Logo

Nibus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod djole » Čet Sep 30, 2010 1:35 pm

Nenad_KM je napisao:
crobus je napisao:Najbolje bi bilo da uzmu licencu od King Longa pa rade neki stari model King Longa.. Uostalom i Kingač ima Cuminsu unutra.

Po meni bolje ovako kako je, bar su meni ovakvi Nibus lepsei neko kao neki stariji model King longa...

Nisi morao ovo da komentarises, vidis da covek provocira... Poenta je da se u svim ex Yu drzavama proizvode Setre i Mercedesi dok mi kopiramo Kineze (ne odnosi se samo na Nibus)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Sponzor

Postod crobus » Čet Sep 30, 2010 1:47 pm

Ne provociram, nego sam se samo oslonio na prethodni post. Kad pogledaš nakon nekadašnje industrije koja je imala neke svjetle primjerke dobrih autobusa spali smo na mrvice koje su takve da se treba uopće zapitati čemu takve stvari proizvoditi. Naravno, Nibus sigurno ima neku računicu, ali nikad neće biti cjenjeni među putnicima toliko koliko bi mogli biti da imaju neke bolje autobuse(nažalost zapadne proizvodnje) jer ljudi imaju oči.
Ovo što je sad VDL kupio Ikarbus, zašto je do toga moralo doći? Zašto nije Ikarbus u danima kad je bio snažan kupio VDL. E pa zato drugovi moji jer smo svi mi zajedno ***CENZURISANO*** narodi sa istim takvim mentalitetom kod kojeg čim netko dobije moć misli samo na sebe i počne krast bez razmišljanja o drugima.. I onda i jedan TAM i jedan TAZ i jedan Sanos i jedan Ikarus budu uništeni i postanu robovi zapadnjacima...
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Postod shoffer018 » Čet Sep 30, 2010 2:35 pm

crobus je napisao:Ne provociram, nego sam se samo oslonio na prethodni post. Kad pogledaš nakon nekadašnje industrije koja je imala neke svjetle primjerke dobrih autobusa spali smo na mrvice koje su takve da se treba uopće zapitati čemu takve stvari proizvoditi. Naravno, Nibus sigurno ima neku računicu, ali nikad neće biti cjenjeni među putnicima toliko koliko bi mogli biti da imaju neke bolje autobuse(nažalost zapadne proizvodnje) jer ljudi imaju oči.
Ovo što je sad VDL kupio Ikarbus, zašto je do toga moralo doći? Zašto nije Ikarbus u danima kad je bio snažan kupio VDL. E pa zato drugovi moji jer smo svi mi zajedno *** narodi sa istim takvim mentalitetom kod kojeg čim netko dobije moć misli samo na sebe i počne krast bez razmišljanja o drugima.. I onda i jedan TAM i jedan TAZ i jedan Sanos i jedan Ikarus budu uništeni i postanu robovi zapadnjacima...

Pa ima u tome istine...ali Nibus je za te pare koliko košta izrada odličan...A za fabrike smo se već raspravljali na drugom sajtu...tako je kako je i tu mi ne možemo ništa da menjamo...
Poslednji put menjao shoffer018 dana Čet Sep 30, 2010 2:42 pm, izmenjena samo jedanput
shoffer018
Član

Pridružio se: Ned Jun 27, 2010 9:19 am

Postod shoffer018 » Čet Sep 30, 2010 2:37 pm

A cummins-ja ga nešto ne volim,ali kažu da se solidno pokazao...što se kaže živi bili pa videli...
shoffer018
Član

Postod shoffer018 » Čet Sep 30, 2010 2:41 pm

Jovan je napisao:
Nenad_KM je napisao:U novim Nibusima je Cumins valjda E4 od 390 KS, inace Cumins su ubacivali zato sto MAN koji su do sad stavljali im je bio mnogo skup, ali ok novo je novo.

xxx njima je sve skupo, jos samo da ni sjedista ne ubace, pa da voze narod ko stoku!

Pa prijatelju sada busevi imaju nova sedišta...a kako znam sve je ok što se tiče udobnosti kod ovih novih,nisam se još uvek vozio ali mi nekadašnje kolege kažu da je bolje nego kod onih prethodnih serija...
shoffer018
Član

Postod shoffer018 » Čet Sep 30, 2010 2:47 pm

Nenad_KM je napisao:U novim Nibusima je Cumins valjda E4 od 390 KS, inace Cumins su ubacivali zato sto MAN koji su do sad stavljali im je bio mnogo skup, ali ok novo je novo.

Jeste bio skuplji,ali MAN je MAN...a meni je stari DB od 250 ks u sanosu bez turbine trošio 20-vožnja od 80-90 km-h,i brate to nikad nije umelo da stane...a kažu da se ovi noviji turbo motori kvare samo tako...nebrojano mnogo buseva je ostalo u kvaru ove godine u Crnoj Gori...
shoffer018
Član

Postod Nele Nibus » Čet Sep 30, 2010 3:25 pm

shoffer018 je napisao:

Jeste bio skuplji,ali MAN je MAN...a meni je stari DB od 250 ks u sanosu bez turbine trošio 20-vožnja od 80-90 km-h,i brate to nikad nije umelo da stane...a kažu da se ovi noviji turbo motori kvare samo tako...nebrojano mnogo buseva je ostalo u kvaru ove godine u Crnoj Gori...

Ma to isto mislim i ja MAN je MAN i stari Mercedes kao sto je sad u 551, to je preslo i preslo i moglo bi jos 2 puta toliko, za te sa turbinom ne znam koliko su se kvarili ali znam da oni koji voze sa starom Meckom od 260/290 ili 320 KS imaju samo dobro da kazu ne da pljuju.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Nele Nibus » Čet Sep 30, 2010 3:29 pm

shoffer018 je napisao:
Jovan je napisao:

xxx njima je sve skupo, jos samo da ni sjedista ne ubace, pa da voze narod ko stoku!

Pa prijatelju sada busevi imaju nova sedišta...a kako znam sve je ok što se tiče udobnosti kod ovih novih,nisam se još uvek vozio ali mi nekadašnje kolege kažu da je bolje nego kod onih prethodnih serija...

Ma bata Crni po meni su odlicna i ona presvucena Sanosova kao u 585, jutros sam bio u 487 koji ima suvozacevo sediste sanosovo a ostala putnicka su Pilot sedeo sam na suvozacevom a posle i slucajno na putnickom(ne da bi poredio nego je tako ispalo), mislim da je sanosovo udobnije samo rucke da ima i bilo bi full.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Jovan » Čet Sep 30, 2010 4:05 pm

shoffer018 je napisao:
Jovan je napisao:

Prijatelju, treba nesto i uloziti, a ne sve da gazdi ostane. Valjda oni naplacuju karte i to nisu bas jeftini koliko se pisalo po forumu, pa ne moraju na svemu da stede. Skup im MAN motor, skupa jednodjelna soferka, skupe rucke na sjedistima, skup novi kafe aparat, itd... pa jel to dzabe voze da ima je sve to skupo?
Mislim da je sramota ako odu sa turistickim autobusom u Njemacku ili Austriju, reci da je taj autobus 2008-9 god a ima dvodjelnu soferku i sl...

Ja podrzavam domacu proizvodnju, ali bar nek se potrude, kad odu u inostranstvo da se svijet iznenadi sta u Srbiji moze da se napravi, a ne da misle da smo jos u komunizmu...
Opet OK za prigadske linije, tu je vec teza situacija, ali ove medjunarodne bi mogli da se vise potrude i uloze.
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Nele Nibus » Čet Sep 30, 2010 4:42 pm

Jovan je napisao:
shoffer018 je napisao:
Jovan je napisao:

Prijatelju, treba nesto i uloziti, a ne sve da gazdi ostane. Valjda oni naplacuju karte i to nisu bas jeftini koliko se pisalo po forumu, pa ne moraju na svemu da stede. Skup im MAN motor, skupa jednodjelna soferka, skupe rucke na sjedistima, skup novi kafe aparat, itd... pa jel to dzabe voze da ima je sve to skupo?
Mislim da je sramota ako odu sa turistickim autobusom u Njemacku ili Austriju, reci da je taj autobus 2008-9 god a ima dvodjelnu soferku i sl...

Ja podrzavam domacu proizvodnju, ali bar nek se potrude, kad odu u inostranstvo da se svijet iznenadi sta u Srbiji moze da se napravi, a ne da misle da smo jos u komunizmu...
Opet OK za prigadske linije, tu je vec teza situacija, ali ove medjunarodne bi mogli da se vise potrude i uloze.

Karte im uopste nisu najskuplje, jednom sam putovao prosle godine za Nis sa Jedinstvom 800 kinti sam olatio kartu a u povratku Nis ekspres 790 ili isto 800 tako nesto bice da cak i nije bilo razlike, isti slucaj je i za Jagodinu i okolinu 100 dinara su jeftiniji od Eurolina i vecina ljudi putuju njima, a stede zato sto oni ne prave samo jedan autobus vec seriju od 7-8 autobusa, nije ni to tako jeftino,Kafemati su stari zato sto vozac koji je da dam primer pre vozio Nibus 350 i dali mu taj kafemat on nece da ga ostavlja kad uzme novi bus nego ga prenese sa sobom, kolko da se zna. Sto se sedista tice nedostataka ima ali busevi koji idu za Nemacku imaju ja mislim svi te rucke na sedistima a oni koji idu Srbiju i okolinu neki da neki ne.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod shoffer018 » Čet Sep 30, 2010 6:19 pm

Jovan je napisao:
shoffer018 je napisao:
Jovan je napisao:

E pa sad...ima istine u tome...a ono i nije kafe aparat,nemaš ni u jednom busu kafemat,samo je grejač za vodu,negde estetski lepše urađen,negde lošije...a i to sam kupiš grejač u radnji i rezervoarče za prot.bojler pa to majstori naprave,iz ličnog iskustva ti kažem,jedno 20 evrića pukneš što za delove što za ruke...pa kad odeš na odmor skineš inače dobija cipele odmah...Finalna dorada je loša,to stoji,i izolacija nije Bog zna šta...a za motore,za N350,jedini koji ja priznajem da je urađen kako treba,samo su oni dobili nove MAN motore i većinu novih delova,a ostalo je sa busa na bus...***CENZURISANO*** tako je...ali vrši posao...naravno da uvek može bolje
shoffer018
Član

Postod NebojsaNis » Sub Okt 02, 2010 1:06 am

shoffer018 je napisao:
Jovan je napisao:

Sedista su odlicna, u troosovincima Milka Nibus i u 494 bese su ona dobra Sanosova sedista koja su po meni najudobnija, u 492 i 493(nisam bas siguran za ovog) kupovana Pilot sedista veoma udobna, 495 su isto neka kupovana, nisu pilot ali kazu da su udobna, tako da za sedista nema zamerke nikakve. 8)
NebojsaNis
Član

Pridružio se: Sre Dec 23, 2009 1:11 am

Postod Stefan Bgd » Sub Okt 02, 2010 7:20 pm

Samo za moje kolege Nibusovce,ovaj sjajni primerak: :D
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Nele Nibus » Sub Okt 02, 2010 7:31 pm

Stefan Bgd je napisao:Samo za moje kolege Nibusovce,ovaj sjajni primerak: :D
Image

Hvala Stefane, odlicna slika, ovog sam ja slikao letos kod moje osnovne skole kad je vozio klince na exkurziju,

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod randjelovic66 » Sub Nov 27, 2010 8:00 pm

Evo jedne interesantne slike od mene..
Image
I Instrument tabla nibusa Gb.564
Image
Image