Logo

Pogon "Dorćol" (06.04.2008. - 08.10.2012.)

Stare i zaključane teme

Postod danilo » Pon Nov 29, 2010 11:32 pm

Na GB 2041 koji je danas saobraćao na 3/21 prijavljen kvar na grejnoj instalaciji za grejanje putničkog salona. Piše da vozilo prijavljuje kvar prilikom uključenja grejanja salona na drugi stepen. Izgleda da postoji neka fabrička greška vezana za grejanje vozila nanovim trolejbusima, jer ovo nije prva primedba vezana za grejanje.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod MILE » Uto Nov 30, 2010 12:48 am

Nisam znao da su nove trole baš toliki leševi :shock: :shock: :shock:
Prokišnjavanje, grejanje................šta je sledeće?
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod avramovicsasa » Uto Nov 30, 2010 1:56 am

Posle toga kreće Elektriziranje a leti pregrevanje. :evil:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod profa_chb » Uto Nov 30, 2010 11:02 am

NAJNOVIJI IZUM GSP-A :!: :!: :!: :!: :!:

beograđani su tolika STOKA, da je gsp "morao" da zaposli ASISTENTE koji će da na liniji 22 u novim trolama uvode invalide u vozilo, i da otvaraju rampe :!:

kasnije će svoj "izum" da primene i a ostalim linijama :!: :!: :!:

nadam se da će barem OTKLJUČATI J**ENE RAMPE, pa da asistenti ne moraju da nose invalide na leđima, a takođe se nadam da će bahati vozači naučiti da stanu bliže ivičnjaku, da će direkcija da naredi da se ustale vozila na polascima za sve, pa da će da pored polaska na kome je niskop(l)odno vozilo da stoji simbol za invalide, da se ne nadaju ljudi za džabe :!: :evil:

a čak možda i odštampaju pismenu molbu, i zalepe na svako sedište da zamole "putnike" da budu strpljivi pri ulasku invalida, da ne psuju i ne iznabadaju vozača ako čeka da invalid uđe (mada ako bi to zavisilo od toga da li će neko ne daj bože od putnika pomoći, onda će se načekati)...

izvor studioB, sve ostalo je lično mišljenje i ogorčenost....
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod MILE » Uto Nov 30, 2010 11:14 am

avramovicsasa je napisao:Posle toga kreće Elektriziranje a leti pregrevanje. :evil:
Kajaće se oni debelo zbog kompletnog rashoda starih trola.
MILE
Član

Postod gumara » Uto Nov 30, 2010 12:52 pm

Mozda ce da se kaju ali voznja u trolzi i novoj troli sa stanovista putnika je neuporediva.Sramota je za glavni grad da uopste koristi trolejbuse u stanju u kom su trolze.Sem toga i trolze se kvare non stop a da nepricamo o njihovoj udobnosti.Po meni sve su manje vise za rashod,a problemi na novim vozilima ce se otkloniti valjda dok su u garantnom roku.Ja mislim da za njih vazi koliko para toliko muzike
Korisnikov avatar
gumara
Član

Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 12:05 pm

Postod Nele Nibus » Uto Nov 30, 2010 12:59 pm

gumara je napisao:Mozda ce da se kaju ali voznja u trolzi i novoj troli sa stanovista putnika je neuporediva.Sramota je za glavni grad da uopste koristi trolejbuse u stanju u kom su trolze.Sem toga i trolze se kvare non stop a da nepricamo o njihovoj udobnosti.Po meni sve su manje vise za rashod,a problemi na novim vozilima ce se otkloniti valjda dok su u garantnom roku.Ja mislim da za njih vazi koliko para toliko muzike

Druze danas od prilike za vecinu stvari vozila i slicno vazi taj slogan koliko para toliko muzike, a sto se Trolze tice kad sam za Svetog Luku isao od Trga Republike do Medakovica kod Sumica je od jednom stao i vozac je isao iza nesto cackao i tek za 10 min smo nastavili dalje.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod avramovicsasa » Uto Nov 30, 2010 1:30 pm

-Beograd jednostavno nema uslove za Niskopodna vozila a u većini slučajeva Invalidi ih ne koriste,gužve su velike tako da neće tu mnogo pomoći Domaćin u vozilu koji bi morao da pomeri desetak putnika da bi aktivirao Rampu.
U Svakom slučaju vozači staju uz ivičnjak samo što u nekim delovima Centra grada to ne mogu da učine zbog parkiranih kola.

Što se tiče starih trola one su na izdisaju,ne možemo očekivati mnogo od vozila koja su 20-30 godina služila građanima ali trebalo je izabrati neki pouzdani model,skuplji poznate marke za takvu obnovu a ne onaj za koji unapred svi znaju da neće valjati.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod suikar » Uto Nov 30, 2010 1:54 pm

Tu si u pravu,Sale.Mogli su kupiti po neki Solarisov ili Van-Hoolov trolejbus.Ne znam zašto se GSP toliko veže za ta bivša Sovjetska vozila.
suikar
Član

Pridružio se: Ned Jan 10, 2010 10:56 pm

Postod MILE » Uto Nov 30, 2010 2:19 pm

Pitam se postoji li uopšte garancija za nove trole i na koji rok? Neko je ovde debelo muvao oko nabavke trola i to se sve vidi.
@Suikar
Vežu se za vozila sa istoka zato da bi muvali oko cene i uslova na tenderu.
MILE
Član

Postod suikar » Uto Nov 30, 2010 2:37 pm

MILE je napisao:Pitam se postoji li uopšte garancija za nove trole i na koji rok? Neko je ovde debelo muvao oko nabavke trola i to se sve vidi.
@Suikar
Vežu se za vozila sa istoka zato da bi muvali oko cene i uslova na tenderu.

Ali,kvalitet tih vozila je nula.
suikar
Član

Pridružio se: Ned Jan 10, 2010 10:56 pm

Postod danilo » Uto Nov 30, 2010 3:52 pm

Jeste kvalitet nula, ali se ne gleda kvalitet već cena, pa što niža cena samim tim više vozila, a njima je cilj da se hvale Beograđanima kako kupuju veliki broj vozila, veći broj od onog na koji smo inače navikli. Onda ispada kako uvode neku revoluciju i kako rade bolje od svih koji su do sada bili na vlasti, jer 100 autobusa to je ohoho investicija pa još niskopodna, klimatizovana i ko nije upućen u kvalitet i pouzdanost vozila bi odmah naseo na tu foru i oduševio se.

Ovo za domaćine vozila možda i nije tako loša ideja jer već, ako na vozilima postoje rampe za invalide onda iste treba koristiti, a pošto se otvaranja istih vrši ručno, znači mora da postoji osoba koja će iste otvarati i zatvarati i pružiti pomoć osobama sa invaliditetom koja ulaze u vozilo. Mislim malo je suluda ideja očekivati da će neko od putnika obavljati dužnost domaćina vozila.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Uto Nov 30, 2010 3:57 pm

Kad kupuju vozila gledaju samo da uzmu üto više vozila za male pare u celoj priči je samo bitno broj vozila da bude što veći. Običan narod ionako ne obraća pažnju na kvalitet.
MILE
Član

Postod markotar » Uto Nov 30, 2010 4:08 pm

danilo je napisao:Ovo za domaćine vozila možda i nije tako loša ideja jer već, ako na vozilima postoje rampe za invalide onda iste treba koristiti, a pošto se otvaranja istih vrši ručno, znači mora da postoji osoba koja će iste otvarati i zatvarati i pružiti pomoć osobama sa invaliditetom koja ulaze u vozilo. Mislim malo je suluda ideja očekivati da će neko od putnika obavljati dužnost domaćina vozila.

Po ovoj logici treba uvesti domaćine svako niskopodno vozilo, pa još u 2-3 smene i super dobijemo armiju ljudi! :lol: :lol:

Koliko invalida uđe u prosečnu trolu, a da je za njih potrebno izvući rampu? 1-2 maksimalno tokom dana (nekad ni toliko)!! Pa i da ih je 10 zar je za to potrebno uvoditi novo radno mesto? Pobogu! Ovo je jedna od najvećih gluposti koje je uprava GSPa izmislila u poslednje vreme, a sve se to plaća iz našeg džepa!!

Naravno da treba omogućiti invalidima da se voze javnim prevozom ali ne vidim nikakav razlog da neko od putnika ne pomogne tim osobama da uđu (Beograđani ipak nisu toliko bezosećajni), što zapravo u skoro svim slučajevima putnici i rade (isto važi i za majke sa decom) ili u najgorem mogućem scenariju da vozač pritekne u pomoć (ne bi se izgubilo više od 2 minuta).

Ne treba izmišljati nova potpuno nepotrebna radna mesta zato što niko u gradu nema hrabrosti da kaže gomilama neradnika u GSPu da su prekobrojni (kad to kađem pre svega mislim na administrativce)!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod danilo » Uto Nov 30, 2010 4:27 pm

To je tačno jer, što kažeš, jako mali broj ljudi sa invliditetom koristi gradski prevoz, jer te osobe obično koriste obaj sprecijalni prevoz ili kako se beše zove, tako da u tom slučaju ideja i nije najpametnija, ali kažem opet, ako su želeli da ovim osobama izađu u susret i da ne ispadne da su oni zaboravljeni i da na njih niko ne mislim i ne obraća pažnju, potrebno je lice koje će obavljati dužnost domaćina vozila.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva