaciji Dubrovnik-Zagreb, u potpunosti je izgorio na brzoj cesti između Solina i Klisa. Požar je izbio u noći na nedjelju, a najvjerojatnije je tehničke naravi.

Ozlijeđenih nema, a materijalna je šteta velika. Na mjesto događaja vatrogasci su stigli ubrzo nakon izbijanja vatre s kojom su se borili oko sat vremena. Putnici su prema Zagrebu nastavili drugim autobusom koji je po njih poslan.

30.03.2008

Image

Dvadesetsedam Amerikanaca ozlijeđeno je u prometnoj nesreći u Bosni i Hercegovini kada se njihov autobus sudario s drugim vozilom. Američka grupa vjernika iz Wisconsina iz Sarajeva je krenula u Međugorje. Ozlijeđeni su prevezeni u dvije sarajevske bolnice. Bosanska policija navodi kako se autobus u kojem su bile 34 osobe sudario s drugim vozilom u mjestu Tarčin, dvadesetak kilometara južno od Sarajeva. Drugi detalji o nesreći nisu objavljeni budući da još uvijek traje istraga.

12.06.2007

Image

U francuskim se Alpama kod Grenobla dogodila teška autobusna nesreća u kojoj je život izgubilo 26 poljskih hodočasnika. Najvjerojatnije zbog prekomjerne brzine strmom nizbrdicom, autobus je sletio u 30 metara duboku provaliju kojom teče rijeka Romanche. Prije slijetanja, udario je u betonsku ogradu mosta nakon čega se i zapalio. Očevici kažu da su leševi bili razbacani posvuda i da je mjesto događaja neposredno nakon nesreće izgledalo kataklizmično.

Autobusom je putovala 51 osoba - 49 hodočasnika iz Krakowa i 2 vozača. 24 osobe su ozlijeđene, 14 teško. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy izrazio je sućut svom poljskom kolegi Lechu Kaczynskom.

Image

Dvoje ljudi je poginulo, a četvero je ozlijeđeno u eksploziji bombe u južnoruskom gradu Nevinomisku, oko 1.700 kilometara udaljenom od Moskve. Kada se autobus koji je vozio prema Stavropolu zaustavio na autobusnoj stanici u Nevinomisku iz stražnjeg dijela vozila začula se snažna eksplozija u kojoj je na mjestu poginulo dvoje ljudi. I 22. studenoga u tom je gradu zbog bombe postavljene u autobus poginulo petero ljudi, a mnogo ih je ozlijeđeno. Južne ruske regije česta su poprišta eksplozija i nasilja u koje su umiješani lokalni kriminalni klanovi.

Image

22.07.2007

DUBROVNIK - Pod dubrovačkim je gradskim autobusom u petak smrtno stradao 60-godišnji muškarac koji je na području Lapada, nakon što je izgubio nadzor nad svojim automobilom, prešao u suprotni kolnički trak te podletio pod autobus. S mjesta nesreće hitno je prebačen u dubrovačku Opću bolnicu, no ondje je od težine ozljeda ubrzo preminuo.

U autobusu nije bilo putnika, a nagađa se da je stradalom muškarcu za upravljačem naglo pozlilo. Ipak, točan uzrok smrti bit će utvrđen obdukcijom.

Image

18.04.2008

32-godišnji Šibenčanin svojim je osobnim automobilom u desnom nepreglednom zavoju na Jadrankoj magistrali kod Šibenika izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotni kolnički trak te se izravno sudario sa zagrebačkim autobusom punim španjolskih turista. Na mjestu nesreće spomenuti Šibenčanin je teško ozlijeđen i liječnici se bore za njegov život. 74-godišnjeg oca Šibenčanina, koji je u automobilu bio suvozač, liječnici nisu uspjeli spasiti. U autobusu je ozlijeđena jedna 76-godišnja putnica, no puštena je na kućnu njegu.

Zbog nesreće, koja se dogodila oko 11 sati, dionica Jadranske magistrale nekoliko je sati bila zatvorena te je sav promet preusmjeravan kroz Šibenik.

Image

18.06.2007
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Sponzor

Postod s215hdh » Pet Jun 06, 2008 2:35 pm

Feniksova sarena 315 HD prevrnula se dva puta neki dan
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Neo » Sub Jun 07, 2008 4:53 pm

Evo ovaj pocetak ovog ludog proljeca i ljeta i ova dogadjanja na putevima i udesi sa busevima nije masilo ni mene ove godine.

Samo nakon sest mjeseci moj zuti imao je manji udes steta se procjenjuje na oko 1500 Eura, hvala bogu pa moj vozac nije kriv. Covjek je sjekao krivinu i imao oko 1,78 promila alkohola, zahvaljujuci spretnosti i sabranosti vozaca izbjegnuta je je veca nesrece.

Izjava covjek koji je pobjegao sa lica mjesta, ali su ga hvala dragom bogu uhvatili nakon nekoliko kilometara, je bila pa zar sam je nekoga udario... >:( >:(

Evo nekoliko slika u biti otisla je sajba, lijevo ogledalo i malo ogrebotina po busu...

Image
[img width=450 height=600]http://i139.photobucket.com/albums/q297/necko1968/DSC04164.jpg[/img]
Image
Image
Image
Image
Image
Korisnikov avatar
Neo
Gazda

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 7:12 am

Postod lav » Sub Jun 07, 2008 6:26 pm

Neo hvala bogu da nije bilo povrijeđenih i poginulih košto se ono kaže sva šteta bila u tome
lav
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 3:37 pm

Postod Goran sk » Sub Jun 07, 2008 6:48 pm

dobro da nije niko povredjen i da vozac nije kriv ,steta popravice se :oops: :oops: :oops:
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Jun 07, 2008 7:32 pm

Sigurno.Ti mozes da popravis autobus,ali ljudski zivot,nikako...Hvala bogu,pa je samo ovako bilo.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod milos265 » Sub Jun 07, 2008 8:02 pm

Dobro je, nije iskrivio stub kod vrata a retrovizor i staklo se zamene. Bitno je da nema povredjenih i da vozac nije kriv. Bus ti je extra a i ona 123-ka na prvoj slici ti upotpunjuje sliku. :wink:
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod ferdinand » Ned Jun 08, 2008 10:11 pm

s215hdh je napisao:Feniksova sarena 315 HD prevrnula se dva puta neki dan

ni u jednim vestima niti novinama se nista o tome nije govorilo?! :roll:
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

Postod volvos » Ned Jun 08, 2008 10:14 pm

ferdinand je napisao:
s215hdh je napisao:Feniksova sarena 315 HD prevrnula se dva puta neki dan

ni u jednim vestima niti novinama se nista o tome nije govorilo?! :rol

I meni danas Dule rece za tu nesrecu i jos da je to bilo u Temerinu a ja pojma nemam niti sam sta cuo :?
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod s215hdh » Ned Jun 08, 2008 10:34 pm

Pa nije bilo putnika. Prazan je bio. Zataskano je dobro
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod cone » Pon Jun 09, 2008 9:21 am

Ali od ekipe Foruma Autobusi.net ništa se ne može sakriti!
:wink: :D
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Sloba » Pon Jun 09, 2008 9:28 am

Upravo tako! :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod s215hdh » Pon Jun 09, 2008 10:03 am

Kada nas ima na raznim mestima...
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Goran sk » Uto Jun 10, 2008 12:05 am

s215hdh je napisao:Kada nas ima na raznim mestima...

pa to je prava ekipa :wink:
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod s215hdh » Uto Jun 10, 2008 12:22 am

Nego nego :)
s215hdh
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća