Logo

Pogon "Karaburma"

Stare i zaključane teme

Postod Darko » Čet Jun 05, 2008 2:41 pm

avramovicsasa je napisao:desava se da na frekventnim linijama dodje do rasporedjivanja solo vozila
u sihtama,cest je slucaj da ih vidimo na linijama 16,27,65,101 itd.opet dolazi do situacija kada Otpravnik ili Rasporedjivac nemaju zglobno vozilo
ili odgovarajuce zglobno da daju na liniju,juce je recimo 759 radio ceo dan
na lin.65 ili pre par meseci 720 je radio dvosmenca na lin.101.

Ma da, ima tu nebuloza mnogo. Eto i taj 56L, daju 2 zgloba svaki radni dan i to je totalno bespotrebno, 2 solo auta ce da drze tu liniju kako hoces. No sad dolazimo na taj deo da se daje ono sto se ima a ne ono sto se treba a znajuci koliko NBG ima slobodnih solo vozila... Na 55 je zglob postao redovna pojava, u poslednjih par dana je to bio 1130(doduse danas je na 89).

Cinjenica je da se krpi sa onim sta se ima ali stvarno ima nelogicnosti tu i tamo. 89 je zrela za zgloba, a 481 i 487 su redovni, u poslednjih par dana i 454. Ta vozila itekako bi dobro dosla na nekim manje frekventnim linijama gde ionako nedostaje vozila...
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Pet Jun 06, 2008 12:55 am

pazi u redovima vožnji i planovima postoji red gde će koji tip vozila da radi,recimo sada je na 56L redovan 1120 i na probnom radu je 501.

Na linijama 89 i 94 u početku su davana solo vozila ili polovično ali sada je to postala izuzetno jaka linija gde je zglob neophodan naročito na lin.94
89 nije toliko strašan jer su vozila česta.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Marko » Pet Jun 06, 2008 10:46 am

Zavisi 89 je uglavnom pun od Kineskog ili Delta City-ja. do Sajma nekad ido centra Zarkova , ako nema 56 dugo vremena , sto se i desavalo .To skoro vazi za 94 ona je puna do Dragise Misovica onda do Miljakovca je uglavnom prazna .
Ove dve linije na Nbg imaju skoro istu trasu .
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod Milanche » Sub Jun 07, 2008 8:36 pm

Da ne širim OT, samo da kažem da je apsolutno tačno što je gore napisano, 26 je jako specifična linija (sa izuzetno jakim putničkim tokovima), a trasa joj je...joj...uske ulice, semafori nesinhronizovani, i plus pojačani saobraćajni zahtevi putničkih automobila pogotovo u vršnom satu!
Milanche
Član

Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 2:54 am

Postod avramovicsasa » Ned Jun 08, 2008 11:52 pm

radjeni su na brzinu verovatno nije sve dobro stegnuto ili su takvi tehnicki
rastreseni su kao da su vec negde bili u upotrebi.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Pon Jun 09, 2008 12:24 am

dobro GSP je uvek bio glavni kupac IKARBUS-ovih vozila sta god da ne valja uvek ce doci ovamo zato nam je prevoz ne pouzdan,nikada nisam
video da neko kupuje autobuse a da pre toga ne uzme Prototip na probu.

Jedan off topic,setite se uoci dolaska Mercedesa M-Con probno vozilo radilo je na liniji 37,uoci dolaska Japanaca niskopodni MAN NL 223 gr.br.888 je nekoliko meseci bio na probi na liniji 65 a IKARBUS nam nikada nije poslao prototip,dosao je 1993 godine IK-201L gr.br.1161 ali
ostala serija koju smo kupovali nije imala nikakve veze sa prototipom.
Lasta se postepeno okrece Ceskom proizvodjacu a od IKARBUS-a kupuje
vozila za linije koje nemaju za njih neki veliki znacaj.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Senke » Pon Jun 09, 2008 12:29 am

Ja se nesećam top Man NL 223.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Postod Marko » Pon Jun 09, 2008 12:41 am

Bio je samo jedan Mercedes Conecto na 37 zeleno plave boje na probi Na displeju je pisalo PanMost .
Marko
Član

Postod avramovicsasa » Pon Jun 09, 2008 12:57 am

ja se secam da je GSP dobio samo jedan Conecto na probu koji je radio
na liniji 37,vracen je i otkupila ga je Lasta i sada se moze videti u istoj
boji pored Sajma(ako sada nije ofarban).
Weljo objasni malo pribliznije na koje autobuse mislis,mozda su u pitanju
privatnici.
Sto se tice MAN NL 223 on je bio original Nemac radio sam na Bloku 37 kada je on radio na 65,ljudi verujte za njega je Japanac kontejner,
besuman,lep,uredan.
Interesantno je bilo,kazu neke Babe to je IKARBUS a svuda pise MAN,cini
mi se da je pisalo i na sedistima.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Marko » Pon Jun 09, 2008 1:00 am

Mercedes je sada u mladenovackom pogonu Laste
Marko
Član

Postod WeljaBG » Pon Jun 09, 2008 1:04 am

ni to nisam znao da je zavrsio u mladenovcu, ladno je mogao biti o5 na 37, da su rasporedili lastu i na 37, ne znam zasto je lasta orijentisana na linije koje idu ka zemunu i nbg-u, jedno vreme je lasta bila i na 23, secam se, dok neki put i dan danas ubace lastin 200kec, kad se gspov pokvari ili privatni liaz ;)
WeljaBG

Postod avramovicsasa » Pon Jun 09, 2008 1:12 am

Lasta ode neki put na 23,kada ih Otpravnik preusmeri sa lin.16,inace Lasta je dobila vazne i teske gradske linije zato sto je konkurisala sa zglobnim vozilima.
Znate li kada su dosli Crveni Conecto,da se podigla velika prasina u samom GSP-u,ustali su Sindikati itd.sto su kupljeni skuplji autobusi kazu
moglo je da se kupi 60 FAP-ova za ovih 35,zamislite budale.
Kada su mecke dosle na lin.47 prvi put sam video da je dokumentacija o
iskljucenjima vozila prazna,a novi FAP gr.br.260 bio je nov na 47,pao pritisak ulja mora za garazu,da me ubiju putnici u Bircaninovoj na punoj
stanici,ne veruju ljudi kada je nov da je ne ispravan.
Steta sto nisu uzeli jos 30 Mecki umesto FAP-a.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Pon Jun 09, 2008 1:56 pm

Ima ona poslovica "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari"!! Steta sto nisu uzeli 60 mecki umesto ovih 100 Ikarbusa! Licno bez ikakve sumnje verujem da je kupovina Conecta bila ubedljivo najbolja stvar!

Inace, opet kazem - nisu krivi vozaci sto ne paze autobuse - krivi su oni koji im dozvoljavaju da to rade! Vecina ljudi zivi u stilu "Necu da radim dok me ne nateraju". Ima pozitivnih primera, ljudi koji samoinicijativno brinu o kvalitetu svog radnog mesta i uopste usluge koju pruzaju, to je dobro, ali oni negativni se nece ispraviti sami od sebe dok neko iz rukovodstva ne krene da sprovodi standarde kvaliteta, ne na papiru vec u praksi!! Zato kazem - ne krivite vozace - krivite upravu!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Stefan Bgd » Pon Jun 09, 2008 1:59 pm

WeljaBG je napisao:nije autobus vozacev, pa da ga on "tera" u fabriku iz sopstvenih razloga, nego sama direkcija treba da kontrolise sve prevoznike (u ovom slucaju gsp) i da ih "tera" u ikarbus da svaki autobus bude cakum pakum jer zbog drugog musterije nisu uradili kako treba, onda nisu smeli sada da ih isporuce nego kasnije, ikarbus NIJE SMEO da ih izvede iz fabrike, a da na svakom srafu na plastici kod motora jos stoje ikesvi obelezeni grafitnom olovkom! to je protiv svih standarda, a gsp kao takvog ne bi smeo da ga izvede na ulicu jer je dobio sertifikat tuv der grunne punkt (nemacki standard) ;)

A majstore,tu sam te cekao.Kako autobus nije vozacev,kad su taj autobus zaduzili na sluzbeni broj vozaca.Znaci ZADUZILI.Ti ako si zaduzen za nesto,ti to moras da pazis.A takodje,k'o zaradjuje hleba tom vozacu?Pa taj isti autobus.Stoga svi,ama bas svi moraju da budu svesni svoje odgovornosti,jer dovoljno je da nekoliko srafova(brezona) su se olabavili ili nisu dotegnuti,a vozaca bas briga za svoju odgovornost,nastade tragedija. :? Zasto?Zato sto ga nista ne zanima u vezi svog autobusa,a tako ne moze.
Direkcija ne moze da vodi racuna o svim GSP-ovim vozilima,i da ih tera u fabriku.Za to je zaduzena licno firma,odnosno GSP Beograd.
100 puta sam rekao,i opet moram da kazem:Ikarbus je po naredjenju morao da isporuci autobuse takve kakvi su,jer je takvo naredjenje stiglo.Takodje i GSP ih je malo zbrzao,ali dobro.Ja u vek kazem,ako si svestan i odgovoran radnik,nikada neces imati problema,a ako te bas briga za sve,najbolje nemoj ni da radis taj posao.
Jer posao se najbolje i najlepse radi samo iz ljubavi prema njemu :!:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod WeljaBG » Pon Jun 09, 2008 2:12 pm

da stefane, nisi me tu cekao, nego autobus nije vlasnistvo vozaca nego firme, vozacev posao je samo da vozi i kaze odgovarajucim sluzbama gde je kvar, a ne da sam resava problem pa da sedne u bus kad oce (dok ne vozi redovno na liniji tj kad ode u garazu) i da ga vozi u ikarbus, ti si bukvalno to rekao, rukovodstvo treba da dobije sve potrebne informacije od svih vozaca, kad se te informacije poklope, da nalog vozacima da odredjeni dan odvezu sva "problematicna" vozila u ikarbusov servis da se kvar otkloni, ili jos gore, oni sad i ne moraju da ih voze u ikfabriku, jer su u garantnom roku i ikarbusova ekipa mora da dodje u bilo koji pogon, o5 po nalogu ODGOVORNIH, A NE VOZACA, ipak se i kod nas zna ko kosi a ko vodu nosi...nije me dzabe razredna cedila 5 casova da bi dobio "peticu", organizacija prevoza je poseban predmet, a ne nagadjanje, kolko ja znam :D
WeljaBG

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva