Logo

Napadi na vozače JGP-a i ostalo osoblje

Diskusije

Postod profa_chb » Sub Nov 27, 2010 12:34 pm

ubiti barabe...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod MILE » Sub Nov 27, 2010 10:33 pm

Ovo postade k'o na divljem zapadu :evil: :evil: :evil: Četiri vozača u jednom danu.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod MILMAR » Sub Nov 27, 2010 11:20 pm

Moram da kažem da ima itekakvih ludaka koji sede za volanom autobusa. Evo pre neki dan sam išao kolima iz pravca DZ "Novi Beograd" i presecao ulicu Jurija Gagarina. Vozač 45-ice je dao levi žmigavac i počeo da se prestrojava u traku namenjenu za skretanje ulevo. Na semaforu je bilo zeleno svetlo, ali obzirom da je počelo da signalizira uskoro prebacivanje na žuto, vozač je naglo bez ikakvog znaka skrenuo u "moju" traku za pravo, pokušavajući da uhvati "zeleno", jer se ispred njega nalazila kolona vozila. Kretao sam se otprilike 45 km/h i naglo ukočio kako bih izbegao sudar i pritom mi se malo dete na zadnjem sedištu udarilo. Pun besa sam se isprečio ispred njega i zaustavio se u sred raskrsnice i otvorio vrata i pitao ga da li je normalan, na šta je "dekica" pred penzijom odgovorio: "Pa šta hoćeš, ajde vozi!!!". Toliko me je izveo iz takta da sam prosto imao neverovatnu želju da mu se naj**em mile majke (ne fizički jer zaista ne smatram da se tučom stvari mogu rešiti, već pravno - da zapišem garažni broj i odem da ispričam sve što se dogodilo u firmu UNACOP i da pritome dotičnom serviram otkaz), jer takva bahatost je zaista prevazišla sve moje granice sa kojima se svakodnevno susrećem u saobraćaju. Pojedini, i ponavljam pojedini vozači se ponašaju kao da su kraljevi ulice i da imaju pravo prvenstva nad ostalim vozilima - što uopšte nije tačno. Opet, svaka čast ljudima koji su i više nego korektni i koji su sa sobom na posao poneli i svoje mozgove.
Korisnikov avatar
MILMAR
Član

Pridružio se: Pon Sep 28, 2009 8:15 pm

Postod Iosis » Ned Nov 28, 2010 1:02 am

Pa koliko god neko se ponašao bez obzirno nije razlog da ga tako unakaziš. U ovoj situaciji je jasno da su to bili huligani koji izađu u grad s namjerom da nekog pretuku i unkaze. Na žalost najlakše im je naći vozača.
Zato bi trebao vozačima dati oružije koje bi mogli da koriste za samoodbranu. Mada i to bi moglo da bude loše, jer bi i napadači mogli da koriste oružije što bi dovelo do pucnjave kao u obračunima bandi.
Najbolja solucija je hvatati te huligane, a znam da može to policija da uhvati samo da je nekom u interesu i da se počinioci kazne nekim najgorim kaznama kao što je društveno koristan rad u rudnicima, čišćenje kanalizacije i još kojekakvih prljvaih poslova jedno 2 godine, a uz to prebijanje za dobro jutro i laku noć. Pa bi onda onaj ko pomisli da napadne vozača ili bilo koga drugog razmislio da će to da uradi kad zna šta ga sleduje. :roll:
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Stefan Bgd » Ned Nov 28, 2010 1:25 am

Baš pre neki dan,bolje rečeno jutro se sličan događaj desio kolegi koji je taj dan bio zamenjivač sa autom 1352,smena koju drži moj ćale.
Naime,čovek je u autobusu,ujutru oko 4:50 čekao vreme za polazak.Odjedanput je ugledao kako mu se auto velikom brzinom približava,dolazeći direktno u susret autobusu na sred okretnice.Jedan od likova(pijan,drogiran...uglavnom nenormalan) izlazi i auta prilazi vozaču tražeći od njega da mu da da vozi autobus.Naravno,kolega se našao u vrlo nelagodnoj situaciji,ali je uspeo nekako da se razgovorom snađe i odgovori budalu od gluposti.
A još jedna situaciji napada na vozača se desila sa autom 1352,samo ovoga puta uveče,oko 21-22 časova.Pričao mi je lično kolega koji je pretrpeo batinjanje.Situacija je tekla ovako:kolega je bio u stanici,primio sve putnike i izvršio zatvaranje vrata.Međutim,u tim momentima se zadesio lik koji je pretrčavao ulicu iza autobusa,i bukvalno se ubacio u četvrta vrata koja su se zatvarala,a samim tim ga i priklještila.Kolega je ponovo otvorio vrata i oslobodio i pustio unutra napadača,ne očekujući da će biti nevolje.Odjedanputa se začula dreka iz prikolice,već u sledećem momentu napadač se stvorio napred i pesnicom udara u glavu kolegu koji jedva ostaje pribran te jednom rukom drži volan autobusa koji je u pokretu.Ubrzo potom usledila su još dva udarca,ali je kolega uspeo nekako rukom da se zaštiti i na iznenađenje napadača zada kontra udarac.Naravno tu je već zaustavio autobus i želeći da uhvati napadača,otvara kabinu koja je na N seriji poveća što ga je usporilo i dalo vremena napadaču da na silu otvori treća vrata i pobegne.Kolega je pozvao policiju,napadač nije uhvaćen a kolega je bio završio na bolovanju,sa hematomima na glavi i podlivima na rukama.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod profa_chb » Ned Nov 28, 2010 10:19 am

ma to se nabode kočnica, da baraba odari gklavom o šoferku, i onda skači po lobanji :evil:

mene za ova 3 meseca nijedan vozač gsp-a nije zeznuo u saobraćaju, mada sve to nadoknade taksisti :evil:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod boyan92 » Ned Nov 28, 2010 5:14 pm

Meni su OK ovi iz GSP ne prave mi probleme.
Ali sto kaze profa ,taksisti su zlo.
Kakvih tu sve pacijentata ima.
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod Iosis » Ned Nov 28, 2010 8:23 pm

Ma da te nekad zezne i zasmeta ti neki od vozača GSP nije strašno, oni su tu po cjeli dan i moraš nekad napraviti grešku, i mašina koja je tako programirana je napravi. Ali za taksiste nema opravdanja, ne moguće da neko pravi toliko grešaka.

Profo upravu si trebao je odma da nabode kočnice, jeste da bi i putnici popadali, ali i ovaj ***CENZURISANO*** pa onda mu se načestitat mile nove godine!
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod avramovicsasa » Uto Dec 14, 2010 4:11 am

-Sinoć oko 23h napadnut vozač trolejbusa u blizini Stare okretnice na Banjici.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod danilo » Uto Dec 28, 2010 12:05 am

Danas težak i veoma loš dan, tokom današenjg dana napadnut vozač tramvaja sa linije 12 i kontrolor putnika GSP-a. Ne znam detalje, samo sam ovo čuo onako okvirno, uopšteno, zna li neko detaljnije nešto o ovim događajima...?
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Stefan Bgd » Uto Dec 28, 2010 2:15 am

Vozača su pretukli rano jutros na okretnici Omladinski stadion.Valjda nije hteo da im stane na stanicu,oni ga jurili i na kraju na okretnici dohvatili da ga tuku.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod danilo » Uto Dec 28, 2010 11:18 am

Kasno sinoć na terminusu Borča III fizički napadnut vozač autobusa GSP-a sa linije 96. Vozač je zadobio lakše telesne povrede i prevezen je u Urgentni Centar, a policija je privela napadača.

Ovo je stvarno strašno, u jednom danu ukupno tri napada na osoblje u JGP-u. Na dva vozača i na jednog kontrolora, ovo je više postalo neizdrživo, ne znam stvarno šta će dalje biti, ali ovo je definitivno ludnica, potpuna anarhija!!!

A terminus Borča III je postao opasan terminus, veoma koban, ne idem više na isti.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod avramovicsasa » Uto Dec 28, 2010 12:37 pm

Borča III jeste jedan od nebezbednih terminusa,čuo sam da tamo ima dosta problema jer u okolini ima dosta Kafića gde se okupljaju Kriminalci.

Što se napada na Vozače tiče,to mogu zaustaviti samo oni,pre svega masovnim štrajkovima i obustavom saobraćaja svaki put kada dođe do napada.
Samim tim napadnute kolege trebaju da podignu tužbu protiv Firme u kojoj rade jer je ista dužna da ih na bilo koji način zaštiti,protiv lica koje je napalo a samim tim i protiv Policije ukoliko nije adekvatno delovala tek tada kada se krene tim putem cela priča će biti drugačija a i napadači sami će paziti ubuduće šta rade.
Kada su svesni da takav napad može proći nekažnjeno,zašto ne bi napadali i uništavali imovinu GSP-a i tako lečili svoje bolesne frustracije.

Juče je na jednom terminusu osvanula šaljiva poruka ,,Obavezno nošenje pištolja,,
Takve poruke mogu postati uskoro i surova realnost kao nekada.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod MILE » Uto Dec 28, 2010 12:43 pm

Treba tu par sitnica da se uradi:
-radnicima podhitno dati status službenih lica
-instalirati kamere u sva vozila
-totalno zatvoriti kabine na vozilima i uvesti konduktere, a vozač samo da se koncentriše na vožju.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Sre Dec 29, 2010 5:06 pm

Napadi na vozače i dalje ne jenjavaju, naime prekjuče (u ponedeljak) pored napada na vozača tramvaja sa linije 12, vozača autobusa sa linije 96 i kontrolora putnika, dogodio se i napad na vozača trolejbusa sa linije 22 i vozača autobusa sa linije 39, u blizini Karađorđevog Parka.
To je sve što imam od informacija, ako neko ima podrobnije informacije neka me dopuni.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije